www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

Se dezacordeaza


Guest deadlok
 Share

Recommended Posts

Nu vad cum poate fi vorba de rea-credinta. Ai fost la magazin cand ai cumparat chitara, deci puteai sa observi defectele de fabricatie.

 

In alta ordine de idei, la bend-uri orice chitara mai dezacordeaza. Ca sa limitezi problema iti pui chei autoblocante. Malex ti-a dat o gramada de exemple. Inainte sa te apuci sa bagi bani, raspunde la intrebarea: iti place chitara sau nu? Iti place sunetul, are sustain, iti place grif-ul etc. Daca raspunsul este da, atunci merita sa investesti (eu asa am facut). Daca nu, forget. Niste chei autoblocante costa cel putin 50 USD (luate din afara), iar dozele SD (toate 3) te mai costa si alea vreo 200+ USD. Iar un bridge original Fender te arunca din orice schema. Oricum dai mai mult pe componente decat ai dat pe chitara. Deci gandeste-te.

 

Bafta.

 

Cheile nu sunt [roblema in cazul dezacordari , nici cele mai proaste chei nu lasa coarda !!!!

 

1....Intotdeauna se acordeaza o coarda SE JOS IN SUS !!! adica se intinde si DACA ESTE PREA SUS ...se dezacordeaza mult sob ton din cheie si SE TRAGE IN SUS pana la inaltimea dorita !!!!

 

Daca corectezi coborand usor "din cheie " atuncea apare o mica distanta , un gol intre "melc" si roata dintata deoareca cheia fortata de tensiunea corzi nu revine complect !!!, la intinderea corzi cu un "bend" se va misca cheia , se va roti trasa de coarda . si sare pana in pozitia cand roata dintata se rezeama de "melc"

Unghiul de atac al melcului nu permite ca sa se inverseze actionarea cheii , deci Roata Dintata NU POATE MISCA MELCUL !!! Asa ca nu se dezacordeaza nici un tip de cheie de chitara ,daca este montata si folosita corect.

 

2....Nu ai nevoie de chei autoblocante ci de o "menghina" la headstock , daca vrei sa folosesti vibratorul.

 

problema cheilor si a "agatari" corzilor apare numai la folosirea vibratorului la "bomb diving"

cand corzile se devin foarte putin intinse si pot scapa (se misca pozitia infasurari pe cheie ,si cand se revine coarda avand alta pozitie pe cheie se va schimba tensionarea si va fi falsa ).Daca nu folosesti vibrator nu apare aceasta problema !!! Nu ai nevoie de chei autoblocante nu rezo9lva problema.

 

3.....Din ce lemn este gatul chitarei ? !!! ce sistem de "trust rod " are ? si de aicea poate veni dezacordarea .

 

gatul ar trebui sa fie cel putin din artar altfel sunt mari probleme cu mentinerea acordajului.

 

poti sa pui ce chei vrei , pe o chitara din material de proasta calitate , vor fi mereu probleme cu acordajul.Mai ales iarna , duci chitara in alta locatie cu alta temperatura si nu o vei putea acorda doar dupa 4-5 ore cand lemnul se "acomodeaza ".Pana se termina cantarea poate se acordeaza si chitara .

 

Sau te duci vara sa inregistrezi intr-un studio cu aer conditionat si patesti acelasi lucru, si nu poti sa inregistrezi Pe langa nervi mai costa bani si studioul , este interesant sa acodezi chitara platind bani grei ,in loc sa canti.

 

4...bara de otel din gat trebuie reglata ptr un tip de corzi , si inaltimea corzilor la fel .In cazul materialului mai slab calitativ s-ar putea sa trebuiasca reglat dupa anotimp .Gatul se "misca " dupa cum este tamperatura .

 

Cam asta inseamna sa ai o chiatra buna , STABILITATE in acordaj si "actiune " joasa .

 

Restul sunt probleme de gust si moda , fara nici o relevanta majora .

Edited by karpi
Link to comment
Share on other sites

Cheile nu sunt [roblema in cazul dezacordari , nici cele mai proaste chei nu lasa coarda !!!!

 

2....Nu ai nevoie de chei autoblocante ci de o "menghina" la headstock , daca vrei sa folosesti vibratorul.

 

 

Nu ma refeream la dezacordarea din cauza ca "se lasa cheia". La bend-uri poate sa scape un pic coarda din post. In special daca este taiata foarte aproape de gaura. Iar cheile autoblocante ajuta cu siguranta in aceste cazuri.

 

In ceea ce priveste cheile proaste... try reghin :)

Link to comment
Share on other sites

Nu ma refeream la dezacordarea din cauza ca "se lasa cheia". La bend-uri poate sa scape un pic coarda din post. In special daca este taiata foarte aproape de gaura. Iar cheile autoblocante ajuta cu siguranta in aceste cazuri.

 

In ceea ce priveste cheile proaste... try reghin :)

 

cheile bune sunt cu pas mic , adica se poate regla foarte "fin" ,raportul de transmisia este mare.

 

ca si la chit bass , roata dintata mare si ai "definitie" buna la acordat si se manipuleaza usor.

 

cam atat cu cheile.

 

Ori sunt bune ori nu ele nu se lasa , nu se dezacordeaza coarda din cauza cheilor.

 

am Scris cand scapa coarda la benduri , CAND NU ACORDEZI CORECT .!!!! NUMAI IN SUS !!!!

 

am avut chitare de tot felu si cu chei proaste , se rupea plasticul , acordam cu un DRECO luat de la un chelner ...dar nu se dezacorda din cauza cheilor.Doar ca era greu sa acordezi.

 

cheie buna => te acordezi usor si repede .atat.

 

Pericolul apare la slabirea tensiuni corzilor ( bomb dive pronuntat) atuncea se poate reaseza coarda pe cheie ,cum am mai scris ..Daca tragi , intinzi de coarda nu se intampla nimic , trebuie sa infasori corect corzile pe chei .Nu are cum sa scape .

 

menghina la headstock rezolva ambele probleme .

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

329.63 Hz are E subtire...eu dak acordez in jos si nu in sus si sare kestia aia si e spatiu ala gol..SIMT si la mana si la nush..coarda se simte subtil...poate is eu mai nebun:))) adik d la 329.63 hz...simt dak scade sunetu la 319, se simte din cheita golu ala...deci si faptu ca s-a dezacordat cu dau ex 10 hz coarda...

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

"This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies.