www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

Roland Cube 15X


Ironside
 Share

Recommended Posts

Ma plictisesc ingrozitor, asa ca o sa fac un review.

 

Nume echipament - Roland CUBE 15X

 

Pret - 445 lei.

 

Caracteristici:

- 15W

- difuzor Roland de 8"

- EQ: Bass, Middle, Treble

- Power Squeezer (reduce puterea la 2W)

- Iesire pentru casti/Recording out

- Aux-in (intrare pentru CD Player/MP3 Player/PC)

- Doua canale: Clean si Lead (fiecare canal are control de volum independent)

- Canalul Lead are patru tipuri de distors: Overdrive, Distortion, Metal si Metal Stack

- Cintareste 7kg

 

Cum suna/Cum se comporta

E construit foarte solid, minerul e heavy-duty. Difuzorul este protejat de un grilaj de metal.

Pe clean suna decent. Uneori sunetul e cam neclar, iti da senzatia ca are prea multe medii si suna cam ciudat (cred ca din cauza difuzorului, ca la volum mic nu face asa). In orice caz, canalul de clean e "folosibil".

Pe Lead treaba se schimba. Poti scoate o groaza de tonuri din el. Are un switch care schimba intre tipurile de distors (care imita anumite pedale Boss, nu stiu exact care).

Overdrive. De departe cel mai reusit si cel mai versatil dintre toate. Cantitatea de gain de pe acest distors e suficienta pentru a acoperi o gama destul de larga de tonuri (AC/DC, ZZ Top, Led Zeppelin, Deep Purple, Hendrix, etc). Ovedrive suna cel mai apropiat de un amplificator pe lampi, si se comporta foarte bine cind folosesti potentiometrul de volum al chitarei. Sunetul se curata foarte bine (in comparatie cu celelate distorsuri). La volum mare se aude foarte puternic, trece peste toba (intr-o sala mai mica, ce-i drept - nu stiu cum s-ar comporta in ditamai saloaia, lol).

Distortion. E un fel de Overdrive cu mai mult gain si mai murdar. Suna ok pentru ritm cu acorduri din alea mai dubioase. De fapt, suna ok doar pe ritm, pe solo e cam nasol, suna asa, digital, nu'sh cum sa zic. Nu prea-l folosesc.

Metal. Seamana mult cu Distortion, are mai mult gain si suna parca mai ingrijit. E canalul meu preferat pentru Lead. Are medii multe, deci tre' sa fii mai atent cu potentiometrul de mids. Pe riffuri e cam subtirel asa.

Metal Stack. Shitloads of treble, less mids, lots of bass. Cred ca asta e distorsul cu care ar trebui sa scoti ton de Metallica, lol. Il folosesc pentru ritm si solo. La volum mare notele se leaga foarte bine. E destul de ciudat, daca scoti din bas suna subtire, daca scoti din medii nu te mai auzi deloc, daca bagi inalte prea multe se aude doar un biziit. Am gasit niste setari care-l fac sa sune peligroso: Gain - 10, Bas - 10, Mids - 10, Treble - 4. Ciudat, da' asa suna ok. Pe riffuri se muleaza ok cu sunetul celuilalt chitarist, iar pe solo (adica la notele alea mai sus, pe coardele subtiri, unde fac eu schema H) se aude foarte foarte clar.

 

Parti bune/Parti rele

+ Constructie

+ Functie de power squeezer - very useful shit when you practice (iti face ampul sa sune mai tight cind e la volum mic)

+ Se aude foarte tare. Tine pasul cu un amplificator mai mare, daca stii ce setari sa-ti faci.

+ Versatilitate. E genul de amplificator care le face pe toate, dar nu straluceste nicaieri. Destinat metalistilor, dar oricine il poti folosi in orice gen de muzica.

+ Aux-in. Daca vrei sa fac cover, iti pui backingtrackul pe mp3 player, bagi mp3 playeru (ca doar n-o sa-l scoti) in amplificator and you kick some ass.

- Recording out. Suna ca dracu, ca un cur care se cearta cu WC-ul.

- Difuzorul. Ampul pare sa aiba potential, cred ca printr-un cabinet serios ar rupe.

- Nu are mufa din aia pentru external speaker.

- Nu poti trece in timp util de pe clean pe drive, sau sa schimbi de pe Overdrive pe Metal Stack. Bine, poti, da' tre' sa fii iute de mina.

 

Acuma, la minus sau la plus, habar n-am. Chestia e ca pe clean suna mult mai tare decit pe distors. Canalul de clean se aude mai bine in toata harmalaia decit oricare din distorsuri.

Nu stiu cit de bine s-ar impaca cu procesoare sau cu pedale. Nu am pedale, nu am procesor si nici nu cred ca-mi voi lua prea curind.

 

In clasa lui de pret mi se pare minunat. Iti faci treaba cu el, il cari usor de colo colo, suna ok (toata lumea-mi zice "Ba, da' suna bine asta micu' al tau"). Oricum, acasa suna intr-un fel, la sala suna altfel. Depinde si cu cine cinti, ca daca vine vreun inspirat din ala cu un sunet foarte foarte prost, iti strica si tonu' tau.

 

Daca mi l-ar suti careva, mi-as lua altu'. M-am obisnuit cu el. Mi se pare mult mai bun decit Frontman 15, Marshall MG sau Line6 Spider III. Parerea mea.

 

Cam atit, acu' ma duc la brutarie sa-mi iau seminte si dup-aia ma uit la Columbo.

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

"This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies.