www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

Problema Cu Zgomotul De Fundal


Guest delevilme
 Share

Recommended Posts

Guest delevilme

Mi-am achizitionat recent un amp Marshall MG30dfx si o chitara Dimavery cu 2 humbuckers, sa zdranganesc fara noima in timpul liber, sunt complet paralel cu subiectul deci have mercy.

 

Ampul cand il pornesc si nu e nimic bagat in el nu scoate niciun pîs, chiar daca volumul e dat la maxim, in momentul in care conectez cablul la el, incepe sa scoata un bazait cursiv care, indiferent daca ampul are volumul dat la minim sau maxim, zgomotul respectiv se aude la fel de tare. Daca ating mufa din partea cealalta a cablului, frecventa sunetului se... shiftuieste putin.

 

In momentul in care celalalt capat al cablului il conectez la chitara, zgomotul respectiv dispare. Toate bune.

 

Acum, pe clean totul e ok, n-am nicio problema, dar zgomotul reapare cand bag overdrive gain de peste 15-20% si volumul e la 10-15%. Cand dau volumul la 30%, deja zgomotul e asa puternic incat sunetul corzilor nu se mai distinge de sunetul de fundal. Stiu ca e normal sa am noise-ul ala pe fundal, dar mi se pare exagerat de puternic in cazul asta.

 

Am luat ampul la plimbare prin casa si am incercat toate prizele(nu stiu daca am vreuna cu impamantare sau nu), am intors ampu cu spatele spre mine ca am citit pe undeva ca daca stai in fata lui posibil sa dai de interferente si etc, pana la urma am ajuns cu ampul in baie, ca acolo nu am nici tv nici pc sau alte electronice care pot sa interfereze, tot degeaba.

 

De acum, restul optiunilor gasite pe google ma pun sa investesc, din ce am citit ori un ground loop braker sau adaptor sau cum ii zice, ori noise gate, ori ca e cablul prost (cablul a venit o data cu chitara, e un cablu standard), ori pana la urma schimb dozele.

 

Ideea e ca nu as vrea sa ma duc sa imi cumpar un cablu de 800 mii doar ca sa descopar ca problema nu e de acolo. Am zis ca poate printre voi e cineva care s-a lovit de problema asta si recunoaste simptomele astfel incat ma poate indruma mai bine. Mi-am sunat prietenii care stiu ca mai aveau treaba cu subiectul, unu a zis ca e de la priza altu ca e de la doze. :)

Link to comment
Share on other sites

Este normal.

In primul rand schimba cablul ala. Alea care vin cu chitarele ieftine sunt foarte proaste.

In al doilea rand, zgomotul nu se atenueaza cand pui mana pe corzi sau pe partile metalice ale instrumentului?

 

Poti sa iei si un noise gate, daca te deranjeaza asa mult. Interferente percepi daca il tii langa CRT-uri sau televizoare. La LCD-uri sau alte aparaturi de genul nu prea auzi chestii pe care nu ar trebui sa le auzi. La doze n-ar avea ce problema sa fie, sunt humbuckere, totul ar trebui sa fie in regula. Daca auzi insa si la volume mai mici sau pe clean hiss, ar putea fi ceva dezlipit sau un contact aiurea la chitara.

Link to comment
Share on other sites

Guest Bl0nd1n@.

 

In al doilea rand, zgomotul nu se atenueaza cand pui mana pe corzi sau pe partile metalice ale instrumentului?

La doze n-ar avea ce problema sa fie, sunt humbuckere, totul ar trebui sa fie in regula. Daca auzi insa si la volume mai mici sau pe clean hiss, ar putea fi ceva dezlipit sau un contact aiurea la chitara.

 

 

+1

Link to comment
Share on other sites

Guest delevilme

Cand ating corzile observ ca dispare un mic procentaj din zgomot (dar foarte, foarte putin, extrem de neglijabil), restul ramane. Am urmat un tutorial care m-a pus sa-mi desfac jackul de pe chitara sa verific legaturile, nu am observat probleme acolo. Pe clean totul e... clean :)

 

Ma uit pe youtube la review-uri si sample-uri facute de amatori cu ampul asta si observ totusi ca diferenta de volum intre zgomotul lor de fundal si sunetul corzilor este mult mai mare decat in cazul meu, cum am zis, stiu ca e normal sa fie, dar e too much. Am avut acum vreo 4 ani un kit ibanez cu cea mai ieftina chitara a lor si amp de 10W, care avea mai putin zgomot pe fundal la volum chiar mai mare decat cel care il folosesc acum.

 

O sa schimb cablul, daca tot e foarte prost, macar stiu ca nu am dat banii degeaba indiferent de outcome.

 

Multumesc frumos de ajutor. In alta ordine de idei, daca problema e cu masa si impamantarea, nu am cum sa verific decat sa imi scot prizele din pereti sa vad care are 3 fire si daca sunt conectate cum trebuie? is there an easier way? :)

Edited by delevilme
Link to comment
Share on other sites

Si eu am patit asa. Era din cauza ca nu aveam impamantare. Am facut una (nu cine stie ce) si a fost ceva mai bine.

 

Sunt si alte metode, dar NU te juca cu prizele daca nu stii despre ce e vorba! Simteai destul de usor daca aveai impamantare pe vreo priza, nu are sens sa mai demontezi...

 

Problema o rezolvi ceva mai simplu daca stai la casa. Poti ruga pe cineva sa te ajute sa-ti faci impamantare.

 

 

LE: Indiferent de rezultat, banii pe cablu nu vor fi bani aruncati. Poate doar daca te lasi de chitara, dar sper ca nu este cazul :)

Edited by mc.chiken
Link to comment
Share on other sites

Guest delevilme

M-am autoinvitat la un vecin si i-am abuzat priza cu impamantare, intr-adevar diferenta e uriasa, pot ajunge pana pe la 60-70% volum pana sa am probleme cu zgomotul ala, sau sa ridic treble-ul. O sa chem un meserias sa imi refaca si mie priza cu impamantare, ca aveam dar aici la mine s-au spart pereti, prizele s-au mutat, etc.

 

Intre timp ma distrez cu schimbatul corzilor ca am friggin imbusuri de desfacut.

 

Stima!

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

"This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies.