www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

Place muntele cuiva?


Madden
 Share

Recommended Posts

Guest _Theo_

domnule need_weed,felicitari.Superba tura...eu brasovean si nu am facut inca fagarasii....toate la timpul lor.Inca o data felicitari

multumesc mult...nu pot sa zic ca a fost usor, ba chiar ne-am chinuit ceva, dar a meritat.

 

Unde era dom'le strandu' ala ca prea para civilizat

n-as putea spune chiar civilizat, si asta din cauza unor cetateni care s-au gandit sa vina in camping la strand cu gratarelu si maneaua chiar in seara dinaintea zilei in care urma sa ne trezim sa prindem autobuzul de ucea...discutii lungi, pana la urma ne-au zis ca alta distractie nu exista la ei in victoria, ca n-au cluburi, ca sunt si ei liberi 1 zi pe saptamana, etc; i-am inteles (probabil din cauza ca erau 15 maimutze bete!?)...bineinteles ca am ratat autobuzul a 2-a zi, dar am ajuns datorita binevointei unui localnic care ne-a dus cu masina.

 

Strandul e in Victoria. :) Ce vremuri, dom'le. Sa inteleg ca nu mai exista autobuz din Ucea in Victoria? Ca ma batea un gand...

autbuz din ucea in victoria? nici gand! singurele autobuze din victoria sunt vinctoria-fagaras si victoria-sibiu ambele la 7:30...sucks @$$

Edited by _Theo_
Link to comment
Share on other sites

  • Replies 67
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Fusei si eu prin crai in weekendu care trecu (pt prima oara :) ) si a fost f f f misto. Eram vreo 10 persoane cu gandul de a urca de la spirlea spre grind si apoi sa coboram la refugiul grind. Toate bune si frumoase, vremea parea sa tina cu noi. Ajungem in brasov (plecati cu rapidu de 6:08 cu nasu) luam personalu (automotoru ;)) spre zarnesti, 12500 redus ;) si ajungem in zarnesti la 9:30. Nici nu ne dam bine jos din tren ca vine un tataie la noi ca daca nu vrem transport. Noi vroiam sa luam ceva pana la plaiul foii oricum asa ca ne suim toti bucurosi intr-un . . . aro cu remorca ;) prea misto.. lasam rucsacii in remorca si noi in aro in spate. Cel mai meserias aro de pana acu... mosu nu auzise de ambreiaj, ne-a luat ceva pana ne-am dumerit de ce are 2 cutii de viteze, bateria inauntru iar ca sa porneasca masina numa el stie cum face !!! :)) Ne luam mancare, apa etc si pornim. Eu ma bag in remorca, f f misto am luat la gropi de ne-am spart :( Ajungem in plaiul foii si apoi o luam la picior. Ajungem la spirlea pe la 12-13 daca nu ma insel dar din pacate acolo incepe sa ploua :o Asa ca se hotaraste sa n-o mai luam pe lanturi ci sa mergem pe marele grohotis. Prietena mea zice ca ea nu merge pe ploaie asa ca ramanem in refugiu eu cu ea si cu inca 3 rangeri ai parcului national piatra craiului. Ceilalti 8 pleaca pe ploaie.. Spre surprinderea mea f multi turisti straini. erau 2 germani, 2 polonezi sau cehi nu stiu exact care stateau cu cortu. Germanii erau cam ciudati in sensul ca si-au topit niste margarina, au curatat 2 ore la niste seminte de floarea soarelui punand miezul intr-un castron. Apoi au taiat o felie de paine fix pe jumate ca sa nu se certe pe mancare si si-au facut o chestie f ciudata B)) Anyway am pus cortu dupa ce ploaia s-a oprit... si am decis sa ramanem... printre astea au mai venit multi turisti etc... am mai stat de vb cu rangerii, am baut vodka alexander :o Am pus cortu am mancat si apoi la somn de la vreo 4-5 ... Dimineata m-am trezit era o priveliste superba... nu a plouat prea mult, norii s-au risipit... se vedea tot !!! Super... Apoi din nou mai stam de vb cu rangerii si ne zic ca am putea sa mergem cu ei si ca s-ar putea sa ne duca ei pana in brasov... mult prea marfa. Strangem cortu etc, si apoi o luam la picior cu gunoaiele lasate de altii in spate (conserve, sticle etc) Ajungem jos la plaiul foii, bagam bere ciucas ;) mancam ceva si bineinteles stam la povesti. Ajunge un coleg de-al lor din parc cu un defender imens, ne bagam rucsacii si pornim catre brasov !! La 5:20 ajungem in brasov si am pierdut personalu de 5:10 ;) eu n-am stiut ca personalu de 7 si ceva se formeaza in predeal asa ca am luat un rapid de 7:30 care de fapt era o sageata. A naibii sageata f incomoda, in afara de aeru conditionat in rest nu se merita !! Ajungem in buc la 10:00 si apoi la metrou... Dormit bustean si trezit cu febra musculara (wtf.. n-am mai fost de mult pe munte din cauza operatiei firar :))

Una peste alta o tura faina... peste 2 sapt o sa merg iara ca sunt zilele europene ale pietrei craiului si se organizeaza un fel de concurs.. Ma rog.... cam atat, sper ca nu v-am plictisit.

P.s ceilalti au dormit sus la Om si apoi au coborat in podu dambovitei ;) de acolo nu stiu ce au mai facut dar cred ca-s ok :PP

 

Hai salut si poteci cu soare sa aveti !!!

Link to comment
Share on other sites

Guest TimeRobber

Saptamana trecuta am fost la Izvorul Muresului . Am vizitat izvorul turistic , care era la 5 minute de mers de la soseaua principala :) ,care defapt nici nu e izvorul muresului.

O alta zi am pornit cu tata spre izvorul geografic care era cica la vreo 2,5 ore de mers , dar dupa 2 ore de urcat pe munte , am dat de o turma de oi , si bineinteles ne-au atacat vreo 10 caini . noroc cu ciobanul care a sarit si i-a alungat. apoi l-am intrebat cat mai este pana la izvor, si s-a apucat de ras . zicea ca mai este cam o ora de mers , si ca e plin de caini ciobanesti . pai ce sa facem , am abandonat drumul si ne-am intors in oras/sat / statiune . (tata nu mai putea de oboseala )

Link to comment
Share on other sites

stefan,ai cumva ceva poze de la spirlea?Chiar sunt curios cum e vara.Eu am fost doar iarna in trecere.veneam de la cabana Garofita Pietrei craiului.Cura completa a fost cam asa: Bv-Zarnesti-Plaiul foii(drum fff obositor tinang cont ca iti rupeai garul la ce ghiata era) si intr un final cabana Garofita Pietrei Craiului.asta in prima zi.A doua zi ne am plimbat prin imprejurimi:marele grohotis-cerdacul stanciului-retur iar urmatoarea zi am plecat dpre casa pe la poalele crestei si am trecut pe la spirlea.Refugiul era in stare buna din cate am vazut(exceptand faptul ca nu am prea vazut priciurile de gunoaie).In final a fost o tura excelenta;)

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
Guest Mircea19

IN POZA DIN AVATAR ESTI LA PLAIU FOII? e superb acolo:D

 

 

later edit... acum am citi postul de mai sus...:) cat mai e o camera acolo?

Edited by Mircea19
Link to comment
Share on other sites

Am revenit. Deci:

Prima zi:

- plecat la 8:30 din Buc., cu autobuzul din autogara Militari, pana la Petrosani (nu exista trenuri care ajung in Petrosani mai devreme de ora 19);

- ajuns la Petrosani la 15:50;

- luat taxi :) pana la cabana Valea Jietului (inainte de intrarea in Cheile Jietului);

- mers pe sosea 15 km pana la cabana Groapa Seaca si dormit acolo (25 RON de persoana, apa calda la dusuri comune, curent electric de la generator pana la ora 23, gazde primitoare, mancare buna, bere la 3 RON).

A doua zi:

- plecat tarziu spre Refugiul Agatat, pe traseul marcat cu punct rosu Cab. Groapa Seaca - Lacul Rosiile; ajuns dupa 3 ore; pus corturi; facut foc si mancare; stat la foc pana la ora 23; admirat stele (de mult timp n-am mai vazut atat de multe) si Cale Lactee.

A treia zi:

- plecat tot tarziu spre Lacul Rosiile; traseu destul de nasol prin jnepenis si grohotis pana la stana de la Rosiile (cladita din bolovani de sisturi pusi unul peste altul, fara liant, cu acoperis de tabla din aluminiu din resturile unui elicopter prabusit acum nush cati ani p-acolo, resturi imprastiate aproape in toata caldarea glaciara); apoi pasune alpina pana la lacul Zanoaga Stanei; lenevit acolo o ora; n-am mai urcat la Lacul Rosiile din motive obiective (timp si femei :) ); coborat la corturi; mancare, foc, somn.

A patra zi:

- intors la Groapa Seaca; mancat zmeura pe drum; pus corturi; mancare+bere la cabana; somn (fara foc); injurat idioti care au urlat si fluierat pana la ora 1 pe ritmuri binecunoscute;

A cincea zi:

- plimbare scurta pe un traseu-circuit (Groapa Seaca - Paraul Fometescu, triunghi rosu); mancat o tona de zmeura si cativa fragi; racorit talpile si stropit la parau vreo ora; inapoi la cabana, la mancare si bere; facut foc; somn nederanjat de manele, ci doar de niste sirene care au urlat o jumatate de ora.

A sasea zi:

- trezit la 6 dimineata, baut ness cu aroma de fasole la conserva; strans corturile ude; plecat la 8 jumate spre Petrosani, tot pe sosea; aflat motivul pentru care au urlat sirenele noaptea precedenta (o Dacie obosita rasturnata in Jiet, dupa ce maturase balustrada unui pod; doua victime); mers 10 km pe jos, 8 km cu un Cielo agatat la autostop; ajuns la Petrosani la 11; baut bere, mancat pizza; luat tren accelerat 1842 spre Buc., intarziere o ora datorita caniculei; ajuns la 22 in Buc., dupa o calatorie pe culoarul trenului, singurul loc in care se putea respira; injurat taximetristi hoti si nesimtiti care nu vor sa mearga in Rahova; gasit unul de treaba la 5 min. de gara; ajuns acasa.

Poze:

post-734-1156162669_thumb.jpg Motocross in Jiet; post-734-1156162796_thumb.jpg Cascada in Cheile Jietului; post-734-1156162953_thumb.jpg Vedere spre stana Rosiile; post-734-1156163032_thumb.jpg Lacul Zanoaga Stanei; post-734-1156163097_thumb.jpg Poteca spre refugiu; post-734-1156163468_thumb.jpg cabana Groapa Seaca.

Edited by Geologu
Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...
  • 4 weeks later...
Guest p_aciulea

Mountain Bike la Gura Teghii....cel mai bestial traseu

 

:) ba Toni, numai tu puteai sa iti faci poza aratand un cal, desi sunt un pic dezamagit ca nu aratai altceva de la cal :) :)

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

acu 2 saptamani am facut o tura de o zi care suna ceva in genul : brasov - timisul de sus - varful crstianul mare - varful postavaru - cabana postavaru(vin fiert) drumul rosu bla bla multe partii(in drum spre Poiana brasov) intr un final Saua tampei - tampa si inapoi acasa

 

Traseul este foarte frumos..ce nu mi a placut,odata ajunsi pe varful postavarul erau multi turisti care evident urcasera cu telecabinele....=> multa galagie,adidashi si gunoaie (inclusiv cele sociale) .Apoi la cabana postavaru 200 ml vin fiert 4RON si aici din nou multa lume...si termopane....noh....restul drumului a fost foarte placut pe tot felul de cararui in liniste.CU alte cuvinte efectiv am facut un cerc.:am iesit din brasov inspre Bucuresti si am intrat Dinspre sibiu.

 

Cam intr o saptamana se planuieste o piatra craiului in principiu...cei interesati reply me daca e.Numai bine

Link to comment
Share on other sites

Guest glimmer

Super tare.. e bine ca ai cu cine sa mergi la munte... Eu ma chinui de un an si ceva sa-i conving pe colegii mei "dragi si scumpi", de la facultate, sa mergem la munte, promitzandu-le chiar "pericole minime".. si nimic :)

Poate cand m-oi intalni cu prietenii mai vechi, doritori de adrenalina...

Link to comment
Share on other sites

Urat moment as putea spune... au murit multi si in Bucegi. Acum trecand peste astea tocmai mi-am luat o pereche de bocanci tehnici foarte misto... de-abia astept sa ii incerc la ghiata anul acesta (asta daca va fii gheata)

 

venind vorba de echipament,am primit in martie anul curent niste parazapezi...nu am prea apucat sa le testez pe zapada...mai mult pe noroi :) .Prin bv a tot nins azi.Sper sa fie zapada si timp.Numai bine

Link to comment
Share on other sites

Guest John_OttO

Eu tocmai m-am intors acasa dupa ce mi-am petrecut o saptamana in spital in Brasov.Am cazut pe Hornul Mare.Am scapat foarte ieftin cu doar 4 oase fracturate,3 contuzii parietale si scoriatiii pe ambele bvrate plus ceva contuzii si hematoame.Am avut mare noroc datorita sacului care mi-a protejat spatele.Am inteles ca duminica dupa mine a cazut unul pe Take si l-au gasit in Glejerie in coma si am inteles ca chiar daca scapa ala nu mai e om deci pot rasufla linistit chiar daca sarbatorile ma prind in ghips si de abia pe la vara o sa stiu si eu ce-i aia alergat.PACE!

Link to comment
Share on other sites

Guest John_OttO

Deap exact cum am zis ma bucur ca am scapat.Stiti cum se zice ca muntele iarta doar odata,cred ca asta a fost acea data si data viitoare RGC o sa aiba un membru mai putin.PACE!

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...
mai bine imi rup gatul pe munte din greseala mea decat sa dea un idiot cu dacia peste mine in oras:| .Parerea mea.

Depinde cum o iei.

Daca da unul cu dacia peste tine in oras e accident. Daca pici intr-o prapastie iarna pentru ca esti incaltat cu adidasi si esti si manga e inconstienta (sa nu-i zic prostie).

Parerea mea.

 

Later: duminica trecuta m-am dat si io cu telescaunu'. Brrrr...

Edited by Geologu
Link to comment
Share on other sites

Guest John_OttO
Depinde cum o iei.

Daca da unul cu dacia peste tine in oras e accident. Daca pici intr-o prapastie iarna pentru ca esti incaltat cu adidasi si esti si manga e inconstienta (sa nu-i zic prostie).

Parerea mea.

 

Later: duminica trecuta m-am dat si io cu telescaunu'. Brrrr...

Stiu unde bati Mircea dar te asigur ca nu e cazul meu.Daca eram manga si in adidasi nu mai ajungeam sa cobor.Recunosc ca nu eram complet echipat dar asta se intampla din motive financiare [t ca nu-mi permit o pereche buna de coltari acum.In fine am stiut ca risc cand am intrat pe horn dar nu prea aveam alternative.Dar spre deosebire de cei care pleaca pe munte in adidasi eu stiam ce trebuie si ce nu trebuie sa fac si cum sa ma echipez.In fine am gresit si am platit pentru asta.Acum sunt mai bine si cam peste o saptamana o sa fiu reparat complet si voi putea merge din nou insa muntele o sa mai astepte momentan.Pe undeva sunt de acord cu tine dar sunt si cu madden caci sincer nu as vrea sa fiu lovit de masina.In fine sper ca data viitoare cand ma intorc de la munte sa vorbim despre ce am vazut pe acolo nu despre ce mi-am rupt.Oricum se stie prima destinatie este Malaiesti unde trebuie sa ajung pentru a le multumi celor de acolo.PACE!

Link to comment
Share on other sites

Nu era o aluzie la ce ti s-a intamplat tie, Mihai (desi imi amintesc ca ai spus ca-ti cam place sa alergi pe munte in adidasi, ceea ce nu-i chiar atat de periculos daca-i vara). Era pur si simplu o reactie la cugetarea lui Madden. In cele mai multe cazuri, accidentele pe munte se datoreaza lipsei de experienta, de echipament si de minte. Asta-i tot.

Exemplu concret: duminica la Azuga am vazut doua familii care urcasera pe jos pana la statia de sus a telescaunului, barbatii pe jumatate beti, femeile cu cizme cu toc si copiii in adidasi. Toate incaltarile erau ude si puse la uscat pe soba din cabana. Si barbatii erau din ce in ce mai "veseli". Astia aveau toate sansele sa-si rupa oasele la coborare din pura ignoranta si inconstienta, mai ales ca nu mai era mult si se insera.

Oricum, iti doresc insanatosire grabnica si sa-ti poti permite sa-ti cumperi echipament. Eu unul n-am echipament de iarna, asa ca nu ma incumet sa merg pe munte, oricat de tentant ar fi. Si recunosc ca e tentant, dar eu is din fire foarte precaut.

Bafta!

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...

Important Information

"This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies.