www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

Ceva Ajutor Pt Viitor


Guest Gigell
 Share

Recommended Posts

(...) daca ajungi la vreo scoala de muzica sa nu te pierzi in triade si miade si reguli si alte baliverne. Muzica se simte nu se calculeaza.

 

iete

 

BB King si blues ? A lui e muzica "simtita" aka "cu suflet" ? BB lucreaza cu niste tipare rigide, memorate si redate compulsiv, a caror explicatie nu o cunoaste. Clar, nu e un demers claculat, dar e profund determinist: pentru un stimul dat, va avea mereu aceeasi reactie, pentru ca mai mult nu stie - astfel ajungand sa compuna aceeasi melodie de 12 ori si sa creada ca a facut un album.

E ceea ce numesc sindromul Robert Johnson.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Guest labemol

Eu sunt perfect de acord cu Grid. Daca-ti place, mergi pana la capat. BB King nu o fi cel mai tare chitarist, o fi cum zice Winston, dar ce este clar e ca multi mai multi au auzit de BB Kig decat de pricine de aici de pe forum. Asta-i realitatea. Poti sa canti o singura nota, daca oakenilor le place, esti foarte tare.

 

Ca experienta personala, mie mi-a placut, am renuntat in favoarea jobului si am ajuns dupa multi ani sa reiau aceasta pasiune. Acum imi permit orice amp sau chitara, dar din vise cu discuri de platina am decis ca mai bine invat ca sa transmit mai departe altora mai mici aceasta pasiune.

 

Un sfat de retinut: trebuie sa o tii in sus tot timpul.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
Guest unclesamfatg

@Anton Alexandru aka "Gigell".

 

Telul tau este sa ajungi un chitarist care sa aiba un venit consistent din asta. Vrei sa stii daca sa dai la facultatea de muzica denumaistiuunde. Asta e raspunsul meu.

 

Telul tau este vreau sa fiu un chitarist cu venit consistent.

 

Chitarist = persoana care canta la chitara.

Venit consistent = vom porni de la premisa ca un venit de 40 de milioane/luna este un venit consistent.

 

Telul tau este sa fii o persoana care canta la chitara si castiga 40 de milioane pe luna la valoarea ROL din 2012.

O modalitate de a stii de ce este nevoie pentru asta, este sa ii analizezi pe cei care castiga suma respectiva sau o suma mai mare.

 

Tu esti baiat iar din cate i-am analizat eu, barbatii rockeri nu sunt frumosi, nu exista o selectie in functie de frumusete. La femei in schimb exista. Dar pentru noi n-are importanta.

Pe de alta parte, observam ca atunci cand s-au lansat, aveau o chitara electrica decenta, un amplificator de mare putere si procesoare electronice care sa le modifice sunetul. Pentru asta vei avea nevoie de bani. Deci primul nostru tel, este sa-ti facem rost de un amp(prescurtarea de la amplificator) si o chitara electrica decenta. Iti recomand site-ul thomann.de Amplificatorul Bugerra de 120 de W si o chitara Fender MIM sunt perfecte pentru o suma mica de bani. Mai cumpatari si un multieffect mai scump de 1000 RON.

 

Acum, ce trebuie sa canti si sa stii.

 

In primul rand invata cata teorie muzicala poti. Invata toate modurile gamei majore, invata la ce folosesc, ce acorduri le reprezinta si exerseazale pana cand le stii pe derost in toate cheile, pe tot gatul. Dupa aia fa acelasi lucru si cu gamele urmatoare: gama armonic minora, modul phrigian dominant, augmented fifth scale, gama octatonica, whole-half si half-whole. Ca sa nu mai spun de gamele pentatonice majore si minore si gama de blues.

 

Ia 10 melodii celebre mai vechi de 20 de ani si 20 de melodii celebre din ultimul an. Pe cele noi le iei de pe pagina wikipedia a topului "Billboard Hot". Iei fiecare melodie pe rand, o inveti pe derost partea de chitara, inveti so canti perfect, te inregistrezi. De prima data va suna prost asa ca repeti procesul poate si 3 zile pana cand o canti ca pe disc. Urmatoarea data iti va lua mai putin invatarea unui cantec. Dupa aia inveti sa faci o melodie originala cat mai asemanatoare cu cea celebra. Astfel vei invata arta emularii unui anumit "sound". Melodiile din topul billboard ultimul an vor fi mai usoare fiindca suna toate cam lafel.

 

Urmatoarea parte e sa inveti ritmurile. Stai cu chitara tot timpul langa tine si cand auzi o melodie, faci ritmul pe chitara pana cand iti iese. Perseverezi pana cand iti iese din prima dupa care continui sa nu-ti iesi din mana.

Inveti acorduri de jazz. Inveti sa canti rapid. Daca poti canta modul aeolian in 16th triplet la 100 BPM ajunge. Nu te concentra mai mult de atat pe viteza ca nu e comercial si pierzi timpul.

 

Dupa toate astea, lucru care o sa-ti ia 5 ore pe zi timp de cel putin 2 ani in functie de talent, poti incepe sa visezi. Daca vrei sa devii rocker celbru trebuie sa faci tot ce tiam scris mai sus!

Acum dute si angajeazate la o casa de discuri, oferate sa muncesti fara sa fi platit timp de 2 luni cat sa le demonstrezi ca esti talentat. Acum, slujba ta nu va fi sa fi un artist boehm care sa faca ce vrea el ci sa faci negative pentru celebritati. Astea o sa trebuiasca sa fie catchy, cu un ritm puternic usor sincopat, un timbru neoriginal si care sa aiba cel putin o asemanare cu un hit recent ca sa fie producatorii siguri ca se vinde. DUpa asta vei primi un salari consistent.

 

Mai vrei sa fii muzician acum?

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

"This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies.