www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

Ajutor ,alegere Intre Placa Uad Si Tc Electronic Powercore 6000


Guest ionica radu
 Share

Recommended Posts

Guest ionica radu

Buna ziua !

Detin un mini studio personal,mai mult pentr.prod.personala .

Ca si dotare am urmatoarele :

-placa captura -EDIROL UA-101

-monitoare YAMAHA HS 80

-microfon studio ROLAND DR-80C

-amplificator casti-BEHRINGHER

-calculator cu 8gb ram,hd-500 , placa de baza ASUS , procesor intel cuore duo

SOFT -adobe audicion-3 ,T-RAKS , nectar

 

Doresc ca tot ceace tine de rularea softurilor,captura,master,sa nu mai ruleze pe pe procesorul pc .

Din mai multe informatii ,mi s-a recomandat o placa dsp de la UAD s-au de la Tc electronic powercore 6000.

Nu prea stiu ce sa aleg ,vreau ceva eficient,fara sa-mi dea prea multe batai de cap .

La recomandarea voastra va rog sa-mi dati si ceva idei.

Multumesc ptr.ajutor !

Edited by ionica radu
Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...
Guest ionica radu

Salut !

Chiar nimeni de pe acest site nu-mi poate da un sfat?

Buna ziua !

Detin un mini studio personal,mai mult pentr.prod.personala .

Ca si dotare am urmatoarele :

-placa captura -EDIROL UA-101

-monitoare YAMAHA HS 80

-microfon studio ROLAND DR-80C

-amplificator casti-BEHRINGHER

-calculator cu 8gb ram,hd-500 , placa de baza ASUS , procesor intel cuore duo

SOFT -adobe audicion-3 ,T-RAKS , nectar

 

Doresc ca tot ceace tine de rularea softurilor,captura,master,sa nu mai ruleze pe pe procesorul pc .

Din mai multe informatii ,mi s-a recomandat o placa dsp de la UAD s-au de la Tc electronic powercore 6000.

Nu prea stiu ce sa aleg ,vreau ceva eficient,fara sa-mi dea prea multe batai de cap .

La recomandarea voastra va rog sa-mi dati si ceva idei.

Multumesc ptr.ajutor !

Link to comment
Share on other sites

DSP vine de la Digital Signal Processing. O placa dsp contine un procesor pe care sunt rulate anumite pluginuri prestabilite. Diferenta dintre un VST normal si un plugin care vine cu o placa DSP este ca VST-ul foloseste procesorul workstationului iar cel venit cu DSP-ul foloseste procesorul placii.

Pentru master ar putea fi folositoare o astfel de placa dar din punctul meu de vedere nu necesara.

Pentru captura si rularea softurilor, DSP nu te ajuta deloc. Intrebarea este de ce ti-ar trebuii sa nu iti utilizeze captura din procesor?

Ca sfat, mai bine investesti intr-un upgrade de procesor decat in DSP. De asemenea, un core2duo este suficient ca putere de procesare pentru orice proiect realizabil intr-un home studio (depinde desigur de configuratia completa si de ce DAW folosesti).

Cu mai multe detalii poate te putem ajuta.

Link to comment
Share on other sites

Pentru captura si rularea softurilor, DSP nu te ajuta deloc.

Pãi dimpotrivã, la tracking ar fi ocazia în care s-ar putea observa beneficiile: dacã monitorizezi unul sau mai multe canale post-FX și efectele implicate consumã multe resurse (e.g. Guitar Rig, un sampler și/sau ampsim de bas și un sampler de tobe simultan).

 

Deci te gãsești des în astfel de situații? O soluție mai simplã ar fi sã faci bounce, mãcar temporar, la canalele "grele" ce trebuie sã le monitorizezi. În cazul sampler-urilor oricum ceea ce îți trebuie e cât mai mult și mai rapid RAM, nu nu-știu-ce procesare.

Link to comment
Share on other sites

Din aparatura listata acolo sincer nu cred ca are nevoie de monitorizare cu efecte pornite, si chiar sa zicem ca are nevoie de un reverb, delay si eventual un auto tune pentru voce, de un guitar rig pentru chitara si unul pentru bass, chiar si pe cele mai ieftine placi audio din segmentul entry level poti sa scoti latente de 10ms sau mai putin. Garantez ca nu are nevoie sa traga mai mult de 3-4 canale in acelasi timp, aproape sigur unul singur, drept urmare consider ca achizitionarea unui DSP este o risipa de bani.

Personal, pe un e-mu0404 pci am avut si cate 20 de canale cu cate 2-3 vsturi fiecare si intr-adevar, procesorul era aproape de limita dar nu aveam erori la 10ms.

RAM are destul din punctul meu de vedere, iar inlocuitorul unui eventual DSP (vorbesc de VST), se foloseste in foarte mare parte de CPU.

De asemenea, cele enumerate de 57 mai sus nu s-ar folosi de DSP. O fi posibil sa gasesti o alternativa DSP la guitar rig (nu stiu, nu m-am documentat) dar in general gasesti efecte de baza cum ar fi compresoare, limitere, eq, reverb, delay etc.

Si mai e ceva: gasesti alternativa VST gratuita (si nu numai una, ai de unde alege) la aproape orice ar veni ca soft cu un DSP. O sa auzi discutii cum ca daca sunt gratis sunt proaste, ca nu stiu ce compresor pe lampi de la abbey road e mai bun si ca nu stiu ce modelatie DSP e mult mai buna decat orice. Eu cred ca daca intelegi bine cum functioneaza un efect poti sa scoti ce vrei din el, fie ca e moca sau ca te costa jdemii de marci.

In concluzie, daca vrei un workstation decent, iti dau niste sfaturi:

1. Fa-ti un pc dedicat. Nu o sa ai performante ridicate de la un calculator pe care rulezi messenger, bittorrent, WoW si 3 antivirusi in timp ce lucrezi la un proiect.

2. Incearca sa iti iei o interfata audio interna. Pe locul 2 iti recomand ceva pe firewire. USB este pe ultimul loc datorita negocierii pe care o face cu procesorul din care rezulta latente mai mari. Totusi, pentru un home studio nu cred ca ai nevoie de mai mult.

3. Cat mai mult ram si CPU. Este mai ieftin si mai util decat un DSP. Din aproape toate punctele de vedere.

4. Nu au ce cauta pe un workstation wireless, bluetooth, tv tuner, si placi video de gaming.

Si daca nici cele mentionate mai sus nu ajuta, niste documentatie de baza legata de mixaj nu strica. Sa nu uitam, mult nu e intotdeauna si bine.

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

A nu se folosi PC-ul si nici placa de sunet ca si formator de ton ptr chitara !!!

 

Este foarte scump , o pacaleala pe cinste .

 

Cumperi un recorder 44----192Khz /24 bit ce trage pe memorii SD si este rezolvata treaba.

 

Iar ptr ton eset plina lumea de procesoare ieftine second-hand ( iesite din moda ).

 

PC-ul este un fel de robot de bucatarie ...diferenta fiind doar ca robotul lu mama are perioada de functionare 10 ani pana ce un PC maxim 3 ani tras de par cu zeci si zec de upgrade-uri pana se blocheaza .

Cum ai ajuns sa ai tot ce-ti trebuie ptr o configuratie se schimba absolut totul si incepi de la inceput ,,,nu numai cu banii ci si cu drivertele ,soft-urile ...placi de sunet si alte aiureli ce par ieftine la primas vedere.

 

Pana una alta daca tot este vorba de sunet pe PC atunci sa fie Digital In/Out .Asa poti sa alegi aparatul cu convrtoerele cele mai OK ce vor supravietui catorva PC-uri aruncate la gunoi.

 

Un singur exemplu in legatura cu "performantele " unui PC la 2GHz CPU PB special Multimedia cu tot ce-i trebuie .

Nu duce film HD ( un fel de "slide show" HD).Pana si cu HD 720 se cam chinuie .

Un multimedia player cu CPU de 400 MHz duce in veselie HD cu foarte mici sacadari ce nu se pbserva numai pe program test ,

Un simplu aparat de filmat digital reda HD fara nici o problema , doar ii ataseaz cablu la TV si merge traznet , ce pe PC cu CPU 2GHz cu XP nu vrea.

 

Treci pe Win7 ...pai ...trebuie drivere nu mai functioneaza nici jumatate din ce am ptr XP ...tot asa am patit cand a, trecut de nevoie de la Win98SE la XP ...pot sa arunc mai totul sa trec la alte componente atat Hard cat si Soft .

dar nu mai este nici o problema caci apare Win 8 ..Win12...13...14.............NN

 

De ex ..Cubase ..NU are ASIO ptr tot felu de placi pe Win7( sau ptr nici un fel o placa de sunet ) , cu ASIO4All ...cand vrei sa reduci din latenta => Blue Screen ..Crash ...ce nu am mai patit de la 286--486 !! cu 100MHz CPU.

Asa ca sau pun XP ce nu stiu daca stie sa utilizeze dual core (?) sau tin doua PC-uri unul cu XP unul cu W7 si ar mai trebui unul ptr Win98.

 

Asa ca uitati PC-ul si iesiti mai bine atat financiar cat si cu timpul pierdut aiurea.

 

Oricum este necesara o interfata AD si DA digitala SPDIF in/out ptr

Link to comment
Share on other sites

parerile sunt impartite, referitor la computere, asa ca nu o sa ma lansez intr-o dezbatere pro si/sau contra utilizarii computerului in productia muzicala.

Insa, iti pot impartasi din experienta me avuta cu sisteme DSP (UAD, si TC) : da, iti elibereaza din ciclurile de procesor utilizate pentru calculele DSP; insa, consumul cel mai mare de resurse in proiecte in care se folosesc VST / AU / RTAS-uri vine de la librariile virtuale de sunete, nu de la efecte, deci ai elibera foarte putin. Pe de alta parte, cea mai deasa intrebuintare a placilor / interfetelor DSP se petrece in momentul mixajului, nu in timpul tracking-ului, pentru ca fiecare plugin incarcat in placa DSP va adauga un dram de latenta, care poate deveni suficient de mare incat sa nu mai poti canta / inregistra in timp real; desigur, ca exista DAW-uri care au plugin delay compensation (Pro Tools de ex.), dar cel putin in Pro Tools e o chestie atat de abulica, incat in momentul in care vrei sa randezi track-urile si sa dezactivezi PDC, iti multa regiunile / clipurile cu niste offseturi doar de program intelese. Mai mult - sa zicem ca argumentul calitate a sunetului in placa DSP vs rulat nativ ar fi mai mare - mie nu mi-a parut, cel putin prin prisma faptului ca in amandoua situatiile, este vorba de niste MB de software, care ruleaza intr-un procesor (fie el dedicat, sau nu). Exista alternative native ale pluginurilor ce ruleaza pe placi DSP, care sunt "on par". Asa ca cel mai bine ai face sa te scutesti de cheltuiala cu placa / interfata DSP, si sa investesti intr-un procesor mai puternic, si eventual intr-o interfata audio interna, sau firewire.

Cat despre formarea tonului de chitara folosind PC-ul, aici sunt relativ de acord cu Karpi - adica din punctul meu de vedere se pot obtine rezultate ok daca esti dornic de a cauta si creea un sunet de chitara personalizat, pentru ca daca "te dai" in preseturi, vei suna la fel ca zecile de mii de alti chitaristi care folosesc softul cu pricina - acelasi sindrom ca si la librariile virtuale de tobe, unde ai senzatia ca toate tobele au fost facute in acelasi studio...

Edited by Pontius Pillates
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...

TC Powercore 6000 - mastering plus reverburi

UAD - mix

 

Ambele beneficiaza de algoritmi de exceptie. Nu este vorba de DSP'uri ci de calitatea aplicatiilor.

System 6000 Plugins nu au rival pe parte mastering din partea nativelor, nici pe parte de reverb.

Uad are un pachet grozav de mastering, nu se ridica la nivelul Tc Electronic partea de multiband compressor si limiter (dar tot imi suna peste native) , Precision Eq este superb, Precision Buss Compressor, Precision De esser (cel mai bun de esser pe care l'am inalnit). EMT 250 si Plate 140 reverb suna grozav, chiar indraznesc sa spun ca EMT 250 suna mai "muzical" decat TC DVR 2.

Se poate si cu nativele, dar te mai enervezi. Nu se pune problema ca "native" nu suna din cauza formatului, se pune problema ca pe platformele DSP sunt doi monstri in domeniu, UA si TC Electronic.

Link to comment
Share on other sites

" Placa " ar fi ptr . inregistrare ..!! ptr . RECORDING .

Restul sunt aiureli ieftine , pacaleala ....pacanele...de scos bani de la fraieri .

PC-urile Home Desktop sunt ca si "mixere da bucatarie " de care gospodina are mare nevoie ca apoi sa vada ca de fapt se utilizeaza odata pe an daca nu odata la 5 ani .sau poate o singura data la nunta fetei ....si nici atunci nu merita ....

 

Parerile nu sunt impartite .

 

Nu are cum sa fie un PC+Placii +Monitor+softuri de toate sa zicem la 500Euro ...la fel in calitate cu un Recorder Digital Audio la 500 Euro .

 

Ptr editat MIDI ..si ca si intrfata de afisaj ptr recorderele digitale PC-ul este OK dar ar fi deja din comoditate sai zicem un lux...ce nu-si are rostul la un amator care nu lucreaza pe banda rulanta dar ar dori calitate .

 

Daca ai calitate la inregistrare mixajul masterizarea este de 100 de ori mai usoara !! si suna de N ori mai bine .

In cobsecinta lucrezi mult mai repede .Asa ca lucrul in cu programele din PC numai par mai rapide dar de fapt pierzi timp cu refacerea sunetului stricat la inregistrare si pierzi de 100 de ori mai mult timp .....OK dar ai un ecran mare lunminos si colorat in fata ta ...da bine ...

 

Din pacate din datele tehnice prezentate de firme nu te poti descurca tocmai din cauza unora care dau si prezinta date false .asa ca nu mai stii ce sa crezi ...

 

Rezolvarea este sa citesti pe forumuri , sa si cumperi sa incerci sa vezi pe ce ai aruncat banii degeaba , sa vezi ce da si ce nu trebuie crezut de pe un forum ..ce review-uri sunt realiste care suna a reclama ascunsa ...etc etc De fapt fiecare nvata pe banii sai .

 

Asta mai implica si un dram de pregatire altfel esti victima sigura .

Edited by karpi
Link to comment
Share on other sites

  • 6 months later...
Guest ionica radu

Da......multumesc ptr.sfaturile , oferite gratuit....

Intre timp am achizitionat placa UAD, cu plaghinurile necesare........pot afirma acum , cind am termenul de comparatie fizic...il am in mina....NU SE COMPARA NICI IN RUPTUL CAPULUI , MASTERIZAREA CARE O FACI CU PLAGHINURILE SOFTULUI , CU MASTERIZAREA CARE O FACI PE PLACA DSP CU PLAGHINURILE DEDICATE....

Inr-un cuvint.......calitate...acuratete....totul in timp real....

Va multumesc tuturor , pentru sfatul dat , dar a fost o experienta benefica ptr. mine , achizitionind aceasta placa DSP.....altfel e un compromis......trebuie studiu mai mult , pentru a scoate untul din ia.....

Inca o data multumesc tuturor.....

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

"This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies.