www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

Shipping Din State


soniaxl
 Share

Recommended Posts

te salut. nu am nici un contract de reclama cu firma ATLAS SHIPPING si nici un interes sa le fac reclama...

 

nu prea inteleg ce s-a intamplat in cazul tau... este foarte ciudat... si spun asta pt. ca eu am adus pana acum prin aceasta firma in jur de 500 de obiecte(!!!!!!!!!) cumparate in special de pe EBAY...

 

deci... nu prea inteleg ce s-a intamplat in cazul tau.

 

printre obiectele aduse pt. mine se numara de la suruburi de mecanica fina si elemente de captare pt. microfoane(din categoria MARUNTISURILOR)... pana la 3 amplificatoare MESA BOOGIE si 2 amplificatoare de dimensiunile unui FENDER BASSMAN... ca sa nu mai vorbesc de altele...

 

sigur undeva este o lacuna de comunicare... de ambele parti sau ... posibil chiar sa fie doar din partea lor...

 

intrebarea mea este simpla... persoana din USA care ti-a trimis pachetul la ei... A SCRIS PE PACHET CONFORM INSTRUCTIUNILOR "to be sent to Mr...... from BUCURESTI - Romania" ???

 

daca s-a omis aceasta informatie... atunci este complicat.... eu am patit asta cu vreo 3 americani care nu au respectat instructiunile mele...

 

eventual... ca o sugestie... daca nu s-a rezolvat intre timp problema... contacteaza-l pe vanzatorul din USA si cere-i sa-ti dea NUMELE SI ADRESA LUI COMPLETA asa cum trebuit sa o completeze pe buletinul de expeditie al coletului(trimis cu USPS sau alta curier american...)... eu am cerut mereu aceste informatii de la vanzatorii din USA, tocmai ca sa evit situatiile in care un asemenea vanzator a uitat sa treaca instructiunile necesare pe colet pt. cei de la ATLAS...

 

eventual, daca vanzatorul a dat si TRACKING NUMBER... foloseste si informatia asta...

 

sincer... sunt tare surprins de situatia ta...

 

cum spuneam... EU NU AM AVUT NICI CEA MAI MICA PROBLEMA ! bafta multa...

Link to comment
Share on other sites

venit dupa insistentele mele atat la telefon cat si pe e-mail, caci cei de aici din Bucuresti imi spuneau la telefon ca nu stiu cand va veni coletul si ca vor intreba in state sa sun a doua zi si tot asa timp de 5 zile

Evitai orice fel de problema daca sunai direct in USA. Eu asa procedez si nu sunt singurul. Cu cei de la Bucuresti discut numai cand a ajuns pachetul la ei.

Link to comment
Share on other sites

Guest beberobu

Coletul este cumparat de pe ebay si trimis cu FedEx. Vanzatorul mi-a trimis tracking number imediat ce l-a ridicat FedEx de la el. Imediat am dat si eu e-mail la atlas la cei din state si le-am scris numarul coletuluis si ziua in care va ajunge. Dupa 2 zile am primit un e-mail de confirmare ca au primit informatia. Apoi, dupa toata nebunia, cand coletul inca nu a ajuns la mine si am inceput sa le scriu in state si sa sun la cei de aici, dupa multe zile am primit un raspuns pe e-mail de la cei din state spunandu-mi ca este la ei coletul dar ca au avut foarte mult de munca si ca il vor cauta si il vor trimite.

Asadar nu au nici-o scuza "nu era scris corect" sau ceva de genul asta. V-am spus, nu sunt la prima experienta cu ei si nici la prima cumparatura online si nici nu acuz pe cineva pana nu sunt sigur ca e vina lui!

Edited by beberobu
Link to comment
Share on other sites

Guest beberobu

Dupa ce imi pierdusem orice speranta ca imi va ajunge coletul anul acesta si chiar incepeam sa-mi pun usor intrebarea si daca va mai ajunge vreodata.... si dupa ce ieri mi-am iesit din fire (pentru ca: la ultimul e-mail trimis atat in state cat si celor de aici nu primisem raspuns dupa 3 zile, am sunat ieri in state si nu mi-au raspuns, am sunat la cei din Bucuresti si mi-au zic ca nu stiu cand va sosi coletul, sa sun in state.....) si le-am zis celor de aici ca sefii lor din state sunt nesimtiti..... astazi am avut o super placuta surpriza. Am fost sunat de cei din Bucuresti sa-mi spuna ca a sosit coletul.... Nu-mi venea sa cred, in 20 minute eram la ei. Ce pot sa zic.... sunt super multumit ca am primit coletul (la exact o luna de zile dupa ce a ajuns la ei) si totul este ok. N-au vrut sa ma taxeze, nici cu transportul macar, dar am refuzat (nu stiu cat de politicos) pentru ca sunt multumit ca a ajuns. Unde mai pui ca m-au rugat sa il deschid ca sa ma asigur ca totul e ok dar si asta am refuzat pentru ca fiind ceva cumparat de pe ebay, in caz ca am luat teapa de la vanzator, ei (atlas) nu ar fi avut nici-o vina si nici cum sa ma ajute asa ca am preferat sa traiesc "tobele" singur. Din fericire totul era ok si cu produsele, erau exact ce am cerut. Americanii astia...... :D

Ca si concluzie sunt in totalitate de acord cu ce a spus mai sus ggg si anume ca sunt de evitat incepand cu 15 noiembrie, intentiile lor sunt bune dar..... de sosit coletele sosesc dupa o luna si asta cu nervi si telefoane si cu e-mail-uri, de raspuns nu prea raspund la e-mail-uri... nu mi se pare o situatie normala..... mai mult ca sigur au prea putinii angajati in state. Aici in Bucuresti totul pare ok, oamenii nu sunt genul "numai un zambet" dar nici nu este cazul.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...
Guest beberobu

Si cireasa de pe tort, le-am mai acordat o sansa (cam a 6-ea sau a 7-ea) la mine. Si mai directionat doua coletele spre ei, dupa sarbatorile de iarna. Ziceti ca asa se intampla in perioada sarbatorilor de iarna ? Nu, asa se intampla mereu.

Al doilea colet a ajuns la ei pe 5 Ianuarie 2013. Le-am trimis toate datele pe e-mail, tracking numbers, etc. Am primit prompt e-mail-ul de confirmare ca au primit informatia. Prompt, ca de obicei. Ca dupa aia nu te mai baga in seama se stie.

Am primit informatia. Toate bune, Multumim pentru urari. LA MULTI ANI !

Doina Rubinstein

Si dupa 14 zile (10 zile lucratoare) am sunat in Bucuresti sa vad daca a ajuns coletul (ei pe site spun ca ajung coletele intre 7 si 10 zile lucratoare). Mi s-a raspuns ca nu, ma suna dansii cand ajunge. OK, in aceeasi zi am trimis e-mail in state sa ii intreb cand ajunge.

 

Buna ziua,

imi puteti spune cand sosesc cele 2 colete in Romania, va rog frumos ?!

Multumesc anticipat.

Raspunsul lor: nici-un raspuns. Ca de obicei, nimic iesit din comun, nicioadata nu mi-au mai raspuns la e-mail dupa ce au ajuns coletele la ei.

Si ieri le-am trimis ieri acelasi e-mail. La care, in sfarsit, am primit raspuns:

Pleaca miine. Toate bune,

 

Asadar, dupa 19 zile, coletele pleaca de acolo, din state. Vor mai face cca 7-10 zile pana ajung aici, deci in total cca 30 zile. Asta intr-o perioada linistita. Nu va suparati, dupa 6 sau 7 experiente, trase aproape la indigo (stiu ca eu sunt bou ca le-am tot dat sanse) cel ce spune ca a avut experiente placute cu ei ori este prieten cu ei ori lucreaza intr-un fel sau altul la / cu ei.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
Guest beberobu

Cam cat ati platit voi pentru transportul unei chitari cu case?

 

Foarte posibil sa nu o mai vezi vreodata sau sa-ti ajunga aschii si surcele. Eu am comandat 2 telefoane la inceputul lui Ianuarie si adio, nu le mai vad, transportul a fost confiscat de Vama Romana pentru ca Atlas Shipping a declarat toate coletele ca haine second hand (asa ar fi castigat si ei cateva zeci de mii de euro). Le-am scris rugandu-i sa ma ajute sa recuperez cele 2 telefoane si mi-a raspuns ca nu ma despagubesc pentru ca nu e vina lor ca a fost confiscat transportul.....

Filmulet cu momentul confiscarii transportului:

http://stirileprotv....pe-otopeni.html

 

Si uite ce au patit altii mai demult:

http://forum.romania...rk-la-Bucuresti

 

si altii:

http://forum.softped...na/page__st__36

 

si altii:

http://www.merchantc...read?cid=971418

Edited by beberobu
Link to comment
Share on other sites

  • 6 months later...

Bună. O cunoştiinţă din USA mi-a Trimis luni un colet. Aveţi idee cât o să plătesc vama? Cu poşta, sistem Priority Mail. S-ar putea să vină direct la oficiul local, e micuţ, 40 cm vreo 4 kile... Conţine Muzicuta, Camera video, 2 cărţi, memory şi husa. Cărţile nu se vamează din câte ştiu. Valoarea declarată este 250 dolari. Cât face pe drum? Mai nou s-a dat o lege privind distribuirea coletelor la oficiul local. Mersi mult.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Bună ziua. Am primit un colet din State cu poşta, a făcut 7 zile lucrătoare dar m-a taxat foarte mult la vama, 168 lei la o valoare declarată de $250 pe factură. Acum... Vă rog o părere privind altă modalitate, şi anume cu vaporul. Cât durează şi dacă plătesc ceva când ajunge curierul acasă. Am înţeles că ţi-l aduce până la poartă, sper să fie aşa... Cum e mai bine? Nu mă deranjează timpul de aşteptare doar să ajungă întreg şi fără să mai plătesc. Vă mulţumesc.

Link to comment
Share on other sites

Bună. O cunoştiinţă din USA mi-a Trimis luni un colet. Aveţi idee cât o să plătesc vama? Cu poşta, sistem Priority Mail. S-ar putea să vină direct la oficiul local, e micuţ, 40 cm vreo 4 kile... Conţine Muzicuta, Camera video, 2 cărţi, memory şi husa. Cărţile nu se vamează din câte ştiu. Valoarea declarată este 250 dolari. Cât face pe drum? Mai nou s-a dat o lege privind distribuirea coletelor la oficiul local. Mersi mult.

 

Tu ai plătit TVA-ul de 24%. De exemplu cărţile şi memoria ştiu sigur că sunt scutite de taxe vamale, dar TVA-ul tot îl plăteşti dacă valoarea produselor depăşeşte 10 euro. Aici mai ţine şi de vameş, cel puţin cel de la mine, închide ochii dacă am produse peste 10 euro, dar nu cu mult peste. Dacă valoarea transportului nu e mare, încearcă să împarţi în mai multe colete. De exemplu, dacă ai fi primit cărţile, memoria şi husa într-un colet, nu te-ar fi întrebat nimeni nimic. Muzicuţa la fel, dacă era într-un singur colet, probabil nu te-ar fi pus să plăteşti TVA.

La cameră în schimb, mai greu să scapi fără să plăteşti. Un pont ar fi acela că pe ei îi interesează ce valoare a fost declarată pe hârtiile care însoţesc coletul. Dacă vânzătorul scrie în ele că respectiva cameră valorează $10, nu plăteşti TVA. Sunt vânzători care acceptă chestia asta. Nu ştiu în ce măsură acceptă şi cei de la vamă, dar nu văd de ce n-ar accepta. Sunt şi ei conştienţi că e cam prostească plata TVA cât timp tu nu cumperi produsul respectiv pentru a-l revinde. În cazul ăsta are logică. Cumpăr 1000 de muzicuţe, plătesc TVA, că doar nu le iau să cânt la toate, le iau ca să le vând în România.

 

Poţi vorbi cu cel care ţi-a trimis coletul, să declare valoare mai mică şi să nu includă facturile cu care a achiziţionat produsele respective în colet.

Link to comment
Share on other sites

Totul a fost într-un singur pachet. Probabil plăteam mai puţin dacă valoarea declarată era mai mică, însă legile americane nu permit o valoare declarată ca fiind falsă. Cineva foarte aproape de mine primeşte foarte des pachete de la rude din America cu vaporul, îl aduce un curier până la poartă dar a zis că nu plăteşte nimic. Totul e inclus la trimitere chiar şi benzina pentru transport, adică expeditorul plăteşte totul. Chiar e adevărat ce am auzit? Face 2 luni dar merită fără nicio taxă.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 years later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

"This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies.