www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

O alta pedala Analog Sound: GTFO - Soldano GTO-inspired


AnalogSound
 Share

Recommended Posts

Si apropo de asta, nu cred ca vei simti vreo diferenta cind schimbi lampa, pt ca rolul ei in circuit este absolut minor.

 

Ar trebui deschis un topic pe tema asta.

Concluzia experimentelor mele in aceasta privinta este ca diferentele sunt MAJORE.

Am simtit-o la toate efectele pe lampa la care am facut operatiunea

Link to comment
Share on other sites

Conteaza foarte mult si gusturile ... fie vb intre noi nici HT nu are nici o legatura cu ce mi-ai dat tu ca exemplu :D, pana la urma un amp care are 6 ecc83 in preamp il compari mai greu cu o pedala de orice natura este ea :D (ma refer la pedala nu la preamp). Ideea de baza a acestei pedale a fost folosirea ei in fata unui amp solid state sau cu un singur canal pentru a beneficia de un nivel de gain pe care acel amp nu are posibilitatea sa il dea (si normal pentru a avea un ton dinamic si curat). Nu este preamp, este o pedala de distors :)care se pune in fata unui amp care are cel putin un corector de ton - probabil ca o sa construiesc si o versiune care o sa aiba corector de ton TMB si care o sa poata fi pus pe bypass pentru a folosi corectorul de ton din amp.

 

Cu respect,

Gabriel Tudoran

Analog Sound

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Gabi, ideea cu pedala cu tonestack care poate dezactivat mi se pare foarte buna, totusi cred ar trebui pastrat si corectorul acela de ton actual, mie mi se pare foarte reusit, cred ca cea mai buna idee ar fi o pedala la care sa se poata comuta intre cele 2 tipuri de corectii si cu iesire DI cu speaker simulator, eventual si balansata. In felul asta ar putea fi folosita si preamplificator si ca stomp box.

Link to comment
Share on other sites

@Blackthorn - da se poate face dar nu in varianta aceasta, iar iesire simulata de cabinet ... chiar nu isi are rostul, din pacate nici una nu suna bine si nu va aduce decat un mare minus sunetului initial. Ideea cu EQ este foarte buna (asa ma gandeam sa o fac - selectie intre TMB sau Filtru). Pentru cine doreste sa comande un model care sa aiba incorporate toate optiunile de mai sus se poate face si acest lucru, momentan piesa de baza ramane sub forma de pedala - restul sunt varriatiuni pe aceiasi tema - pentru ca ideea de baza a fost o pedala care sa fie H-gain nu un preamp de pedalboard :) cine doreste un preamp pe acest stil se poate face intr-o cutie custom sau intr-o unitate rack.

 

Cu respect,

Gabriel Tudoran

Analog Sound

Link to comment
Share on other sites

OK... după cum am promis, revin azi cu comparaţia GTFO - HT Dual.

Menţionez că la Blackstarul meu i-am schimbat lampa după ce am făcut mai multe încercări... una militară rusească, 12AX7 China, JJ şi RFT.

Originalul era 12AX7 Sovtek şi l-am schimbat cu un ECC83 de la RFT - care mi s-a părut cea mai c**oasă.

Un video comparativ f.f.foarte scurt să nu vă plictisiţi.

 

@ramurel: Da, am tras trackurile LR separat. Softul nu contează. La ce-am făcut eu acolo merge şi-n powerpoint... laugh.gif

Hai! Nimeni din Sibiu? O ţin până duminică....thumbsup.gif

 

Pentru piesa asta ....parerea mea e ca ai folosit prea mult gain si prea multi bashi(cred ca e si din cauza inregistrarii)...dar suna bine amandoua pedalele ;)

Edited by Fictum
Link to comment
Share on other sites

Salutare Serule, nu stiu daca mai ai inca pedala, m-am trezit si eu tarziu pe topicul asta, dar daca toti se gandesc s-o compare cu blackstar ht-dual, cel mai bine le-ai putea compara pe aceeasi lampa...mesele alea sunt usor detasabile?? :D poate pui una in HT. Sau poate o face urmatorul care are ocazia. Apropo, cum aveai ISF-ul, la sfert sau blana in stanga?

 

Oricum, GTFO pare traba serioasa, place la mine :D. Felicitari Gabi :respect:

Link to comment
Share on other sites

Salut Mihai!

Numai una din lãmpi e Mesa, cealaltã e RFT - identicã cu cea din HT-ul meu.

ISF-ul La HT îl folosesc la ora 11 de obicei.

Pedala pleacã mâine spre Bucureºti la Gabi cãruia îi mulțumesc f. mult pentru oportunitate.

Concluzia comparației - ºi cu asta închei - este cã atât GTFO cât ºi HT sunt scule cinstite. Fac exact cât dai pe ele. respect.gif

Link to comment
Share on other sites

Pedala a ajuns in Bucuresti astazi si a plecat la PuiuB in seara aceasta - ii asteptam parerile. Va multumesc tuturor pentru feedbackul dat si pentru timpul acordat acestui proiect Analog Sound.

 

 

Cu respect,

Gabriel Tudoran

Analog Sound

 

Pana azi am tinut pedala, i-o inapoiez lui Gabi in cursul zilei. Nici nu e nevoie de prea multe cuvinte. Suna extraordinar de bine, si cu toate sample-urile de pe aici tot a reusit sa ma surprinda in mod foarte placut, pentru ca pana nu o simti cum raspunde la mana nu e tot una. Un drive foarte fain, textura foarte pe gustul meu, sustain foarte placut, jos palaria. Va fi clar una din achizitiile viitoare, desi mi-am promis de cateva ori ca nu-mi mai cumpar alte pedale. :)

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

"This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies.