www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

Gata Cu Bacul!


Gorel
 Share

Recommended Posts

Nu inteleg de ce nu se filmeaza si examenul auto ?

 

Pai e cam inutil. Acum oricum, la teorie nu se mai poate face nimic, iar la practica, ar trebui sa filmeze prea multe lucruri. Adica trebuie sa stii, cand te uiti pe inregistrare, daca a taiat fata unui sofer care a venit din fata, daca n-a acordat prioritate unor pietoni, daca a taiat fata unui sofer, etc. Sunt o groaza de unghiuri in care se poate gasi motivul pentru care e picat cineva.

Daca te referi la spaga de la traseu, atunci nu cred ca ar influenta cu ceva o camera amplasta in masina, se poate discuta si in alta parte, nu doar in masina :rolleyes:.

Link to comment
Share on other sites

"Intr-un liceu de renume din Timisoara elevii care au sustinut probele la parterul cladirii au luat note foarte mici si au fost foarte multi respinsi in schimb cei de la nivelele superioare ,unde comisia de examen nu se straduia sa apara prea des pentru ca erau de urcat cateva trepte si nu se puteau derajna sa faca acest efort fizic ,au luat note de la bune la foarte bune"

 

Comentariul asta, lasat de cineva pe realitatea.net, rezuma perfect tot ce (presupun eu ca) s-a intamplat. Cineva din sistem mi-a zis ca promovabilitatea reala ar fi trebuit sa fie putin sub 20%.

Trist.

 

Sper sa nu fie picati intre RGC-isti. Bafta la admiteri!

Edited by gadjo
Link to comment
Share on other sites

Mai nou acolo este martor . Care sta de obicei pe bancheta din spate .

 

Cred cã s-a referit la proba scrisã... Ceea ce, în timp probabil se va întâmpla... Urmeazã apoi montarea spycamerelor în dormitoare, pentru asigurarea aplicãrii metodelor contraceptive eficiente...

 

 

PS ( for fun ) : Apoi instalarea de aparate de taxat cu senzori, atât la femei, cât ºi la bãrbați... cu dispozitiv vocal : "Ne pare rãu, nu puteți intra, deoarece nu ați achitat ultima ratã la timp. Pânã luna viitoare, vã invitãm la duºuri reci...Beeep... For english press two"

 

Apropo de asta, mi-am amintit un banc :

 

ªedințã de partid/sindicat pentru sporirea eficienței muncii ºi realizarea planului cincinal.

-To'arãºi ! Aºteptãm propuneri din partea dumn'eastrã ...

Popescu: - Propun ore suplimentare zilnice, inclusiv Sâmbãta.

Georgescu: -Propun sã se monteze paturi pliante la locul de muncã, astfel ca, dupã încheierea orelor de program, to'arãºii sã tragã un pui de somn scurt ºi sã reintre imediat dupã aceea, în activitate...

Bulã: - Tovarãºi ! Io aº propune sã se-nchida birturile !

- Cum aºa to'arãºu Bulã ?

- Pãi, uite-aºa... Cã omu' iese de la servici, intrã-n birt , sã-mbatã ca porcu', mere acasã ºi face copii...ºi ies numa' copii tâmpiți, ca Popescu, ca Georgescu...

Link to comment
Share on other sites

Mda, ma voi plange din nou in topicul aista, la una din cele trei materii am luat nota A, iar dupa rezolvarea contestatiilor mi s-a acordat nota A + 0,30. Insa dupa cum probabil stiti regula tampita cu 50 de sutimi, am ramas cu nota initiala A. Chiar sunt "pissed off", eu nu inteleg, e ceva de genul: "da frate, ai dreptate, e de mai mult lucrarea, dar tu ia doar atata". Hai sa zicem ca lucrarea nu era nici de nota A, nici de A+0,3, ci undeva la mijloc, ca sa fim echilibrati. Inseamna ca primii corectori mi-au acordat in mod constient cu 10-15 sutimi mai putin decat merita lucrarea daca ar fi fost corectata cat se poate de strict dupa barem. Cat de sadic poti sa fii, sa scazi 10 sutimi, pe care nu le mai poate recupera nici naiba dupa contestatii, in loc sa scazi cel putin 50 daca tot vrei sa fii bulangiu. Daca e cineva care pricepe sistemul de lucru, sa-mi explice si mie.

Link to comment
Share on other sites

Pai depinde despre ce proba e vorba. Daca e vorba de Limba Romana, un profesor poate vedea explicatiile tale intr-un fel, altul in alt fel. De obicei astia mai tineri nu sunt asa prinsi de parerile deja existente si sunt deschisi la lucruri noi. Cei mai in varsta, iau ca regula ce au interpretat diversi critici. Si daca nu pici pe o idee de-a lor, considera incorect.

Stai linistit, ca nu stau profesorii sa-ti faca nota si pe urma sa scada ceva sutimi. Pur si simplu merg la fiecare lucrare pe barem si acorda cat considera in cazurile in care exista posibilitatea interpretarii rezultatelor. Cat da la sfarsit, aia e. Pot face si greseli, corecteaza cateva zeci, poate chiar sute de lucrari.

 

Link to comment
Share on other sites

Eu nu. N-as plati 10 profesori sa faca treaba unuia singur. Eu nu inteleg cum se dau in alte tari textele grila si noi nu suntem in stare. Crede-ma ca daca anul viitor s-ar da grila, nu cred ca s-ar avanta prea multi sa copieze. Ai vazut ce s-a intamplat anul asta cu cei care au incercat.

Ca o curiozitate, cam ce valoare are A din enuntul tau? Presupun ca este ceva de genul 9.50... :D

Link to comment
Share on other sites

Problema cred ca a fost la aia la care diferenta a fost de 2 puncte. Au fost si cazuri de-astea. Seriozitate a existat, dar corectura e facuta de oameni. Iti spun, depinde doar de modul in care profesorii respectivi au gandit problema pe moment. Unul o fi vazut o greseala pe care celalalt n-a observat-o. Nu poti sa fii absurd si sa le ceri precizie maxima. Sunt oameni.

E relevant ca a fost 9.30, daca ar fi fost 4.70, atunci da, probabil ca unii profesori ar fi impins 20 de sutimi de la ei doar pentru ca elevul sa treaca.

Link to comment
Share on other sites

Legat de contestatii...anul acesta la majoritatea candidatilor ce au depus contestatii s-a mai scazut din nota.Stiu o persoana ce mai avea nevoie de 5 sutimi pana la nota 5 si in loc sa ii ofere aceste sutimi i-a mai scazut jumatate de punct , si multe alte probleme similare.

Parerea mea este ca bacul de anul acesta a fost o bataie de joc din partea celor din guvern sa vada lumea ca e asa cum zic ei , indiferent prin ce mijloace.Noile decizii : sa ia camerele jos din centrele de testare cu elevi slabi .. ca ce chestie?stiu ca se apropie alegerile si au nevoie de voturi pro desi prin aceste lucruri nu prea au cum sa castige studentii de partea lor.Acest bacalaureat nu a fost relevant deoarece mult prea multi au fost respinsi si nu datorita faptului ca nu au invatat , deoarece stiu persoane premiante ce la bacalaureat au picat.

Cei de la guvern distrug viitorul tinerilor , iar apoi se plang ca tinerii nu mai sunt cum erau , doar pentru ca nu se conformeaza ideilor lor fixe .Nu stiu voi , dar mie Romania imi seamana tot mai mult cu una comunist-democrata.

Link to comment
Share on other sites

Iti dau oarecare dreptate, in sensul ca au fost foarte prost construite subiectele de bac, asta sa fie vina "guvernului". Adica noi, de la colegiu de informatica, am dat acelasi examen la matematica M1 (subiecte nu tocmai usoare) cu oricare alt liceu cu clase de mate-info unde materiile astea se fac de spoiala pentru ca elevii nu sunt capabili sau nu vor. Nu ma intelege gresit, dar daca in clasa a 8a se face o clasificare a elevilor dupa medie, si aia buni ajung la colegiile teoretice, si aia mai putin buni ajung la grupuri tehnologice si scoli de arte si meserii, e inuman sa le ceri sa se pregateasca la acelasi nivel.

Link to comment
Share on other sites

Cica banc (il zic sub forma cu Bula, ca are mai multa oralitate).

 

A dat Bula bacul, si in drum spre avizierul cu rezultate se intalneste cu directorul.

-Salut, Bula, am 2 vesti pentru tine, una buna si una proasta. Incep cu aia proas ta: ai picat bacul. Partea buna e ca esti seful de promotie.

:D

Mi se pare haios ca treaba asta chiar a avut loc in liceele cu promovabilitate 0 :lol:

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

"This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies.