www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

Head Cu O Singura Lampã -Ecl 82


Guest arosulescu
 Share

Recommended Posts

Guest arosulescu

Aºa aratã primul amplificator fãcut de mine ºi de nevastã-mea. Am pus-o pe ea sã taie ºasiul din profil metalic pentru rigips (mânuºițele mele nu suportã munca fizicã). L-am rugat pe viobio sã îmi facã un colet cu o schemã simplã ºi sã îmi punã o mânã de piese. Am defriºat un radio Darclee 5 gãsit în podul lui nea Vitu. Cine este nea Vitu? Este fratele lu' mama Uța. Cine este mama Uța? Este bunica Iarinei. Dânsa locuieºte în comuna lui Tudor Vladimirescu. Aºadar, amplificatorul este ruda roºie de sânge cu neica Tudor care când țipa sã-ºi adune oastea la revoluțiunea din 1821, rãsunau 7 vãi ºi-o vale adâncã. Aºa. Transformatroarele sunt aºadar dintr-un aparat de radio care arãta rau de tot ºi nu mi-am pierdut vremea cu încercarea de a-l revitaliza. Cutia este executatã de Cãlin Vasiac. Un bãiat foarte priceput. El a sponsorizat proiectul ºi cu plasa din fațã ºi spate. Un amplificator cu o lampã care urlã aºa de tare încât nu l-am putut da vreodatã mai mult de jumãtate. Este adevãrat cã ºi difurile mele sune foarte bune (celestion vintage 30) Cam aºa sunã. La înregistrãri s-au folosit o chitara Maya Les Paul ºi pe celãlalt track un ibanez rg 1570. Un efect memory man ºi un Wah dunlop

 

NU recomand celor care nu au cunoºtințe minime de electricã/electronicã sã facã aºa ceva. Am pus o pozã cu tensiunea anodicã. 290 de volți sunt mortali (a început sã îmi tremure mâna pe aparatul de mãsurã când am vãzut-o deºi mã aºteptam la ea). Eu nu sunt electronist, dar am fãcut mai multe montaje când eram în liceu (toate alimentate la 9 volți). Deci nu e de joacã cu aºa ceva.

Edited by arosulescu
Link to comment
Share on other sites

Guest arosulescu

mulţumim. lampa este donată de Viobio . El ştie istoria ei.

 

Costurile acestui amplificator , în cazul meu, s-au rezumat la doar 30-40 ron. Am primit pe de-a gata cam tot ce a trebuit în schimb am lucrat la ea o săptămână timp în care am refăcut-o de vreo 3 ori pentru că am avut un brum şi un ţiuit infernal de care nu am ştiut cum să scap. Până la urmă am găsit modalitatea cât de cât corectă de a planta piesele în soclul lămpii şi de a ecrana cablurile. Mi-a mâncat nervii.

 

Vreau să mai fac una şi dacă îmi iese cel puţin la fel de bine o voi face cadou unui copil în tabăra de chitară de la Râmeţ. Dar numai dacă voi fi sigur că e ceea ce trebuie.

Edited by arosulescu
Link to comment
Share on other sites

Guest arosulescu

am uitat sã spun ce era mai important:

 

MULÞUMESC

 

nea Vitu,

Iarina,

Viobio,

Cãlin Vasiac,

vecinului de sub mine care mi-a dat profilul de rigips,

Overdrive -care mi-a acordat un minut prețios lãmurindu-mã cu câteva noțiuni generale (pe Viorel nu am mai avut curajul sã îl pistonez la cap).

Link to comment
Share on other sites

Guest arosulescu

Foarte tare! Cu ce microfoane ai tras?

Poti pune si o poza cu pozitia microfoanelor?

 

Mersi,

Sergiu.

 

Salut. Toate rezumatele făcute de mine (dacă ai să cauti vei găsi încă 3 topicuri cu amplificatoare făcute de Viobio care au ajuns şi pe mâna mea) sunt trase cu un microfon shure sm 58, pus perpendicular pe zona unde se întretaie membrana cu conul difuzorului (nu ştiu dacă am folosit corect termenii dar cred că aşa se numesc). La distorsuri am folosit alte poziţionări dar nu e cazul aici.

 

Aşadar, în cazul de faţă, chitara-vah-memoryman-amp-boxă cu 2 difuri celestion v 30-mic sm58-placa de sunet maudio fast track pro-calculator pentium4-monitorizare pe yamaha hs50 (hulite de către mulă lume avizată dar ..la mine merge).

 

Cam acesta este lanţul.

Edited by arosulescu
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

"This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies.