www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

[Cumpar] Alimentator Pedalã 9V


Guest
 Share

Recommended Posts

Cumpãr alimentator 9V pentru o singurã pedalã (Ibanez, Boss, Digitech etc.). Îmi trebuie unul ca pentru pedalele Boss (aceiaºi polaritate). Cred cã -(*+

Asemãnãtor http://www.senia.ro/index.php/produs/detalii/noutati/PSU-SB-BEHRINGER-adaptor-alimentare-9V/11026 , doar cã mai ieftin.

 

Contact Y!Mess: junkyardrgc

 

 

 

Adaptor Boss PSA 230 - 80 lei - http://forums.rgc.ro/topic/57438-vand-boss-ac3-adaptor-boss/

Link to comment
Share on other sites

Alimentatorul Boss costã prea mult. Pentru mine nu conteazã firma. Cel din link costã 50 ron. Mã intereseazã sã gãsesc unul mai iefitin. :)

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...
  • 3 weeks later...
  • 2 weeks later...
  • 11 months later...

La magazine de electronice, ia un alimentator universal, eu am dat pe unul de 1 amper 35 lei. Ia unu de 100 mA minim sa zicem, setezi pe 9v, polaritatea (de obicei minusul pe centru este la majoritatea pedalelor) si n-are cum sa te ajunga la mai mult de 30 lei. Ceva in genul: http://www.summitsource.com/images/products/POW052.jpg . Eu asa fac, sper ca te-am ajutat. Noroc!

Link to comment
Share on other sites

Alimentatoarele care se gasesc in comert ( 99% fabricate in China ) nu au altceva in ele decat un traf ( pe alimentator scrie ca debiteaza 1A dar in realitate mai mult de 0,5A nu are ) , o punte redresoare si un condensator de filtraj ( de regula 470uF ) .

Acest tip de alimentator nu e nici pe departe solutia cea mai buna in alimentarea pedalelor pentru chitara .

La pedalele care necesita o amplificare mare a semnalului de intrare , gen overdrive / distors o data cu amplificarea semnalului este amplificat si brumul generat de sursa de tensiune datorita filtrajului insuficient si a tensiunii nestabilizate .

Asadar , nu va mirati ca aveti brum sau tot felul de zgomote nedorite la finalul lantului de amplificare respectiv in amplificator.

Daca pe langa sursa mai intervin si cablurile de patch intre pedale , cablul intre chitara si prima pedala ( care este esential pentru un sound bun - ma refer la cabluri adevarate cu tripla izolatie nu la cele de 30 ron ) un amplif cu tranzistoare sau home made , sunetul final va avea drastic de suferit . Se pot spune multe dar nu prea e timp .

Nu e obligatoriu sa tineti cont de sfatul meu , dar experientele se fac pe banii vostri .

Intr-un cuvant - nu recomand genul acesta de sursa .

Link to comment
Share on other sites

Pentru wah, genul de alimentator pe care l-am descris si-a facut treaba ft bine fara efecte secundare din cate am vazut eu, dar folosind acelasi alimentator la un ISP Decimator, am un tiuit cand intra gate-ul. Acum cateva minute am aflat ca de la alimentator este aceasta problema. Imi cer scuze pt sfatul anterior, vad ca alimentatoarele acestea universale folosite la pedale sunt cu 2 taisuri ;)).

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

"This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies.