www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

Ziua Chitarelor 4!


Guest Corraxe
 Share

Recommended Posts

  • 2 months later...
  • 1 month later...

'

Subscriu! Atât pentru cã e prea mult "testosteron" electric, cât si pentru cã trebuie sã primeze muzica(litatea) înaintea virtuozitãții. Iar pentru ultimul argument adaug (fãrã a ieºi din sfera electricã):

 

Steve Rothery

 

 

 

Ana Vidovic.

Chitara nu inseamna neaparat rock sau agresivitate sau viteza. Muzica e primul plan in ingustele-mi viziuni.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...
  • 1 month later...
  • 2 weeks later...
  • 1 month later...
  • 1 year later...
  • 3 weeks later...

Baieti, trebuie sa vedem partea buna a lucrurilor si anume faptul ca ne-am putut bucura de primele trei editii.Am vazut live chitaristi ( si nu numai ) pe care altfel nu prea i-am fi putut vedea prin Romania. Si nu oricum, ci GRATIS. Trei editii de Ziua Chitarelor gratis, pentru noi. Fie si numai pentru atat si eu sunt de parere ca merita aplauzele noastre Corrado, fiindca daca nu ar fi fost el si eforturile sale, am fi putut numai visa sa-i vedem , atat de aproape, pe Govan, Batio , Greg Howe, sau Firkins ( ca sa numesc doar cateva din numele grele ). Sunt convins ca el nu a abandonat ideea de a continua aceste evenimente. Poate ca nu mai are timp liber la dispozitie ( fiindca sunt demersuri mari consumatoare de timp ), poate ca are si el motivele lui.

Eu unul ii multumesc pentru primele trei editii, din tot sufletul. Daca o sa fie ZC4, bine. Daca nu, oricum, am vazut mai mult decat m-as fi putut astepta.

Bravo Corrado !

  • Like 5
Link to comment
Share on other sites

Din pacate nu am ajuns niciodata la acest eveniment din cauza distantei dar, dupa parerea mea este o chestie deosebita ca cineva sa faca un eveniment ca acesta gratis si sa aduca totusi niste nume. Parerea mea este ca ar fi frumos sa il intrebam pe organizator daca putem sa il ajutam cu ceva, pt ce a facut pana acuma pt noi, nu sa comentam si sa facem glume ieftine.

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

Pai, nu ramane decat sa intre si Corraxe si sa vedem ce poate face in continuare in acest sens. Si, mai ales, ce putem face si noi pentru a avea o noua editie a Zilei Chitarelor. E posibil sa aiba nevoie si de ajutorul nostru, pe care eu, unul, am sa i-l acord neconditionat. Pana la urma, a trebuit sa vina un italian care sa se dea peste cap, sa faca rost de fonduri si sa ne aduca atatia chitaristi valorosi, gratis. Ai nostri nu au fost in stare, nici macar contracost....

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

am vazut vreo doua editii ale acestui eveniment si am ramas profund impresionat, atat de calitatea invitatilor cat si de cea a oganizarii. atunci am aflat ca cel care s-a ocupat de ambele capitole este un coleg de forum, care, culmea, a facut-o si gratis!

pai, in conditiile in care, pana acum, a organizat admirabil totul, nu vad de ce ne-am pune problema ca un astfel de om n-ar fi animat, in continuare, decat de cele mai bune intentii :respect:.

in plus, alaturi de competentele de netagaduit in materie de managementul organizarii, Corrado poseda si atuurile unui excelent chitarist, lucru rar, dar inca o data, remarcabil, in calitatea inregistrarilor sale, dar si in insasi calitatea invitatilor de pana acum. numai cineva care STIE cu adevarat sa cante bine la chitara si sa exploateze cu brio niste echipamente adecvate, care STIE VALORILE chitarei si chitaristilor, STIE de ceea ce este nevoie in vederea organizarii unui astfel de eveniment pentru a bucura un auditoriu cunoscator si pretentios.

in concluzie, asa cum vad ca au sustinut si predecesorii mei @Danz si @Tintin :respect:, as intreba daca putem ajuta in vreun fel la organizarea unui NOU astfel de eveniment, chiar daca asta ar insemna, in ceea ce ma priveste, chiar o participare baneasca. si asta, in conditiile, in care, probabil, nu mai sunt asa de usor de obtinut fonduri, prin sponsorizare si atunci propun sa incercam, macar cu o mica suma, sa-i dam o mana de ajutor. ganditi-va ca un astfel de eveniment, de o asemenea importanta, poate atinge usor suma de 20 000 Euro. credeti voi ca aceasta suma este facil de obtinut?

daca unui astfel de om nu-i acordam increderea noastra, atunci cui?

  • Like 4
Link to comment
Share on other sites

Tot respectul pentru ce s-a intamplat pana acum. Eu n-am fost, nu mi-am permis acum cativa ani aceasta escapada din motive de varsta, distanta si finantare, dar acum daca s-ar intampla, as veni fara indoiala. Singura chestie e ca nu inteleg ce s-a intamplat de la punctul cu "alegeti 5 nume pentru ziua chitarelor 4", si pana in faza actuala in care nu mai stie nimeni nimic. Cu glume sau fara glume, sunt sigur ca majoritatea intelege ce efort implica un astfel de eveniment, si ce sacrificii au fost facute pana acum pentru a-l avea, tocmai de aceea un simplu raspuns gen "Da, se mai face" sau "Nu, nu se mai face", era de ajuns si pe intelesul tuturor cat sa nu se mai speculeze aiurea. Si eu as fi de acord sa ajutam evenimentul baneste, in caz ca asta ar fi o problema. Cel mai bine e sa ia legatura cineva care il cunoaste pe corrado, deoarece pe facebook-ul evenimentului mai vazusem niste intrebari legate de "ziua chitarelor" dar nu au fost raspunse. Numai bine!

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Mihai, am luat legatura, zilele trecute, cu Corrado si i-am transmis ce s-a discutat pe RGC referitor la respectivul eveniment. Vestea buna este ca Ziua Chiarelor 4 va avea loc mai devreme decat ma asteptam, undeva in a doua jumatate a lunii aprilie. Asa cum banuiam, sposorii nu sunt dispusi sa mai finanteze aceste intalniri chitaristice, asa cum au facut-o in anii trecuti ( pricipalul sponsor fiind primaria capitalei ). Este, poate, de inteles, avand in vedere vremurile pe care le traim, criza, etc, desi - in opinia mea - cultura nu prea mai are cum aduce profit in aceste conditii. De aceasta data, intreaga finantare va veni din partea lui Corrado. Va asigur ca nu va fi un efort financiar minor, chiar daca vor fi alte cooronate decat la primele trei editii. Asta inseamna ca va avea un singur invitat, cel mai probabil Michael Angelo Batio si locatia va fi mai mica ( posibil un club cu o capacitate de cca 200 persoane ). Nici in aceste conditii costul nu va fi deloc mic ( locatie, sonorizare, lumini, la care se adauga biletele de avion, cazare, masa si onorariul artistului ).

Mai multe detalii am sa-l rog pe Corrado sa ne furnizeze dar, pana atunci, as avea o propunere. Avand in vedere efortul financiar pe care este dispus sa-l faca si de aceasta data, poate ca ar fi nimerit sa facem dovada unei comunitati unite si solidare cu dorinta lui de a aduce in fata tinerilor chitaristilor romani amatori, sau nu, instrumentisti de talie internationala. Asta ar presupune sa il ajutam si sa incercam sa preluam si noi o parte din costuri. Ma gandesc ca putem face , fiecare, cate o mica donatie, fara sa consideram o suma minima, sau maxima si fara ca acest demers sa constituie o conditie de participare la eveniment ( in definitiv, putem renunta pentru o zi la pachetul de tigari, sau putem amana cu o luna schimbatul corzilor la chitara, ca sa dau doar doua exemple ). Cine va dori sa-l vada pe renumitul chitarist, o va putea face, fara niciun fel de constrangere. In acest fel o sa avem constiinta impacata ca am facut, fiecare dintre noi, cate ceva pentru a sprijini continuarea acestui frumos demers. Va asigur ca misiunea lui Corrado nu e deloc usoara.

Am sa-l rog pe el sa intre si sa ni prezinte toate coordonatele evenimentului, imediat cum revine in tara si, daca doreste, sa ne dea si un cont bancar in care sa putem vira donatiile noastre.

Keep on rockin' ! :rock:

  • Like 5
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Din cele discutate cu Corrado, se pare ca nu am inteles foarte bine care sunt planurile sale in legatura cu Ziua Chitarelor 4. Evenimentul care va avea loc pe 25 aprilie intr-un club din Bucuresti si care il va avea ca protagonist pe Michael Angelo Batio va fi , defapt, un preambul, un warm up, pentru ZC4 ( la care vor fi invitati mai multi chitaristi de prestigiu ).

Am vorbit azi cu Corrado si mi-a spus ca va intra intr-una din zilele urmatoare pe RGC si ne va furniza detalii amanuntite despre conditiile in care se va desfasura evenimentul din aprilie, locatie,participanti, etc, ( si contul in care urmeaza sa facem donatiile )

Pana atunci, asa cum spuneam si mai sus, as vrea sa facem un exercitiu de camaraderie si sa incercam sa ajutam financiar, atat cat putem, frumosul sau demers ( fara ca participarea doritorilor sa fie conditionata in vreun fel de faptul ca vor dona , sau nu, o suma ) . Repet, concertul va avea loc oricum, cu sau fara ajutorul nostru, urmand sa fie suportat integral de Corrado . Ma gandesc totusi ca putem contribui macar la cumpararea biletelor de avion, sau cheltuielile legate de cazarea artistului.

Cred ca cel mai potrivit ar fi sa facem o lista cu persoanele interesate sa participe la acest demers, fie ca vor fi prezente sau nu la intalnirea cu MAB, lista la care se va adauga fiecare doritor. Si am sa incep cu mine ( e posibil sa nu pot ajunge, totusi, la show) :

 

1. Danz - 10 euro;

2.

 

Multumesc de pe acum tuturor celor care inteleg asa cum trebuie apelul meu la solidaritate cu acest minunat artist si om !

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Salut

În primul rând vreau să mulțumesc Danz si Stratman

Michal Angelo Batio va fi în București, vineri 25 aprilie 2014,pentru "Warm up to Ziua Chitarelor 4 ;pornind de la 20.00

Spectacolul va avea loc la Fratelli Espresso Bar Strada Nicolae Golescu 5. intrarea va fi liberă, pentru că locația nu este mare recomand tuturor care vrea să participe sa rezervați un loc, prin trimiterea unui e-mail la guitarbassdiscipline@gmail.com

Așa cum a spus Danz există posibilitatea de a face o donație voluntară.

Iban meu este

Ro33 rzbr 0000 0600 1032 9523 - swift rzbrrobu - este un cont in Euro pe numele Corrado Sgandurra.

pentru orice informatia extra 0743 01 33 33

Edited by Ziua Chitarelor
  • Like 9
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

"This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies.