www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

Alegere Bass


Scandik
 Share

Recommended Posts

De curand m-am decis sa iau mai in serios si partea cu "corzi mai groase" a chitarei. La chitara imi "pierd" timpul de vreo 3-4 ani. Pentru bass nu prea am nici un sfatuitor care sa ma indrume ce firma este mai de calitate la un pret destul de limitat. Azi am cantat pe un bass Ibanez Paul Grey Signature (in opinia mea cel mai comod de pana acum incercat de mine). Deoarece nu am degetele foarte lugni, bassuri ca Squier J Affinity imi sunt relativ incomode la cantat (marimea freturilor este destul de mare) . In principal abordez genul metal-urilor si bugetul este pana in 1700 RON. Cam ce imi puteti recomanda ? PS: Repet grifful Ibanezului PGS mi sa parut excelent la mana (nu as dori sa il cumpar pentru simplul fapt ca are acel grafic pe el).

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...
Guest Shadow001

dacã mãrimea degetelor este chiar o problemã, trebuie sã intri într-un magazin de muzicã și sã întrebi de urmãtoarele: un jazz bass (are gâtul mai subțire cu câțiva milimetri), un medium scale (are scala de 30” dacã nu mã înșel, deci mult mai scurt decât long scale care are 32 ”) sau poate chiar un short scale, deși susțin sunetul foarte puțin din cauza scalei foarte mici și s-ar putea sã se aducã doar la comandã la noi în țarã tocmai din acest motiv.

Ca și punct de referințã, încearcã Ibanez AEB8E. E un bass electro acustic de scalã medie. Este extraordinar de confortabil și se gãsește usor mai în toate magazinele. Deasemeni, firma Squier produce douã modele de scale mici. În principiu, sã te învârți la scule de 1000-1300 ron, ca sã îți rãmânã bani și de un amplificator de bass (crede-mã, nu merge pe ampul de chitarã).

 

În altã ordine de idei, ai grijã cu tehnica de mâna stângã (presupunând cã ești dreptaci). S-ar putea sã ți se parã incomod din cauzã cã nu ții mâna cum trebuie. În primele sãptãmâni trebuie sã îți forțezi destul de mult încheietura, apoi o vei face inconștient. Uite-te la câteva tutoriale pe net, chiar dacã ești sigur cã faci ce trebuie; niciodatã nu se poate ști. Și dacã asta e problema, Ia-ți un bass adevãrat de scalã mare ... sau de ce nu - extralange.

 

Baftã în noua ta carierã!

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

"This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies.