www.rgc.ro Web analytics

Jump to content
Sign in to follow this  
varu' maftei

Slide Guitar

Recommended Posts

Sunt absolut beginner la capitolul asta, asa ca multumesc anticipat pentru raspunsurile la urmatoarele intrebari :

Din cate am vazut, chitarile dobro suna foarte bine pentru asa ceva, ce-mi recomanzi dintre astea: http://www.thomann.de/de/search_dir.html?gf=dobro_gitarren&sw=dobro&oa=pra ? Se gaseste asa ceva in Romania ? Bugetul e in jur de 300 euro.

Care e action-ul ideal pentru a canta slide ?

Ce tip de corzi sunt recomandate pentru slide pe dobro ?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Salut,

 

Dacã ești total începãtor la slide, nu-ți lua un dobro de la început. Chitarele dobro ieftine nu meritã banii și nu sunt niște instrumente serioase. Mai bine mai pui încã pe atâția bani și începi sã vânezi chitare National adevãrate din state pe ebay.

 

Pentru început e bine sã-ți cauți o chitarã pe care sã studiezi și sã vezi dacã îți place sã cânți în felul ãsta. Orice chitarã acusticã ar putea servi acestui scop.

 

Action: dacã vrei sã cânți și pe taste și pe slide, ai nevoie de un compromis. Actionul sã fie atât de ridicat încât sã poți sã plimbi slideul pe corzi, dar în același timp atât de coborât încât sã poți apãsa lejer pe corzi.

Dacã vrei sã cânți exclusiv slide, poți ridica corzile printr-o adaptare la prãguș, astfel încât sã aibã aproximativ 2 cm peste taste.

 

În concluzie, ia-ți o chitarã acusticã ieftinã sau seteazã-ți una dintre chitarele tale pentru slide. În mod normal, faptul cã pui corzi mai groase ar trebui sã fie suficient (ca setare). Corzile vor tensiona mai mult griful și actionul va fi ridicat fãrã a mai umbla la cordar.

Eu folosesc urmãtoarele grosimi pentru Open G 14,16,20(plain),30,46,56 . Nu e nevoie de corzi speciale, orice corzi de metal ar merge.

 

Baftã.

  • Like 3

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nationalele alea sunt cam scumpe, mai bine fumez Carpati ! :D Merci de sfaturi, Calin !

De acord cu Cyfer, am probat anul trecut intr-un magazin de peste hotare vreo doua Harley-Benton si un Johnson, una dintre ele era chiar mai scumpa un pic de 300 Euro si sunau foarte rau. Daca vrei neaparat una ieftina, fa tot posibilul macar sa o probezi inainte, sa stii in ce te bagi.

 

Alternativa la National la un pret imbatabil (un "Style O" era in jur de 1000 Euro fara shipping ultima data cand m-am interesat) sunt resonator-urile cehe Amistar: http://www.amistar.cz/

 

EDIT: Cu mai multa vreme in urma am pornit un topic care nu s-a bucurat de mare atentie la vremea respectiva despre resonators aici.

 

EDIT 2: Pentru un exemplu de Johnson care suna bine :), de vazut un concert Vali Racila. Pentru noi muritorii de rand, recomand totusi un instrument mai scump.

Edited by red

Share this post


Link to post
Share on other sites

Am castigat anul trecut un fender resonator FR 50 CE, insa nu m-a convins deloc acel fishman resonator pickup sau cum i-o zice. In sensul ca are un ton foarte briliant, si are tendinta sa intre in feedback cu absolut orice de pe scena.

 

Surprinzator insa, trecuta intr-un hartke de bass suna chiar acceptabil spre foarte misto. E tinuta momentan de backup, actionul pe care il are nu prea permite slide... de fapt pe cine mint.. talentul meu nu permite slide :)

 

anyway, vazut ca in magazin e spre 18 milioane daca nu ma insel... am vaga impresie ca nu gust eu stilul pe cat de mult ar trebui...

 

in sensul ca eu unul n-as da atatia bani pe o chitara dobro... nu cred ca mi-as lua dobro :D

 

don't mind me.. long day at work si sufar probabil de sindromul "tre sa ma cert cu cineva"

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...

Important Information

"This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies.