www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

Vreau Chitara Electrica


Remi
 Share

Recommended Posts

ce parere aveti de Hartke GT60 Hybrid... . am vazut ca e promotie la mc music...:D

 

Tu de fapt nu vrei sa cumperi nimic, dar faci niste sondaje de opinie pentru a vedea ce parere avem despre diferite produse, nu-i asa?

Ai un topic de 4 pagini care putea sa nu existe. Scrie pe gugle numele amp-ului/chitarei urmate de cuvantul "review" si gasesti pareri de la persoane care il au. Decat sa astepti sa-ti raspunda cate unul pe forum, care, cine stie, o fi ascultat la var'su amp-ul respectiv, nu mai bine citesti 10 pareri de la 10 oameni diferiti care, cel mai probabil, au cumparat scula respectiva?

De asemenea, cauti si pe iutub ca se posteaza filmulete pe-acolo si cu alte mesaje decat de genul "pisicute simpatice".

 

Al dracului amp, uite cate rezultate da gugle...

http://www.google.ro...iw=1280&bih=773

 

Tot o aruncati cu totii pe asta cu "ce parere aveti?". Ce raspuns vrei sa primesti? Ca e negru?

Fiecare cu gusturile lui, unuia ii place sa se auda intr-un fel, altuia in alt fel.

 

Sper ca stii ca Hartke ala e doar head. Iti mai trebuie si cabinet. Na, probabil ca nu te-a interesat, ai vazut ca-i la oferta la mcmusic si ai zis sa prinzi si tu. De asemenea, probabil ca mari concerte nu cred ca ai, tinand cont ca doar ce ti-ai luat chitara, dar tu vrei sa-ti iei amp de 60w.

 

Hai ca acum ti-am dat obiect de lucru, asteptam cu interes deschiderea unui topic "ce cabinet sa-mi iau".

Edited by Gojira
  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Guest OratioMentis

stiu ca e head si ca imi trebuie si cabinet (din pacate stiu)...si spre dezamagirea lui gojira chiar o sa imi cumpar un amplificator..merci draugr

 

N-ai inteles nimic din ce a spus Gojira. Asta este. Nici nu trebuia, daca stau bine sa ma gandesc... :)

Link to comment
Share on other sites

Guest Chupa

da..dar e cam scumpa:|

 

ma gandesc totusi...sunt incepator:)

 

 

dude,pune-te pe chitara calumea,fa cu profesor,mai asteapta ceva timp si dupaia iti iei chitara,pentru ca o sa vezi,cu timpul,o sa vrei altceva mai bun si mai bun si tot asa.de exemplu eu acm un an voriam un squier. am asteptat,nu mi.am luat,si acum i don't gie a shit pe sqier.te sfatuiesc sa ai rabdare,pentru ca ai putea avea un mare soc cand iti iei chitara si vezi ca nu iti iese nimic. ;)

Link to comment
Share on other sites

stiu ca e head si ca imi trebuie si cabinet (din pacate stiu)...si spre dezamagirea lui gojira chiar o sa imi cumpar un amplificator..merci draugr

 

Unde-i head trebuie si cabinet dentar .

 

Deci un amplificator care are ca sarcina ( "drãivuieste ") un difuzor sau mai multe intr-o incinta inchisa sau deschisa.

 

sau tradus :

 

"amplifier head driving a speaker cabinet "....tradus google ...> "cap amplificator conducerea unui cabinet vorbitor"

Link to comment
Share on other sites

m am edificat cu legatura dintre cab si head si am ales sa merg probabil pe aceasta cale deoarece proful meu de muzica ``cica`` a auzit pe cineva cu un cabinet de 100w undeva la 200 ron ....dar mai astept si nu ma grabesc...deocamdata merge si in calculator (la cat stiu eu acum) si sper sa ma perfectionez cat mai mult pe parcurs

Link to comment
Share on other sites

Nu stiu in ce masura sunt sa dau sfaturi,sunt incepator . Am fost in aceasi ipostaza ca si tine,dar in orice caz ,daca incepi sa canti pe niste instrumente macar sa fie decente ,am cantat si chitari cu corzi belson (sau cum se scrie) si iti zic a fost foarte incomod. Acel cabinet la 200 ron la 100 W ,e nebunie,e prea ieftin de aici rezulta ca e prost facut,si ce naiba faci tu cu 100 w? vrei sa dai concerte sau pt ce vrei head de 65 w si cabinet de 100 w. Daca cumva te gandesti ca poti pastra sculele astea si ai sa poti concerta prin puburi cu ele,te inseli amarnic,la preturile care le au is bune de tinut in casa doar (si nici acolo pt cat W au).

 

Am citit review-uri am consultat forumul,parerile oamenilor cu experienta,si am ajuns la concluzia ca pt invatat chitara electrica e destul un amplificator mic,de 5-10 W tranzistor(ori lampa de ce nu) cu 1-2 efecte si gata. Ai de unde alege nou sau second hand sunt multe modele care ar fi pe placul oricui si nu costa o avere,ca sa nu mai zic ca un cabinet +head ocupa mult intr-o camera de 4x4m ,pe cand un combo e mic si usor de transportat.

 

Iti recomand amplificatoare de la firme celebre ,care isi merita banii. Vox 15vt sau vox vt20 sau un Kustom arrow 16 ,Rolland cube 20 . sau poti captura niste modele exceptionale la bani putini gen Fender Mustang 1 (flawless la bani putini). Toate astea le gasesti fie NOI fie de la publicitate de aici. In instrumente nu merita investit o tona de bani,fiind in postura de incepator,dar in momentul in care cumperi ceva,mai ales incepator fiind trebuie sa gandesti si asa: daca nu ma mai tin de chitara ,cine imi cumpara sculele? crezi ca vrea cineva head de 60 w cu 200 ron/sa fim seriosi.sau cabinet de 100 w cu 200 ron.

 

 

Din ce am invatat,inainte sa cumperi ceva dute probeaza intotdeauna si vezi daca esti multumit .

Link to comment
Share on other sites

voxurile au un POWER ATTENUATOR incorporat astfel ca poti sa il dai la maxim dar sa reduci POWER LEVEL ( adica cati Wati sa scoate 1-30 respectiv 1-60 ) se poate canta foarte misto in casa ( eu am avut vox ad50vt si era absolut cea mai misto chestie din lume )

 

poate cel mai bine pentru tine ar fi sa iti iei un procesor ! pentru acasa il pui pe un 2.1 ce ai pe acasa, pentru repetitie il pui pe mixer si in concert la fel ! vox tonelab le mi se pare misto, zoom g7.1 (au si ele o lampa acolo de preamp daca nu ma insel, si cred ca ajuta un pic ) ! daca ai un pic de noroc le gasesti pe la 8-900 ron sh, dar in stare foarte buna !

Link to comment
Share on other sites

Dacã recunoașteți faptu cã nu înțelegeți problematica de ce insistați sã vã împãrtãșiți pãrerile?

W = A * V. Dacã reduci voltajul (i.e. amplitudinea semnalului, și orice control de volum asta face) reduci și câți "W scoate". Deci toate controalele de volum regleazã "POWER LEVEL", adicã energia cu care sunt antrenate difuzoarele, care are o relație aproximativ logaritmicã cu "cât de tare se aude".

 

am inteles ca nu am unde sa folosesc acea putere intr o camera...

De unde ai înțeles?

 

Ar trebui scris cu litere mari undeva: aproape toate amplificatoarele au control de volum! Nu te obligã nimeni sã folosești toatã puterea disponibilã!

 

Apoi, "atenuatorul" din seria Valvetronix e tot un control de volum dar mai cu moț: controleazã și caracteristicile lãmpii incluse astfel încât sã sune ca un final pe lamp forțat, dar la volum mic. Sau cel puțin asta încearcã. Tehnologie oarecum similarã gãsiți și în noul Marshall AFD100 și altele. Nu sunt atenuatoare rezistive sau inductive de genul Power Soak sau Weber MASS.

 

pe cand un combo e mic si usor de transportat

...și sunã ca o jucãrie. Dar asta e mai puțin important, nu? http://xonedesign.ro/ip/2010/03/the-case-against-small-combos/

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Guest OratioMentis

Trendinezi.

Elitisti.

Excelent postul. Asa vezi, negru pe alb, ca iPhone nu este un accident, ci era necesar celor care nu se simt bine decat daca au la indemana ceva scump.

Felicitari, RGC...nu stiu de unde i-ai adunat, dar ma bucur ca exista :)

De aia care vorbesc fara sa stie ce spun nu mai discut, ca iar ne trezim cenzurati...se stie ca daca nu pupi in dos, nu existi pe RGC.

Marfa. Traiasca.

Edited by OratioMentis
Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

tot eu...amplificatorul e pe vine(cred ca intr o saptamana sa il iau)...dar pentru ca am fost sponsorizat mai ``bine``,sa zic asa...brusc mi a venit o idee(sa imi iau pentru acasa un sistem de sonorizare destul de puternic care va fi folosit doar pentru a reda muzica,nu pentru a canta pe el)...astept nishte propuneri de la cei in tema:)

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

"This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies.