www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

REVIEWS bassuri


Guest StuWie
 Share

Recommended Posts

Guest StuWie

Yamaha rbx 775

 

exp: basul meu de aprox 2 ani

pretz aprox 700 euro nou

corp - Alder(arin)

griff - Maple, cu fingerboard rosewood

doze - yamaha soapbar active

control - volum, ton, switch intre doze shi un middle boost

scala 35", 24 taste, nu are puncte pe grif, doar pe lateral

 

din start vreau sa zic ca a fost o intamplare ca am cumparat acest bas, in momentul in care am facut achizitia am avut de ales intre mai multzi basi, acesta nefiind printre optiunile mele initziale dar dupa ce l-am ascultat l-am shi luat.

 

Constructie: 10 un bass tzeapan, se vede ca e un bass lucrat cu atentie. finisaje f bune, electronica fara probleme, nici un potentiometru care sa imi faca probleme. saracul a cazut din mashina cu scule, s-a trezit cu tobe, boxe peste el shi nu a avut decat o julitura, nimic rupt, indoit. (dupa accident i-am luat un case, deh dupa ce te arzi cu ciorba sufli shi in iaurt ). cheitzele isi fac f bine treaba, de mutle ori uit sa il acordez shi cand verific este perfect.

 

Griff: 10 foarte comod la mana, tastele bine aranjate. griful se poate aranja din tija f ushor, nu are S-uri shi il potzi face perfect drept fara sa bazaie chiar la un action f jos, nu trebuie sa ii dai o mica curbura pt a scapa de bazait.

 

aspect, finish 8: arata un pic ca o naveta spatiala mare shi neagra ), in timp vopseaua de pe spatele grifului s-a dus un pic din cauza degetului de sprijin.

 

ton: 8 - instrument versatil, combinatiile de doze te ajuta f mult la gasirea unui ton bun. e un tic agresiv in comparatie cu altzi basi daca lasi tonul la maxim shi boostul de medii dar acest lucru il face sa se auda mai bine in trupa. faptul ca e dotat cu monorailuri ii da un sustain f mare shi un ton mai precis. scala de 35" ii da un oarecare growl in registrul grav

 

raport calitate-pretz categoric 10+ , citeam un review mai demult pe undeva unde un tip care era musician activ de peste 36 de ani spunea ca rbx-ul asta e mai bun decat un conklin pe care il avuse shi ca e mult mai ieftin fata de cat ar valora un bass din categoria lui produs de alta firma. pacat ca yamaha l-a scos din productzie shi l-a inlocuit cu rbx 375. din alt review citez: "As a sidenote, I tried out a RBX-375 when I took my bass in for warranty work. It is a miserable piece of crap compared to my RBX-775 (after repairs) IMO!"

 

Media 9

Edited by StuWie
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

"This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies.