www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

Incepator, Help Me :)


Guest Xaero2k
 Share

Recommended Posts

Guest Xaero2k

Ei bine dragi prieteni, eu sunt Ovidiu din Galati, totodata tin sa va salut pe aceasta cale si sa va felicit ptr treaba care o faceti pe acest forum, dupa cum spune si titlul sunt incepator (zero barat) si tocmai mi'am achizitionat un aria 714-std ... ok probabil ma ve'ti intreba de ce am luat chitara daca nu ma pricep? pai una ar fi ca'mi place sa ascult multa muzica.. oricunde oricand .... si de vreo o luna tot venise un coleg cu chitara la scoala si asta a pus capac... numai puteam dormii noaptea :)) .... si desii stiam ca e mai indicat si mai usor sa exersezi pe o acustica eu mereu aleg partea mai grea asa ca iata'ma cu o electrica ... nu'i problema invat mai greu dar invat nu ma feresc de munca si exersare ... acuma stiti si voi cum e la inceput nu stii de unde sa te apuci desi dupa sarbatori prin ianuarie as vrea sa fac cu un profesor dar pana at nu vreau sa'mi las jucaria sa prinda paianjeni ... am cautat pe forum sunt enorm de multe informatii mai bune sau mai putin bune ... as dori daca vreo unul dintre voi are chef/rabdare cu mn sa posteze exact cam ce ar trebui sa invat la inceput si niste linkuri eventual in romana, stiu si engleza nu e problema dar deobicei cand invat ceva nou prefer in romana, am vazut filmulete din "toni's corner" daca nu ma insel ca se numea asa ... mi se par foarte bune ptr inceput .. astept pareri/sfaturi chiar si despre chitara daca stiti defecte etc oricum e luata deja dar barem ptr viitor

 

LE: azi ma duc 'sami iau jucaria aia de acordat ca suna chitara ca in butoi :)) chiar si in urechile mele nefinisate in ale muzicii, mi'a explicat baiatu cum se face sper sa reusesc ... am tot vazut pe net chiar la chitara mea ca poate scote sunete frumoase line, aka clean sound ... dar si rock style ... am incercat sa zdranganesc si eu desi nu suna deloc frumos sunetul e tot clean nu bate a rock .. ma puteti indruma cum sa fac sa sune ? cum zicea toni in clipul ptr acordat "mie'mi place sunetul mai rock mai heavy metal" .. la acela ma refer

 

respect,

 

Ovidiu :)

Edited by Xaero2k
Link to comment
Share on other sites

Salut , uite niste linkuri utile pentru incepatori din care ai putea sa iti fixezi bazele in legatura cu teoria aici cursul e in limba romana , nu e cine stie ce dar corespunde cu cerintele tale .Daca vrei ceva mai vast incearca Justin Guitar este pe engleza dar este foarte util si explica fiecare pas foarte amanuntit.

Poti folosi deasemenea si http://www.prochitara.go.ro/lectii.htm sau un generator de acorduri pentru inceput http://www.prochitar...e/acord_gen.htm .

Pentru a-ti acorda chitara singur acasa poti folosi un program foarte folositor AP Tuner.

Cat despre sunetul mai "rock" ai nevoie de o pedala de distorsie in cazul in care nu ai overdrive/distors la amplificator.

Link to comment
Share on other sites

+1 pentru justin guitar.

 

Nu ai nevoie de 20 d site-uri de unde sainveti. Ai nevoie de unu si bun. Siteul lui Justin, cred eu, este perfect. De acolo invat si eu si crede-ma ca intr-o luna am facut progrese enorme.

 

Cheers!

Link to comment
Share on other sites

Guest Xaero2k

inca o intrebare simpla ptr multi de aici ^^ ... de ex aici http://www.guitaretab.com/m/metallica/25085.html este tabul de la nothing else meter nu cred ca e cineva pe aici sa nu stie piesa superba ofc ... si am vazut indicatii sa se inceapa cu ea si inca cateva piese simplute ... prima parte intro'ul clean e simplu oricine il poate face ... dar dupaia intervin semnele gen "7" "7po" etc ... si mai sunt traducerile de la litere care le vad acolo gen hammering/pull of etc ... mi le poate explica cnv sau sa'mi zica cum se numesc ptr a cauta? multumesc anticipat

Link to comment
Share on other sites

Guest Deathouch

Exista Lick Library , foloseste-l :D , ma refer la Nothing Else Matters .

A fost prima mea piesa si asa am invatat-o .

Da-i un search pe net la : Lick Library - Learn to play Metallica si o sa gasesti tot ce ai nevoie .

DAR ! inainte de a te apuca de invatat o melodie , fii sigur ca treci prin primele 4 capitole de pe justinguitar.com , altfel n-ai facut mare branza

Link to comment
Share on other sites

Guest Xaero2k

ok, in seara asta sunt cam baut debea reusescm sa citesc/scrie maine cand sunt odihnit o sa ma uit si invat/exersez etc ... multumesc de ajutor mai astept si alte indicatii

Link to comment
Share on other sites

Subscriu celor de mai sus, thumbs up pentru pãrerile lui Septi și Zookye - foarte important, nu te lua dupã 20 de guri. Sunt metode puzderie pe lumea asta, toate au rezultate similare în final, cu condiția sã te ții.

 

Nu sãri etape. Deathtouch are dreptate - întâi parcurge noțiunile de bazã, precum și și câteva elemente de teorie, cum se citește un tab, care e notația acordurilor etc (hammer-on și pull-off, spre exemplu, sunt cele douã forme de legato - 7po înseamnã pull-off de pe tasta 7).

 

Este extrem de tentant sã treci repejor la piese aparent simple. E bine sã o faci cã te motiveazã sã mergi mai departe, dar marele pericol la început este sã înveți greșit. Din nou, ai mare grijã de cine asculți, sunt mulți habarniști care se dau shredderi. Inclusiv pe YouTube.

 

STUDIU CÂT CASA (toatã lumea știe asta, puțini o respectã și nici eu nu mã numãr printre ei decât când arde). Mãcar o orã pe zi. Nu te gândești cã studiezi, cã mamã ești artist, o rupi pe rocangealã. Gândește-te cã mergi la sala de forțã - dar cu degetele. Și cu diferența cã nu trebuie sã le umfli, ci sã le obișnuiești sã facã ceva ce n-au fost nici obișnuite, nici proiectate sã facã. Nu-ți iese mizeria aia de acord? Sau pull-off-ul ãla din Nothing else Matters? Pe ãla fã-l, degeaba cânți toatã piesa cap coadã de o mie de ori și fix acolo te împleticești. Studiazã pe cât posibil relaxat, învațã sã te controlezi, dacã-ți simți mâna sau degetele încordate reia-ți poziția, lasã mâinile jos și ia-o din nou. Dacã încordezi n-o sã ai veci rapiditate.

 

Despre sunetul chitarei, pedale, distorse, overdrive, efecte iarãși e o tevaturã întreagã. Nu-ți spun nimic odatã pentru cã sunt alții aici care se pricep mult mai bine decât mine și altã datã pentru cã, din nou, sunt mii de școlil de gândire și teorii. Ai un chitarist preferat? E, cautã și tu pe net ”Eddie Van Halen rig” (adicã rackul, ansamblul lui de scule), vezi ce poze gãsești, vezi descrierea lor, etc etc.

 

Spor la treabã și scuze dacã am exagerat pre mult cu detaliile :)... respecte la toatã lumea și Crãciun fericit

 

 

Link to comment
Share on other sites

Guest Xaero2k

mersi de sfaturi, am inceput sa ma ma idescurc am mai invatat cate ceva etc ... marea problema schimbarea acordurilor in piesa sau ma rog cantecel ca pana cant eu piesa mai e :)) ... trebuie sa exersez acordurile si forma lor ca pana schimb un acord se termina melodia =)) exagerez... dar 1-2 secunde tot trec si e aiurea nu'mi sunt obisnuite degetele cu forma respectiva, trebuie sa pun fiecare deget separat pe rand ... 1,2,3 ... :)) cam atat momentan ... Sarbatori fericite tuturor!

Edited by Xaero2k
Link to comment
Share on other sites

Este absolut normal, mâna și degetele trebuie sã ”învețe” sã se ducã pe o anumitã poziție. Exerseazã rar - RAR, extrem de rar, și încearcã sã te gândești sã pui toate degetele odatã pe acord. E tare greu la început și cred cã oricare dintre cei de aici își amintește, e probabil cea mai ambițioasã chestie pe care am fãcut-o vreodatã :).

Regula de aur este: repeți în demențã EXACT ce nu-ți iese. Nu poți sã sari din acordul G în D? Pe-ãla insiști. RARISIM. Nu încorda mâna, nu te grãbi, aceste prime sesiuni de studiu sunt foarte importante și, dupã cum o sã vezi mai încolo, cele în care poți de fapt sã faci cele mai mari progrese.

Neapãrat încearcã sã NU APEȘI PREA TARE pe corzi cu mâna stângã. E tentant dar greșit pentru cã provoci chtara sã falseze. Degetele AU loc pe tastã, în ciuda nervilor cumpliți și senzației cã e imposibil :)

Felicitãri pentru tenacitate, nu te lãsa, te așteptãm cu postãri.

Link to comment
Share on other sites

Guest Xaero2k

de lasat nu ma las orice ar fi, deobicei ma las usor de multe si ma plictisesc repede.. dar de chitara am eu un punct mic vazut de departe la care tre sa ajung si nu ma las ... inca o intrebare ptr cunoscatori ... am tot exersat acorduri etc ... si mai fac si cate o pauza de "relax" si ma mai uit pe cate un tab mai incerc sa'l imit .... unele chiar cuprinzand acordurile invatate .... dar am intalnit o problema in taburi poate n'am fost atent eu prin teorie poate am sarit'o poate eram obosit si n'am dat atentie .. ma rog ... idee e: cand am pe coarda A de ex un 2 inseamna ca trebuie sa tin degetul pe tasta 2 ok .. dupa care vine alta dar mai la dreapta pe alta coarda de ex E cu cifra 5 .. ok tin apasat tasta 5 ... dar cand vin amandoua una deasupra ceileilalte ... ce trebuie sa fac? de ex uite aici, soad- lonely day foarte multi banuiesc ca o stiti http://www.ultimate-guitar.com/tabs/s/system_of_a_down/lonely_day_tab.htm .... a doua parte chiar dupa intro cand am 2-2-0 unul sub altul ... cum trebuie reprodus? 

 

PS: multumesc FOARTE MULT de sfaturi, stiu ca e secant cand sta unu si te intreaba, dar pe langa teoria individuala simt nevoia sa si intreb ca sa invat mai bine ^^ ...

 

Sarbatori cu bine in continuare

 

 

Link to comment
Share on other sites

Guest Xaero2k

tii degetele pe tasta 2 pe cele 2 corzi (3 si 4)  si lovesti deodata corzile 2,3 si 4 (A, D, G in acordajul normal, ca in melodia aia ai un acordaj specific)

 

e notatie specifica pentru un acord.

 

aha, deci asa cum ma gandeam e lovirea simultan a mai multor corzi asta ma interesa .... am vazut ca e si alt acordaj ... dar chiar si cu cel normal suna destul de apropiat cel putin prima parte ca restu nu am reusit eu :))

 

mersi inca o data ... 

 

 

Link to comment
Share on other sites

Guest Xaero2k

Despre sunetul chitarei, pedale, distorse, overdrive, efecte iarăși e o tevatură întreagă. Nu-ți spun nimic odată pentru că sunt alții aici care se pricep mult mai bine decât mine și altă dată pentru că, din nou, sunt mii de școlil de gândire și teorii. Ai un chitarist preferat? E, caută și tu pe net ”Eddie Van Halen rig” (adică rackul, ansamblul lui de scule), vezi ce poze găsești, vezi descrierea lor, etc etc.

O intrebare din nou, in locul amplificatorului folosesc statie si boxe mari de camera, dar m'ar interesa sunetul acela de heavy stiti voi, si din cate ai scris tu si m'am interesat si prin alte forumuri e efectul dat de pedala sa inteleg .. nu? eh, si tot pe forumuri parca am vazut dar nu am inteles exact treaba daca se refera la asta ... ca exista anumite programele care odata conectata chitara la pc, iti imita acel sunet distorsionat de heavy ... exista sau nu? si daca stiti vre'un exemplu caci as vrea sa ma joc si eu cu el pana imi iau toate sculele necesare ^^

 

 

ms anticipat, w8ing for 2011 @ LMA!

Edited by Xaero2k
Link to comment
Share on other sites

O intrebare din nou, in locul amplificatorului folosesc statie si boxe mari de camera, dar m'ar interesa sunetul acela de heavy stiti voi, si din cate ai scris tu si m'am interesat si prin alte forumuri e efectul dat de pedala sa inteleg .. nu? eh, si tot pe forumuri parca am vazut dar nu am inteles exact treaba daca se refera la asta ... ca exista anumite programele care odata conectata chitara la pc, iti imita acel sunet distorsionat de heavy ... exista sau nu? si daca stiti vre'un exemplu caci as vrea sa ma joc si eu cu el pana imi iau toate sculele necesare ^^

 

Exista o gramada de programele care au si efect de distortion atunci cand conectezi chitara prin PC. Eu am folosit Guitar Rig, dar ai nevoie de ceva resurse la calculator. Exista si programele care manaca resurse mai putine (sunt convins ca exista un topic pe aceasta teama). Oricum nici un soft creat pana acum nu poate inlocui niste scule ca lumea :)

Link to comment
Share on other sites

Guest Xaero2k

Exista o gramada de programele care au si efect de distortion atunci cand conectezi chitara prin PC. Eu am folosit Guitar Rig, dar ai nevoie de ceva resurse la calculator. Exista si programele care manaca resurse mai putine (sunt convins ca exista un topic pe aceasta teama). Oricum nici un soft creat pana acum nu poate inlocui niste scule ca lumea :)

 

 

 

 

sunt 100% sigur ca nici un soft nu poate inlocui un echipament special creat ptr a distorsiona sunetul, dar asa cat de cat ptr fun ... stii cum e la inceput te bate curiozitatea sa incerci chitara la maxim potential sa zic asa :)) .. mersi de raspuns mai astept pareri :)

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

Din pãcate totul e ”trial and error”. Ceea ce altul considerã ideal ție s-ar putea sã-ți sune de porc și invers. În principiu da, nu sunã nimic atât de autentic ca ”gear-ul” real, nu cel din soft, dar progresele sunt din ce în ce mai mari. Guitar Rig nu-i deloc rãu pentru un începãtor. Trebuie sã citești un pic cam ce-i cu efectele și cum se produc. Distorse, overdrive, chorus, reverb, flanger, delay, wah-wah, cautã-le pe rând în google și o sã te prinzi. Vezi diferența dintre efectele încorporate într-un amplificator, pedale și procesoarele de efecte. ASCULTÃ CU ATENȚIE MELODIILE CARE ÎȚI PLAC.

 

Dacã ai rãbdare, începe cu http://en.wikipedia.org/wiki/Guitar_effects

 

Pentru niște opinii despre acel efect ”heavy” pe care îl cauți, vezi

http://www.mademan.com/mm/10-best-distortion-pedals.html

http://homerecording.com/bbs/equipment-forums/electric-guitars-basses/best-distortion-pedal-11064/

 

Ideal ar fi sã mergi într-un magazin de instrumente muzicale și sã încerci scule. Mai permite-mi însã o recomandare, ca unul care a strâns MULTE chitare, i-adevãrat acustice: este extrem, extrem de tentant (și chestia asta apare mai ales la noi, unde înainte de 89 sufletu echipamente) sã cauți și sã dai mereu vina ba pe instrument, ba pe efect, mai ales în cazul instrumentelor electrice și electronice. Ține însã minte cã Ibanezul Steve Vai de trei mii de euro NU suplinește studiul și NU cântã singur. Da, chitara nu trebuie sã falseze și dozele trebuie sã sune egal - dar asta înseamnã un instrument corect și bine reglat (nu unul nemaipomenit), și este suficient pentru un începãtor. Eu mi-aș cãuta în primul rând un amplif bun - nu ceva extraordinar, imens, scump ca naiba, dar ceva solid, nu chinezãrie. Un Marshall mic, un Fender, ceva. Sã vezi în primul rând cum îți sunã chitara ”clean” (sunetul ei natural, fãrã efecte).

 

Alternativ, nu știu dacã existã un asemenea topic sau i-ar deranja pe admini, poți sã începi un thread nou de genul ”ce sã-mi iau ca prim amplificator, efecte, pedale” etc, le spui oamenilor un buget și sunt sigur cã o sã primești rãspunsuri.

 

Link to comment
Share on other sites

Cel mai bine iti iei o jucarie de-asta:

http://www.esound.ro/Behringer--V-AMP-2-Procesor-chitara-Tube-Simulation-Behringer,p-666.html

sau

http://www.esound.ro/Line6-POD2-EU-Direct-desktop-guitar-preamplifier,p-1883.html

 

Si il folosesti pentru a conecta chitara la calculator. Bine, smecheria poti sa o faci foarte bine cu orice tip de procesor de efecte. Consulta mica publicitate.

 

Chitara nu o sa-ti sune distorsionata fara ceva care sa proceseze sunetul.

 

Eu nu m-am impacat niciodata cu Guitar Rig din cauza placii de sunet, insa am vazut niste rezultate extraordinare cu acest program.

Poti sa incerci si Guitar FX Box: http://www.guitar-fxbox.com/

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

"This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies.