www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

Amplificatoare Pentru Începãtori


FiveseveN
 Share

Recommended Posts

Guest ThyAce

Pe partysound e prea scump transportul , pe niden e indisponibil iar pe elfast iar probleme cu transportul , daca nu gasesc aici in oras probabil voi da comanda la al doilea care l-am gasit eu daca spui ca e bun . Multumesc pentru ajutor.

Link to comment
Share on other sites

Guest ThyAce

Ca prin minune , am gasit 2 bucati la un magazin ce vinde chestii second hand . Acum o intrebare care nu prea isi are loc in topicul acesta , dar nu vreau sa mai fac altul , chitara aceea Squier Bullet ce are in pachet? Pe guitarshop nu scrie nimic despre aceasta . Cat despre Pachetele acelea pentru incepatori "starter packs" , am vazut unul cu un amp fender frontman , oare merita 925 ron un astfel de pack?

Link to comment
Share on other sites

S-ar putea muta episodul acesta din interminabila telenovelã "Conectarea chitarei la PC prin adaptor" într-un thread separat?

 

Deasemenea ar fi de preferat sa iti iei un preamplificator.Insa fiind romania , bate vantul prin buzunare

Fãrã preamplificator/DI pierzi cel puțin jumãtate din semnal. Semnalul oricum e slab pentru intrarea de linie, deci succes în continuare cu adaptoarele voastre.

Link to comment
Share on other sites

  • 5 months later...

Eu as vrea sa imi cumpar o chitara electrica si o pedala.Si nu prea inteleg de ce am nevoie ca sa pot canta:Am inteles ca sunetul trebuie sa treaca printr-un amplificator inainte de a iesii in casti sau boxe.Concret acest amplificator ce inseamna?Daca vreau sa cant la casti leg castile la boxe pe care le leg la calculator?Eu as vrea sa cant sa se auda in tot blocul (acum sunt si putin ironic),dar as vrea sa se auda cel putin la fel de tare cum se aude chitara mea acustica.

 

Daca nu ati inteles vreau concret sa stiu in afara de chitara,pedala (Behringer XV-amp) si boxele calculatorului/casti de ce as avea nevoie si cum sa le leg sa rezulte un sunet cum se aude pe scena cu cabinete si ampuri de mii de euro

Link to comment
Share on other sites

După cum am explicat în primul post, amplificatorul de chitară are mai multe roluri. Cel puțin două dintre ele sunt suplinite de procesor (V-Amp), respectiv cele implicate în formarea tonului.

Când folosești căști le poți lega direct la procesor pentru că acesta are un amplificator mic, pentru căști, inclus (ieșirea STEREO/PHONES).

Însă această ieșire e de putere mică, adecvată doar căștilor. Dacă vrei să monitorizezi prin boxe mai mari (pesemne la volum mai mare) ai nevoie de un amplificator de putere extern. Boxele "de calculator" de obicei au un astfel de amplificator integrat, și le numim boxe active. Îți dai seama foarte simplu dacă un set de boxe e activ sau nu: cele active au nevoie de o sursă de alimentare (baterii sau cablu de alimentare la priză).

 

Trebuie spus ceva despre "boxele de calculator" sau "multimedia" însă: sunt multe modele pe piață cu performanțe audio execrabile. Acestea sunt de obicei foarte compacte, din plastic și ieftine (sub 50 lei). Nu toate boxele sunt la fel! Dacă ai un sistem prost de monitorizare (boxe sau căști) va suna prost, indiferent de performanțele procesorului.

Și mai trebuie notat ceva: dacă folosești procesorul la sală sau în concert cu un amplificator de chitară va trebui să-i dezactivezi cabsim-ul (să-l pui în configurația A1, A2 sau A3). Mai multe detalii găsești în manualul său, disponibil și online: http://www.behringer.com/assets/LX1-X_P0209_M_EN.pdf

Link to comment
Share on other sites

În principiu da. O altă variantă apropiată ar fi să iei fratele mai mare, care are mai multe modele/efecte dar nu are pedală de expresie. Pedala îți permite să controlezi în timp real, cu priciorul, parametrii unor efecte (în special wah-wah și volum). Eventual poți lua un wah separat, tot Behringer au unul ieftin și configurabil. Dar pentru artiștii enumerați probabil te interesează mai mult wah-ul decât modelele suplimentare. Plus că-i mai ieftin.

Link to comment
Share on other sites

Eu vreau pt coveruri sa pot obtine sunet asemanator celor mai sus mentionati,dar in viitor poate o sa am compozitii proprii si o sa imi trebuiasca un ton propriu,deci cu cat mai multe efecte,cu atat mai bine.Dar am cautat pe net si V-amp 2 nu se gaseste in romania(sau nu am vazut eu),iar 3-ul e 4 milioane(nu prea as vrea sa dau atat doar pe o pedala).Si inca ceva:Merita sa investesc in chitara sau in efecte? (adica eu as avea un buget de 1000 lei pt o chitara si un procesor) si ma gandeam sa imi iau o chitara de 700 si XV-ul la 300,ulterior sa schimb chitara,mai cumpar efecte.Sau sa imi iau v-amp 3 si sa iau o chitara la 550-600?

Link to comment
Share on other sites

In general procesoarele sunt alimentate de la retea. O exceptie pe care o cunosc este Digitech RP80, care poate fi alimentat si cu 6 baterii de tip AA.

 

Daca te referi la chitare cu doze active, acestea au nevoie de o sursa de curent, de obicei o baterie de 9V.

 

Daca te referi la casti cu "noise cancelling", acestea se alimenteaza de obicei cu o baterie de tip AAA.

 

Chitarele cu doze pasive si castile normale nu au nevoie de alimentare.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...
  • 1 month later...

La început m-am abţinut deoarece nu am dat prea mare atenţie, dar azi am citit pe îndelete şi am înţeles acest topic. Este foarte util, cel puţin pentru mine, şi îmi oferă o altă perspectivă asupra amplificării. Soluţia pe care cred că o să o aleg va fi cea cu VOX amPlug. Acum, am o întrebare, este destul de puternic pentru a fi conectat, spre exemplu, la un sistem Home Cinema, cu alimentare proprie? Şi cam câţi W are?

 

Am să vă rog să îmi scuzaţi greşelile tehnice, deoarece sunt la "geneza" ca sa zic asa.

 

Respect,

Link to comment
Share on other sites

Şi cam câţi W are?

 

Depinde de căști, dar putem estima o valoare maximă: 2 x 65 mW în căști de 16 Ohm, adică 0,13 W.

Le poți conecta la boxe active, e irelevant cât de "puternic" e Amplug-ul tocmai pentru că toată puterea vine din boxe, mai precis din amplificatorul integrat (au alimentare proprie, după cum spui).

Nu aici e locul potrivit pentru a explica sistematic ce înseamnă un amplificator electronic, un amplificator de putere, legea lui Ohm ș.a.m.d. Poate o voi face eu sau altcineva într-un thread separat, dacă nu există deja o sursă potrivită pentru începători.

 

PS: ia în considerare și varianta fără brand-ul VOX și costul suplimentar atașat: http://www.thomann.de/fr/harley_benton_jackamp.htm

Edited by FiveseveN
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Exista riscul sa iti arzi boxele daca iti conectez chitara la ele si le dai la un volum ridicat?

Chitara nu se conecteaza la boxe .

 

Chitara se conecteaza la un preamplif care ataca un etaj final ...etajul final "draiv"-uieste difuzorul .

 

Daca difuzoarele nu rezista la puterea maxima data de etajul final se pot arde sau se pot distruge mecanic ...(deformare membrana. descentrare etc etc ) .

 

ca sa nu ajungi in asemenea situatie intotdeauna incepi cu toate volumele la "zero" sau la "minim" apoi reglezi maximumul urmarind calitatea soundului ...adica dai volum pana unde suna curat chitara pe corzile groase .

Daca ai difuzor de putere mare ce rezista electric si mecanic la o statie poti sa dai la maxim statia chiar sa ajungi in "overdrive" puternic . diful ar fi bine sa reziste la 2 x Putera nominala a statiei .

Link to comment
Share on other sites

Stai putin ca nu am dat in cap nimanui,eventual am uitat sa furnizez niste detalii.Deci,repet,il voi folosi exclusiv pentru studiu si ma intereseaza sa cant piese de la Dire Straits,Queen,Bon Jovi si eventual ceva de la AC/DC dar doar ca exceptie (nu sunt fan heavy-metal).Sper ca am reusit sa te lamuresc cam ce vreau,ca sa imi poti da un sfat in consecinta.

Am avut ocazia sa ascult azi amplificatorul de la Yamaha de care am intrebat mai sus si mi-a dat senzatia ca se aude ok si e si destul de puternic la cei 15 watti pe care ii are.Totusi o sa il las pe colegii de pe forum cu mai multa experienta sa isi dea cu parerea in domeniul asta.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

"This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies.