www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

Behringer Vintage Tube Monster


Cip
 Share

Bergenbier Vintage Tube Monster  

10 members have voted

  1. 1. Bergenbie... Behringer: inger sau demon?

    • Avem scula ieftina Behringer: ce facem cu ea?


Recommended Posts

Cred ca merita. Uitati-va pe Harmony Central, la reviews, ca e mai bine cotat decit ProCoRAT sau Tubescreamer! Dar adevarul e la mijloc... Sau dincolo de noi!

E mare, foarte mare, ocupa cam jumatate de pedalboard mic/mediu - al meu e de 600/400, deci are loc.

E si versatil: Master volume, Gain, Treble, Middle, Bass - plus Noise Gate cu knob de threshold.

Pe You Tube sint multe clipuri in care puteti asculta cum suna, pus in diverse configuratii; in realitate, suna mai bine. Mai ales dupa ce i-am schimbat lampa Bugera (din aceeasi familie Bergenbi... Behringer) cu un Sovtek. Face minuni pe lead, cu middle-ul la maximum, treble la 5 si bass-ul la 7-8: taie mixul perfect! Pe rythm are exact sound-ul hard al anilor '80. Hard, nu heavy! Reprosez o singura chestie: ca nici macar cu gain-ul la 1 nu poti obtine acel sunet cald si coios de blues - care imi iese dintr-un simplu mic-pre ART Tube. Ori distorsioneaza ori nu; sound cald, de lampa, la gain mic, nu prea.

L-am pus pe Marshall half / full stack, pe VOX, pe Orange, pe Laney - you name it. Suna OK, dar n-am avut timp sa bibilesc toate knobs - deci, cred ca ar putea suna si mai bine. Deocamdata il folosesc pentru rythm, iar cind bag lead suprapun un Hot Head DigiTech sau un 808 Tubescreamer. Dupa el intru intr-un Small Clone, ca folosesc chorus foarte des, apoi in string reverb-ul din amp. In caz de ceva, bag si un Small Stone, plus delay...

Link to comment
Share on other sites

Aceasta a fost o recenzie sau ai greșit categoria?

 

Care sunt circuite complet diferite.

Vintage Tube Monster e copie de Ibanez Tube King (TK999).

 

Pai, nu e un review al unei pedale? Mie asa mi s-a parut...

Nu ma intereseaza circuitele dinauntru, ci soundul care iese din ele. Si, scormonind prin magazinele on-line dupa diverse pedale din categoria "distortion", am cautat reviews despre fiecare: asa am remarcat, cu surprindere, cit de bine cotat este acest Vintage Tube Monster. L-am cumparat mai mult de curiozitate, iar acum ma consider multumit ca il am in colectie. Atit.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Revin, cu informatii suplimentare:

 

Efect: Behringer Vintage Tube Monster VT999. L-am cumparat nou, comandat de la Thomann, cu vreo 65 de Euro. Nu mai tin minte exact, iar pe moment nu mai figureaza la Thomann. Oricum, poate fi vazut si ascultat (exista citeva samples destul de corecte, zic eu) aici:

 

http://www.behringer.com/EN/Products/VT999.aspx

 

Si un clip de pe You Tube

 

 

Parti bune: e mega-solid, true by-pass, noise-gate taie zgomotul fara a altera (sensibil de mult) sound-ul general, iar EQ-ul e foarte generos. Parti rele: putea fi montat intr-o carcasa de doua ori mai mica, banuiesc, iar lampa Bugera nu cred ca e dintre cele mai bune: se simte diferenta dupa ce am inlocuit-o cu Sovtek, deci inca o cheltuiala de vreo 12 Euro. Voi incerca si cu un tub Tesla "warm sound", in ciuda multelor suruburi care trebuie desfacute pentru a avea acces la lampa...

 

Impresia generala este ca Beringer vrea sa scape de eticheta "chinezarii ieftine, din plastic" si sa treaca la chestii (tot copiate, banuiesc!) mai serioase. Au mai scos pe piata, in ultima vreme, niste pedale care imi intaresc aceasta impresie. Unele sint copiate dupa Electro Harmonix.

 

Ca nota, i-as pune un 8; poate revin cu alt calificativ, dupa alte citeva luni de folosire. Inca n-am cintat live cu ea, dar pare solida ca o racheta anti-tanc. In studio suna OK si isi face bine treaba.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

"This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies.