www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

Preamplificator Full Tube Controlat Digital.


overdrive
 Share

Recommended Posts

  • 3 weeks later...
  • 1 month later...

S-a terminat lucrul la preamplificatorul versiunea 2 care are urmatoarele optiuni in plus:

1.un modul de efecte analogice (spring reverb si chorus/flanger si un delay hibrid

2.insertie de preamplificator exterior ( foarte utila pentru cei care au amplificatoare de clean sau crunch bune si nu au moduri de high gain ) care permite ''spargerea'' unui head cu bucla seriala in 3 unitati distincte-preamplificatorul respectivului amplificator , cel de rack si etajul final al amplificatorului)

3.o bucla de fx mono - programabila ca off,serial sau paralel (aceasta functioneaza in paralel cu efectele de fx interne)

4.iesire de casti si cabsim cu iesire balansata prin transformator de separare a maselor (impiedica aparitia vestitelor ground loop).

In cadrul a 64 de preseturi - se poate asigna oricare din preamplificatoare pe oricare preset si avantajul este ca acestea vor beneficia amindoua de bucla de fx programabila cit si cea interna.Toate preseturile sunt apelabile midi.

 

post-117-0-76407400-1310387330_thumb.jpg

post-117-0-74521900-1310387482_thumb.jpg

post-117-0-31456400-1310387516_thumb.jpg

post-117-0-96104700-1310387555_thumb.jpg

post-117-0-21712300-1310387374_thumb.jpg

post-117-0-65362500-1310387409_thumb.jpg

  • Like 7
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Am cumpărat acum câteva luni un exemplar din delicatesa în discuţie (varianta 1) şi ar fi fost frumos din partea mea să postez nişte impresii sau empetreiuri - ceva... Dar nu prea am elan pentru piese-demo, aşa că am făcut o piesă - piesă. De asta a durat atât de mult, dar mai bine mai târziu decât niciodată. Este un proiect foarte complicat şi necesită o serie de lămuriri:

 

1. N-are tobe. Scuze - problema se va remedia.

2. Majoritatea chitarelor (riff, solo, chitară fretless) sunt înregistrate simultan prin faimosul preamp şi printr-un procesor Vox (destul de mişto şi el). Am folosit un splitter fabricat tot de dl. Overdrive aici de faţă.

2 bis. Preampul a fost adaptat special pentru frecvenţele joase, de chitară cu 7 corzi, acordată şi cu un ton mai jos (din la). Chestia asta se vede - pe exemplarul de probă (care tot circulă printre potenţialii cumpărători) riffurile joase sunau cam confuz...

3. Chitara acustică este înregistrată pe trei linii - două microfoane şi un line-in, trecut tot prin preampul nostru. Poate nu este făcut special pentru chitara acustică, dar linia respectivă adaugă culoare şi claritate la cele din microfoane.

 

Un subiect interesant de gândire: am făcut o post-procesare a tuturor notelor palmate (riffuri joase, dar şi riffuri înalte). Le-am dat cu vreun sfert de semiton mai jos. Părerea mea este că notele palmate sună puţin fals şi mă tot interesez de un aparat (digital, desigur) care să facă o selecţie în timp real a notelor amortizate şi să le coboare automat... Parcă nimeni nu s-a mai gândit la asta. Operaţia a durat o oră-două, deci nu este chiar o nenorocire să o fac manual...

 

Impresii... ce să zic? Mie mi se pare un echipament extraordinar. Dacă vă plac sau nu setările mele de sunet ar fi o altă discuţie. Muzica:

Fluturasi (fara tobe).mp3

Edited by Dulceata Mortii
Link to comment
Share on other sites

  • 7 months later...

Revin cu noul look al preamplificatorului presetabil.Ca baza s-a luat preamplificatorul de la Bogner Ectasy 101B(un amplificator foarte drag mie) pentru ca este foarte flexibil.Permite un clean cu parfum de Fender cit si crunch si overdrive mai spumos pina la high gain extrem.S-a renuntat la butoane in favoarea encoderelor cu sw prin apasare deoarece tehnic era mai greu de montat si asa scapam si de multe suruburi de pe fata.In rest aceleasi moduri-clean,crunch,od2,od2 fiecare avind posibilitatea de a selecta 2 tipuri de bright si 2 de boost.

post-117-0-99052900-1333038793_thumb.png

Edited by overdrive
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
  • 5 weeks later...
Guest serby

Ma intereseaza pretul unei astfel de jucarii in varianta actuala si cat ar fi cu posibiliatatea de comanda si upload/download de preseturi prin RS232 sau USB. Are iesiri blansate?

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
  • 2 years later...

Salutare,

 

Eu am cumparat de la un coleg de forum preamp-ul overdrive versiunea 1 http://forums.rgc.ro/topic/96989-preamp-4-canale-pe-lampi-700-lei/

Suna incredibil de bine, are un clean deosebit dar si celelalte canale sunt superbe.

Sta in rand cu orice preamp facut de firme cu pretentii. Am cateva preamp-uri in colectie dar preamp-ul overdrive is here to stay.

Am avut ocazia sa vad ce si cum lucreaza Dan Overdrive si am decis ca de acum inainte sa ma adresez cu dom' Profesor sau macar Mr. Wizard. Proiectul cu motorizarea unui Dual Rectifier m-a dat gata, ce se intampla acolo e science fiction.

 

Mersi Overdrive si ne auzim catre sfarsitul anului. Cele bune!

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

"This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies.