www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

Vox Bulldog Distortion


Recommended Posts

- Nume echipament - Vox CT-01 Bulldog Distortion - distors pe 2 canale

 

- Pret - aprox - 70 lei acum 2 ani

 

-De la cine / De unde a fost cumparat - Mc Music Timisoara

 

- Caracteristici - 2 canale diferite ca ton. Primul este un crunch foarte ok pentru rock de la ACDC in sus. Este manipulat de potentiometrele de volum, gain, bass, inalte. Personal il folosesc pe post de clean boost cand vreau sa fac acorduri care sa sara un pic in sus.

Al doilea canal este un distors high gain. Este manipulat de un volum si un gain separate fata de primul canal, aceleasi potentiometre de bass si inalte + un potentiometru de ton (gain 2 voice) cu ajutorul caruia se pot experimenta mai multe corectii de ton.

Bine inteles sa nu uitam de lampa pe care o are in dotare care il face mai prezent decat multe alte distorsuri. Desi multi zic ca o lampa in preamp e frectie la picior de lemn mai ales in fata unei puteri sau unui amp pe tranzistori, va asigur ca ajuta la definirea sunetului si ii da acel "bite" ....greu in cuvinte :))

 

- Cum suna / Cum se comporta - Datorita comfiguratiei cu 2 canale controlate de gain, volum si eq diferit este foarte versatil si poate fi folosit in multe comfiguratii pentru multe genuri. Carcasa de metal il face foarte rezistent desi grija mare la lampa.

Dupa parerea mea arata foarte bine. Chitaristul care apasa pe switch se oglindeste in pedala luminata de leduri albastre si rosi. Divin :lol:

 

- Parti bune - Se pupa bine cu restul pedalelor,prezenta, foarte versatila, asigura multe feluri de ton, e rezistenta, rupe fashul;

- Parti rele - E grea ,destul de greu de transportat, se zgarie destul de repede, butonul Gain 2 Voice e destul de greu de utilizat, in anumite comfiguratii zgarie timpanele, dar odata ce este reglata bine nu sunt probleme.

 

- Impresie generala - Este foarte buna, mai ales pentru pretul ei, tonul impecabil dupa ce, in final, este reglata corespunzator ampuli si chitari. Ca nota eu ii dau un 8 pentru ca bate restul pedalelor fara lampa, e versatila dar este greu de reglat si intr-o situatie live cand ai nevoie de un pic mai mult sau mai putin ....ceva... trebuie butonata macar vreo 5 minute.

 

 

P.S. Inainte de ce sa o cumpar m-am uitat pe youtube la niste prezentari in care a sunat foarte prost. Nu va luati dupa ele, incercati in magazin si auziti cum suna :lol:

Link to comment
Share on other sites

  • 7 months later...

Cineva care a desfacut pedala a tras concluzia ca lampa nu era folosita deloc. Pot considera ca a fost o eroare de fabricatie in acel caz particular, sau poate trezesc curiozitatea vreunui posesor de bulldog pentru confirmare sau infirmare a "trend-ului".

 

Imi pare rau dar nu ma pricep la electronica deci degeaba o desfac. In schimb pot sa iti spun ca la alimentarea pedalei dureaza cateva zeci de secunde pana sa se auda. Deci trag concluzia ca este vorba despre lampa care se incalzeste....

Link to comment
Share on other sites

Imi pare rau dar nu ma pricep la electronica deci degeaba o desfac. In schimb pot sa iti spun ca la alimentarea pedalei dureaza cateva zeci de secunde pana sa se auda. Deci trag concluzia ca este vorba despre lampa care se incalzeste....

 

Cat dureaza pana porneste nu dezvaluie nimic de genul asta. Amp-ul meu Vox pe tranzistor porneste tot la vreo 10 secunde dupa ce apas butonul de power, la fel si un head Marshall de 100 W pe tranzistor pe care am mai pus mana. Am mai intalnit si pedale care au intarzieri de genul asta. Nu au de a face cu lampa - asa sunt construite.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 years later...

Ha, ha, buna remarca lui Dudu; scoate lampa si vezi  daca mai "misca"!

 

Pedala aceasta face parte dintr-o serie VOX = Cooltron.

Toata seria foloseste tuburi de tip 12AX7 amestecate printre amplificatoare operationale.

De retinut: dubla trioda este alimentata la 9 volti (pe anod). Ia sa vedem daca stiti care este avantajul acestui tip de alimentare.

Prin comparatie cu pedalele digitale, acest model analog suna mult mai bine (mai dinamic).

 

Felicitari, este o achizitie buna! Daca ii schimbi tubul cu unul JJ o sa-ti placa si mai mult.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

"This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies.