www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

Controversa Firewire - Usb 2.0


Recommended Posts

Poate ma dumiriti voi... sa o luam pe rand:

 

Detin  - placa de sunet M Audio DELTA 1010LT    poza

 

                              PRO: o am de 4 ani shi am reusit sa inregistrez piesele la un nivel acceptabil

 

                              CON: odata cu noile softuri gazda shi cu noile VST-uri, placa nu mai face fatza *apar pops, and cracks, and diverse zgomote ciudate daca trag mai mult de 5-6 trackuri in cubase (nu deodata...chiar daca placa permite sa inregistrezi mai multe trackuri deodata, nu am folosit aceasta capacitate si nici nu voi folosi pe viitor - asta fiind un aspect de care tin cont la achizitionarea urmatoarei placi de sunet). Prima data am crezut ca, cauza problemelor-zgomotelor sunt pe rand: driverele, softul gazda, IRQ-urile destinate placii de sunet, ramii, windows xp care nu recunoaste "practic" mai mult de 2 GB Ram, diavolul. Incet am eliminat pe rand toate aceste probleme. Acum am un avion de PC  Intel Core i5, cu 4 GB ram, windows 7, latest new delta-asio drivers, Cubase cu licentza, inginerii IT facute de chinezi batrani citite shi aplicate de mine pt a creste performanta calculatorului pt sunet, pact cu aghiutza, dar tot degeaba. E adevarat ca acum la 10-11 trackuri apar pops and ckracs, iar latentza e mult mai mica, insa problema exista! Indiferent ce fac cu ASIO Buffer size! Asa ca singura concluzie logica este faptul ca singura vinovata de toate astea e placa mea de sunet. Deci...vreau alta...ghinion!

 

AM citit zeci de pagini legate de placile de sunet pe USB 2.0 si de cele firewire. Am o varza in loc de cap shi problema mea tot nu am rezolvat'o. Si mai am un buget de 200-300 euro.

 

1.port PCI  - astea cad din start, am avut shi nu mai vreau!

 

2.USB 2.0 - a) NATIVE INSTRUMENTS AUDIO KONTROL 1    200euro   poza

 

                              PRO:are toate functiile de care am eu nevoie: 24/192, AD/DA-high end Cirrus Logic 103 dB, iesire casca cu vol reglabil, 1 canal mic (si phantom), 1 canal chitara  + o chestie foarte tare un buton rotativ si inca3 presetabile midi ce pot fi programate sa controleze functiile din Cubase (softul gazda) sau alte diverse softuri, VST-uri etc)

 

                              CON: nu are alimentare independenta, deci se alimenteaza prin cablul USB  - in acest sens existand teori cum ca nu e bine, apare latentza shi ghici ce altceva: pops and cracks :), slab suport drivere pt Windows 7 

 

 

 

 

                 :lol: LEXICON I·ONIX U22  269 euro   poza

 

                              PRO: tot ce am nevoie + alimentare independenta (si trebuie sa recunosc ca arata bine scula)

 

                              CON: teorii care sustin faptul ca rata de transfer la USB 2.0 nu ar fi ceia ce se prezinta de catre producatori (adicaUSB 2 are o rata maxima de transfer de 480Mb/s, Firewire de 400 Mb/s) ci in realitate rata de transfer este mult mai mica si INCONSTANTA fatza de firewire, si  pretul ceva mai ridicat fatza de precedenta placa, minus control software

 

 

 

 

3.FIREWIRE  -  TC ELECTRONIC DESKTOP KONNEKT 6   187 euro    poza

 

                             PRO: tot ce am nevoie + alimentare independenta, buton de volum practic

 

                             CON: nu am port fireware pe PC motiv pentru care trebuie sa cumpar o placa adaptor PCI --> firewire, teorii conform cu faptul ca placile adaptor  PCI --> firewire sunt tot placi PCI adica trebuie alocat un IRQ placii, adica interfereaza cu alte parti hardware din PC, iarasi rami, din nou Pops and cracks and problems!

 

 

 

 

Va rog frumos, e cineva care sa ma scoata din nebulosa in care ma aflu?

 

Bugetul e de 200-300 euro si NU doresc sa investesc mai mult.

 

Alegerile sunt cele prezentate mai sus, dupa indelungi cumparatii, forum read, etc, motiv pentru care nu doresc alternative *(sau macar sa fie foarte bune shi motivate optiunile)

 

placa adaptor PCI --> firewire e scumpa? E asa cum se spune despre ele? Sunt mai multe modele? Trebuie sa tin cont de ceva anume?

 

Alte sfaturi utile?

 

Va multumesc pentru rabdare!

Link to comment
Share on other sites

Din cate stiu, cel mai tare FireWire e FW800, care inseamna 100MB/s. Asta daca consideram ca toti bitii sunt utili. Deci cel mult 100MB/s.

La PCI normal rata maxima e 133MB/s.

Tind sa cred ca procesorul placii de sunet nu facea fata celor 6 canale audio (daca mai erau si stereo, erau 12 canale audio de fapt).

Sau ca driverele erau scrise prost, sau ca WinXP nu e bun pentru a rula un soft de sunet profi fara clicks and cracks. Dar nu cred ca e vina PCI-ului.

 

Cunosc un tip care se ocupa cu inregistrari/mixaje de mult timp, si a ajuns intr-un final la un MacBook Pro cu 3 placi de sunet pe FW800 legate in cascada (cum altfel...), astfel incat computerul lui suporta 24 de trackuri real time. El spune ca softul de Mac e altfel scris, dar si placa de sunet conteaza, DSP-ul din ea face multe (sau putine, depinde cat costa...).

 

Am mai vazut la cineva un E-MU care putea primi semnal digital prin ADAT si pentru output analog avea o placa auxiliara. Nu stiu cat de "actual" mai e ADAT-ul. Partea naspa e ca la placa asta cu ADAT tre' sa mai iei si procesor/preamp cu ADAT output, ca sa ai cum sa inregistrezi.

 

In concluzie, cred ca ar trebui sa mai cauti informatii despre placa aceea pe PCI, totusi cred ca limitarea e din DSP-ul placii.

Link to comment
Share on other sites

In primul rand va multumesc pt rabdare si pentru sfaturi!

Recunosc ca DAW Reaper nu am incera inca, dar PreSonus Studio One cred ca e cel mai fiabil program de genul asta...problema e ca in Cubase lucrez de cativa ani si cunostintele acumulate in acest timp nu valoreaza aproape nimica in alt DAW (nu mai am rabdare sa o iau de la inceput :))

 

Am intrat shi eu pe niste websiteuri shi am citit putin despre  adaptoare PCI --> firewire, niste review-uri, etc. 

 

 

 

 

Am vazut ca pretul la PCI Firewire e undeva intre 35 - 50 ron

 

(am gasit asta la 42 ron: PCI Firewire IEEE 1394 adapter 4 porturi - sper sa fie bun. Din pacate Thomann.de nu are asa ceva - sau nu am gasit eu, asa ca voi fi nevoit sa o cumpar din Romania) 

 

In aceste conditii cred ca o sa merg pe varianta: 3.FIREWIRE - TC ELECTRONIC DESKTOP KONNEKT 6 - 187 euro  (la Thomann.de)

 

 

Niste review-uri la scula asta:

 

http://www.soundonsound.com/sos/oct08/arti...topkonnekt6.htm

 

http://reviews.harmony-central.com/reviews...+Konnekt+6/10/1

 

http://www.zzounds.com/productreview--TCEKONNEKT6

 

 

 

 

  (video e funny dar am citit shi comentariile scrise)

Link to comment
Share on other sites

 Mdah, interesant REAPER 3.72. Seamana f mult cu Samplitude. 

 

Acum mai am o nedumerire. Adaptorul PCI-Firewire. Am gasit doua extreme: 

 

OEM - PCI Firewire IEEE 1394 adapter 4 porturi - 42.10lei aprox (15 dolari)

 

 

SIIG - FireWire 3-Port PCI i/e (two external and one internal) 1394 (FireWire) adapter - 54.99$ Dolari

 

 

 

 

 

Ce face diferentza intre cele doua adaptoare? E din nou povestea cu "scula de firma"? Sau calitatea este cea care primeaza? 

 

 

 

 

Sigur ca nu doresc sa arunc bani aiurea pe fereastra. Mai ales ca diferenta este una de aproximativ 130.00 Lei. Aveti idee?

Link to comment
Share on other sites

Nu exista nici o controversa

 

Firewire este proiectat ptr "media" cu un algoritm dedicat ...destept rapid multicanal de ex ptr audio acel mic IC( primul ) duce intr-o veselie 96 canale de 96KHz/24bit .

 

USB este ptr birotica ., periferice relativ "lente" .

 

Ca , fiecare din gasti , si-au impatit teritoriul apoi intra fiecare in lanul de grau al celuilalt este normal..

 

Acest lucru nu schimba nimic , USB face "pe dupa colt" treburile ce firewire face direct .

 

La foarte multe aplicatii Frewire este mai rapid datorita arhitecturi/algoritmului ...etc..

 

.......One product category that USB currently has an advantage in is capturing analog video tape for DVD. Using hardware MPEG encoders, USB video capture products are able to convert VHS video tapes to DVD video......

 

http://www.usb-ware.com/firewire-vs-usb.htm

http://www.directron.com/firewirevsusb.html

 

....keep in mind that most firewire interfaces you can daisy chain.

 

If you use more than one USB sound interfaces at a time, the drivers will probably clash.....

 

etc..

 

Avantajul ar fi ca toate sculele sunt pline cu intrari USB din fabrica ptr toate perifericele de "birotica" iar cu cresterea vitezei functioneaza satisfacator o seama de aplicatii ,ptr utilizatorul normal este super nu observam problemele ,Dar la o aplicatie mai complexa apar probemele .

Edited by karpi
Link to comment
Share on other sites

Am gasit o chestie interesanta gen intrebare-raspuns test comparativ FIREWIRE-USB 2.0. Sper sa nu va deranjeze ca nu e tradus, lipsa de timp:

 

 

 Question: USB 2.0 is faster than FireWire...right?

 

 

Answer: No, actually FireWire is faster than USB 2.0.

 

Question: Hold on...USB 2.0 is a 480 Mbps interface and FireWire is a 400 Mbps interface, how can FireWire be faster?

Answer: Raw throughput rating numbers alone don't tell the whole story, as explained below.

 

The throughput numbers would lead you to believe that USB 2.0 provides better performance. But, differences in the architecture of the two interfaces have a huge impact on the actual sustained "real world" throughput. And for those seeking high-performance, sustained throughput is what it's all about (reading and writing files to an external hard drive for example).

 

Architecture - FireWire vs. USB 2.0

 

FireWire, built from the ground up for speed, uses a "Peer-to-Peer" architecture in which the peripherals are intelligent and can negotiate bus conflicts to determine which device can best control a data transfer

 

 

USB 2.0 uses a "Master-Slave" architecture in which the computer handles all arbitration functions and dictates data flow to, from and between the attached peripherals (adding additional system overhead and resulting in slower, less-efficient data flow control)

Performance Comparison - FireWire vs. USB 2.0

Read and write tests to the same IDE hard drive connected using FireWire and then USB 2.0 show:

 

Read Test:

5000 files (300 MB total) FireWire was 33% faster than USB 2.0

160 files (650MB total) FireWire was 70% faster than USB 2.0

 

 

 

 

Write Test:

5000 files (300 MB total) FireWire was 16% faster than USB 2.0

160 files (650MB total) FireWire was 48% faster than USB 2.0

 

 

 

 

FireWire - Still the Performance King!

As the performance comparison shown above confirms, FireWire remains the performance leader. And is the best choice for DV camcorders, digital audio and video devices, external hard drives, high-performance DVD burners and any other device that demands continuous high performance throughput.

 

Cele de mai sus sunt Copyright © 1995 - 2010 by CWOL.com

 

 

 

 

Mai o chestie in engleza si nu va mai stresez cu limbi straine: 

 

Here are the main differences Firewire - USB 2.0.

 

 

 

USB devices are asynchronous, which means that any device has the power to send any amount of data at any time. If two devices decide to talk at once, their data can collide with each other. If the traffic’s not highly time-sensitive, this isn’t a big deal. If the traffic’s not highly time-sensitive, this isn’t a big deal. There are routines in place to manage it, and you’ll never notice if your mouse click happens a couple microseconds later. BUT. There are a few applications where it matters, and one of them is audio. An audio interface is sending a constant stream of sound data back to the computer. It rarely uses up the whole pipe, and so it’s still possible for other devices to talk — but the odds of collisions are higher, and if you get too much other traffic the errors can pile up beyond the computer’s ability to stay “caught up� and you lose some sound data.

 

Firewire is a peer-to-peer protocol,2 meaning that every device on a Firewire network is equally capable of talking to every other device. Two video cameras on a Firewire network can share data with each other. A Firewire audio interface could save sound data directly to a Firewire hard drive. 3 Your computer is just another peer on this network, and has no inherent special status.

 

But the real reason Firewire is more reliable than USB is more fundamental than that. It’s because Firewire allows two operating modes. One is asynchronous, as we described above with USB. The other is isochronous mode, and it lets a device carve out a certain dedicated amount of bandwidth that other devices can’t touch. It gets a certain number of time slices each second all its own. The advantages for audio should be obvious: that stream of data can just keep on flowing, and as long as there isn’t more bandwidth demand than the wire can handle (not very likely) nothing will interfere with it. No collisions, no glitches.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Am gasit o chestie interesanta gen intrebare-raspuns test comparativ FIREWIRE-USB 2.0. Sper sa nu va deranjeze ca nu e tradus, lipsa de timp:

 

.............................................

 

...............................................

 

The advantages for audio should be obvious: that stream of data can just keep on flowing, and as long as there isn’t more bandwidth demand than the wire can handle (not very likely) nothing will interfere with it. No collisions, no glitches.

 

Puteai sa pui numai link-ul , in rest in mare am subliniat in postul anterior cum sta treaba..

 

Nu mai vorbim despre faptul ca 480 si 400MHz este istorie...Firewire cat si USB au trecut de mult la viteze mai mari.

 

Dar depinde ce aplicatii se bucura de aceste viteze....si cate concomitent.

 

USB este suficient ptr birotica cu artificii mai are si intrebuintari multimedia ...probabil este mai ieftin de implementat decat Firewire din ce morive nu stiu ...

 

Eu am pe USB de toate si ptr cat am eu nevoie este OK.

 

In schimb la un mixer multicanal cu multiple "bus"-uri etc controlate separat am mai multe sperante legat de Firewire care a fost proiectat exact ptr asemenea aplicatii.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Am cumparat TC Electronic  Desktop Konnekt 6 si cred ca am facut cea mai buna alegere. Placa se comporta excelent. Nu mai sunt pops and cracks, placa este foarte stabila fara dropout-uri. Nu mai este nnevoie sa folosesc, inainte de intrarea in placa de sunet,  preampul si compresorul Behringer pe care le aveam. Konnekt 6 are un preamp foarte laudat pe forumuri, iar compresia se pare c e foarte buna (daca o sa am nevoie de mai multa compresie voi folosi un compresor VST). In concluzie sunt foarte multumit de placa.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...
Guest rgc_apogee

le-am avut pe toate din primul mesaj si iti spun din capul locului "NATIVE INSTRUMENTS AUDIO KONTROL 1 " all the way...

asta in cazul in care nu doresti sa iti iei un rme intern hammerfall 9632 sau 9652..

Link to comment
Share on other sites

Zoom R24

 

Bate toate aceste PLACI de cacao !!!

 

24 piste cu 10 layer-uri pe fiecare pista .

 

Efecte input line , playback track insert ( compresor multiband simultan separat pe 8 canale , inregistreaza 8 canale simultan separat )

 

AD 96KHz *64 si DA 96KHz *128 /23 bit . Delta sigma ( cred ca pe un bit dar se poate sa fie pe trei biti oricum este peste ce trebuie in audio )

 

DSP efecte etc 96KHz /32 bit

 

Intermodulati (IMD)...."inexistenta"!!! fata de toate PLACILE care au mari probleme cu IMD-ul din care cauza nu se poate mixa serios mai nimic.

 

Inregistrare prin aceste PLACI de amatori nu o sa sune NICIODATA ca aceste recordere digitale standalone !

 

Am mixer cu iesire digitala SPDIF si pe USB ,,,amandoua sunt net superioare fata de placile de sunet dar nu se apropie de recorderul digital Zoom sau Digitech ( astea doua le am incercat probabil si Boss 800 sau Micro Boss BR 80 80 suna la fel de bine )

 

Toate acestea DAW-uri recordere digitale standalone sunt si intrerfata 96KHz/24 bit pe USB 2.0 High Speed.

Un Boss BR 80 80 ( mic foarte compact ..de buzunar ) e la 300 Euro

Un Zoom R-8 este mai voluminos dexat Boss deoarece are potmetre etc ...si este mai complex ca si dotari costa tot 300 Euro.

Amandoua sunt efectib mini studio complet nu ai nevoie de PC numai daca cine stie ce programezi pt tobe ..Zoom are si paduri MIDI de tobe .Boss are numai secvente de ritmuri .Lucreaza amandoua si ca sequencer etc etc ...

La 300 Eiro bate orice PC.

 

Un Zoom R24 este tata lui R8 mai complex pe langa ca are 24 canale , 8 se ot inregistra simultan, R8 numai doua canale poti inregistra simultan si ai 8 canale pe care poti inregistra pe rand apoi sa mixezi ,,deci ptr un chitarist acasa estre suficient .

 

Decat sa da 200 Euro pe o PLACA mai bine un DAW Studio complex cu tot cu MIDI tobe la 300 Euro .

 

Sunt ultra portabile finctioneaza si pe baterii.cu microfon stereo inncorporat etc etc ...

 

Iata tras pe scena in timpul concertului cu Zoom H4 aceiasi calitate doar ca este (handy/de buzunar ) cu microfoanele proprii cele incorporate.Se simte cum ma intorc se schmba soundul si raportul intre scule...asta se auzea pe scena dar mult mai tare TAAREEE am folosit "limitatorul si anti-pop ce a mai taiat din dinamica ca sa nu am surprize "..are reglaje multiple ptr inregistrare ,,, mixajul pe scena era mai bun decat cel din PA ..avand boxe mai "liniare" la control.

soulrock s.mp3

Edited by karpi
Link to comment
Share on other sites

  • 8 months later...

Buna ziua,sunt nou pe aici,bine v-am gasit. Detin o placa focusrite saffire pro 24 DSP. Este o placa firewire,problema este ca eu nu am port FireWire,PCMCIA si nici EXPRESSCARD! Am inteles ca un cablu usb to firewire nu e bun. Am gasit o solutie,un adaptor Expresscard prin USB si in acel adaptor sa bag un Expresscard to Firewire. Vreau sa stiu daca aceasta combinatie poate dice o placa FireWire! Astept raspuns!

Link to comment
Share on other sites

Buna ziua,sunt nou pe aici,bine v-am gasit. Detin o placa focusrite saffire pro 24 DSP. Este o placa firewire,problema este ca eu nu am port FireWire,PCMCIA si nici EXPRESSCARD! Am inteles ca un cablu usb to firewire nu e bun. Am gasit o solutie,un adaptor Expresscard prin USB si in acel adaptor sa bag un Expresscard to Firewire. Vreau sa stiu daca aceasta combinatie poate dice o placa FireWire! Astept raspuns!

 

salut,

 

nu cred ca este o solutie, deoarecem sistemul va functiona la performata celei mai slabe piese -> usb :)

Link to comment
Share on other sites

Slaba in ce sens? Placa de sunet va consuma aproximativ 150mb/s este vorba doar de cum se trimit datele,nu spun din experienta dar din cate am citit asa am vazut! Adaptorul acela daca poate schimba felul de trimitere a datelor,atunci probabil va merge! La TV cablul care e tras din Receiver(rizaivãr) e cablu de televizor normal cu viteza si calitate scazuta,iar de la instalatie pana in receiver este cu fibra! Cum se explica faptul ca acel receiver a putut schimba calitatea iar televizorul a suportat?

Link to comment
Share on other sites

Păi tu-i spui reciever-ului la cel canal vrei să te uiți și asta îți trimite prin cablul coaxial, un canal. Prin fibra optică "circulă" sute de canale, care n-ar "încăpea" la aceeași rată de transfer pe un cablu CATV.

Conceptul esențial la care face referire Iulian e cel de bottleneck: http://en.wikipedia.org/wiki/Bottleneck

Link to comment
Share on other sites

Scuze de dublu-post,as putea pune la PC o placa firewire,placa de sunet sa o leg la pc,si sa conectez cumva pc la laptop sa lucrez intr-un DAW.Trebuie sa lucrez in laptop pentru ca e mult mai puternica decat PC-ul.Vreau sa stiu daca este vre-o modalitate sa le leg si sa folosesc de la PC doar ce-mi trebuie iar din laptop tot?

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Placile de extensie Firewire nu vor functiona mai repede decat slotul (PCI, PCIe) dar cat priveste porturile de pe placa de baza Firewire este mult mai rapid decat USB 2.0 (de fapt este de doua ori mai rapid Firewire fiind o interfata de mare viteza care suporta duplex -comunicare simultana la transmitere si primire date). Doar ca majoritatea placilor de extensie sunt dotate cu Firewire 400 (un standard foarte vechi). Totusi datorita faptului ca functioneaza in mod duplex este mai eficiet decat USB 2.0.

Firewire incepe sa fie inlocuit de USB 3.0 (~5.6 GB/s) si Intel Thunderbolt (conexiune multimedia dedicata ~10-20 GB/s).

Link to comment
Share on other sites

Scuze de dublu-post,as putea pune la PC o placa firewire,placa de sunet sa o leg la pc,si sa conectez cumva pc la laptop sa lucrez intr-un DAW.Trebuie sa lucrez in laptop pentru ca e mult mai puternica decat PC-ul.Vreau sa stiu daca este vre-o modalitate sa le leg si sa folosesc de la PC doar ce-mi trebuie iar din laptop tot?

Raspunsul scurt - NU.

Link to comment
Share on other sites

Placile de extensie Firewire nu vor functiona mai repede decat slotul (PCI, PCIe) dar cat priveste porturile de pe placa de baza Firewire este mult mai rapid decat USB 2.0 (de fapt este de doua ori mai rapid Firewire fiind o interfata de mare viteza care suporta duplex -comunicare simultana la transmitere si primire date). Doar ca majoritatea placilor de extensie sunt dotate cu Firewire 400 (un standard foarte vechi). Totusi datorita faptului ca functioneaza in mod duplex este mai eficiet decat USB 2.0.

Firewire incepe sa fie inlocuit de USB 3.0 (~5.6 GB/s) si Intel Thunderbolt (conexiune multimedia dedicata ~10-20 GB/s).

Pai si USB dar si Placile de sunet normale sunt de 20 de ani toate Full=Duplex .In 1996 cred aveam deja Creative SB 220 full duplex stereo .

 

Firewire = 96 canale ..96Khz/24bit !!! asta inseamna largime de banda !!!! nu ?

 

USB = parca doar 8 canale ....nu mai stiu daca de 96 sau 48 Khz /16bit bun ptr //home cinema ..5+1 ...7+1 deja e la limita ...deci utilitar de bucatrarie ..

 

Nnu mai stiu exact ce are USB 0.3 a se verifica ci "|Wiki"" am citit dar ... dar si Firewire a avansat si nu a stat pe loc !!

 

Nu exista "controversa "" este clar ca FW e ptr multimedia si USB ptr birotica si alte prostioare ..neprofesioniste ..nici nu se pot compara.

Link to comment
Share on other sites

Pai si USB dar si Placile de sunet normale sunt de 20 de ani toate Full=Duplex .In 1996 cred aveam deja Creative SB 220 full duplex stereo .

 

Firewire = 96 canale ..96Khz/24bit !!! asta inseamna largime de banda !!!! nu ?

 

USB = parca doar 8 canale ....nu mai stiu daca de 96 sau 48 Khz /16bit bun ptr //home cinema ..5+1 ...7+1 deja e la limita ...deci utilitar de bucatrarie ..

 

Nnu mai stiu exact ce are USB 0.3 a se verifica ci "|Wiki"" am citit dar ... dar si Firewire a avansat si nu a stat pe loc !!

 

Nu exista "controversa "" este clar ca FW e ptr multimedia si USB ptr birotica si alte prostioare ..neprofesioniste ..nici nu se pot compara.

Dupa o scurta cautare pe Google am gasit placi audio USB 2.0 cu 28 de canale (si nu erau din categoria celor profesionale).

Diferenta de viteza este data de modul de lucru serial asincron la USB (480 MB\s doar intr-o singura directie odata) si serial isosincron la FireWire (400 MB/s pe ambele directii simultan).

Mixerele si placile audio de mari dimensiuni functioneaza cu FireWire deoarece acesta poate furniza intre 9V si 30V in functie de revizie, spre deosebire de USB 2.0 care functioneaza la 5V. Acest lucru face ca perifericele pe USB ce necesita mai multa putere sa fie mult mai costisitoare.

Edited by alex212
Link to comment
Share on other sites

Ca o paralela:

 

Am testat un m-audio fast track mkII /usb pe laptop(core i7, 4g ram, ssd, etc) - cu buffer 64/128/256 - se auzeau pacaneli si intreruperi ale sunetului. a trebuit sa ridic bufferul pe la 768 ca sa se auda fara intreruperi insa latenta a devenit considerabila.

 

Prin comparatie am un m-audio audiophile 24/96 pe pci in desktop si folosesc 2-3 trackuri (cu efecte vst ) cu buffer 64 fara pacaneli.

 

Din acest motiv cred ca o sa ma feresc pe viitor de placi usb < 3.0

Link to comment
Share on other sites

Ca o paralela:

 

Am testat un m-audio fast track mkII /usb pe laptop(core i7, 4g ram, ssd, etc) - cu buffer 64/128/256 - se auzeau pacaneli si intreruperi ale sunetului. a trebuit sa ridic bufferul pe la 768 ca sa se auda fara intreruperi insa latenta a devenit considerabila.

 

Prin comparatie am un m-audio audiophile 24/96 pe pci in desktop si folosesc 2-3 trackuri (cu efecte vst ) cu buffer 64 fara pacaneli.

 

Din acest motiv cred ca o sa ma feresc pe viitor de placi usb < 3.0

 

Hmmm. Aceeaşi placă o am şi eu şi nu am probleme de genul des. I3, 4gb de ram, bufferul la 256. Am avut la început, tot aşa, pops&cracks, dar când ascultam ceva pe Youtube. De ce le aveam sau de ce nu le mai am, nu ştiu să spun. În Reaper iarăşi, mi-a mai făcut probleme când am încercat să fac peste 3 track-uri de pian, cu CVPiano încărcând VST-ul separat de peste 3 ori. Dacă foloseam canalele separate incluse în VST, nu aveam nici o problemă.

În rest, ca înregistrare, am tras şi 5 chitare pe canale separate, cu VST-urile încărcate separat, un bass şi tobe şi n-am avut probleme.

 

Foloseşti cumva Reaper pe 64 de biti? Eu am avut probleme cu versiunea aia, aşa că am trecut pe 32 şi n-am mai avut.

Edited by 'mnezãu
Link to comment
Share on other sites

name='alex212' timestamp='1363600344' post='765321']

Dupa o scurta cautare pe Google am gasit placi audio USB 2.0 cu 28 de canale (si nu erau din categoria celor profesionale).

Diferenta de viteza este data de modul de lucru serial asincron la USB (480 MB\s doar intr-o singura directie odata) si serial isosincron la FireWire (400 MB/s pe ambele directii simultan).

Mixerele si placile audio de mari dimensiuni functioneaza cu FireWire deoarece acesta poate furniza intre 9V si 30V in functie de revizie, spre deosebire de USB 2.0 care functioneaza la 5V. Acest lucru face ca perifericele pe USB ce necesita mai multa putere sa fie mult mai costisitoare.

 

.Cum duci 9V sau 30 V de la scena la Mixer la 40 m ?..deci pica treaba cu ..voltajul ! si este vorba de ceva consum de putere deci o sa avem cadere de tensiune serioasa . nu se pot alimenta de fapt numai aparate cu consum relativ mic .

 

A nu se confunda cu repetoarele( /amplifuri duplex de linie ) acestea amplifica semnalul de "date" .

 

Firewire 400MB/s este istoria antica !!! se zboara cu alte viteze de multa vreme ...S3200 .

 

Ce amintsti tu este ca Firewire la ceiasi "viteza" este mult mai rapid decat USB la aceiasi "viteza" .din motivele expuse de tine .

USB nu poate transmite in ambele directii concomitent deci cei 480MB/s babeste calculat devin 240MB/s ..

 

daca Firewire are mai multe canale ce merg in toate directiile cu diferite protocoale de streaming poti creste transferul de ramai masca ...ca sa nu vorbim de "send return ,-insert effects ..mixare track-uri si alte rutari ...

etc ...a se citi la :

Technical specifications

 

http://en.wikipedia.org/wiki/IEEE_1394

 

 

Pur si simplu Firewire este proiectat ptr multimedia ..USB folosit ptr media este o pacaleala financiara ..ce o sa o platim tot noi cand aruncam tot ce avem USB se va trebui sa cumparam de la inceput toate instalatiil pe Firewire daca vrem calitate .si viteza

 

Practic USB-isti au sabotat Firewire speram ca nu se intampl aca is in cazul DAT-ului care a aparut si a disparut elegant ..lasand loc CD-urilor ce nu puteau fi "scrise" la inceput ...mai tarziu a aparut CD Burner-ele la preturi bunicele ....( OK aici toti au avut de castigat chiar dac as-au certat vre-o trei ani ..pana au hotarat ca DAT merg ela cimitir )

Edited by karpi
Link to comment
Share on other sites

Hmmm. Aceeaşi placă o am şi eu şi nu am probleme de genul des. I3, 4gb de ram, bufferul la 256. Am avut la început, tot aşa, pops&cracks, dar când ascultam ceva pe Youtube. De ce le aveam sau de ce nu le mai am, nu ştiu să spun. În Reaper iarăşi, mi-a mai făcut probleme când am încercat să fac peste 3 track-uri de pian, cu CVPiano încărcând VST-ul separat de peste 3 ori. Dacă foloseam canalele separate incluse în VST, nu aveam nici o problemă.

În rest, ca înregistrare, am tras şi 5 chitare pe canale separate, cu VST-urile încărcate separat, un bass şi tobe şi n-am avut probleme.

 

Foloseşti cumva Reaper pe 64 de biti? Eu am avut probleme cu versiunea aia, aşa că am trecut pe 32 şi n-am mai avut.

 

am sistem x64 - deci cred ca de aici ar fi problema

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

"This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies.