• Announcements

  • Cosu

   Noul RGC.ro   21/04/17

   RGC.ro ruleaza acum cea mai noua versiune a Invision Power Board. Versiunea anterioara a Invision Power Board nu mai primeste actualizari de scuritate, acesta fiind motivul principal pentru care am facut upgrade-ul. Functionalitatile cu care sunteti obisnuit ( chatul, sistemul de feedback/rating pentru tranzactii) sunt in continuare functionale dar e posibil ca modul prin care pot fi accesate sa fie usor diferit.   O parte din datele stocate in baza de date trebuie reprocesate si este posbil ca unele informatii sa nu fie imediat disponibile (ratinguri, mesaje private, semnaturi). Reprocesarea va dura aproximativ o zi.   Va rugam sa ne semnalati daca intampinati probleme in a utiliza siteul aici: Cateva modificari/noutati La adaugarea de feedback pentru o tranzactie este necesar sa mentionati un topic. Topicul introduce tastand in casuta aferenta titlul si apo selectand topicul respectiv. In postari se poate folosi caracterul @ urmat de numele unui utilizator pentru a atrage atentia utilizatorului respectiv. In functie de setari, utilizatorul va primi o notificare sau un email. Functia Activity Stream (https://forums.rgc.ro/discover/?do=create) permite crearea de cautari personalizate (topicuri create, postari recente etc).   Va multumim pentru intelegere!   RGC.ro  
Killahead

Lectia 1: Cum Gasim Notele Pe Chitara?

1 post in this topic

"Sunt incepator, am o chitara acustica"

Lectia 1: Cum gasim notele pe chitara?


"Unde naiba sunt notele pe chitara?
Ce este C? Unde e Sol diez?
Ce naiba sa fac ca sa tin minte toate complicatiile astea?
Teoria asta asa ma enerveaza!"


Se recunoaste cineva in aceste randuri?
Stiu cum va simtiti. Nici mie nu mi-a placut sa stau si sa invat teorie, si mie imi place mult mai mult sa cant. Cu toate astea nu putem trece peste unele lucruri inevitabile, cum ar fi notiunile de baza ale teoriei.

Despre aceste lucruri vom vorbi in aceasta prima lectie, despre cat de simplu putem gasi notele pe chitara daca stimunde si cum sa le cautam.

Lectia 1: Cum gasim notele pe chitara?

http://youtu.be/UyZNalZRa28?list=PLZ7xhpHFg8I0ZdeN-VduLEL9rsW5LfeGj

 

Edit 30.12.2007
Pentru ca am fost intrebat de multe ori:

A = La
A# / Bb = La diez / Si bemol
B = Si
C = Do
C# / Db = Do diez / Re bemol
D = Re
D# / Eb = Re diez / Mi bemol
E = Mi
F = Fa
F# / Gb = Fa diez / Sol bemol
G = Sol
G# / Ab = Sol diez / La bemol
Dupa asta urmeaza din nou A / La, iar ciclul se repeta in mod identic.

Precizez inca odata ca A# este aceeasi nota ca si Bb, C# ca si Db, si asa mai departe. Stiu ca asta face lucrurile si mai complicate decat sunt, dupa motto-ul: "si asa era grea teoria, haideti sa o facem si mai grea".
Eu consider ca daca stiti notiunile acestea si va ganditi din cand in cand la ele, o sa ramana acolo unde trebuie, in memoria voastra.

Inca ceva: am inceput cu coarda A pentru ca si "alfabetul incepe cu litera A". Puteam sa incep si cu E sau G, dar nu cred ca ar fi fost la fel de clar ce am incercat sa explic.

 

 

Edit 31.01.2015

Lectia 1 a fost vizionata pana la restructurarea din 31.01. 2013 de 38312 ori.
Multumesc!

1 person likes this

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
This topic is now closed to further replies.

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page.