www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

Pedalboard Pentru Bass...


Guest mibu
 Share

Recommended Posts

Guest mibu

salut prieteni

 

tocmai am terminat un interesant pedalboard pentru bass. cablarea este facuta cu cablul monorail de la evidence audio, iar conectorii sunt switchcraft. cablul de instrument al lui adi jumuga este evidence audio lyricHG.

 

pb1.jpg

 

pb2.jpg

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
  • 1 month later...
Iar Mibu stie absolut totul despre ele :)

 

De asta nici nu imi fac probleme!Bine ar fi daca colegul Mibu ar recomanda niste tipuri de cabluri potrivite pentru conexiuni intre pedale sau chitara-amp impartindu-le pe categorii de pret.Ar fi binevenit un clasament de genul asta.Sunt sigur ca multi colegi de forum vor fi mai atenti la ce cabluri isi vor alege daca vor calitate.

Link to comment
Share on other sites

Pot sa incep eu, Dane? Hahaha!

Carevasazica de la chitara la amp (sau de la chitara la prima pedala) pe preturi:

1. Alessandro

2. Van den Hul

3. Evidence / Vovox

Pt mai multe detalii, iata un link: http://www.lavacable.com/buying.html

 

Serios acum, eu am/am avut George L si Evidence Monorail pt patch-uri. Mi se par f bune. Un plus pt Monorail, care iti inspira calitate de la prima vedere/atingere.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

servus dane, servus florine!

 

ca sa fiu sincer, nu pot recomanda alte cabluri decat Evidence Audio... asta nu neaparat pentru ca reprezint brandul in romania ci, in primul rand, pentru ca imi plac mie cel mai mult dintre toate tipurile pe care am apucat sa le testez (acesta a fost si motivul care m-a facut sa le aduc in romania).

in acest sens, pentru legaturi intre pedale sau in rack exista doua modele - monorail (mult mai ieftin decat celelalte) si melody (acesta este preferatul lui david gilmour). ambele cabluri sunt in conexiune nebalansata.

pentru legatura intre chitara si amp sau intre chitara si pedalboard, respectiv pedalboard si amp sunt iarasi doua modele: LyricHG (cel mai bun cablu din serie) si noul Forte (care este un cablu foarte flexibil, spre deosebire de lyricHG, facut la solicitarea multor useri care voiau pentru cantarile live un cablu de aceeasi calitate cu lyricHG dar mai flexibil). ambele sunt in conexiune semi-balansata.

 

pentru alte tipuri de cabluri este ok sa consultati ceea ce are de zis mark de la lava cables (link-ul dat de florin). dar, desigur, totul trebuie luat cu o usoara unda de retinere (inclusiv ce zic eu) pentru ca, pana la urma, propriile urechi trebuie sa fie cele care decid daca un cablu este mai potrivit pentru instalatia voastra. exista doua teorii pentru folosirea cablurilor - conform uneia, ele sunt folosite acu rol de corectii de ton, iar conform celeilalte (impartasita si de tony farinella, producatorul cablurilor Evidence Audio) cablurile trebuie sa fie cat mai neutre posibil, adica sa reproduca cat mai fidel sunetul original generat de chitara.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...

Tare PEDALBOARD. Deocamdata am un MXR M80 Bass DI+ de la Dunlop, ma gandesc eventual la ceva gen envelope filter si un chorus, poate si un compresor daca reuseste cineva sa ma convinga de vre-o pedala de compresie care sa merite sa vand Symetrix-ul 501, care se prinde in rack. In principiu head nu mi-ar mai trebui, din MXR pot ataca direct un amp de putere, fara preamp.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...
  • 2 years later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

"This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies.