www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

Tuxguitar


Recommended Posts

am zis sa fac un topic (cum ar veni) de promovare pentru TuxGuitar

tuxguitar e o alternativa opensource la guitar pro, arata foarte bine, se comporta foarte bine si poate sa deschida fisiere *.tg (evident), *.gp2, *.gp3,*.gp4,*.gp5,*.ptb

 

eu zic ca merita incercat mai ales ca majoritatea care folosesc guitarpro nu au licenta si aia e un pic cam ilegal, si in principiu orice opensource ar trebui folosit deasupra unui lucru pe care dai bani

 

evident tuxguitar nu e inca lafel de bun ca si guitar pro (nu mi-am dat seama daca se poate sa sterg bare inca dar am invatat sa traiesc si fara aia)

 

ultima versiune stabila: 1.2

 

 

si spre deosebire de guitar pro care e valabil doar pentru Windows / Mac OS X tux guitar e valabil si pentru GNU/Linux

 

(valabil? poate disponibil tarane!)

post-7229-1269234713_thumb.jpg

post-7229-1269234720_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
Guest Aron Virginas

Desi am licenta pentru Guitar Pro 5, am incercat TuxGuitar si il consider o alternativa foarte buna. Chiar merita promovat, buna initiativa! :)

 

"in principiu orice opensource ar trebui folosit deasupra unui lucru pe care dai bani"

 

Cu asta totusi nu sunt de acord! Un programul trebuie ales pe baza calitatii si in functie de modul in care iti satisface nevoile, nu pe baza unor astfel de principii. Sunt multe programe opensource pe care le folosesc, dar si la fel de multe programe comerciale (legale, cu licenta).

 

Si inca ceva: opensource != freeware. Tu parca confuzi cei doi termeni!

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Salut,

 

Si eu sunt de parere ca daca am o alternativa free convenabila, atunci o voi folosi in detrimentul celei cu licenta. Am avut GP instalat si intre timp am descoperit tux guitar. Dupa virusarea anuala :) nu mi-am mai reinstalat gp-ul. In definitiv il foloseam mai mult pt citirea fisierelor gp decat pt editare iar tux guitar e foarte ok.

Are inclusiv acea functionalitate de exersare care permite redarea unei bucle de partitura incepand de la un tempo mai lent si tot cresacand pana la tempo-ul original. De asemeni e util si pt cei care scriu mici exemple de postat pe web deorece face export ascii.

 

In alta ordine de idei - recent a trebuit sa scriu un tab si am constat ca am gresit cu vreo 5 masuri inainte de ultima unde ajunsesem. Am vrut sa fac insert de masura si nu am gasit cum. Apoi am vrut sa sterg ultimele masuri cumva (gen select & delete) si iar n-am gasit cum, desi am vazut ca exista un "select mode". Stie cineva cum se face? Vorbesc evident de tux. Dar copy si paste de multiple masuri dintr-un foc?

 

@red - haha, e buna!

Link to comment
Share on other sites

majoritatea care folosesc guitarpro nu au licenta si aia e un pic cam ilegal...

 

Good speech !!! [urale ºi aplauze]...

 

Ce sunt curios sã-mi spui, te rog, dacã l-ai folosit : Poți scoate fiºiere audio ?. Pe GP poți face export audio file, ºi-ți iese un backing track. (aºa am auzit, nu ºtiu, cã n-am)... La programul ãsta Tux merge ? Mã intereseazã dacã poți exporta direct în mp3...

 

Mersi !

Link to comment
Share on other sites

Click-dreapta pe masura, selectezi din meniu "Measure", apoi ai "Add Measure" pentru adaugat o noua masura. "Clean Measure" sterge toate notele dintr-o masura. Acolo ai si "Copy Measure" sau Ctrl-C, si "Paste Measure", sau "Ctrl-V". Dar daca vrei sa se repete o masura, o solutie mai eleganta decat sa faci copy/paste de cate ori vrei sa se repete, mai bine folosesti marker-ul de repetitie (doua puncte).

 

Mi-ar fi trebuit sa fac copy/paste de mai multe masuri deodata nu doar una cate una. Tip-ul cu doua puncte e cea mai buna varianta in cazul dat. Mersi de pont red!

 

@ramurel - basically se poate face randare audio pe o cale putin ocolita: Tux Guitar -> MIDI Yoke -> VST Host -> VSTi (cu soundfonturi sau de sine statatoare gen Slayer, DSK Akoustic Guitarz, etc) -> plugin de sound recorder / sau tii audacity deschis si inregistrez de pe "mixer" aka ce se aude in placa de sunet. Pt latente mici si lipsa de clickuri/popuri trebuie sa-ti configurezi bine PC-ul si/sau sa spargi lantul de mai sus in etape separate.

Link to comment
Share on other sites

@ramurel - basically se poate face randare audio pe o cale putin ocolita: Tux Guitar -> MIDI Yoke -> VST Host -> VSTi (cu soundfonturi sau de sine statatoare gen Slayer, DSK Akoustic Guitarz, etc) -> plugin de sound recorder / sau tii audacity deschis si inregistrez de pe "mixer" aka ce se aude in placa de sunet. Pt latente mici si lipsa de clickuri/popuri trebuie sa-ti configurezi bine PC-ul si/sau sa spargi lantul de mai sus in etape separate.

 

Deci poți scoate fiºiere MIDI... mp3 , nu !?...

M-ai pierdut de la rândul 2, prea complicat pt mine...

MIDI pot fi transformate în mp3 (am exportat tobele ºi basul din GP ºi ies bine din transformarea asta ) pe un convertor online.

 

Mersi, oricum.

Link to comment
Share on other sites

MIDI pot fi transformate în mp3

În Linux ai mai multã flexibilitate în ceea ce priveºte interconectarea aplicațiilor ºi device-urilor audio. Citeºte despre Jack dacã te intereseazã subiectul.

Indiferent de platformã, nimic nu poate "transforma" MIDI în MP3. MIDI e un fel de partiturã, îți trebuie ceva (sintetizator sau sampler) sã "cânte" dupã acea partiturã iar sunetele rezultate le poți salva în ce format vrei, inclusiv într-un format comprimat precum MP3.

În Windows, ceea ce "transformã" informațiile din fiºierul GP sau MIDI în fiºier audio este sintetizatorul GM implicit (Microsoft GS Wavetable Software Synth de cele mai multe ori) sau cel oferit de GP (RSE—Realistic Sound Engine).

Link to comment
Share on other sites

Tinand cont ca folosesc GP-ul sa export partiturile in format .pdf cred ca Tuxguitar e foarte ok de folosit pentru mine. Am un spare hard de 20Gb pentru laptotp pe care am instalat de curand Ubuntu 10.4 Netbook edition, acolo o sa-l testez.

Offtopic, Linux devine mai versatil si mai functional ca niciodata, de cativa ani mi-am facut un hobby sa testez cate o versiune din cand in cand si cam de atunci inclin catre Ubuntu pentru usurinta de a scotoci in repository-uri pentru diverse aplicatii. Versiunea 10.4 e un pas in fata petru cei neobisnuiti cu Linux, toate shortcut-urile pentru aplicatii plasate direct pe desktop intr-o maniera cel putin originala (ostentativa din punctul meu de vedere, eu folosind mai demult Ubuntu). Recomandat celor ne-dependenti de jocuri, singurul punct slab al Linux-ului, datorita codului sursa pentru DirectX proprietar Microsoft.

Edited by olgutza34
Link to comment
Share on other sites

Ma tot bate gandu' sa-mi configurez un ubuntu pt hobbie-ul meu muzical. Am citit pareri pe site-urile de profil cum ca plugin-urile VST(i) nu merg sau merg dar sesizabil mai prost (latenta, crackles) sau daca merg bine se intampla in conditii restrictive. Aici pe rgc am vazut pareri impartite. Din experienta voastra cum e? Stiu de existenta apilcatiilor native linux insa multe din plugin-uri sunt facute exclusiv pt windoze si nu stiu exact in ce masura wine contribuie la usurarea sau incurcarea lucrurilor.

 

Scuze de offtopic. Poate deschide cineva priceput un thread pe subiectul asta (Linux DAW, VST Host-uri, etc.).

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

"This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies.