www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

Openstagenights - Jamsession Ed.3 Iasi


archDude
 Share

Recommended Posts

Si au inceput pregatirile pentru a 3-a editie de jam. Cu niste schimbari totusi.

Incep cu schimbarile unpic mai neplacute insa necesare: Cu totii stiti ca initiativa a inceput cu rolul de a crea un eveniment (mai mult sau mai putin cultural) in care publicul sa fie expus la un altfel de muzica decat cea facuta pe computer iar instrumentistii din Iasi si regiunea Moldovei sa se cunoasca mai bine . Lucrul acesta ramane valabil, insa fata de editiile trecute unde intrarea si participarea la scena erau gratuite ... tura asta se va percepe un bilet de 5 lei pentru public. Instrumentistii care se vor inscrie din timp vor beneficia de gratuitate (chit ca 5 lei chiar nu e capat de lume). Banii luati de pe bilete vor fi folositi pentru plata celor necesare desfasurarii (fata, lumini, sunetist, promovare etc.), deoarece nu am mai avut energia necesara de a face/aduce totul de unul singur (ca editiile trecute). Asa ca un mic compromis dar pentru o desfasurare mai buna.

 

Tin sa precizez totusi ca cei de la McMusic ne-au ajutat inca o data oferind diferite elemente de amplificare gratis. Deci ce o sa auziti pe scena in materie de ampuri de chitara, daca va atrag atentia, recomand cu caldura sa le testati .

 

Jamul se va desfasura pe 7 Martie in Dublin Pub.

La ora 18:00 va incepe incalzirea si proba de sunet iar la 20:00 va incepe jamul propriu zis.

 

Recomand sa va inscrieti din timp ca sa fiti siguri ca nu tre sa asteptati zeci de minute pana sa prindeti sa cantati. Cei care nu se inscriu inainte de jam, vor plati biletul de 5 lei si vor trebui sa astepte o portita sa cante sau sa se cupleze cu cei deja inscrisi.

 

Pentru detalii si inscrieri : alex240390@yahoo.com . Prefer sa trimiteti un mail in loc sa dati add pe mess.

 

Am sa revin cu detalii, afis si updateuri mai tarziu. Pana atunci, studiu intens si veniti in numar cat mai mare !

 

Tura asta va fi intr-un loc mai incapator, sunet mai bun si speram ca instrumente si genuri si mai diverse.

 

Si va rog eu ... daca cei de dinaintea voastra au cantat blues ... cantati si voi alt gen :)) preferabil ceva mai alert .

 

 

 

LE: am mai uitat ceva, inainte de jam, cu vreo saptamana, se va face un beermeeting :) detalii mai tarziu. Iar dupa jam, se vor mai face si niste seri special pentru chitaristi :)

Edited by archDude
Link to comment
Share on other sites

Salut sorin, s-a rezolvat, te-am pus pe lista, sa vii la ora 6 in Dublin pentru probe de sunet si daca vrei, ne putem vedea la un beermeeting cu restul instrumentistilor (cam 25+ la numar, and still counting)

 

Inca o chestie, m-am gandit sa facem beermeetingul in ziua de 1 martie, luni adica in Belfast (in partea stanga a Casei de Cultura a Studentilor) la ora 20:00. Sau daca prefera lumea, la ora 18:00 (pentru cei care ies direct de la servici).

 

Se promite a fi o seara cu genuri cat mai diverse dat fiind numarul de instrumentisti si diversitatea instrumentelor (pe langa schema clasica de 2 chitari, bass si toba, se vor adauga bongos, inca o chitara electro-classica/electro-acustica, clape si vioara) Nu va faceti griji, vor fi loc pentru toate, sonorizarea fiind foarte profi tura asta.

 

Astept feedback referitor la beermeeting !!

 

O seara buna in continuare.

Link to comment
Share on other sites

Revin cu ultimele update-uri !

jam_session_7_martie.jpg

 

Pana acuma s-au inscris 30+ instrumentisti ! Nu va faceti griji, o sa fie loc pentru toti (mai ales ca acum instrumentele sunt mai diverse)

Am sa va rog sa veniti cu instrumentele proprii, si preferabil cu pedale de effect nu procesoare (unele procesoare au un output drastic de mic fata de altele) + 1 patch cable. Iar tobarii, cu premierul si pedala (eventual tablaraie).

 

Setupul pentru chitare si bass va fi adus de MCMusic si va consta in 2 headuri + cabinete (Peavey ValveKing vk 100 si Marshall AVT) + 1 combo bass Hartke 112C.

 

Cel mai probabil, seara va fi dupa urmatorul program de sesiuni :

 

-Hard-rock

 

-Funk

*incluzand si soul, freak funk etc.

-Blues

 

-Jazz & other free forms

*jazz classic, bossa nova , samba etc.

 

Acest program poate fi ciclic.

 

Va asteptam in numar cat mai mare ! Cu cat mai multi, cu atat putem tine evenimentul in viata.

 

Sidenote: dupa aceasta editie, se vor face mai multe mini editii, adresate si celor mai incepatori (incluzand jam sessionuri doar cu chitaristi pe un backingtrack, lectii deschise-gratuite saptamanal etc)

Link to comment
Share on other sites

Guest Bogdan Basaru'

Well, mai multe first-uri...

 

Primul post aici. Yeee...

 

Dar... prima oarã cînd ajung la jamsession, dupã ce am ratat prima ediție, la care mã programasem sã vin ºi... am uitat, ºi dupã ce am ratat a doua ediție de care n-am mai ºtiut...

 

Dacã ºtiam cã e aºa de fun, pentru un instrumentist cel puțin, veneam de la început. Oricum, a fost drãguț... cam dezlînat, totuºi.

 

Propunere pentru urmãtoarea sesiune: ce-ar fi sã se aleagã doi bateriºti buni ºi doi basiºti buni (io, unu, mã ofer, dacã mã considerã careva cît de cît bun) ºi sã se înscrie oamenii (chitariºti, vocaliºti, pe o listã privatã - doar n-o sã dãm la ivealã toate secretele!) cu piesele pe care ar dori sã le facã, iar cei patru, alternativ, sã facã un backing solid pentru toți ceilalți... mai puțin un jam total improvizat, mai mult un spectacol, mai mult "fun" pentru public.

 

Ei?

 

A, ºi uitasem. Salutare, RGC! :)

 

PS. Pentru cei care nu ºi-au dat seama din signature, mi-s ãla care-a cîntat cu trupa care-a încheiat seara. Tipu' ghebos, în jachetã ºi cu basu' care fãcea brum. :) ªi ãla care s-a bãgat ca musca-n lapte la Layla... la bass, evident.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

"This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies.