www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

Bataia Cu Picorul


Guest darix
 Share

Recommended Posts

Am si eu o intrebare am inceput a studiez la clasica si is nevoit sa tin cu picorul ritmul dar nu ma prea descurc .dupa cheia sol scrie 4 pe 4( patru patrimi) 6 pe 8 , 12 pe 8 si nu prea stiu cum sa o iau:D Any help?

Link to comment
Share on other sites

Guest Gady_paul

Sa incerc sa iti explic. Durata de baza e timpul sa zic asa. Un ticait de metronom=1 timp=o bataie de picior. Acolo ai o fractie. numarul de jos reprezinta durata dimpului. adica...daca e 4, inseamna ca timpul e o patrime, adica bati din picior la fiecare patrime. Daca e 8 inseamna ca e optime, adica bati din picior la fiecare optime, adica de 2 ori la o patrime. Si tot asa. Cel de sus reprezinta numarul de timpi dintr-o masura. adica daca ai 4/4 inseamna ca o masura are 4 timpi, fiecare cu durata de o patrime, totalizant o nota intreaga. Daca ai 4/8, ai 4 timpi, dar fiecare dureaza cat o optime, adica in total face cat o doime. Sper ca ai inteles.

Link to comment
Share on other sites

Aproape am inteles :) deci cand ai spus ca bati din picior la fiecare patrime se intelege ca lasi picioru jos si il ridici inapoi sus nu?asta e o bataie :) ms paul pt ajutor

Link to comment
Share on other sites

Guest Gady_paul

Un timp e durata dintre 2 batai consecutive. Adica de 2 ori cand lasi piciorul jos. Si ti-am explicat mai sus ce e timpul si cati timpi intra intr-o masura.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

"This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies.