www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

Problemã Stagg L400bk


Guest Ion din Buzau
 Share

Recommended Posts

Guest Ion din Buzau

Nu am gãsit o zonã de "probleme tehnice" în care sã postez problema mea, aºa cã, rogu, fie-mi iertat dacã am postat-o greºit.

Date: O Stagg L400BK de 2 ani, copie de Gibson Les Paul, cu 2 humbuckere; procesor Digitech RP90, un an, amplificator Roland Cube 15X, tot doi ani. Azi m-am trezit cã nu mai merge chitara. Menționez cã am scris aici ºi pentru cã am cunoºtințe minime de electronicã ºi aº vrea, dacã se poate, sã o repar eu.

 

Problema: chitara cârâie. Am legat-o la amplificator direct ºi prin procesor ºi e acelaºi rezultat, cârâie ca ºi cum nu ar fi nici un fel de semnal din chitarã, cam acelaºi lucru îl obțin dacã ating jackul cablului legat la amplificator cu mâna. Am desfãcut capacele de la mufã, potențiometre ºi pickup selector ºi nu pare a fi nimic în neregulã. Eu sper sã nu fi pãțit ceva dozele.

 

Vã rog, dacã e cineva mai meºter în chitare, ºi mã poate ajuta? (cu toate cã e destul de vagã descrierea problemei).

Link to comment
Share on other sites

Esti sigur ca chitara e problema? Ai putea sa incerci sa verifici fiecare element din lant separat, sa vezi exact unde e "buba". Baga chitara direct in amp, spre exemplu. Daca tot caraie, incearca s-o bagi prin procesor in niste boxe de calculator. Incearca sa bagi un microfon sau o alta chitara in amp, sa vezi daca amp-ul e functional. De asemenea, e foarte posibil sa fie doar cablurile de vina. Intelegi la ce ma refer?

Link to comment
Share on other sites

In primul rand incearca cu alte cabluri. Si incearca direct in amp nu prin procesor. Procesoarele se mai prajesc. Si mie mi s-a prajit un zoom 8080 cu ani in urma, din senin. Daca ai chimbat cablurile si tot caraie verifica daca nu cumva s-a busit cubul. Legaturile de la chitara nu se bulesc asa usor si din senin.

Link to comment
Share on other sites

Guest Ion din Buzau

Am verificat ºi ocolind procesorul, cu ambele cabluri, ºi cu un tuner de buzunar. Cablurile le-am mai verificat o datã cu un ohmmetru.

Link to comment
Share on other sites

Guest Alexi256

sau jack-ul chitarii.asta e valabila si pentru jackul ampului.de ex am un prieten caruia i s-a bulit din senin jackul ampului(roland cube 20x)

pur si simplu a intrat in interior.l-a desfacut si a remediat problema

poate nu mai face bine contact cablul.

Link to comment
Share on other sites

Guest Ion din Buzau

Nu are cum sã fie de la amp sau procesor, am verificat cu un tuner de buzunar, care nu simte nimic. Poate cineva sã îmi spunã cum pot verifica o dozã cu un ohmmetru?

 

Jackul chitãrii îmi vine greu sã cred cã ar fi stricat. Adicã, e legat la un singur fir (asta mi s-a pãrut, inițial, ciudat, dar acum zic cã e normal), ºi e o chestie foarte simplistã.

Link to comment
Share on other sites

Guest Ion din Buzau

Gata, am reparat-o. Într-adevãr, era de la jack, am vãzut cã avea pe masã niºte urme de fludor ºi am lipit cu cãmaºa cablului care vine la el. Acum merge.

Merci frumos de ajutor.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

"This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies.