www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

Threadul Oficial: Ce Amp Sa Imi Iau


Vladxus
 Share

Recommended Posts

  • 1 month later...

Salut băieți!

Recent am reînceput să fac pe basistul pentru un proiect al unor amici. Am două amp-uri de bas, dintre care unul e dintr-un pachet de la Ibanez, de 15w și un combo de 350w. Problema mea e că repetițiile se țin într-un apartament al unuia dintre băieți, la 10 minute de mers pe jos, distanță (deci 350w sau mașină exclus, nu sunt aberant să iau mașina pentru 10 minute). Mi-e destul de greu să mă car și cu ampul de 15, de care oricum în februarie mă voi despărți, când va fi cumpărat de un prieten. E destul de incomod nu din cauza greutății, cât din cauză că e prea mare pentru rucsac sau altele și îndeajuns de mic cât să nu fiu nevoit să iau mașina.

Așadar, având în vedere că oricum urmează să scap de el și rămân fără un practice amp, mă gândeam să-mi iau ceva de genul micro amp pentru bass. Am deja un Roland Cube pentru electrică și sunt extraordinar de mulțumit, din păcate versiunea pentru bas e mult peste ce mi-aș dori să dau pentru un amp de apartament. Mă interesează să încapă într-un rucsac, implicit să fie transportat ușor și până acum am găsit doar soluția asta (http://www.mcmusic.ro/chitara-bass-ro/bass-ro-5/amplificatoare-ro/ac2-rhythmvox-bass-amplificator-chitara-bass). Din păcate, am auzit review-uri 50/50 despre el: ori foarte bune, ori că sună extraordinar de fuzzy și neclar. Are cineva de aici experiență cu așa ceva? Dacă da, îl puteți recomanda sau dimpotrivă?

Totodată, sunt deschis sugestiilor. Dacă aveți idei de amp-uri micuțe de bas, cu putere decentă de până în 10-15w, v-aș fi recunoscător.

Mulțumesc.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

hello

proaspat posesor al unei chitari Les Paul de la Freedom ( da stiu...dar atat mi-a permis bugetul pt prima chitara electrica noua in garantie ) 

pana acum am zdranganit o acustica Aria de care sunt foarte multumit.

pt chitara electrica am sa am nevoie de un amp. 

momentan folosesc o chinezaroe.de 10w cred ( PG-10 )...care suna ca dracu pe ambele canale....ori amp ul ori chitara. 

caut acum un amp de 15w ...sau ceva in zona asta de putere, dar care sa aiba un sunet frumos pe clean ( caut sa cant cat mai aproape de acustic ) iar pe acel dirty channel, sa fie un sunet corect, nu un distors din care sa nu inteleg nimic. 

mentionez ca nu stiu nimic despre.chitarele electrice...iar asta e doar acordata....dar in mod cer nu este reglata. 

atasez si o inregistrare ca sa va faceti o idee despre cum suna amp ul cu chitara pe ovdrv- care daca nu ma insel ...era la.maxim 

scuze pt stangacie...sunt incepator. 

 

Voce 002.m4a

Link to comment
Share on other sites

caut ceva de 10 sau 15 w...mai de buget.....300 ron sau ceva pe acolo

sa se auda frumos pe clean....am sa cant si pe.acustic cu el destul de mult...si sa aiba un soi de reverb sai echo....

iar pe.distors...sa fie decent la.sunet....sa se auda bine.

 

eventual...

am vz ca se poate pune chitara pe.pc...ci ceva program. 

cum se face?

Edited by latenightevents
Link to comment
Share on other sites

Katana Mini, Roland Micro Cube, Blackstar Fly 3. Înafară de ultimul, restul îți cam depășesc bugetul. Poate găsești ceva SH. Greu să fie și ieftin, și bun, și frumos, și cu efecte. :) 

Pentru a doua ta problemă, http://www.instructables.com/id/How-to-use-your-computer-as-a-guitar-amplifier/ Asta e cea mai ieftină metodă, nu cea mai bună... Pe scurt, ori un adaptor pentru cablul tău de chitară pe care să-l bagi în PC, ori interfață audio.

Link to comment
Share on other sites

salutate din nou

datorita forumului am primit un amp decent la.un pret bun . are un humming constant dar nunderanjeaza. ca sa perfectionez acest aspect, am sa il duc la electrician pt verificare si reparatii.  este vb de un amp ibanez ibz 15 gr luat de la un coleg de pe.forum la un pret de pomana....100 ron plus transp. 

 

acum ma mananca tare de o electroacustica....si am nevoie si de.un amp pt ea. 

atasez link cu chitara.

http://www.fly-music.ro/chitare-chitari-chitara-electro-acustice-acustica-seturi/15565-chitara-electro-acustica-classic-cantabile-ws-10wh-ce-.html

 

dupa cum stiti....nu cant la.nivel profesional. 

va rog daca se poate, sa ma ajutati cu recomandari si pt urmatoarea membra a ministage ului personal. 

 

Link to comment
Share on other sites

De ce nu o acustică simplă, fără electro? Pentru 4 pereți n-ai nevoie de amplificator, poți cânta și în surdină...

Link to comment
Share on other sites

Uite... sunt banii tăi, deciziile tale, deci faci ce vrei - dar puteai să pui banii pe care vrei să-i dai acum pe electroacustica asta și-ți luai un amp cu orice voiai (un Roland micro cube nou sau chiar Katana mini, tot nou, care, de altfel, ți-au fost și recomandate). Îți garantez eu, personal, că nici nu bâzâia și-ți făcea și ce voiai tu din Freedom, cu tot cu „echo....chors....reverb...” și nu aveai nevoie și de un amplificator de acustică special pentru asta. Apropo, Roland Micro Cube are și input pentru electro-acustică. :) 

Dar, oricum, hai să te ajut. Voi presupune că așa ceva cauți: https://www.thomann.de/gb/harley_benton_cg10x.htm Nu îi pot garanta calitatea, dar e cea mai ieftină variantă a ta. Găsești electro-acustice bune și pe forum, mult mai bune și, ca să fac și un pun, mai „cântabile” decât Cantabile (orice brand o mai fi și ăsta). E un Fender CD-60 electro-acustic la 700 de lei, de exemplu. Ce buget ai?

P.S: Sfat prietenesc: toți am fost la început și toți am vise nebune să înotăm în chitare, dar în ceva timp o să realizezi și tu că o colecție de știfturi nu te ajtuă cu nimic, în loc de două-trei scule de doamne-ajută, pe care ți-e mai mare dragul să cânți. Tu ai zis-o, nu doar odată, că ești începător. N-ar fi mai bine să te concentrezi pe mâinile tale - exerciții și skill, în loc de scule? Până la urmă, astea două dau cel mai bine tonul unei chitare.

Baftă-n orice faci :) 

Link to comment
Share on other sites

  • 6 months later...

Salut, 

Cu scuzele de rigoare ca nu am cautat chiar cum ar fi trebuit inainte sa intreb (nu am avut rabdare),  as vrea si eu ceva pareri,  sugestii,  idei etc,  despre un cub de chitara,  cu puterea intre 15 -  30W daca e lampa si/sau 50W,  daca e tranzistor.  Intentia este de a-l folisi pe scene mici indoor,  de cele mai multe ori cu procesor in fata.  Caut sunet  relativ transparent, care sa se diferentieze cat de cat in mix,  cu o constructie solida,  rezistent in timp (adica sa nu vag bani in el),  fara defecte de genul brum,  hiss,  etc.,  dar si un raport bun calitate/pret.  

Rog pe cei al caror răspuns ar fi "du-te si probeaza"  sa se abtina,  deoarece oricum asta voi face in final,  dar acum sunt in faza de a afla pur si simplu alte pareri! 

Multumesc anticipat pentru feedback-ul vostru!  

 

Edited by vaxe
Link to comment
Share on other sites

La 15-30 w lampa s-ar putea sa ai surprize de genul ca trebuie sa dai full blana ampul ca sa te auzi peste tobe,si atunci nu mai ai claritate.... cam orice gen ai canta,e enervant sa ai un "clean" care e tot timpul overdriven. Conteaza mult si ce gen vrei sa canti - daca esti pe treburi gen Urma, un Vox din seria AC s-ar putea sa iti placa; pe drujbareli - Orange,Marshall,Jcm,Jet City, dar conteaza si bugetul tau.

Urmareste pe youtube demouri,iti cam poti face o idee despre ce iti place si ce nu, dupaia poti merge linistit in magazin sa probezi :)

Din proprie experienta iti zic ca nu prea are sens sa dai banii pe scule noi,deoarece se devalorizeaza extrem de usor; daca ai posibilitatea sa probezi scula second,I'd say go for it 

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Hei Dani,  merci mult!  Am urmarit clipuri si oscilez intre marshall dsl20cr,  bugera 22, laney 12r, egnater 15. Nici unul nu e la vanzare in Ro. nici macar sh (care bineinteles ca ar fi prima optiune).  M-as duce chiar la un marshal dsl 401 sau un peavey classic 30. Asta la lampa,  la valvestate,  ma gandeam la un AVT 50. 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Eu în locul tău m-aș gândi la o putere un pic mai mare, totuși. De exemplu un Peavey Bandit, cu sistem transtube. Iei unu la 80W și nu te doare capul că nu ai clean destul sau te acoperă tobele. În plus nu faci diferența între acesta și un "full lampă" și e și la un buget accesibil. Sau un Marshall valvestate(80-100W), unde ai lampă în preamp. și finalul pe semiconductori. Ai și câte două canale independente switch-abile din pedală.  Sau un Crate. Le găsești SH la prețuri decente.

  • Like 1
  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Salutari! Un sfat in legatura cu un clean frumos pe lampa? Ca si chitara ar fi un strat mexican. buget: aprox 1700 lei. Am gasit un combo bugera 6262 la 1000 lei SH dar citind pe mai multe forumuri am inteles ca se cam ard de la defecte de fabricatie. Un altul care am inteles ca e ok e peavey 6505 combo dar ma duce cu ceva peste buget si am inteles ca nj sunt chiar optime pt clean. Voi ce sugerati? Multumesc! :)

Link to comment
Share on other sites

Poate ar merita să audiezi Laney Lionheart (e și combo vezi că sunt mostre pe forum la combo), e și head l5 studio cu atenuator la 0.5w (de fapt are ieșire pt asta), ieșire căști, usb recording și re-amping, iar mie cam tot ce aud îmi sună bine pe clean dar și drive la el. e peste buget probabil dar poate prinzi reducere sau second cu garanție. calitatea ar trebui să fie peste bugera. pare și versatilă linia.

Mai era pe forum și un irt studio, ăla e mai spre high gain orientat și în format rack dar poate îți place cleanul lui.

Dacă nu ții neapărat să fie lampă poate și-un jc22 de la roland te-ar încânta.

Edited by apocapsile
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

"This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies.