www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

Pentru Maniaci


NiNjA
 Share

Recommended Posts

CoolerMaster Musketeer 3

 

 

Cooler Master Musketeer 3 is a sound quality controller that filters the accurate digital signal of sound to a much more harmonic output in a classical way - Vacuum Tube Technology. With its dial VU meter and cascade volume control at the front panel, Cooler Master Musketeer 3 brings you back to 60's as well as the ancient-restored vacuum light warming your heart.

 

O fi bun de ceva? Ce lampi recomandati? :)

 

 

Un review: http://www.guru3d.com/article/sound/279/1/

Link to comment
Share on other sites

salut ..tub..este vorba de , zgomot mic , impedanta mare , si nu taie brusc semnalul cand intra in supramodulatie de amplitudine .De aicea provine "mitologia" ,deoarece cu tuburi de serie fara a cauta si selecta prea mult poti sa constrtruiesti scule bunicele , pana ce in cazul tranzistoarelor si integratelor NU deoarece se vand toate gunoaiele la magazine si fabricile lucreaza cu piese super selectate ( zgomot ).

In rest este vorba de distorsiune , daca vrei distorsiune dar sa nu gajaie si pacane atuncea este bun tubul .

Daca este vorba de TON curat atuncea este POVESTE deoarece aceiasi calitate o avem si in cazul tranzistoarelor cu efect de camp FET , impedanta mare de intrare , zgomot relativ mic ( trebe alese )si daca nu fortezi pana la distorsiune este perfect.

In cazul amplifuli de putere sete altceva , pe scurt .Un amplif de 100W pe tuburi suna acceptabil aproape de maxim si chiar daca este supramodulat suna bine chiar mai cald datoruta armonicilor suplimentare introduse de distorsiune. Un amplif de 100W pe Tranzistoare nu se poate folosi la aceiasi "limita" deoarece la trecerea peste volumul maxim admis "ditorsiuneaza brusc" ( limiteaza ) , "scrasnind si zgariat" rau de tot .Ar trebui o statie de 150W ca sa se poata folosi la 100W curat.

Sunt avantaje si dezavantaje la amandoua tipuri , depinde de muzica ce o canti .

Daca folosesti o statie pe tuburi data la maxim o sa ai tonul " facut" de etajul final +transformator +difuzor +boxa .Deci nu prea se pot pune efecte in fata acestea fiind distorsionate de statie.Daca vrei sa folosesti efecte pe statia de chitara e bine sa fii sub limita de distorsiune ca efectele sa nu fie distorsionate si soundul sa aiba caracteristicile dorite , deci amplificare lineara (ca si in cazul cand folosesti procesorul de chitara cu placa de sunet )

Textele de reclama sunt "gonflate " si preturile la fel .

Daca vrei sa folosesti lampi , sa construiesti preamplif ,este bine sa inceci sa faci rost de lampi "ghinda" mici cam de 8mm diametru , filament 1,2V , si functioneaza de la 12 la 80 V tensiune anodica. ex rusesti

..."1 J 18 P" ( J si P cu litere cirilice )..GASESTI IN CATALOG SI ALTELE .

Link to comment
Share on other sites

citeste si tu postul,de la inceput,vezi linkurile,si incearca sa intelegi despre ce e vorba,inainte de a ne explica diferenta intre tub,lampa,tranzistor,ghinda,FET,varza,viezure,manz :)

Link to comment
Share on other sites

Reviewul ala e semi negativ. Prin urmare daca ascult muzica moderna masterizata la limita bunului simt, jucaria aia o sa distrorsioneze. Mai vazusem o placa de baza Acorp parca ce avea si ea un tub dar de data asta era montat direct pe PCB. Functia era oarecum similara insa respectiva placa de baza n-a avut mare succes. Presupun ca nici jucaria asta nu o sa sfarseasca mai bine.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

"This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies.