www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

Muzicieni Crestini.ro


george4you
 Share

Recommended Posts

Crap, m-ai deconspirat! M-am înscris pe RGC ca sã induc în eroare muzicienii creștini.

Nu cred. :) Creºtinii pe RGC sunt bonus care nu apare în promisiunile din "Termeni ºi condiții" la înregistrarea pe forum. :P

Lumea e mai mare decât vrem sã o acceptãm. Poate cã va veni ziua când vom fi eliminați ºi veți trãi fericiți pânã la adânci bãtrâneți.

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 241
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Cu diavolul, cred ca-ti dau dreptate, insa incep sa am indoieli pe alta parte... El o fi atunci cel care cere taxe de la buget, paduri si scutiri de impozite... ?...:unsure:

Bisericile cautã sprijinul statului când vor mai multã putere asupra oamenilor. Aºa a fost ºi cu Inchiziția... Când o bisericã (oricare ar fi ea) primeºte putere civilã va da legi religioase ºi va obliga pe toți sã accepte credința ei. E împotriva libertãții de conºtiințã, împotriva voinței lui Dumnezeu. Orice asociere dintre biserici ºi stat ar trebui sã fie un semnal de alarmã... ªi da, e un semn al activitãții diavolului.

 

Isus a zis "Dați Cezarului ce este al Cezarului". E normal ca fiecare bisericã sã-ºi plãteascã taxele ºi impozitele.

 

Orice stat care doreºte sã prospere trebuie sã garanteze libertate civilã ºi religioasã. SUA a fãcut asta când în Europa situația era diferitã, a realizat un stat fãrã rege ºi o bisericã fãrã papã... Reversul e unirea dintre stat ºi bisericã, iar rezultatul nu poate fi altul decât un alt Ev Întunecat cu o altã Inchiziție.

Link to comment
Share on other sites

Poate cã va veni ziua când vom fi eliminați ºi veți trãi fericiți pânã la adânci bãtrâneți.

 

Bãi Ghițã ! ªtii cã te respect dar nu vã mai victimizați atâta, cã nu e cazu' ... Pânã una-alta n-o duce aºa rãu stirpea aia bisericeascã. Nu le mai plânge de milã atâta ãstora cã mã nervozezi cu nervii ... ªtii proverbul cu "Hoțu' strigã: Hoții!" ( nu ma refer la tine, cã n-ai tu funcții p-acolo, nu ? ).

 

 

Hai sã-ți povestesc o faza de ieri, de la firmã :

 

Pe la prânz, era un moment de respiro', serveam o cafea turceascã ( musai ! ), la un moment dat ZBANG! sare uºa de la intrare din țâțâni, val-vârtej, intrã un popã, nu tu "Bunã ziua", nu tu "Hai, noroc" sau "F**u-te-n cur" cu bãiețanu' dupa el, n-apuc sa zic nimic, cã sã ºi apucã ºi stropeºte cu un smoc dã busuioc uscat, de anu' trecut ºi cu apã dã la pompã, d-aia de pute a metale ( nu metale grele, grohãitoare, de-alea, ;) ci cum pute apa de la pânza freaticã, ºtii ). ªi dãi ºi urlã de ziceai cãi arde talpa ( iadului...): "BINECUVÂNTAÞI ªI SÃRIÞI Cà FOOOOCU' S-AªTERNE ªI-ASTÃZI ªI MÂINE...." º.a.m.d..... ( dracu' mai ține minte ). ªi dã, frate pã monitor, pã tabloul meu original/copie cu naturã, de-l am din '87 ºi-mi place tare, pã mine, pã fiu-mio, care sã nimeri p-acolea ºi spãrgea de râs din secunda doi ( cã uitai sã-ți spui, popa era "mangã", adicã bãiețandru' ãla de era cu el, îl aducea pân' la uºã, deschidea uºa, îl slobozea pã popã înãuntru ºi-l lãsa sã alunece, ca la patinaj artistic ºi, când era gata treaba, îl lua de pã jos sau pe unde era ºi o luau mai departe ).

 

Ce era sã-i fac, zi ºi tu ? L-am întrebat la urma:" Auzi, dacã eram musulman ce fãceai ?" . Zice el : " Nu cã îs baieți de treabã. Asculta cuminți , dau banu' ºi nu fac probleme."

 

Asta fu' faza cu popa...

 

Nu mai spun cã de Boboteazã ( adica sãrbãtoarea aia care e între Crãciun ºi Anu' Nou :wacko:, c-atuncea vine "echipa de ºoc") vine, bate la uºã le deschidem ( nevastã-mea mai are atingeri religioase aºa cã...) ºi ia toate odãile la rând, frate... Aicea, recunosc, ºi io al dracu' , cã ºtiam cã vine, la mine în birou, unde am tot "studioul muzical" cum intri am , pe peretele opus un teleu' pe care ( de-al dracu' ! ) am pus coarnele cumpãrate la concertul AC/DC. N-avea cum sa le "rateze"... Ce sã-i faci . Intra dã cu "busuiocu", nevastã-mea ,ca Jiji, pac-pac scoate banu' (adevãru' e cã nu mã bag la de-astea, cã dup-aia mânc conserve reci o sãptãmânã ).

 

 

 

 

Aºa cã, Ghițã, dragã, lasã-i tu, c-o duc ei bine, mãcar tu sa fii sãnatos ºi sã-ți mearga toate cum îți doreºti, ca de bãgat mâna în buzunar tot ți-o bagã...

 

 

Link to comment
Share on other sites

Hehe, eu m-am ferit de preot anul asta. A sunat la mine la interfon ºi noroc ca trebuia sa plec, aºa ca ne-am întâlnit doar pe scarã. Dacã apuc sã-i deschid mi-e cam imposibil sã-l opresc daca nu folosesc forța, intra direct, incaltat, imi murdareste toate covoarele... E cam nesimtire.

Nu sunt impotriva religiei, însa îndoctrinarea care se practica nu prea ma încântã. Din acest motiv am fost curios sã vãd ce se discutã pe site-ul muzicienilor crestini.

Link to comment
Share on other sites

Pana acum nu am comentat dar Ramurel are dreptate.

Preotii o duc bine mai ales pe la sate, babele ii fac de mancare mai mereu (sa nu mai spun ca gaina vine din curtea babei), in fiecare ''trimestru'' vine prin sat sa ceara 50 ron pentru ''biserica'', daca ai apucaturi crestine si vrei sa respecti copilariile lor, atunci mai dai 10 ron pe numele citit de popa in biserica,asta de 3-4 ori pe an.

Preoteasa de la bunicamea de la tara si-a eschis butic in care vinde prosoapele, batistele, canile si alte obiecte primite de la babe. (serios, nu glumesc).

Lu' popa ii suna telefonul in timpul slujbei si raspunde la el, fara 2000-3000 ron nu te baga in groapa, fara 1000-2000 ron nu iti pui ''catuse pe deget'', de botez nu mai vorbesc.

Si-a facut casa si si-a luat 3 masini numai din banii luati de la pros.....crestini.....

Eu spun sa ne facem toti preoti ca o sa o ducem bine pana la moarte (mai nasol e ca tre sa platim pe altul sa ne cante la groapa, ca noi nu mai putem. Sau ne nregistram si pune familia casetofonul la capul sicriului......

Eu nu am nimic cu tine, am avut o prietena adventista, si alte doua colege de facultate si m-am inteles perfect cu ele, nici una nu mi-a spus sa ma convertesc la religia lor si nu m-a batut la cap cu credinta lor.

Si sa nu mai povestesc pataniile cu preotul din Bucuresti, care vine sa te boteze si in iulie, si in ianuarie etc...plus ca vine cu icoana de craciun si de paste, sa nu mai spun ca daca mama ii da 4-5 ron, se uita la ea ca la dracu, sau sa povestesc despre un amic care e preot in Constanta si numai eu stiu ce betii am tras cu el, cat am fumat cu el si alte lucruri.

Nu le plangeti de mila la astia, priviti in urma cand ei aveau totul (domenii, bani, animale) si taranul murea de foame, sau cand ei ucideau orice persoana care avea pareri diferite fata de ei. Cati oameni de stiinta nu au fost izolati/omorati de biserica si de preoti in numele lui ''dumnezeu'', au fost omorate peste 300.000 de femei in Europa, doar ca au spus unii copii ca ele sunt vrajitoare, cati preoti nu erau turnatori, iar oamenii se duceau sa se spovedeasca (de ce ai face asa ceva???), si dupa cateva ore erau ridicati si bagati la puscarie, trimisi in lagare....''hai fiule spune...spune tot...sa te ierte dumnezeu...''

Link to comment
Share on other sites

Trebuie sa intreb: e vorba de Coco? :)

 

Mircea il cheama, noi ii spunem ''Popa'':lol:

E mai tanar, inca nu e preotul ''principal'' adica nu are parohia lui.

Mi-a spus ca are nevoie de 20.000 coco :lol: ca sa aiba parohia lui. (vrei bani...dai bani..asta e mersul).

Mi-a mai spus ca se ajunge pana la 50.000 dolai daca vrei sa ''lucrezi'' la o biserica importanta.

In Bucuresti costa acum 9 ani 2000 dolari ca sa faci liceul teologic aici, altfel esti trimis la Caldarusani sau la altul, am uitat momentan cum se numeste. Acum nu mai stiu cat costa.

De unde stiu??.......pai...vedei voi....m-am inscris eu undeva.....nu spun unde.......:lol:, dar a trecut, am ajuns la un colegiu tehnic si m-am vindecat complet cand am terminat Facultatea de Geologie si Geofizica.

Link to comment
Share on other sites

Biserica e un S.R.L. scutit de taxe:

 

Prin conturile Bisericii Ortodoxe Române circulă anual zeci de milioane de lei, însă mai nimic nu ajunge şi la bugetul de stat. O bună parte din aceşti bani reprezintă donaţii ale credincioşilor, dar şi venituri realizate de parohii din ”afacerile” în care sunt implicate: fabrici de cherestea, cabinete stomatologice sau pensiuni. Cum biserica este scutită însă de impozit, toţi banii rămân în conturile mitropoliilor.

 

http://www.realitatea.net/biserica-ortodoxa-are-venituri-de-zeci-de-milioane-de-lei-anual_726830.html

Edited by Guest
Link to comment
Share on other sites

Nu am crezut niciodata asa ceva, eu nu am fot foarte indoctrinat, dar nu poti sa alegi la nastere ce religie o sa ai sau daca o sa ai, asta e.

Trebuie sa fii cel putin imbecil sa spui ca Pamantul are 10.000 de ani vechime si sa negi ca fosilele nu sunt de origine animala, sa negi evolutia plus multe alte aberatii.

Edited by Les Paul 1960
Link to comment
Share on other sites

Bine, cel putin la noi in tara, e si ideea proasta ca trebuie sa fii crestin. Imi aduc aminte de un episod, la terminarea liceului, am fost cu totii la verificarea in vederea recrutarii. Si acolo, pentru completarea formularului, era si intrebarea ce religie am. Am spus ca sunt ateu. Tanti de acolo a zis: "Nu, n-ai cum, trebuie sa fii crestin".

La fel si la scoala, la liceu, a facut taica-miu scrisoare catre directorul liceului, ca sa nu mai fac orele de religie, care ni se pareau amandurora o pierdere de timp. A fost refuzata cererea.

N-as avea nimic in potriva orelor de religie din scoli. Insa programa prevede ca la aceste ore sa se vorbeasca despre mai multe lucruri. Un fel de istorie a religiilor. Ceea ce ar fi interesant, insa se cantau cantece bisericesti si se spuneau rugaciuni. De asemenea, in momentele de repaus, eram obligati sa ascultam si citituri din sfanta biblie, carte pe care am avut toata vointa sa incerc sa o citesc, insa n-am reusit niciodata. :wacko:

Link to comment
Share on other sites

Bine, cel putin la noi in tara, e si ideea proasta ca trebuie sa fii crestin. Imi aduc aminte de un episod, la terminarea liceului, am fost cu totii la verificarea in vederea recrutarii. Si acolo, pentru completarea formularului, era si intrebarea ce religie am. Am spus ca sunt ateu. Tanti de acolo a zis: "Nu, n-ai cum, trebuie sa fii crestin".

La fel si la scoala, la liceu, a facut taica-miu scrisoare catre directorul liceului, ca sa nu mai fac orele de religie, care ni se pareau amandurora o pierdere de timp. A fost refuzata cererea.

N-as avea nimic in potriva orelor de religie din scoli. Insa programa prevede ca la aceste ore sa se vorbeasca despre mai multe lucruri. Un fel de istorie a religiilor. Ceea ce ar fi interesant, insa se cantau cantece bisericesti si se spuneau rugaciuni. De asemenea, in momentele de repaus, eram obligati sa ascultam si citituri din sfanta biblie, carte pe care am avut toata vointa sa incerc sa o citesc, insa n-am reusit niciodata. :wacko:

 

Imi aduc aminte cu ''placere'' and eram obligati sa il asteptam pe profesorul de religie in picioare, cu fata spre icoana, ca sa facem rugaciunea la inceput de ora.(asta la liceu :blink:)

La final faceam la fel. Zici ca eram niste prostituate, obligate de peste sa prestam.

Daca nu invatam rugaciunile, se supara pe noi, cateodata luam nota 4. Astia sunt normali cu capul??? Asa fac si acum oare??? Sa ne spuna copiii din ziua de azi cum se mai comporta astia, chiar sunt curios.

Daca vreti sa scapati de ore, sa ma chemati pe mine ca il rezolv eu pe profesor cu cateva intrebari bine plasate, nu de unde au bani si de ce sunt hoti, ca asta stiu deja, intrebari mult mai serioase.

Copiii ar trebui sa ii bata si ei la cap cu convingerile lor, sa vedem daca le mai convine.

Link to comment
Share on other sites

Imi aduc aminte cu ''placere'' and eram obligati sa il asteptam pe profesorul de religie in picioare, cu fata spre icoana, ca sa facem rugaciunea la inceput de ora.(asta la liceu :blink:)

La final faceam la fel. Zici ca eram niste prostituate, obligate de peste sa prestam.

Daca nu invatam rugaciunile, se supara pe noi, cateodata luam nota 4. Astia sunt normali cu capul??? Asa fac si acum oare??? Sa ne spuna copiii din ziua de azi cum se mai comporta astia, chiar sunt curios.

Daca vreti sa scapati de ore, sa ma chemati pe mine ca il rezolv eu pe profesor cu cateva intrebari bine plasate, nu de unde au bani si de ce sunt hoti, ca asta stiu deja, intrebari mult mai serioase.

Copiii ar trebui sa ii bata si ei la cap cu convingerile lor, sa vedem daca le mai convine.

 

Vai dude, don't get me started...ce as spune eu de religie si ce argumente cel putin, total edificatoare, ca nu exista lucrurile pretinse de ei..ma rog.

GENIAL!

Lasa frate, eu is fericit ca a venit popa sa sfinteasca (am video, dar NU il voi posta niciunde, poate o sa am probleme, uhuhuhu god will strike me :lol: ) , cu popa care nu e deloc cum il credeam.

I-am zis in gluma sa sfinteasca warlockul de 5 ori ca asta e a dracului, si a facut asta :lol: spunandu-i ca e considerata chitara satanei de unii :lol: si bla bla...La care spre surprinderea mea IMENSA (pe video se vede cum ma mir :lol: epic face), popa incepe sa imi zica 3 minute de metallica, led zeppelin, scorpions, ca nothing else matters e foarte nush cum,ca aia e muzica adevarata ca 80's bla bla, ca, acum nimic nu mai e muzica , ca totul sintetizatoare digital bla bla (muah, mi-a luat cuvintele din gura). Ca ei nush ce cantau si dinastea...Deci clar. Unii realizeaza ca asta e o MESERIE si nimic mai mult.

Cine vrea sa creada in ceva entitate presupusa FIX ca in biblie(care also e doar o carte),care will,cum zicea george carlin,, make you choke, and scream and burn, for ever and ever...but he loves you!'' nu are decat :D, dar sa nu imi afecteze mie fiinta (gen islam i kill u iu infidel!!!111 one one, for nat biliving :| ; ....jezus...dude, in ce lume traim)

 

RIP

http://www.youtube.com/watch?v=MeSSwKffj9o

Edited by Razvan S.
Link to comment
Share on other sites

Guest dan_tyr

 

Les Paul 1960: Eu sunt in clasa a zecea la mate-info si e exact aceeasi tampenie. Te pune sa te inchini,sa inveti cate cacaturi de pasaje si te duce in timpul orelor chiar la slujbe uneori. Eu am transat situatia declarandu-ma ateu si semnand un proces verbal. A facut mama ca indienii cand a aflat dar cel putin joi de la unu la doua (cand nu e nimeni acasa) ma duc si ma uit la filme cu colega adventista care oricum nu face religia si e destul de deschisa la lucruri noi :lol:

 

 

Link to comment
Share on other sites

(cand nu e nimeni acasa) ma duc si ma uit la filme cu colega adventista care oricum nu face religia si e destul de deschisa la lucruri noi laugh.gif

 

Epic, lol.

 

In orice caz, am avut noroc ca majoritatea profesorilor mei de religie din generala si liceu au fost si sunt de treaba.

 

Pe noi nu ne obliga sa ii asteptam in picioare cu fata spre icoana. Totusi, la ora se spune rugaciunea (la inceput si la sfarsit).

 

Stau in picioare si ma uit la zid din respect pentru profesor pentru ca imi da note mari cu toate ca stie ca nu am vreo tangenta cu religia.

 

Cu persoanele religioase am renuntat sa ma mai cert de ceva vreme. Am obosit sa ma tot cert si sa nu rezolv nimic. Din cate stiu eu, nici un ateu nu s-a convertit la religie si nici o persoana religioasa nu a devenit ateu dupa o discutie. Am o gramada de prieteni care sunt de diverse religii si ma inteleg foarte bine cu ei (mergem in tabere, etc).

 

O faza interesanta a fost in clasa a 10-a cred cand, la o ora de religie, eram atat de plictisit incat m-am pus cu capul pe banca si datorita parului care imi cazuse pe fatza, domnisoara profesoara a crezut ca am adormit :lol: (cel putin asa imi amintesc faza).

 

M-a ridicat in picioare si mi-a spus ca de ce nu cred in dumnezeu, ca au fost oameni de stiinta care l-au vazut si s-au convertit, etc, si a inceput sa imi dea niste nume obscure.

 

Eu incercam sa stau cat mai serios dar dupa 2-3 minute de "oameni de stiinta convertiti" si alte chestii asemanatoare, am pufnit in ras fara voia mea :lol:

 

Oricum, tot respectul pentru domnisoara profesoara ca nu mi-a purtat pica dupa aceea :)

 

PS: Sunt mare fan al domnilor Darwin/Dawkins.

Link to comment
Share on other sites

Problema e că unii chiar cred că dacă dau bani şi fac anumite ceremonii pot să câştige prin asta mântuirea.

Dacă Biblia e adevărată, momentul neplăcut va fi când îşi vor da seama că au fost înşelaţi.

 

Botezul copiilor mici e profitabil, dar nu e biblic: "Cine va crede şi se va boteza, va fi mântuit; dar cine nu va crede, va fi osîndit." (Marcu 16:16), deci credinţa trebuie să preceadă botezul.

Iisus a fost botezat la maturitate.

 

Cine confundă creştinismul cu oricare biserică numită creştină fără să studieze măcar un pic prin Biblie, nu face un lucru recomandat de Biblie. Predicile apostolilor erau verificate după Scripturi şi acest lucru este lăudat: "Iudeii aceştia aveau o inimă mai aleasă decât cei din Tesalonic. Au primit Cuvântul cu toată rîvna, şi cercetau Scripturile în fiecare zi, ca să vadă dacă ce li se spunea, este aşa." (Faptele Apostolilor 17:11)

 

Dacă nu eşti creştin, e dreptul tău să crezi altceva. Însă dacă crezi că există un Dumnezeu şi că Biblia e Cuvântul Lui, situaţia se schimbă: trebuie să ai argumente biblice pentru aderarea ta la un cult.

Edited by Ghita B
Link to comment
Share on other sites

...nici o persoana religioasa nu a devenit ateu dupa o discutie....

 

(PS: Sunt mare fan al domnilor Darwin/Dawkins)

 

Eu sunt unul !

Bine, nu m-am transformat în ateu convins, încã mai am întrebãri, dar îmi amintesc, când eram copil, ce emoție era când intram Duminica cu bãieții în bisericã ( care, al naibii, era aºezatã la intrarea în sat, într-un loc mistic de fermecãtor ), pãºeam cu emoție prin cotloanele dinspre balcon ale etajului ( în luminã difuzã, nu era complet electrificatã biserica ), parcã aºteptând din clipã-n clipã sa "sarã" Dracula dintr-un colț întunecos ºi sã ne agațe de haine...:D

 

Oricum, sunt "fețe bisericeºti" care au o culturã impresionantã, chiar am un amic, pe care-l respect mult, e preot la biserica aia nouã din zonã ºi stau de vorbã întotdeauna cu el cu mare plãcere cãnd ne întâlnim ( nu discutãm subiecte religioase, pentru cã ne "cunoaºtem", însã orice am discuta, are un calm al vocii carte te relaxeazã, pe lângã faptul ca e foarte cult ºi citit... ). Asta mã ºi mirã pe mine : la câtã cultura au, ce-i "mânã în luptã" pe ei în credința asta oarbã ? Parcã ar ºtii ceva ce țin ascuns populației...

 

Mi-am adus aminte de o istorioarã pe care mi-a povestit-o mama demult.

Pe vremea lu' '50 , când umblau activiºtii de partid pe la sate ( cu "colectivu", ºi cu "demolarea" religiei ), adunau oamenii pe la cãminu' cultural iar activistu', de obicei, era unu' cu "papagal" ºi putere de convingere. Bine'nțeles, era "convocat" ºi popa satului, iar "placa" activistului era de a demonstra cã partidu' ºi colectivu' face ºi drege , iar popa e "de porc", ºi furã ºi unelteºte contra poporului, bla-bla, etc. ªi-aºa a reuºit sã "monteze" aproape toatã adunarea împotriva popii, iar când a terminat, s-a gândit el ca ar fi bine sã-i dea lu' to'arãºu popã cuvântul, ca sã-ºi însuºeascã critica ºi sã-si facã "sepuku".

Se ridicã popa, sub privirile întregii audiențe, care era gata pornitã pe el, îºi drege glasu' ºi zice:

"Dragi consãteni, având în vedere sãrbãtoarea în mijlocul cãreia ne aflãm, permiteți-mi sã încep prin a vã ura "Christos a'nviat!"

În secunda doi, din absolut fiecare gurã din cei prezenți în salã o ieºit în forțã un "Adevãrat a'nviat!" aºa de puternic, cã activistu' s-o sculat, o ieºit pã uºã ºi dus o fost....

 

PS: În ceea ce-l priveºte pe to'arãºu Darwin, nici ºtiința de azi nu prea-i demonstreazã scrierile...

Link to comment
Share on other sites

PS: În ceea ce-l priveºte pe to'arãºu Darwin, nici ºtiința de azi nu prea-i demonstreazã scrierile...

 

Cum sa nu :) Teoria Evolutiei (care este o teorie cu argumente si dovezi solide, nu doar o presupunere) este acceptata de majoritatea oamenilor de stiinta (care sunt si atei).

 

Um, Richard Dawkins are o gramada de filmulete pe youtube, incluzand o serie despre evolutie. Are vreo cateva ore per total si este iluminanta. Are exemple, combinate cu ceva umor, etc.

 

Acolo prezinta argumente si dovezi care sustin evolutia. De asemenea, discuta si diverse afirmatii care se prespune ca ar infirma-o. Totusi, arata ca nu sunt corecte.

 

Acesta este primul video din serie :) Growing up in the universe.

 

 

Este super omul acesta.

 

Noroc!

Link to comment
Share on other sites

PS: Daca ai fost convins prin discutie, este foarte bine :) Ai gandit rational. Este posibil sa fi avut indoieli deja, si odata cu o discutie care ti-a expus anumite fapte, dovedite, ai devenit ateu. Corect?

 

 

N-o mai lua asa de ad-literam... Nici o discutie nu te poate intoarce asa cu una cu doua in problema asta. Eu ma refer la ani buni, nu la o singura conversatie...

 

Si nu sunt ateu, n-ai citit atent randul doi...

 

 

Link to comment
Share on other sites

Darwin a avut o singura mare hiba, nu a reusit sa faca legatura dintre mamiferele ce au existat inaintea omului, si om. Se stie ca omul ''se trage'' dintr-o primata (''maimuta''), dar inca nu s-a gasit specia care a facut trecerea de la primat inferior la un tip de primat superior. In rest toata evolutia este demonstrata stiintific, cu dovezi clare (am vazut si eu la facultate diferentele intre anumite genuri/specii/subspecii), se stie exact momentul in care un organism a suferit o mutatie si a evoluat intr-un altul. (vorbim de varste 100.000-200.000 ani, care in geologie inseamna mai nimic).

Stephen William Hawking este succesorul lui Einstein, momentan este cel mai inteligent om de pe planeta, iar teoriile lui sunt spectaculoase.

Exista doua posibilitati la el: 1. Sa se insele...se mai intampla (inca nu a reusit sa demonstreze foarte clar toate teoriile lui)

2. Sa aiba dreptate, dar din cauza bolii, sa paralizeze complet exact cand afla raspunsul la intrebarea: ''ce a fost inainte de univers'', si asa el o sa fie singurul care o sa stie raspunsul, iar noi.......asteptam , poate o sa continue Dr. Michio Kaku sa cerceteze mai departe aceste teorii.

 

Momentan stiinta nu ne mai prezinta niste povesti ci fapte reale, doar ca anumite lucruri nu pot fii corelate exact cu timpul in care s-au petrecut (inca se mai fac cercetari pentru datari de varste cat mai exacte, pana si cu K-Ar, U, Ar-Ar, si alte elemente radioactive, mai avem o eroare de cateva milioane/zeci de milioane de ani pentru evenimente foarte vechi, si cateva milioane/sute de mii de ani pentru evenimente mai recente).

Tinand cont ca Pamantul s-a racit acum 4,6-4,5 mld ani in urma, aceste erori par foarte mici, dar unele evenimente au avut loc in sute de mii sau zeci de mii de ani, iar aici inca mai sunt probleme de datare.

K il folosim pentru roci argiloase (toate au potasiu) sau pentru roci magmatice cu continut de feldspati (minerale cu un anumit continut mai mic sau mai mare de K), iar asa obtinem varste mai exacte. Mai nasol este cand nu gasim aceste elemente in roci.

Edited by Les Paul 1960
Link to comment
Share on other sites

@ Les Paul 1960:

 

Legat de unele aspecte care nu au fost inca dovedite, legate de evolutie.

 

Conform cunostintelor mele, multe aspecte ale evolutiei au fost dovedite dupa moartea domnului Darwin. Deci dupa cercetari, s-au confirmat multe ipoteze. Asta ma duce la concluzia ca in urmatorii ani, 5, 10, nu se stie, se vor confirma si celelalte aspecte ramase.

 

A doua posibilitate este ca evolutia sa fie infirmata si sa se formuleze o alta idee. O idee care sa fie backed up 100%. Pentru stiinta nu este relevant care teorie castiga. Relevant este daca se afla raspunsul.

 

PS: Interesanta chestia cu datarea.

Edited by Nightlight
Link to comment
Share on other sites

@ Les Paul 1960:

 

Legat de unele aspecte care nu au fost inca dovedite, legate de evolutie.

 

Conform cunostintelor mele, multe aspecte ale evolutiei au fost dovedite dupa moartea domnului Darwin. Deci dupa cercetari, s-au confirmat multe ipoteze. Asta ma duce la concluzia ca in urmatorii ani, 5, 10, nu se stie, se vor confirma si celelalte aspecte ramase.

 

A doua posibilitate este ca evolutia sa fie infirmata si sa se formuleze o alta idee. O idee care sa fie backed up 100%. Pentru stiinta nu este relevant care teorie castiga. Relevant este daca se afla raspunsul.

 

Evolutia nu are cum sa fie infirmata, niciodata.....este imposibil, totul este foarte clar, cine nu are cunostiinta de cauza poate sa citeasca o carte de paleontologie sau sa caute pe net informatii (pe site-uri oficiale), si o sa se convinga.

Eu asta am si spus, s-a dovedit totul pana la aparitia omului, care si acolo se cunosc 90% din date, inca se cerceteaza restul de 10%.

Anul trecut au gasit o noua specie de om, mai veche decat ce se stia pana in acel moment, deci ne apropiem incet de solutionarea problemei.

Link to comment
Share on other sites

Intradevar, nu stiu ce am gandit cand am scris de posibilitatea de a fi infirmata.

 

Revenind. Din cate stiu, o alta problema cu evolutia este ca la momentul de fata, nu se stie care a fost acea prima forma de viata de la care a inceput totul. Sau daca se stie care este, parca nu se stia de unde a aparut.

 

M-ai putea lamuri? Merci :)

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...

Important Information

"This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies.