www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

Probleme De...incepator


Guest Gady_paul
 Share

Recommended Posts

Guest Gady_paul

Invat chitara de 3 saptamani (de fapt exersez singur ca inca nu am gasit profesor). Am niste probleme. Prima e ca suna urat (sau asa mi se pare mie...?), adica se aude cum se loveste pana de corzi. Atasez o tentativa de-a mea sa cant vremuri, de phoenix. Evidenti, ritmul e simplu (bataie in jos la fiecare timp), pentru ca la bataia in sus, evident, suna urat :), si am niste probleme la D major si D minor (in sensul ca nu pisc niciodata 4 corzi cand dau in sus). Pana e de 0,71. Am gresit de vreo 2 ori (nu am prins bine acordul, eram murdar de glicerina pe maini si imi alunecau de pe corzi, si la D imi trebuie putin timp sa intoc capul la corzi sa vad ce pisc). Asa ca, imi spune si mie cineva daca sunt pe drumul cel bun?

Untitled.mp3

Link to comment
Share on other sites

1.spala-te pe maini cand canti la chitara.

in felul asta...corzile vor tine mai mult.

2.daca esti la faza in care intorci capul ca sa vezi ce "prinzi"...nu-ti fa probleme.

toate se deprind in timp.

 

exerseaza...si fa-o corect. nu-i chiar o tragedie (la inceput) ca nu prinzi 4 corzi.

o sa vina vremea aia.

 

 

aa...si e normal ca pana sa se auda cand atinge corzile.

Link to comment
Share on other sites

Guest Gady_paul

Stiu chestia cu spalatul pe maini, de obicei o fac de fiecare data (nu tin corzile, asa cum ai zis tu, si las amprente pe cutie, si nu le suport :) ). Asa ca sa stii pe unde sunt, stiu aproape toate acordurile de bara, adica Am, C, D, la Dm mai exerzez, E, Em si G. A, si B7. Stiu ca nu-i o tragedie, dar, neavand profesor, de multe ori gresesc fara sa-mi dau seama, spre exemplu, la inceput, la G, dadeam cu pana ca animalu peste coarda 6 si suna prost, si dadeam vina pe chitara :). Apoi s-a rezolvat. D nici nu il prind foarte bine, adica zbarbaie sau nu suna cateodata. Nu imi fac probleme ca nu prin 4 corzi, asta imi dau seama ca prin exercitiu se repara, dar la datul in sus nu pot sa le prind. La acordurile cu 5 corzi, omor coarda 6 cu degetul mare, la cele cu 4, nu pot. Deci, pe scurt, se aude bine ce am pus eu acolo?:)

Link to comment
Share on other sites

Guest Gady_paul

Inca nu am gasit un profesor bun (de fapt nu stiu pe nimeni care canta la chitara). V-as ruga sa-mi raspundeti la intrebarile de mai sus. In alta ordine de idei, chiar daca imi gasesc profesor, nu vreau sa ma invete ABC-ul, vreau sa recurg la profesor pentru chestii mai complicate (de la teorie de nivel mai inalt la fingerpicking si altele).

Link to comment
Share on other sites

In primul rand pana iti mai pui la punct acordurile incearca sa iti iei o pana mai subtire. Eu la inceput aveam o pana de 0.4 care e mai blanda, si suna ceva mai bine acordurile. Face bine pentru moral pentru ca suna ceva mai bine. Nu mai zbarnaie asa de dur corzile. Pana inveti sa folosesti pana cum trebuie.

 

Apoi incearca sa exersezi fiecare acord separat incercand sa constientizezi daca tii vreun deget gresit si sa repari greseala. Ia acordul, D spre exemplu, "ciupeste" corzile sa te obisnuiesti cu sunetul, si apoi ciupeste fiecare coarda din acord sa vezi daca suna bine. Inceaca sa schimbi 2 acorduri intre ele, atat de repede incat sa nu gresesti. Poti sa faci 4-5 schimburi intr-un minut la inceput. Nu-i bai, ai sa observi dupa o saptamana ca ai avansat foarte mult. In timp creierul tau o sa memoreze pozitiile si ai sa observi ca poti sa iei un acord fara sa te uiti la chitara.

 

Daca stii engleza increasca www.justinguitar.com . are un curs grozav pentru incepatori si cred ca iti va prinde enorm de bine.

Link to comment
Share on other sites

Guest Gady_paul

Pene mai subtiri nu am gasit la magazin, voi face o comanda pe net, dar pana atunci...ma descurc cu ce am. Sa va spun cum am invatat eu. Cantam fiecare acord. Adica, luam acordul, strum, strum pe corzile libere, strum din nou pe acord. Chestia asta am facuto cam 2 saptamani. Imi dau seama daca gresesc coarda la cateva acorduri dupa ureche, dar ala altele nu (de exemplu nu mi se pare prea mare diferenta intre E si Em), dar astea vin cu timpul. Asta pentru inceput. Acordurile le schimb corect (bine, cu mici greseli) la un ritm cam de 72 bpm, o nota per beat. Pot sa urc si la 92 de bpm dar cresesc mai des. Am invatat de pe cursuridechitara.blogspot.com, de cateva zile am inceput cu justinguitar. Eu am si o probleme ca pisc cu pana cam tare de corzi (fara sa imi dau seama), dar vad ca incepe sa se rezolve si asta. Cu degetele nu mai am probleme, in cel mai rau caz, o pauza de 10 minute si trece. Nu stiti niste melodii simple pe care sa exersez acordurile de baza cu nuste ritmuri mai simple? Adica majoritatea melodiilor nu suna bine pe un ritm jjjj sau jjjsj, care sunt relativ simple (pentru mine cel putin), si nu am o satisfactie prea mare.

Link to comment
Share on other sites

Guest Georgi

Bine v-am gasit! :)

 

Imi cer scuze daca am picat "off topic"... dar ma invart si eu pe forum de 15 minutele si nu gasesc unde aveti ceva de reconditionare chitara... :) am o chitara mica de copil pana in 10 anisori si as vrea sa o reconditionez (lustruire, lacuire, acordare si ce i-o mai trebui) pentru fetita mea de 5 anisori.

 

Locuiesc in Constanta si m-ar interesa un specialist din zona si cam cat ar putea sa coste? e necesar sa va pun poze cu chitara? Multumesc anticipat si astept raspunsul cu mare nerabdare!

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

"This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies.