www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

Ziua Chitarelor 12/09/09


Guest Corraxe
 Share

Recommended Posts

Foarte ciudat, zic eu! Un eveniment de o asa amploare, gratis oferit, sa nu beneficieze de suportul RGC? Poate ma insel, dar totusi...Daca RGC este ceea ce pretinde ca este, acest eveniment (probabil cel mai important organizat in Romania ) atunci trebuia sa tina steagul sus, sa fie pe afis, nu-i asa? Sau poate nu au incasat suma ceruta! Daca asa e, totul e vrajeala...

 

foarte ciudat zic si eu ca nu inteleg atacul. s-a pus ca Stire pe prima pagina, eu asa l-am vazut, ca simplu membru al forumului, asa ca cine intra pe forum il vede din prima automat. plus ca la inceput, cand se cereau invitiatiile primea mereu posturi asa ca topicul era always up. plus mess

eu zic ca toata care frecventeaza forumul l-a vazut...

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 204
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

in spatele teatrului Odeon se afla Facultatea de Arhitectura si Universitatea.. Intre ele este o parcare destul de grasa si probabil destul de libera in weekend.

 

sau daca nu gasiti locuri acolo, incercati pe ion campineanu (in fata salii palatului), acolo mai parchez eu cand am treaba prin zona... in cazuri extreme :) e o parcare cu plata, pe aceeasi strada, pe unde era clubul LeNoir (costa vreo doi lei ora, daca nu ma insel...)

Link to comment
Share on other sites

1. A fost interesant. Am avut parte de câteva momente extraordinare. Personal am fost încântat de GGovan: un chitarist exceptional (ºi un excelent profesor; probabil ºi om deosebit).

 

2. Cred cã la anul organizatorii au de rezolvat o problemã esențialã: ori vor redenumi evenimentul "Ziua chitarelor electrice", ori vor invita ºi un maestru de chitarã acusticã (nu neapãrat Tommy Emmanuel sau Paco De Lucia).

 

2. Mulțumiri celor care au organizat ºi/sau au participat la eveniment.

 

'

post-6630-1252834781_thumb.jpg

post-6630-1252834802_thumb.jpg

Edited by mirceab
Link to comment
Share on other sites

Ce mi-a placut: A fost extraordinar concertul, toti au cantat frumos, am primit diplome semnate de cei patru chitaristi plus Corrado .

Felicitari maestrului Rares Totu care a cantat exceptional.

Ce nu mi-a placut: pesoanele din spatele meu care tot comentau ca le stiu ei pe toate si ca le fac ei pe toate ( nu cred ca exista eveniment pe la noi la care sa nu apara astfel de persoane care vor sa se faca auzite de toate persoanele din jur pe o raza de 3m cum ca ei sunt zeii Soare).

Multumim Corrado pentru acest eveniment, o sa vin si la anul cu siguranta.

Link to comment
Share on other sites

A fost frumos, mie mi-a placut! Ar fi cateva chestii totusi care ar fi putut fi mai bine puse la punct. Organizarea a fost putin cam inceata: a fost mereu o intarziere de vreo 30 de minute si din aceasta cauza, la sfarsit s-a anulat jam-ul, pe care il asteptam cu nerabdare, pentru ca Hallebeek canta melodii prea slow pentru mine. Daca viitoare va rog sa puneti mai multe melodii in playlist-ul ala din timpul pauzei. Am ascultat fiecare melodie de vreo 20 de ori si incepusem sa ma plictisesc. In rest numai de bine: toti chitaristii mi-au placut, mai putin Hallebeek care nu era in genul meu, baietii de la Phenomenon au fost bestiali, mai ales Andrei. Well, asteptam Ziua Chitarelor 2010. GJ Corrado!

Link to comment
Share on other sites

Guest arosulescu

Bravo ...ma bucur foarte mult ca a iesit totul foarte bine. Am fi vrut sa venim si noi (eu si Iarina) dar nu s-a putut. 1

 

Felicitari tuturor.

 

ps. Calin are dreptate, trebuia sa sustinem evenimentul mai bine dar o vom face anul viitor... sper.

Edited by arosulescu
Link to comment
Share on other sites

A fost o zi excelenta!

 

Mathias Eklund si Guthrie Govan m-au dat pe spate, primul pentru spiritul vesel , umorul natural si nu in ultimul rand maniera atat de personala de a canta , iar Guthrie pentru tot ce inseamna ca om / muzician.

 

La fel si Hallebeek & De Castro au fost extraordinari, nume noi pentru mine, insa muzicieni desavarsiti in stilul lor.

 

Acesti artisti atat de diferiti ca stil de interpretare si extrem de modesti si sociabili,au dovedit clar ca muzica este doar arta, nu o forma de competitie.

 

 

 

Multumesc Corrado pentru ziua de neuitat pe care mi-ai oferit-o si la cat mai multe actiuni de genul asta!

 

Late edit : Felicitari Rares, felicitari Phenomenon, nu am uitat de voi insa noi ne cunoastem bine!

Edited by gramsteen
Link to comment
Share on other sites

Guest johnbone

O zi extraordinara pentru care personal doresc sa-i multumesc lui Corrado.

 

 

Din pacate n-am prea vazut figuri regece p'acolo... sau poate nu chiar din pacate. :)

Link to comment
Share on other sites

Guest adym_2000

Multumiri Corrado pentru aceasta zi speciala! :)

Eu unul am fost incantat de ce am vazut si auzit cu o nota speciala pentru Guthrie Govan atat ca artist cat si ca pedagog si (asa cum spunea si Mr. Blues) pentru sectia ritmica de la Phenomenon (a fost prima oara cand i-am vazut si chiar m-au impresionat)...

Link to comment
Share on other sites

Salutare baieti, Foarte tare, mi a placut foarte mult. Imi pare rao pentru cine a pierdut evenimentul dar a fost sensational. Am vazut ca cineva a comentat de organizare, eu zic ca sa facut cat sa putut de bine, find totusi prima editie si find foarte complex organizare e normal ca apar niste intarzieri niste chesti neprevazute etc.. dar in complex este de nota 9,5.

Felicitari corrado si sotie pentru organizare!!! Felicitari si la MCmusic si la toti sponsor, chestia cu cadouri in timpului master a fost foarte simpatica, felicitari la partecipanti la 'duel' si nu in ultim rand felicitari la Phenomenon (bravi ca de obicei) si la RARES care sincer il subestimasem, greseala mea, ieri sera a spart cantand foarte bine cu mult feeling si cu tonuri esagerate.

De chitaristi ce sa mai vorbesc, toti 4 exagerati, iti vine sa vinzi chitarele si sa mergi la un joc de golf mai degraba. :)

Jose de castro, 'para mi es mui important el ritmo' zicea el, fratilor era adevarat, ma spart.

Alt foarte tare a fost prin surprindere mea Eklundh, nu pentru armonice in sine dar pentru simplu faptul ca nu a cantat aproape nimic pe timp de 4/4 a cantat foarte mult 3/4 di 5/4. o bestie !

Hallebeek clar cel mai fusion dintre toti, o musica mai grea pentru ascultator mediu, adica o persoana care nu este familiarizata cu anumite intervale, dar un master si el. Si ideile care le a dat la master sunt foarte interesante.

Si guthrie ce sa mai, il stim cu toti, ...nu am cuvinte...Bravi tuturor.

Merci inca o data lui corrado, pentru mine daca anul viitor iese cum a iesit anul acest este mai mult decat suficient.

Atunci ca aurez spor pentru editia a 2.

Numai bine!!

 

Uitasem chestia cea mai importanta, SALUTARE la toti prieteni din RGC cu care ne am intelnit ieri!! numai bine!

Edited by Musaro Adriano
Link to comment
Share on other sites

Salut initiativa si realizarea! Multumim mult Corrado pentru tot. parerea mea este ca micile lacune organizatorice sunt depasite cu mult de partile pozitive. Si in fond, suntem latini, nu germanici :) nu ne caracterizeaza precizia de ceas, ci sufletul fierbinte! :) La mai multe editii , Corrado! o sa venim, indiferent din ce colt de tzara si ce sacrificii va trebui sa facem pt asta :)

Numai bine!

Link to comment
Share on other sites

Foarte tare!

Eklundh a fost un stand-up comedian si un chitarist exagerat in acelasi timp... :)

Hallebeeck a fost GOD.

GOvan a fost cat se poate de englez...

si Castro... desigur, "El rey del ritmo" :)

 

tonul lui hallebeeck m-a dat pe spate... o combinate calda intre vg-ul de la roland si suhr :) undeva intre un keyboard si chitara :D

pacat ca nu l-au mai lasat si ultima piesa... probabil ca cei de la teatru i-au presat, nu am inteles de ce era asa mare fuss pt inca 5 minute, cat a vorbit domnul cu accent ciudat :D

Link to comment
Share on other sites

Corrado mucho respecte pentru aceasta realizare, Richard Hallebeek a fost cel mai pe gustul meu din toti 4, mi-a placut foarte foarte mult ce a aratat la master si ce a cantat seara, also mi-a placut foarte mult Rares, chit ca nu i-o fi iesit cum a vrut el, pentru mine unu a fost o prestatie splendida...tragi de corzi intr-un mare fel :)

singurul lucru care m-a cam dezamagit a fost concursul, locul 1 a fost singurul care chiar a cantat fain dupa parerea mea si il si felicit pe aceasta cale...

una peste alta o seara excelenta care a culminat pt mine cu un consum notabil de bere, o gluma cretina la mica publicitate si un somn absolut tun :) ...

ne vedem la anu cu alti 4 maestri si promit sa particip si la concurs :D

ciao :)

Link to comment
Share on other sites

:) Vreau sa-l felicit in primul rand pe Corrado pentru ideea de a organiza acest eveniment (Primaria rulez btw :D )

Sunt mare fan Jose de Castro si acum cateva luni nu mi-as fi imaginat ca o sa-l vad in Romania, mai ales alaturi de alti trei Jedi Masters .

Rares ( :) ) a fost kick-ass ca intotdeauna si aia mici de la Phenomenon au dat mucu' grav de tot cand au cantat piese cunoscute ale maestrilor, impreuna cu ei.

 

Chiar daca sunt mare fan Jose de Castro, nu pot sa fac un clasament cu cine mi-a placut cel mai mult dintre cei 4, pentru ca fiecare a fost cel mai bun pe felia lui.Pot totusi sa spun ca nu a existat un moment din toate prestatiile lor care sa nu-mi placa.

 

Govan este extraordinar de tehnic si totodata natural, lasand impresia ca tot ce face e super usor.

Pentru De Castro es muy importante el ritmo si are un mare feeling.

Hallebeek am observat ca este un "matematician", ne-a explicat el cum e cu cifrele (1-3-5-2-4-6-7 :) ) si asta mi s-a parut foarte misto, ma gandeam cand facea solo-urile alea de intra in transa si inchidea ochii ca-i trec numa' cifre prin cap. In concluzie, the Fourth was strong in that one !

Eklundh(HHHHHHHHH) "and his swedish penis" a fost super carismatic si amuzant, mai ales la faza cu infiptul mufei jack in frunte =)). Lui ii place mult sa piuie frecvente ciudate si reuseste sa scoata super piese cu treaba asta. Ca sa nu mai zic ca e super tehnic si stie sa piuie IKEA.

 

Pentru cei care au comentat despre organizare sau despre intarzierile fata de programul stabilit, as dori sa le reamintesc faptul ca acest eveniment a fost gratis si ca data viitoare sunt invitati sa nu participe si sa lase locurile unor oameni care chiar apreciaza initiativele de acest gen, caci in Romania sunt foarte rare.

 

Abia astept Ziua Chitarelor 2010 si ca o sugestie pentru Corrado, tare m-as bucura sa-l vad pe Andy Timmons sau pe Eric Johnson :D si sper ca nu sunt singurul.

 

Subscriu la ce a postat Ilun mai sus, btw. Intr-adevar locul I a fost chiar misto la concurs, ba chiar si locul II ar trebui apreciat pentru "ciudatenie"(in sensul bun).

 

Ma duc sa ascult niste piuieli...

 

 

P.S.: Corrado, tradu-ne si noua quote-ul care l-ai scris pe diploma :D

Link to comment
Share on other sites

Ce sa mai zic?? O zi plina de muschi chitaristici in cel mai adevarat sens al cuvantului. Organizarea a fost ok din punctul meu de vedere, intarzierile nu erau mari (maxim 20-30 de min) ceea ce se poate accepta, sunetul a fost si el bun, eu personal la concurs nu am prea auzit negativul, dar per total a fost foarte frumos.

 

Acum despre MAESTRII:

 

Govan: coaie, un carton de coaie, prezenta placuta, multe chestii reale si de folos oricarui instrumentist aflat in sala. Mi s-a parut putin ipocrit la treaba cu virtuozitatea, cam tot ce arata el pt a canta CA EL, tinea de virtuozitate. Exemplifica slow dar cand arata tehnica facea foarte rapid, adica chestii care se obtin in ani indelungati de studiu. Cineva chiar mi-a spus ca omul in afara de chitara chiar nu stie sa faca nimic, nu stie sa friga o bucata de carne, nu stie sa conduca masina, nimic nimic pt ca a studiat chitara pana a intepenit :)) Dar in chitara este zeu, la master class-ul acesta a aratat adevarata clasa a unui mare chitarist. Fusion la cel mai inalt nivel. Plus dialog frumos cu publicul, intretinut, dintre toti 4 a fost , dupa parerea mea, cel care a comunicat cel mai mult cu sala.

 

Halebeck: singurul care a aratat muzica in adevaratul sens al cuvantului. Treaba cu intervalele a fost super. Desi greu de digerat pt majoritatea ceea ce a cantat, a aratat cum trebuie facuta muzica. Fara discutii de tehnica, fara tapping, picking, alternate sau alte treburi. Doar MUZICA. Tonul de chitara m-a spart, placut, ceva intre orga si chitara, bine corelat cu negativele alese. Lectie de MUZICA la cel mai inalt nivel. Am vorbit cu el vreo 10 minute cand m-a prins pe afara acordandu-mi chitara si pot sa va spun ca nu o sa uit discutia aia cat oi trai :)

 

IA Eklundh:omul nu e normal, in sensul bun al cuvantului, a schimbat total registrul master class-ului, tehnicile de chitara au fost integral greu de realizat (a dovedit ce inseamna o chitara buna in maini la fel de bune :D:D ) a cantat si riff cum trebuie, si solo cum trebuie, totul punctat de cele mai bune glume existente. Zgomotos si in dialog si in instrument, a fost cel care a facut master class-ul agreabil la maxim.

 

Jose de Castro: "'para mi es mui important el ritmo" si cu asta omul cred ca a paralizat total auditoriul. Nu e pe felia mea, dar ceea ce a aratat a fost exact ceea ce a spus. Ritmul. Tehnici interesante, prima oara am crezut ca a ajuns gresit pe acolo, dupa 5 minute ma uitam la mana lui dreapta cum ma uit la Playboy. Eram pe ultimul rand si mi-au intepenit ochii de cat ma holbam sa vad cat mai bine ce loveste in corzile alea ca bine suna. La fel mi-a placut tonul chitarii, foarte blues.

 

Rares Totu: mi-a placut la maxim, cam scurta cantarea, prima piesa care din cate am inteles poarta si numele albumului solo care o sa il scoata (scuze ca nu am retinut titlul) mi-a placut la maxim. In persoana mea o sa aiba un cumparator al acestui album, chiar daca numai si pt aceasta piesa :D:D

 

 

Per total cred ca toata lumea a fost multumita, tehnici pentru toti si toate, de la metal la fusion si blues si jazz, totul punctat de atmosfera frumoasa. Felicit organizatorii si pe Corrado pt aceasta zi, plina de voie buna, informatie cat cuprinde si concerte la fel de frumoase. Deci la cat mai multe editii.

 

PS: nu stiu nici un RGC-ist, deci imi cer scuze ca nu am putut sa comunic cu nimeni, dar e greu sa iti dai seama dupa niste nume pe un forum cine era in sala. Dupa 4-5 ore eram atat de exuberant ca l-as fi imbratisat si pe...cum il cheama, Felix de fericire de ce am vazut :))))))))

MI-A PLAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAACUUUUUUUUUUUUUUUTTTTTTTTTTTTTTTTTT

Link to comment
Share on other sites

A fost un eveniment grozav....Imi pare nespus de rau ca n-am bagat decat un scurt ochi la master,sesiunea a 2-a,dar in ultimele zile am fost epuizat total,desi Corrado a insistat sa ma hraneasca mai normal :) Cei 4 mi-au placut in mod egal,desi am pornit cu alte idei .Pe Matthias il stiu de cativa ani si am fost la un master cu el la Milano,pe Guthrie l-am vazut de cateva ori pe cand stateam la Londra,pe ceilalti 2 nu-i mai vazusem ,ca sa fiu sincer nici nu stiam de ei pana nu mi i-a aratat Corrado. Felicitari Corrado,inca odata, evenimentul a fost deosebit si foarte bine organizat,cei care aveti ceva de carcotit,luati in considerare ca a fost prima editie,foaaaaaaarte micile inadvertente vor disparea,cu siguranta la editia urmatoare.Felicitari lui Andrei Balasa si colegilor sai de la Phenomenon,care au facut o treaba foarte buna.Felicitari celor care au sustinut in orice fel acest eveniment:MC Music,@viorel,chitaristul de la Jukebox Band,care a oferit chitara pentru premiul 1.@Jack daniel care s-a oferit sa-si dea Cornfordul,Andrei Apostol,celalalt chitarist de la Juke Box,care a dat Bognerul,daca am uitat pe cineva,scuze . Felicitari concurentilor,si pe aceasta cale imi cer scuze ca n-am putut fi atent la prestatia tuturor,dar mi s-a facut rau de la oboseala ;)

Multumesc celor care m-au felicitat pentru prestatie,asta ma face sa privesc mai serios acest proiect al albumului meu solo instrumental,un proiect pe care-l leagan in sufletul meu de prin 1988 :D Multumesc celor 3 colegi care m-au ajutat sa pot canta aceste piese:Paul Baciu,Adi Tetrade si Cosmin Farcas

Ca sa fiu in ton cu @ilun,tin sa va spun ca mi-am bagat picioarele in ea de dieta si am baut nenumarate beri :D),ca nu bei in fiecare noapte cu Guthrie Govan,Matthias Eklundh,Jose de Castro si Richard Hallebeeck ,si ca am facut un jam de vreo 3 ore cu 6 chitari acustice cu cei 4 si Andrei in sufrageria Balasa ,ocazie cu care m-am prins EXACT cine ce canta,dar asta va ramane secretul meu :D ca un mic giveaway,Matthias nu e strain deloc de flamenco,iar Guthrie canta pe o chitara cu 5 corzi,saracul,si nu m-am prins decat dupa vreo 40 de minute ;) Jamul s-a oprit pe la 5 dimineata,ca Guthrie avea avion la 7 . Una peste alta,multumesc inca odata Corrado ca am putut sa iau parte la acest eveniment,este extarordinar ca Primaria s-a implicat,adevarul e ca de data asta avem un primar mai orientat spre cultura decat spre biznisu cu blugi pe vapor si inghetata cu gloante :)

PS vreau sa-mi cer scuze oficial de la @Calin Ilie,Manon si @gramsteen fiindca n-am ajuns azi la tenis ,a fost vina lui Govan :) care a insistat sa beau muuulte beri.

Link to comment
Share on other sites

Pentru cei care au comentat despre organizare sau despre intarzierile fata de programul stabilit, as dori sa le reamintesc faptul ca acest eveniment a fost gratis si ca data viitoare sunt invitati sa nu participe si sa lase locurile unor oameni care chiar apreciaza initiativele de acest gen, caci in Romania sunt foarte rare.

 

Nu m-a deranjat sa astept. Am zis doar ca imi pare rau ca nu s-a mai tinut jam-ul de la sfarsit.

Link to comment
Share on other sites

Nu m-a deranjat sa astept. Am zis doar ca imi pare rau ca nu s-a mai tinut jam-ul de la sfarsit.

 

Si mie mi-a parut rau de jam. Nu ma refeream la postul tau, am auzit comentarii si in afara forumului, ieri la Odeon. Ma refeream in general.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...

Important Information

"This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies.