www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

De Ce E China Blamata?! De Ce Ne Ferim De "made In China"


apocalipsa
 Share

Recommended Posts

Da dar le poti pune foarte usor si singur...

Aici e problema, cred ca toata lumea-i constient ca in China si unde mai gasesti manufactura ieftina lucrurile se fac "sa mearga", adica "good enough" iar in ateliere "de marca" ale firmelor mari sau "boutique" lucrurile sunt "over-enginered" si "over-built" ca sa fie foarte rezistente si sa functioneze in parametri normali in diverse circumstante.

Se mai vorbeste pe-aici despre cum iti poti lua o chitara ieftina si schimba dozele, eventual hardware-ul si obligatoriu un setup cum trebuie s.a.m.d. Cam acelasi lucru se aplica si la efecte, amplificatoare s.a.m.d., poti pune un efect Behringer intr-o cutie metalica, cu un switch sanatos (eventual si pot-uri noi daca le folositi des) si va rezista la fel de mult ca pedala de 200$ dupa care e copiat.

Cine are interes si know-how poate identifica si remedia repede punctele slabe ale unui produs "de buget", i.e. sa compenseze pentru compromisurile ce le-au facut producatorii. Altii prefera ruta "dai un ban dar stai in fata", adica sa investeasca bani in loc de timp si dureri de cap. Ambele variante sunt la fel de valide, fiecare isi gaseste solutia in functie de circumstante. Singura problema apare cand incepi sa nu mai platesti pentru o treaba facuta bine ci pentru "brand", pentru "traditie", "renume", "mojo" si orice carente in ratiune in general pe care cei de la marketing nu se sfiesc a le specula.

Link to comment
Share on other sites

si in China se pot face lucruri de calitate dar ar costa la fel de mult ca si cand ar fi fabricate in Germania.

nu cred ca fratii chineji sunt mai prejos decat vecinii lor japonezi ca si talent/indemanare/cunostinte, doar ca sunt mai multi si ca urmare mai dispusi sa lucreze pe bani mai putini.

 

e frustrant sa ai un BRAND made in China in loc sa fie made in USA dar trebuie sa ne obisnuim cu ideea ca lucrurile se schimba (vezi telefoanele Nokia made in Romania, sau notebook uri Dell made in Poland)

Link to comment
Share on other sites

am vazut cu ochii mei cum la o chitara behringer s-a "spart"(adica s-a rupt intr-o prima faza si dupa aia sub tensiunea corzilor s-a imprastiat peste tot) nut-ul in timp ce una canta la el...

 

mai sunt si cateva intamplari nefericite mai mici cu prima mea electrica(care e tot made in china), cum ar fi faptul ca saddles-urile din pod imediat cum le dadeam la un nivel acceptabil coborau la loc, dar din fericire nimic la nivelu asta

 

acum insa chitara mea tot made in china a venit fara aproape nici o problema, doar niste crestaturi minuscule pe fretboard, nici o problema la cantat.

Link to comment
Share on other sites

Eu sunt de parere ca singura problema ar fi ca totul se face mai nou in China .

 

Asa ca nu ai cum sa te feresti de Made in China cand absolut totul este fabricat la ei .

 

 

Daca ma uit prin casa mai totul (90%) este chinezesc , asa ca nu vad care-i problema.

 

Toate PC-urile mele cu toate subansablurie au fost chinezesti , si la ora aceasta functioneaza toate ( in afara de cateva monitoare CRT la care a obosit ecranul asa ca le-am aruncat ) iar PCurile stau pe un raft in pivnita ,"uzura morala ".

 

Alta prolema ar fi ca nu cunoastem care sunt scule fabricate sub licenta si care sunt piratate ,doar dupa ce le cumparam ( pacaliti de "importatori") vedem daca sunt OK sau nu.

Chitarele chinezesti sunt foarte bune , problemele majore apar la vibrator si la materialul din care-i facut gatul ( partile cele mai problematice ale chitarelor).

Dar la pret bat totul si daca te pricepi un pic si ai noroc poti cumpara ieftin o chitara bunicica la supe pret .

Acum a fost pe la mine ex basistul meu din germnia si chiar mi-a spus ca este de rasul lumii ce preturi pun ai nostri pe sculele acestea chinezesti .Ele sunt mult mai ieftine .

 

Asa ca la pretul normal sunt super chinezismele,

 

Si eu am vazut, cu Stagg, si nu numai una ...

Si eu am vazut Fender bass la care s-a rupt nut-ul .Se schimba si gata.

Edited by karpi
Link to comment
Share on other sites

iphone e made in china... tot. si e top-seller in foarte multe tari.

cate probleme ati avut cu ipoduri? ca tot in china sunt facute...

 

cred ca un brand care se respecta, chiar daca are unitatile de productie in china, face totusi marfa buna.

iar daca vorbim de branduri obscure, cred ca sunt destul de multe gherle europene comparabile cu cele chinezesti.

 

btw.. la ipod nu prea mai tre sa faci modificari.....

Link to comment
Share on other sites

am pornit aceasta discutie in ideea nu de a dezbate problemele economice globale ci de a lua punctual hibele produselor atentie "muzicale" made in china. economistii sunt rugati sa se duca in fata la ase sa tina prelegeri. fiti mai on-topic pe subiecte legate de scule nu de filosofia economica globala.

 

si dudu cam are dreptate (adik sunt de aceeasi parere) ca preturile mici stimuleaza consumul aberant, pt ca iti poti permite... de ce sa iau o chitara buna cand pot sa iau 10 prastie... etc

 

va rog inca o data axati-va discutia pe scule nu pe ce inseamna zidul chinezesc pt voi...

 

multumesc!

Link to comment
Share on other sites

On topic: Chitarile mele sufera la capitolul componente metalice.. chei, surubaraie. Metalul e prost si se uzeaza repede. Desi Ibanezul e muuult mai bun decat roytekul care pare din plastilina :) Saracii chinezi fac treaba buna in cele x minute pe care le au ca sa produca un instrument dar cand componentele sunt vai steaua nu poti pretinde mare lucru. Dozele de pe ibanez .. relativ crap dar oricum am schimbat deja una. Dozele de pe Roytek chiar ok relativ la cat costa.

 

Off topic: Eu zic ca e bine pt ca sunt tot mai multi care isi permit sa cumpere instrumente. Pana acum niste ani, cam cand au aparut magazinele online gen soundcreation, talharii gen senia aveau preturi duble si nu ma puteam atinge de o lepra de xboard pt ca era prea vreo 12 mil+ in loc de 7. La fel si cu chitarile.

 

E bine ca exita, nu cred ca cei care chiar isi permit sa cumpere made in america vor cumpara squier. Stiu ca trebuie bani si sacrificii ca sa faci muzica dar pt unii si 200 de dolari reprezinta o suma..

Edited by gadjo
Link to comment
Share on other sites

De ce ne ferim e made in china?

 

Din cauza c-am nimerit (unii mai mult, altii mai putin) produsele foarte slabe facute acolo, cata vreme exista produse si tehnologii de NASA in China.

 

Numai ca aceasta tara, fiind enorma, dar si populata, sigur se gasesc imitatori si manufacturiei slabi care sa scoata bani din "ceva", a altfel nu poti numi.

 

N-a gasit insa, China, secretul economic al succesului: sa produci cel mai ieftin si cel mai bun calitativ, ca altfel se ducea naiba proverbiala meticulozitate germana.

 

China, prin acest stil, incurajat sau nu, impreuna cu toata ASIA ve deveni noul pol de putere, poate chiar si financiara.

 

Si sa sa fim si cinstiti sa reamintim si partea buna care nu produce neaparat "de masa". Astia cosntruiesc zgarie-nori si poduri care noua romanilor ne-ar lua 1000 de ani. Mari firme producatoare si-au mutat in mare parte productia in China (lasand tara mama: Japonia, USA..vezi Plextor, Olympus, HP) cu costul ei ridicat, cate vreme robotii produc la fel de bine si in China, nu?

 

Si bine a zis un forumist, nu te poti feri, frate, esti inconjurat....de la routere, laptopuri, vitamine, printere... e si asta o performanta in sine, aparte de toate injuraturile, si anume: sa poti produce atat de divers?

 

Deci eu zic sa ne ferim de made in china, dar "prin filtrul mintii" si de acea parte de contrabanda.

 

Gyzmo

 

PS: lampile chinezesti sunt din ce in ce mai apreciate de manufacturerii de ampu-uri ... mi-e ciuda, dar se pare ca e ceva, nu?

Link to comment
Share on other sites

"N-a gasit insa, China, secretul economic al succesului: sa produci cel mai ieftin si cel mai bun calitativ, ca altfel se ducea naiba proverbiala meticulozitate germana."

 

Ba au gasit.. multe chestii produse acolo sunt perfecte pt cat costa. altele nu.

Am vazut chestii comice in niste documentare. De exemplu intr-un oras in care erau multe ateliere de produs tzoale contrafacute era un market unde gaseai componente.. un magazinas care vindea numai logouri metalice de gucci, dolce, chanel. Altii care vindeau tesaturi branduite (gen LV) in toate culorile si modelele samd. Si niste gagii la care te duceai efectiv cu catalogul si le ziceai 'Vreau 1000 de posete ca asta' si baietii daaaaaaa... ti le trecem si prin vama ?' :) Guvernul nu-s permite sa-i parleasca pe astia pt ca s-ar alege cu marele somaj. Autoritatile inchid ochiul ca-si trag spaga. Treaba merge si noi facem scandal.

Edited by gadjo
Link to comment
Share on other sites

Guest antony

Am informatii proaspete chiar din China. Fratele meu lucreaza acolo pentru o firma Italiana care produce pentru Italia si USA. Aproape toate brandurile se produc in China si nu este neaparat necesar ca pe produsele finite acestor firme renumite sa scrie made in China. Asa ca este posibil ,poate chiar probabil, ca multe scule pe care scrie made in USA sau mai stiu eu ce sa aiba inglobate subansamble chinezesti. Oricum asta nu inseamna ca obiectul este de slaba calitate pentru ca acesta este garantat de brand.

Link to comment
Share on other sites

computerul meu apple e facut in china. e un produs bun si relativ mai scump decat media.

rezulta ca chinezii sunt in stare sa faca lucruri bune daca sunt controlati.

de altfel, epiphoanele sunt bune, si mai sunt o gramada de chitare bune facute in china.

din cate stiu eu, guvernul obliga prin contract firmele care fac "lohn" de orice fel, sa permita fabricatia si sub branduri chinezesti

ce iese din asta> lucruri ieftine si de proasta calitate care se vand ca painea calda in asia, america de sud, europa si chiar usa.

regula ramane> vrei marfa de calitate, e scumpa, indiferent unde e fabricata

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
Guest johnbone

"De Ce E China Blamata?! De Ce Ne Ferim De "made In China", spuneti-va parerea!!!!!!"

 

 

Ca-s mici si galbeni :)

 

 

ontopic: cand cumperi ceva, verifici... fie ca-i vorba de statii fara suruburi, de chitari mecanica slaba, sau nut-uri din plastic gol la interior. VERIFICI!... daca nu verifici, inseamna ca ai bani si-ti permiti sa risti. Eu si cand imi cumpar teneshi din piata trag de ei de-i gasesc toti dracii decand am luat o teapa (nu demult). E simplu - sunt banii mei, ii dau, mai bine ii moare lui in magazin decat mie in picior. Si exemplele pot continua.

 

Din punctul meu de vedere, cel mai vinovat este clientul.

 

Si ca spuneam de teapa luata... Am fost sa-mi iau o pereche de incaltari dintr-un magazin bucurestean. N-am sa dezvolt prea mult subiectul, cert e ca atunci cand am luat mostra din raft, si am probat-o, totul era perfect... am mirosit obiectul,... cica piele... totul bine si frumos. Fiind intr-un magazin destul de cunoscut, am cerut domnilor sa-mi gasesca perechea inculpatului spre a-i intocmi actul de arest (incaltarii... nu-s gabor gras). In timp ce "Gigel" de la vanzari se fatzaia prin magazin dupa incuplat, eu imi odihneam privirea pe alte modele, care mai de care mai interesante. In timpul asta, vanzatorul se duce in depozit, gaseste (vezi Doamne) perechea, mi-i aduce, ii iau si-mi zice ca au o problema (magazinul, nu shoshonii)... Nu functiona casa de marcat, iar eu urma sa revin dupa bon sau sa-i iau mai tarziu. Fiind de buna credinta (SA NU FACETI ASTA NICIODATA!!!) am luat marfa si am plecat. A doua zi dau sa pun la munca noii condamnati. Mi se parea mie ca parca dreptaciu' avea de comentat inmpotriva arestului... da' ma gandeam ca se potoleste la un moment dat. Ash... de unde!? Toate bune pret de 30min sau cativa km parcursi. Si incepe nene sa ma rupaaaa... da' EXACT PICIORUL PE CARE IL INCALTASEM IN MAGAZIN, de vedeam pa' dracu, pa' ta'su si inca vr'o 2 minioni. Ajung acasa dinnou, si ma impinge curiozitatea sa-i miros inca odata. PLASTIC TATAAAA!!! Ati fost in vr'un magazin d'ala de teneshi din piatza? Eh, exact asa miroseau. Va dati seama ca imi venea sa intru plin de C4 peste aia in magazin!? Da' noh... prostia si domnia...

Deocamdata, kiar asa stand lucrurile, dupa un tratament la "infirmerie" cu alcool, si-a pierdut tupeu'... insa ma astept oricand sa-mi vad "cartoafele" zambindu-mi tandru...

 

Pe de alta parte am mai avut o pereche de condamnati, care nu mai au putin pana-si primesc liberarea. Tot chinezesti, dar care m-au suportat excelent aproape 1 an fara sa zica pas (condamnati model)...

 

In concluzie... orice ati cumpara (poa' sa scrie pe marfa si made on mars) trageti de ele, ei, verificatii la casa, reverificati, pana se satura aia de voi. Aveti tot dreptul. NU faceti ca mine...

Edited by johnbone
Link to comment
Share on other sites

Guest withefish
ontopic: cand cumperi ceva, verifici... fie ca-i vorba de statii fara suruburi...

 

Din punctul meu de vedere, cel mai vinovat este clientul.

 

 

Am primit cadou,acum doi ani un Marshall MG 15 CD,nou,cumparat din magazin.Cand l-am scos din cutie am auzit ca zornaie ceva in interiorul monoblocului.Am luat o surubelnita sa verific ce nu e in regula cu scula mea cea noua!!!Difuzorul era prins doar in doua suruburi,erau date patru gauri,dar doua erau date prost.Totusi baietii,corecti,mi-au lasat si celelalte doua suruburi,aruncate acolo,inauntru,poate s-au gandit ca o sa-mi trebuiasca la ceva :) !

Na...nu era made in China,era made in India!

 

Nu poti sa desfaci lucrurile sa vezi in cate suruburi ti-au prins difuzorul!

Link to comment
Share on other sites

Guest johnbone

...macar l-ai primit cadou... daca-l cumparai, il scoteai din cutie si ai fi auzit ca ceva se darama prin el...

Link to comment
Share on other sites

pbl o vad cam asa : depinde de cit vrei sa investesti si in ce....eu am luat procesoare made n china de firme de firme.. parerea mea e ca ei (chinezii) fac prod. bune..doar cei cu pretentii de ,,firma'' se pot plinge.Daca vrei o scula cu care sa te dai mare..plateste ,,firma'':)) Daca vrei sa cinti la ,,grei'' iei de firma...Daca vrei sa CINTI, te multumesti cu made n china.Mai e ceva..tre sa vezi si pretul la scula originala si la cea facuta n china..De e diferentza ff mare, e clar ca e piratata. Firmele mari nu si permit reclama negativa. Ca lipseste un surub..are defect de vopsea..nu e mare brinza. In final...piesele de baza sunt aceleasi..e pbl doar de montare. Cred ca cei ce zic ca ce e ,,made n china''e naspa...sa si ia de ,,firma'' ...firma nu se strica?:)

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

"This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies.