www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

Lampi Pentru Un Amp Turbat


Recommended Posts

Servus tok!

Vreau sa modific un amplif head PEAVEY VALVE KING, sigur vreau un KT88 sa montez dar la restul chiar nu stiu ce sa aleg. Am un site destul de bun unde pot sa gasesc cam tot de ce am nevoie dar capitolul lampi si functionarea lor la mine lasa mult de dorit. Vreau sa obtin un sunet destul de agresiv cu multe inalte dar totodata cu destul craft incat sa pot ajunge cat de cat la performantele unui Mesa. Am incercat si Marshall Kerry King dar nu mi-a suras deloc, dorid sa obtin un sunet apropiat de Mayhem.

Aici e siteul de care vorbeam mai sus

thetubestore

Multumesc fain!

Link to comment
Share on other sites

Guest Rayvann

Imi dau si eu cu parerea, posesor de amp pe tranzistori: e bine sa amesteci lampi intr-un amplificator? In preamp mai inteleg, dar in power amp sa pui el34-uri langa 6l6 si kt88 ?

Link to comment
Share on other sites

Ceva intre Kerry King si Zakk Wylde. La capitolul lampi, aici e marea mea dilema, nu stiu ce tipuri de sa folosesc, pe chitara am seymour duncan distorsion h. 6b, chitara parker si jackson cu emg 81, 85. Cablu monster performer si cam atat. :)

a ce vrei sa sune, ce textura vrei sa aiba rezultatul final?

ce tip de lampe trebuie pentru asta?

ce chitara (doze/output) folosesti?

ce cablu? nu rade, cablul chiar conteaza, ask the old "analog" guys out there...

daca raspunzi la intrebarile astea, ar trebui sa ai un punct de plecare. gata.

Link to comment
Share on other sites

Pai daca zici ca vrei mai multe inalte poti incerca niste difuzoare mai bright in el (cu rolloff mai "tarziu"), eventual schimbi doar doua din ele. Sau poti incerca egalizare [subtila] post-distorsiune (in fx loop), cu un egalizator cu 12 benzi macar sau unul parametric, sa ai control precis.

Mayhem vad ca au un sunet foarte scooped, or caracterul Marshall si Mesa e altul, e mai "gutural".

Link to comment
Share on other sites

nu stiu de ce dar multi cred ca daca schimba niste lampi o sa obtina nu stiu ce sunet teribil.in realitate lucrurile sant muuuult mai complicate decat par.proiectantul amplificatorului a avut clar o idee,si daca cineva crede ca prin simpla schimbate a tuburilor se intampla ceva spectaculos se inseala amarnic;nu mai spun ca poate strica sunetul original.un asemenea demers se face de catre specialisti in conditii de laborator si necesita extrem de multa experienta.exista cateva conditii importante;ampul nu tebuie sa fie din categoria "ieftine" pt ca nu va avea componente de calitate si nici conceptul care sa suporte o modificare majora.apoi trebuie ca utilizatorul sa stie EXACT ce anume vrea sa se obtina.un specialist va analiza schema si va pune un diagnostic daca se poate modifica sau nu,si nu in ultimul rand acest lucru se face NUMAI IN PREZENTA CHITARISTULUI.si cum treaba asta care de fapt se numeste MODARE este facuta numai de profesionisti,va imaginati ca nu este nici foarte ieftina,asa ca.........marii chitaristi folosesc numai ampuri modate special pt. ei.ampul din magazin nu are nici o legatura cu cel de pe scena [poate doar sigla] observ cu tristete ca in ultima vreme oameni paraleli complect cu tehica s-au transformat in formatori de opinie si emit judecati de valoare doar din auzite.exista destula documentatie pe net,asa ca mai intai incercati sa cititi serios si sa va informati din surse de incredere.mai observ ca ampul pe lampi tinde sa devina un mit, dar lucrurile stau de fapt cam asa in acest moment;exista ampuri pe tuburi ieftine,care suna cu mult mai prost decat un amp solid state bine facut.lampi nu este neeaparat sinonim cu sunet de calitate.un amp de 100w pe tuburi si care costa 400 euro nu are cum sa sune bine;numai cele 2 transformatoare de calitate costa 200 euro.inainte da a achizitiona un amp pe tuburi informati-va serios,ascultati,analizati si mai ales incercati sa probati.secretul este faptul ca un amp bun pe tuburi INDUCE o stare de bine care te face sa canti cu placere.daca la probe simtiti asta,luati amul fara sa stati pe ganduri.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

"This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies.