www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

7 Strings


Edmond
 Share

Recommended Posts

dupa parerea mea acordajul in B suna excelent. E un ingredient esential al sunetului dur modern. Eu l-am incercat pe chitara normala cu corzi groase (de 60) si tot nu prea suna. Asa ca mi se pare ca pt cine cinta asa ceva e super tare o chitara ca aia. Nu stiu daca e mai buna una bariton, dar parca as trage catre una cu 7 corzi daca as avea nevoie.

Btw, cum au reusit spre exemplu cei de la Metallica sa cinte in B, mai ales pe Les Paul care are scala scurta? Aceeasi intrebare mi-o pun despre Anathema. Cind au scos ei primul disc cred ca nici nu auzisem de chitari cu 7 corzi, si imi aduc f bine aminte ca atunci cind au fost la noi aveau chitari Les Paul normale.

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 82
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Edmond , Symbolic vorbeste despre Ran Guitars. Este firma unui lutier polonez. Preturile pentru un custom sunt scazute in comparatie cu BC Rich, Jackson sau ESP iar calitatea (dupa spusele multor clienti) este comparabila (sau poate chiar mai buna). Am facut acum ceva vreme un thread aici : http://forums.rgc.ro/index.php?showtopic=844 (am atasat poze sau am pus linkuri catre poze si cu chitare cu 7 corzi ) . Siteul oficial este http://www.ranguitars.com . Dupa ultimele mele informatii pretul unei chitare custom porneste de pe la 1-1200 euro. Vezi ca e un formular pe siteul oficial unde poti alege diversi parametri pentru chitar. Dupa cateva zile primesti pe mail un pret estimativ pentru chitara. In afara de optiunile de acolo poti adauga ce vrei tu (desigur pretul creste). Am vazut modele cu inlayuri custom , forme dubioase (atat pentru corp cat si pt headstock). Aia cand zic custom chiar vorbesc serios. Iti recomand si http://ranguitars.floriandecher.de/ pentru mai multe poze cu chitare Ran. Cei care au pornit isteria cu chitarele astea sunt cei de la Vader.

Link to comment
Share on other sites

Cosu, merci mult de tot de informatie. Auzisem de la mai multi instrumentisti straini numai chestiuni pozitive la adresa acestei firme. Din pacate nu am retinut numele niciodata. Chiar sunt interesat, poate ca intr-o zi reusesc sa implinesc si acest vis, o chitara custom. Tot asa am auzit si eu de ei prin "via Vader" si bine ca ai mentionat asta, caci acum stiu de ce chitari e vorba :) .

Link to comment
Share on other sites

Am gasit un site dedicat chitarelor cu 7 corzi : http://www.sevenstring.org/

 

Pe langa info si poze mai are si cateva interviuri cu diversi chitaristi , patchuri pentru diverse efecte special adaptate pt chitare cu 7 corzi si un forum destul de solid.

 

Asa si ca sa il enervez si mai mult pe Edmond : http://www.kyowashokai.co.jp/caparison%20e...dellinger7.html

Link to comment
Share on other sites

Merci pt linkuri Cosu. Foarte, foarte fain forumul. Chiar sunt super multe informatii despre 7 strings.

Cat despre celalalt link, scuza-mi "ingnorantza", insa eu nu am auzit pana acum de firma asta "Caparison"; arata insa foarte bine si pare ca si finisajul este bun. Insa inima mea mi-a ramas la Ran guitars. Am vazut niste finisaje.... dreams. Asta este noua chitara pe care mi-o doresc. Un custom Ran guitar.... nu va fi foarte curand... but i can still hope... :)

Link to comment
Share on other sites

Caparison sunt cumva underground, in sensul ca nu produc chitare pentru toate bugetele. Preturile incep de undeva de la 1500-2000$. E una dintre firmele ce lucreaza doar modele highend.

 

O lista cu artistii ce folosesc chitarele astea gasesti chiar pe siteul lor : http://www.kyowashokai.co.jp/caparison%20e...son-artist.html

Cateva trupe ce au prin sunetul lor si chitare d-astea Arch Enemy , Symphony X , Killswitch Engage , Soilwork , Testament

 

Dupa cum o sa vezi sunt in genere metal sau virtuosi (modelul apple horn este signatureul lui Mattias "IA" Eklundh de la Freak Kithcen , un guitar hero foarte dement :) ce are contract cu casa de discuri a lui Steve Vai (totusi sa nu te astepti sa cante ca el , e cu totul si cu totul altceva ))

Linkul meu a fost pus cu titlu de prezentare si mai putin sugestie avand in vedere preturile la care se invart ( recent am vazut una vanduta pe ebay cu "doar" 1400$)

A da si ca bonus trebuie sa astepti cam 3-4 luni de la comana pana sa primesti chitara. :)

Link to comment
Share on other sites

Foarte interesat, inseamna ca firma chiar ofera quality. Bine de stiut.

De Mattias Eklundh, am dat cu demostratiile alea de virtuozitate ce se gaseau pe net.

Am inteles foarte clar intentia ta in ceea ce priveste linkul. Sunt foarte constient de posibilitatile financiare are romanului. Insa sunt oameni care sacrifica mult mai mult decat isi pot imagina unii pentru o chitara impecabila.... chiar si in romania

Link to comment
Share on other sites

Salut, colegul meu, Fane, si cu mine ne-am comandat deja cate un Damien-7 de la Schecter http://www.schecterguitars.com/spec.asp?id=35.

 

Asta doar pt ca ceea ce cantam noi cu Deviant se preteaza doar pt 7 corzi. Momentan cantam pe chitari normale, cu 6 corzi, dar acordajul este cu 5 semitonuri mai jos, in B. Astfel, putem canta ca si cum am avea 7 corzi. Inconvenientele unui astfel de acordaj pe o chit cu 6 corzi ar fi ca nu mai beneficiem de coarda mi subtire, plus faptul ca tensiunea corzilor ramane cam aceeasi oricat de groase ar fi corzile pe care le-am pune, astfel incat sunt f moi.

 

Din pacate, nu aveam bani pt cate un Blackjack, dar si Damien-ul este super.

 

Va tinem la curent pt cand vor sosi, sper in max 2 luni. Si poate veniti si la concertele noastre, chiar daca e un gen mai greu de digerat. Unul dintre ele este chiar vineri acum, in Viking.

 

R

Edited by Razvan Alexandru
Link to comment
Share on other sites

Asteptam neparat un review de la Damien-uri. Cat despre Schecter am auzit multe lucruri bune, insa de la nimeni care sa fi avut in mana o astfel de chitara, la noi in Ro, ci numai informatii de pe forumuri straine. Poate ne impartasesti si noua la cat ti-a ajuns chitara cu tot cu transport.

Link to comment
Share on other sites

@Geologu :

Schecter Hellraiser C7 e si varianta cu Floyd Rose. E special facuta ptr Loomis. Nu gasesc acum poza :) Si C1 Helraiser FR e din seria Diamond si are floyd. Poza e pe site.

 

@Edmond:

Eu am un Schecter C1 Classic. Poti sa vii la mine sa o vezi daca ai drum in Bucuresti. Despre ea nu am ce sa comentez, ca nu are nimic nasol. E chitara de nivel PRS sau mai bine :) E magnifica :)

Link to comment
Share on other sites

Nu am stat sa citesc toate posturile din cadrul acestui topic dar imi voi da si eu o parere. Imi doresc o chitara cu 7 corzi, nu am pus niciodata mana pe asa ceva dar e pe lista mea de "to buy" si am si o explicatie: majoritatea pieselor pe care le compun sunt in drop D deoarece imi este mai comod asa (valabil numai pentru melodiile dure) dar sunt si melodii in care am nevoie de acordaj standard in E si sunt si piese pe care le'am gandit pentru a folosi ambele acordaje in cadrul aceleaisi piese. Felul in care privesc eu problema e ca m'ar ajuta foarte mult o chitara cu 7 corzi si m'ar scuti de schimbarea acordajului dupa fiecare melodie. Nu e o chestie de imagine pentru ca daca stati sa va ganditi mai bine nu multa lume stie cu adevarat ce este aceea o chitara, am prieteni multi rockeri care stau pe langa mine si totusi nu sunt capabili sa faca diferenta intre o chitara si un bass, daca are corzi e tot aia pentru ei, cu atat mai mult sa'si dea seama daca nush ce chitarist de la o trupa oarecare canta pe o chitara normala sau un 7 string. Teoria imaginii pica deci. In lipsa unei chitari cu 7 corzi am adoptat o metoda mai neortodoxa si am ajuns la un acordaj mai ciudat (D A D G C E) dar visez (si cu asta cred ca raman cu visul) de a avea o chitara acordata frumos asa A E A D G B E ...

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...

Important Information

"This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies.