www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

O Posibila Problema


Guest Un10n

Recommended Posts

sambata o sa primesc de la cineva o chitara acustica cu corzi de metal....vreau sa ma apuc si eu sa invat. Dar este o problema...chitara a stat fara corzi aprox. 1 an... Se poate sa i se fi intamplat ceva...sa nu mai mearga bine sau eu stiu...si daca i s-a intamplat ceva se mai poate repara?

Link to comment
Share on other sites

chitara in principiu cica e bina sa o tii cu corzile pe ea, pt a pastra o tensiune in grif care sa nu-l lase sa se "strambe" in alta directie. dar asta e doar o ipoteza nedemonstrata practic .eu il iau ca pe un sfat de la cei mai mari si care au trecut prin mai multe, desi nu cred cu desavarsire in el.

teoretic, daca griful nu-si modifica forma avand deja o forta de tensiune care actioneaza asupra lui , de ce si-ar modifica-o cand este lasat liber ?!? daca lemnul a fost uscat bine , nu are voie sa se intample nimic cand nu are corzile montate.

Link to comment
Share on other sites

Guest wolverine
daca griful nu-si modifica forma avand deja o forta de tensiune care actioneaza asupra lui , de ce si-ar modifica-o cand este lasat liber ?!?

 

Grif-ul exercita o forta egala cu a corzilor in directia opusa, deaia nu se isi modifica forma...pentru aia este trus rod-ul din el :) daca ii scoti corzile, din doua forte care se anuleaza ramane una, iar pe perioade lungi e posibil sa afecteze.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

"This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies.