www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

Echipament


Guest preo
 Share

Recommended Posts

Ma gandeam sa facem putina ordine in topicul bass si prin urmare deschid un nou topic in care va invit sa postati fiecare ce echipament aveti, ce echipament ati dori sa folositi sau ce sunet doriti sa obtineti.

De asemenea intrebari legate despre echipament sunteti invitati sa le postati tot aici.

Impresii despre echipamentele pe care le aveti, deocamdata tot aici.

 

O sa incep eu pentru a da un exemplu bun :)

Deocamdata cant cu un Hohner Phoenix Std intr-un Tech21NYC Sansamp RBI intr'o putere si o boxa full-range cu diff de 15" si cu un horn.

 

Detalii despre echipament:

 

Hohner Phoenix Std - bas cu 4 corzi, bolt-on cu 4 suruburi, corp agathis, neck maple, fingerboard rosewood. Destul de OK construit, imi place grifful cu toate ca nu e foarte rezistent e destul de bun. Corpul nu are o rezonanta prea buna iar dozele sunt quite de kko (microfonice, raspund prost la vibratia corzii, capateaza orice zgomotel, f. putin gain, etc). Daca nu imi vine basul cel nou curand, planuiesc in a'mi schimba dozele.

 

Tech21NYC Sansamp RBI - preamp de rack cu emulare de lampa. Ma rog.. in lumea basului cunoscuta deja - o scula foarte laudata si folosita, intr'adevar umple foarte misto sunetul, are o oarecare grosime.

 

Pentru acasa am un cubulet Behringer Thunderbird BX108 care duce cat de cat bine, dar mi se pare ca nu are destul gain (chiar cu gainul dat la 10) prin urmare urmaresc achizitionare unui multiefect in urmatoarele 2 zile :) .. o sa scriu si despre el (atat ce este cat si prima impresie dupa achizitionare)

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...
Guest leo2pop

ma bag si io un pic cam offtopic...ce-i ala horn? am vazut ptentiometru asta si pe bassmanu 100 care l-am luat pt sala...da ce face?

:) ... Sper ca nu glumesti!!?

Ok!

Nu stiu ce varianta de Bassman 100 ai, dar cu siguranta "horn" inseamna pilnie [in cazul asta] si este intotdeauna legat [montat] la un difuzor [compression driver, sau piezo] de frecvente inalte [si nu numai].

Nu stiu daca la varianta ta "butonul" este comutator sau potentiometru - dar rolul sau este de a porni, a atenua, sau de a inchide de tot difuzorul de "inalte"

Edited by leo2pop
Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

salut!

bai io am un bass dylon si pe ce scule am cantat pana acum imi facea urat. adica avea zgomot destul de puternic. am crezut ca is dozele de vina dar dup-aia am cantat pe un cub care mi-a placut super tare si va recomand celor care vreti sa va luati cub sa va ganditi si la asta.

e vorba de un behringer ultrabass BX 1200.

cred ca merita. :)

Link to comment
Share on other sites

Guest zandelu

am si eu o intrebare, ca-s cam incepator. care-i diferenta dintre o doza pasiva si una activa?

 

(ontopic: cant pe un bass reghin :) )

Link to comment
Share on other sites

Guest preo

simplu:

doza activa - semnal mai mare (masurat in mV - milivolti). asta inseamna un preamplificator inclus plus posibilitatea unui eq (equaliser) direct pe bas (adica ajustarea frecventelor inalte, medii, joase direct de pe bas prin niste potentiometre). daca nu ma insel in momentul de fata tu ai doar 3 potentiometre pe bas dintre care doua de volum pentru fiecare doza si unul de ton (ton aproximativ echivalentul unui high-cut - adica taie frecventele inalte)

Link to comment
Share on other sites

Guest zandelu

ai ghicit bine. numai ca butonul de ton nu prea functioneaza. oricum il schimb in curand. mersi pentru explicatie

:)

Link to comment
Share on other sites

salut la toti rgc-isti :)istoria e mai lunga dar fac scurt. :) eu nu le tin mult timp ,sculee deci am avut in ultimii 15 ani citeva basuri care au fost mai bune sau mai rele

dar eu zic ca un bass de mare marca in mina unui incepator e ca si cum iai pune veriga de aur in botul porcului. (pardon)deci ieu am inceput pe un bas VANTAGE copie de ibanezapoi am trecut pe IBANEZsr 400 scule forte bune ptr incepatori grif comod usoare shi suna destul de bine nu am reusit sa ma pling dupa care a urmat o bomba GIPSON EXPLORER a fost o adevarata chitara dupa care pling ca am dato deci a ramas in istorie griful e lat iar tastele giumbo datorita formei era foarte comoda se aseza foarte bine in raport cu corpul mai ales ca o tineam jos (curea lunga) dar griful era tot timpul ridicat sus din cauza formei a urmat un CORT dar nu atinut decit 2 saptamini lam faccut bucatzi suna de parca as fi inchis in dulap sau ca shi cum as cinta din cealalta camera de suparare si de razbunare pe banul pirdut am cumparat un WARWIK strimer asta ma consolat shi a fost o scula vrednica de lauda (o recomand fara rushine) urmatoarea a fost un FENDER hai wei 1 jaz bass foartte polivalenta am fost incintat (de altfel am programat sa iau un delux jaz bass usa)dar am facut o vizita in Ro shi a ramas la saraci in retur miam cumparat un jacson pro precizion deluxe dar e prea mic (jucarie)a tinut citeva lunishi gata acum am un MUZIC MAN STING RAY 5 e periculos un monstru sa sperii pe toti e fara vrajeala faimos inpune respect da o nota serioasa pacat ca mam incurcat de culoare e rosu inchis (avataru)vreau sa il dau sa iau un albastru

in amplificatoare BARCUS BERRY o scula veche dar geniala in faptul ca suna urit un sunet murdar cu mult medium un sunet incomparabil un ampli peavey delta bass 150w capu cu o boxa de 8x10 merita banii are multe reglaje deci poti sal utilizezi in toate felurile AMPEG BA115 2bucati dar un pik scump pentru ceea ce este inbatrineste repede pretentios shi un sunet cu un bass foarte pronuntat ceea ce implica respectarea unei distante mari intre tine shi ampli cei care sint departe il aud mai bine shi mai tare decit tine e puternic dar e prea mik ca gabarit daca ar avea o boxa in plus de 4x10 ar fi o alta afacere dar nu poti sa conectezi o boxa suplimentara numai cu modificari AMPEG SVT 4BH CAPU 150W BOXA DE 8X10SVT CLASIC e o scula destul de serioasa dar tresa iti placa sunetul aceeasi problema basul cu galeata foarte mult ar fi valabila doar pentru mari reprezentatii shi sa aiba shi ceilalti din grub scule de acelasi calibrudaca nu esti ca magaru intre oi si daca nu dai volum serios lipseste ceva magic (nu iti zguduie matele)

efecte DIGITEC BNX 3 LA TOTAL no coment depinde de ce ai in cap poti face tot ceti trece prin minte no limit + trac 8 piste usor de manipulat are afecte special chitara poti inregistra un negativ are o baterie dar e sumara strictu necesar intrare pentru chit electroacustica sau orice alt instrument electroacustic sau microfon ptr voce posibilitate sa treci prin efecte sau direct shi ajuti efectele dupa aia nu ajunge timpul sa explik tot e un efect dezsqtul de complect uitativa in poze cu basistii e foto

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Hai sa va zic si eu cate ceva:

Fan Fender dezlantuit, folosesc:

 

 

1.Fender Jazz Bass Active V, made in Mexico, 5 corzi, 3 tone sunburst

Modern C-shaped maple neck with pau ferro fingerboard

Alder body

20 medium-jumbo frets

Vintage Noiseless Jazz Bass pickups (in curand Bartolini)

Master volume, pan, plus 3-band active EQ

 

 

2. Fender Precission Bass, made in USA, 4 corzi, negru cu masca neagra.

* Alder body

* Graphite-reinforced neck with modern C shape and satin polyurethane finish

* Rosewood fingerboard with rolled edges

* 20 medium jumbo frets

* Open-back cast machine heads

* 1 American Precision Bass split single-coil pickup

* Volume and tone controls

* S-1 switching (parallel/series)

* American string-thru-body bridge

* Chrome hardware

* 3-ply parchment pickguard

 

3. Behringer V-Amp Pro, destul de bun pentru cat a costat, are niste simulatoare de cabinete interesante, am obtinut tonuri cel putin satisfacatoare cu el.

 

4. Amplificatorul e un FBT de 75 W, pe care il suspectez ca ar fi facut pe undeva prin sec XIX. :)

 

5. De obicei folosesc pene Fender Medium 0.73 albe sau galbene.

 

6. Legat de corzi oscilez intre Hartke (Stu Hamm signature) si Carvin. Probabil ca ma indrept spre GHS Boomers (JLo signature)

 

asta e tot

Edited by oscar
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Hello!

 

Deocamdata, setup-ul meu suna cam asa:

 

Bass: Yamaha RBX 775 Silver 5-String

 

Corzi: D'Addario

 

Amplificare:

Head Laney Richter (300W) + Cabinet Laney Richter 4x10" (Celestion Speakers)

Combo Laney BC75 (75W - 15" HH Speaker)

 

Preamp:

Tech21 SansAmp Bass Driver DI

 

Efecte:

19" Compressor Behringer MDX 2600

EBS Multicomp

Boss Bass Chorus CEB-3

Hughes & Kettner Warp Factor

 

Multi-FX:

Behringer Virtualizer

 

Misc:

Procesor Zoom 3000B

Tuner Ibanez

Cabluri Cordial cu mufe Neutrik

Link to comment
Share on other sites

Salut !

 

Echipamentul meu (pe care nici n-am de gind a-l schimba) este :

 

1.un bass bulgaresc short-scale cu forma de Les Paul

 

-griff super subtire ne-curbat

-actiune extrem de joasa fara buzz

-22 de taste

 

2. un bass bulgaresc PULDIN

 

-forma : Precision Bass

-doza Precision + Jazz

-griff bunut dar cam biziie (este cam folosit)

 

3.Amplificator home-made intr-o cutie de redresor TESLA (da cam 10-15 w) si este excelent pe post de preamplificator sau ca un etaj primar de distortion PUR

 

4.Tape-deck AKAI foarte puternic, nivel de distortion EXTREM de redus, as zice chiar zero

 

5. Pick-up TESLA 2x4W

 

si imi va veni in viitorul apropiat

 

6.O statie DOINA 15 W pe lampi (2EL84 finali)

 

si

 

7. Un amplificator TAIFUN rusesc de 45 W cu doua intrari

 

In viata mea n-am avut foarte multi bani ... dar si atunci cind am pus mina pe un fender jazz bass ieftin am zis ca sunt lipit efectiv de griff ! Adevarul este ca scula buna se cunoaste de departe ! Va felicit pentru echipamente si sper ca sa fac si eu ceva cu ceea ce am la comanda mea !

 

Trei Dafini - Folk Psihedelic ... Salutari !!!

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Ce sa zic, exist si eu :) Cant pe acasa, pe la sala duminica, am trecut pe la vreo 2 basuri amarate, din care un Reghin cu doze de chitara era ala mai bun :), am in momentul asta un Aria Pro II model PE 200 copie de Gibson Ripper facuta in Japonia 1977 si o adevaraciune de MusicMan Stingray 4 facut se pare in 2002, rosewood fingerboard, la care inca mai am de platit B) Mai am si un SansAmp programmable bass driver care face minuni pt dozele pasive ale basului Aria Pro II. Ma rog, basul suna bine si fara SansAmp, dar functia de preamp il ajuta in primul rand, iar blend-ul SansAmp-ul ii schimba tonul spre ceva tzapan ;)

Nu ma intrebati unde cant cu sculele astea bunicele :) De cantat pe scena sper sa fac asta pana la urma si cu oarece satisfactie (ok, am mai cantat pe scena acum 8-9 ani la Casa Armatei, la serbarile liceului X :( ). Timpul insa lipseste: familie, servici...

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...
Guest Wickerman
Salut !

 

Echipamentul meu (pe care nici n-am de gind a-l schimba) este :

 

1.un bass bulgaresc short-scale cu forma de Les Paul

 

-griff super subtire ne-curbat

-actiune extrem de joasa fara buzz

-22 de taste

 

2. un bass bulgaresc PULDIN

 

-forma : Precision Bass

-doza Precision + Jazz

-griff bunut dar cam biziie (este cam folosit)

 

3.Amplificator home-made intr-o cutie de redresor TESLA (da cam 10-15 w) si este excelent pe post de preamplificator sau ca un etaj primar de distortion PUR

 

4.Tape-deck AKAI foarte puternic, nivel de distortion EXTREM de redus, as zice chiar zero

 

5. Pick-up TESLA 2x4W

 

si imi va veni in viitorul apropiat

 

6.O statie DOINA 15 W pe lampi (2EL84 finali)

 

si

 

7. Un amplificator TAIFUN rusesc de 45 W cu doua intrari

 

In viata mea n-am avut foarte multi bani ... dar si atunci cind am pus mina pe un fender jazz bass ieftin am zis ca sunt lipit efectiv de griff ! Adevarul este ca scula buna se cunoaste de departe ! Va felicit pentru echipamente si sper ca sa fac si eu ceva cu ceea ce am la comanda mea !

 

Trei Dafini - Folk Psihedelic ... Salutari !!!

Adi!!! Ce cauti aici? Apropo, si eu am bass d-ala Les Paul, dar din cate am auzit eu, e facut pe la Reghin :) . Oricum, Puldin-ul ala e chiar misto :) . You're a good bass player dude. I'll see you in school.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
Guest MrJackson
Cred ca am mai zis, dar imi place sa-mi aduc aminte.. am avut si eu unu dinala ca un prim-bass :)

 

Haha, ce vremuri, pufosule... da las' ca ti-a prins bine :)

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Am si eu o copie de Jazzbass facut la Reghin sau prin Bulgaria, nu stiu exact (initial avea chei cu fluturele facut dintr-un plastic sidefat - ceva idei?), din care nu a ramas original decat gatul si corpul. Doza de inalte e manarita dintr-una de chitara romaneasca, si chiar suna,cu carcasa de plastic negru facuta de mine, doza de joase nu mi-a iesit asa de bine ca prima, desi i-am aplicat cam acelasi tratament, doar ca are carcasa mai groasa. Tastiera am schimbat-o cu ocazia inlocuirii tijei din griff (cea veche s-a rupt in mana unui chitarist de 2 lei vechi), l-am retastat si cam atat. ...A si pt ca tot am mania carpitului am luat un Squier P made in China cu corpul fisurat, pe care urmeaza sa-l lipesc, si care la proba pe care am facut-o inainte sa-l desfac, suna surprinzator de bine.

 

La capitolul amplificare, am probat un cubulet de bass Fender care mi s-a parut extrem de firav, mic si slab, si de aceea la aceeasi bani (570 lei noi) am luat o pereche de boxe 2x20 cu amplif incorporat care de fapt sunt facute pt karaoke (2 intrari de mic si un line in pe RCA-uri, cu volume independente pe intrarile de mic pe de o parte, si pe line in pe de alta). Mie mi se pare ca suna decent, nu sunt foarte experimentat pe scule bune, si deoarece si amp-ul este chinezesc, nu voi avea probleme de compatibilitate... :)

post-3703-1169326584_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...
Guest rc_andrei

Salut, eu momentan am o chitara electrica dar vreau sa o vand si sa mi cumpar un bas. Am cantat si la ultimul jam pe bas (nu intru in detalii) am cantat si acasa si am ramas uimit de faptul ca pot sa fac niste chestii care daca vreau sa le fac pe chitara visez doar...am degetele groase si nu prea pot.

 

Vreau sa imi cumpar un bas cu 4 sau 5 corzi asta ramane de vazut nu stiu acum nu m am hotarat, dar as vrea sa fie ceva de genul sa pot sa cant si cu pana si cu degetele si sa aiba oarecum corzile tari si griful destul de rezistent. Pe ce am cantat la jam am impresia ca era oarecum de jazz sau precision adica nu prea puteai sa canti pe el chestii rapide si sa dai in corzile alea ca un animal... (asa vreau sa fac:D).

 

Eu stiu sa cant pe chitara destul de bine adica imi ies melodii etc nu sunt cine stie ce meserias nu zic asta dar intrebarea vine acum...ma consider incepator la bas sau cum vine treaba... Cam am nevoie de sfaturi de la voi apropo o sa am cam vreo 2000 lei pentru bas si eventual si un efect sau un amplificator...

 

Ah si stilul pe care o sa il cant cu trupa o sa fie heavy metal. Aici puteti sa ma ajutati la capitolul 4 sau 5 corzi daca as avea nevoie sau nu inca nu am cantat pe un bas cu 5 corzi...

 

Multumesc!

Link to comment
Share on other sites

Sa inteleg ca nu exista basisti de vin raspunsuri asa de greu...adica chiar si off topic da vreau raspunsuri ^^

ei bine, daca esti nerabdator :)

eu zic sa ramai la 4 corzi ca n-are rost sa te complici

ca sa te convingi, baga ochiul in cateva tabulaturi si ai sa vezi ca de fapt nu prea iti trebuie coarda Si gros

acuma, poate ca parerea mea nu conteaza dar daca dai asa bine cu "lopata", poti canta un bas profund cu coarda 5 daca ai idei

hai ca e de-ajuns cu consultanta pe seara asta :) glumesc mai

hai...spor

Link to comment
Share on other sites

Guest rc_andrei

Bleah nu imi iau cu 5 corzi no way bun deci cu 4 corzi. Marca Squier e buna? stiu ca ibanez fender yamaha ar fi OK dar am si pretentii nu imi plac modele nici in ruptul capului, majoritatea, cele care imi plac sunt pentru Jazz si Precision si nu vreau sa fac greseala sa mi cumpar un model de ala si sa nu pot sa cant mai agresiv pe el....ma intelegeti...

Link to comment
Share on other sites

cineva zicea "cumpara-ti cel mai scump instrument pe care ti-l permiti"

intre jazz si precision...precision e mai agresiv (ca sa zic asa)

tonul unui jazz e mai bland, mai dulce...intelegi tu ce vreau sa zic

eu zic sa te duci sa probezi niste basuri si sa-ti faci o parere. asa ce zice unu ce zice altul e destul de subiectiv in alegerea ta, conteaza sa-ti placa tie

Link to comment
Share on other sites

dar am si pretentii nu imi plac modele nici in ruptul capului, majoritatea, cele care imi plac sunt pentru Jazz si Precision si nu vreau sa fac greseala sa mi cumpar un model de ala si sa nu pot sa cant mai agresiv pe el....ma intelegeti...

 

Pai vezi ca pe un bass Fender Jazz cantau cei de la Trooper, deci destul de agresiv ? :)

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

"This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies.