www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

Service Profesional


Recommended Posts

Am avut de curand o problema cu amplificatorul meu Peavey classic 30. Am apelat la diversi prieteni electronisti, dar nu au reusit sa depisteze problema - suna fara dinamica si pierduse din putere, asa ca nu parea defect, ci mai degraba de calitate inferioara.

 

Am aflat de un service deschis de curand, Dominance Professional Tube Design si am apelat la ei. Se afla prin Pipera pe undeva, foarte aproape de metrou. Am fost primit cu multa amabilitate. Au introdus datele mele si ale amplificatorului intr-o baza de date, apoi aparatul a fost dus in service. A doua zi mi s-a comunicat la telefon ca defectul fusese depistat, de asemenea costul interventiei si data cand pot veni sa-l iau, iar a treia zi a fost gata. Am probat amplificatorul intr-o sala antifonata din cadrul service-ului si functiona perfect. Deci treaba merge repede. :)

 

Am platit, am primit factura, chitanta si certificat de garantie pe 3 luni. Pretul este unul decent. Cu ocazia asta am aflat si eu legislatia; orice reparatie trebuie insotita de un certificat de garantie, nu sa pleci cu el acasa si poimaine iar sa nu mearga.

 

Am intrebat daca se poate face ceva ca sa sune distortion-ul mai bine. Sunetul se poate schimba destul de radical prin inlocuirea unor tuburi din preamplificator. Ei pot face chestia asta, au in stoc diverse lampi, pe o gama variata de preturi; unele „new old stock” (fabricate pana in anii 80, cu o tehnologie care nu prea se mai foloseste in prezent, care dau un sunet mai bun, nu neaparat „vintage”). Trebuie sa fiu de fata ca sa hotarasc cum imi place. O sa revin cat de curand acolo si o sa va spun ce am realizat.

Link to comment
Share on other sites

Pai :

Daca luam experienta si stiinta de muuulti ani vechime a lui Dan Panaitescu,adaugam pe D-l Vasca,cel care facea statii de tip Marshall la tot Bucurestiul in anii '80,si care nu sunau rau deloc,si peste astea il punem pe Overdrive (sau mai bine sub,ca sa nu se cocoseze situatia :) ),de altfel Overdrive fiind singurul la care am curaj sa-mi duc ORICARE din ampurile mele,obtinem o echipa de specialisti imbatabila la ora actuala in domeniul amplificarii de chitara.Daca aceasta echipa este manageriata si supervizata de Sorin Urzica,patronul de la Music Club,(de altfel,chitarist,si chiar bun :) )a carui ureche este formata in directia corespunzatoare,un om care stie ca daca nu investesti ,in ziua de azi nu ai cum sa fii competitiv,ei,atunci nu prea se poate da gres cu o asemenea asociere :)

Mult succes unei initiative serioase

Link to comment
Share on other sites

Se pare ca a fost o lampa EL84 defecta si au mai reglat si bias-ul.Au fost foarte de treaba si nu m-au pus sa platesc tot setul de lampi finale; au imperecheat un tub de la ei cu cele din amp (evident, nu orice combinatie de tuburi da un sunet de calitate, dar asta asta s-a potrivit, am spus ca am probat-o si suna misto). Toata povestea a costat 146 de lei cu tot cu tva.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
Are cineva o idee cum se poate da de firma "Dominance Professional Tube Design" ?

 

Nu de alta, dar pe net nu am gasit nimic, iar timpul nu-mi permite cautari la fata locului.

 

Multam anticipat.

 

Este in Pipera, daca mergi cu metroul este foarte simplu : iesi de la metrou si traversezi strada (este linie de tramvai + strada) si mergi la stanga pana se termina un gard de la diverse firme/cladiri. Cam la 100 de metri de mers pe jos se face o intrare cu poarta glisanta, cum erau la fabricile de pe vremea cealalta. Am uitat ce scrie pe cladire dar cum intri pe poarta este cladirea din stanga si cand intri sunt indicatoare cu Dominance Amplifiers.

 

N-am pretentii de gps, dar sper ca am fost util.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Salut !

 

ca o completare...

 

dupa ce iesi din metrou la statia PIPERA si traversezi liniile de tramvai, o iei in stanga si o sa vezi la un moment dat o cladire lunga si joasa pe care scrie HBC, iar langa ea este o cladire pe care scrie ELBO !

 

in cladirea asta, pe care scrie ELBO, la primul etaj este firma DOMINANCE !

 

Urmeaza sa-si faca si site, dar dupa ce o sa aiba gata pozele produselor pe care le fabrica, sample-uri audio, date tehnice, etc...

 

Marcian

Edited by marcianpetrescu
Link to comment
Share on other sites

Si eu intentionez sa merg curand cu amp-ul la bias-at la Dominance.

I-am vizitat sapt trecuta si am probat cam tot ce aveau p-acolo in materie de amp-uri.

Cele vechi facute de Panaitescu suna f bine. Unele chiar excelent. M-a dat pe spate mai ales cel de 100w cu echoplex incorporat :)

Am avut si placerea sa probez noul amp Dominance care e inca in lucru (deocamdata nu are decat clean). Ce sa zic - excelent!!! Imi aduce aminte de un Orange, ceva mai Fender-esque. F f f f personal. Mult peste o serie de firme renumite care produc de serie.

 

In materie de service, am vazut cateva ampuri acolo, chiar si niste puteri f scumpe. Am primit si explicatii...practic te simti un client in adevaratul sens al cuvantului. Nici macar nu am sperat vreodata ca face cineva in Romania un service asa de calitativ! Jos palaria! :)

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Dominance Professional Tube Design - JOS PALARIA!

 

Aveam pana acum cateva zile deci un amplificator Doina Alfa Super 30W cu fel de fel de modificari si improvizatii primit de la profesorul meu de chitara; era amplificatorul pe care il folosisem la cateva cantari la care am amplificat o chitara Hora echipata artizanal cu o doza piezoelectrica, amplificatator care uneori bazaia, fluiera si de cele mai multe ori curenta. Toata lumea mi-a recomandat sa arunc relicva pentru ca, spuneau ei, e numai buna de clocitoare. Pentru ca pentru mine amplificatorul asta a redat primul sunet amplificat al chitarii pe care o foloseam atunci, si pentru ca tin la el, am refuzat sa-l arunc avand speranta ca se va gasi cineva care il va resuscita.

Ieri, dupa cateva zile de cand il adusesem la Dominance, l-am testat si pot sa va spun ca suna nemaipomenit, nu ma gandeam ca se poate ajunge la un asemenea rezultat si cred acum ca s-a muncit la el comparabil ca pentru unul nou. Au fost schimbate lampile cu unele noi, a primit potentiometre noi, condensatori electrolitici, au fost refacute transformatoarele, ce mai, a fost readus la viata. O sa atasez si cateva sample-uri imediat cum ajung langa difuzorul Goodmans, sa puteti auzi ce sunet poate sa razbata dintr-un astfel de amplificator, un sunet care poate concura fara probleme cu ampuri cu pretentii. Asa ca pot spune: Dominance Professional Tube Design - JOS PALARIA! Va multumesc foarte mult!

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Tocmai mi-am primit Marshall-ul JMP inapoi de la Dominance. Avea urmatoarea problema: dupa catva timp de functionare normala se incalzeau lampile finale foarte tare (incandescent in partea din mijloc a lampii), facea un zgomot de fond foarte puternic, iar apoi se ardea siguranta de iesire (aveam senzatia ca o sa explodeze). L-am trimis la ei si in aproximativ o saptamana (asta in principal pentru ca noile lampi finale au fost comandate din Anglia) l-am primit inapoi in stare perfecta si cu un sound mult mai bun decat inainte.

Pe langa remedierea efectiva a problemei, ampul a fost modificat inapoi la specificatii plexi (el fusese modificat mai demult la o schema de preamp asemanatoare mai degraba cu JCM800), pastrand caracteristicile de plexi(2 canale-2 volume) dar adaugandu-se si master volume. In plus fata de asta, i s-a montat o bucla cu buffer pe lampa, posibilitate de comutare serial/paralel si inversare de faza.

Pe toata durata reparatiilor/modificarilor am fost informat pas cu pas despre tot ce se intampla si amplificatorul a fost trimis inapoi la termenul stabilit, fiind insotit de un mini manual de utilizare si explicare a noilor functii/modificari.

 

Recapituland:

 

modat inapoi la specificatii plexi

master volume

inlocuit lampi finale, refacut bias

montat bucla cu buffer pe lampa, switch serial/paralel si switch inversare faza

 

Adaugandu-se la acestea faptul ca am fost tratat asa cum ar trebui de fapt sa fie tratat un client (si nu se intampla mai nicaieri la noi), si faptul ca reparatiile au un termen de garantie de 90 de zile, pretul de 787 lei mi se pare de bun simt, mai ales ca manopera aferenta a fost doar 300 de lei, restul fiind piese revandute de catre ei la cost de achizitie (fara adaos).

 

Domnilor de la DOMINANCE, JOS PALARIA ! :)

Edited by mihaitarta
Link to comment
Share on other sites

Guest Player_1

sper sa nu dau cu nuca-n perete...dar e vreo sansa ca domnii sa vanda amplifuri? sau sa faca la comanda? ca nu am mai auzit de nimeni sa faca ampuri pe tuburi la comanda, dupa specificatiile cumparatorului...again, scuze de offtopic

Link to comment
Share on other sites

te salut !

 

sunt prieten bun cu Dan Panaitescu(PANDA) si din cate am vorbit cu el, NU AR FI NICI O PROBLEMA sa faca un amplif de chitara pt. un anumit chitarist dupa specificatiile lui !!

 

Dar, cum spunea si el, trebuie ca acel chitarist sa stie CLAR ce vrea !!! SI SA INTELEAGA FOARTE CLAR CA O ASEMENEA LUCRARE COSTA !!!!

 

In ceea ce ma priveste, Dan mi-a trecut cele 2 MESA BOOGIE STUDIO .22 - de la 110V la 220V(nu stiam ca se poate la amplifurile mele - fiind aduse din USA direct ! Unele nu permit ca direct din transformator sa se faca schimbarea asta ! o treaba super profesionala, la care s-a adugat un service complet de verificare a potentiometrelor (schimbate 3 cu unele americane foarte bune !) si a lampilor !

 

Nu a fost foarte mult de lucru, pretul a fost OK ! s-a lucrat repede !

 

Tot respectul !

 

Stati cu ochii pe cei de la DOMINANCE !

 

o sa scoata niste super chestii pe piata !!!

 

Marcian Petrescu

Link to comment
Share on other sites

Am vazut / probat cateva din amp-urile Dominance.

Curand voi proba cateva efecte pe care intentioneaza sa le scoata pe piata (de ex. fuzzface, alimentator pt pedale, etc).

Deja am probat cateva pedale, care la vremea aia erau inca in teste.

Super-calitate!

Da, se pot modifica / face amp-uri la comanda. Am purtat o discutie in sensul asta cu Dan Panaitescu. Fiind profesionisti, intrebarile sunt la obiect: deci trebuie sa vii cu tema facuta de-acasa, trebe sa stii exact ce sa ceri.

Am fost deja cu un amp la ei - servicii ireprosabile! Am sfatuit si pe altii sa mearga la Dominance.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Sãptãmâna trecutã mi-am modat ºi eu amp-ul (Peavey Windsor Studio ) la Dominance Professional Tube Design. Eu voiam o modificare a etajului de preamplificare pt. a obține un clean mai bun (preamp-ul intra prea repede în regim de drive ºi nu se simțea suficient de bine EQ-ul în ton), aºa cã am scanat schema electricã din manualul utilizatorului ºi i-am trimis-o pe mail d-lui Panaitescu. Acesta, foarte amabil,dupã ce a analizat schema amp-ului, mi-a propus douã variante, iar eu am ales-o pe cea de transformare în combo cu douã canale - clean ºi drive (Windsor Studio vine din fabricã ca single channel amp) ºi pot spune cã am fãcut o alegere fericitã. Deci, dupã câteva schimburi de mail-uri ºi discuții telefonice, cu soluția aleasã ºi cu prețul stabilit, am pus combo-ul la pachet ºi l-am trimis în Bucureºti la firmã prin curier (eu fiind din provincie). Modarea amp-ului a fost realizatã în decurs de câteva ore, în ziua în care l-au primit, + mi-au fãcut ºi un footswich pt. schimbarea canalelor, iar a doua zi mi-a fost expediat înapoi la Bistrița. Urmãtoarea zi combo-ul a ajuns intact la mine ºi l-am probat ºi ce pot sã vã spun - SATISFACÞIE FÃRÃ ALCOOL - vorba reclamei. Amplificatorul sunã mult mai bine (pt. cã pot ridica nivelul canalului de clean fãrã sã intre în drive ºi se simte mult mai bine EQ-ul din preamp)ºi are douã canale , cu volume independente. Butonul de boost de pe panoul frontal a fost transformat în switch între canale, iar pot. de vol. la clean a fost montat pe panoul din spate. Ataºez un pdf cu factura ºi cu descrierea transformãrii fãcutã de domnul Panaitescu. Mai spre searã am sã pun ºi niºte poze. Oricum, pot spune cã modarea a fost fãcutã cu profesionalism ºi rapiditate. :)

Modare_Peavey_Windsor.PDF

Link to comment
Share on other sites

Pozele promise. Dupã cum se observã panoul frontal nu a suferit modificãri, doar butonul de boost a primit o nouã destinație - aceea de switch între canale. Pun o pozã cu footswitch-ul ºi una cu panoul din spate pe care a fost montat lângã jack-ul de footswitch un potențiometru de volum pt. canalul de clean. Potențiometrul a fost montat excelent fãrã sã lase urme care sã trãdeze cã a fost modificat panoul. Tonul de clean e acum mult mai bun, iar cel de drive a rãmas la fel. Felicitãri încã odatã celor de la firmã ºi pãrerea mea este cã puteți apela cu încredere la ei.

post-1208-1242757901_thumb.jpg

post-1208-1242757950_thumb.jpg

post-1208-1242758036_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Excelent! Si pretul e mai mult decit cinstit.

 

Da, prețul e ok. Am uitat sã menționez cã am renunțat la funcția de boost pt. cã în momentul activãrii boost-ului EQ-ul preamp-ului nu mai avea efect, deci era cu 10 db mai mare semnalul, dar suna ca ºi cum aº fi dat la ora 12 baºi, medii, înalte (flat). Deci boost-ul era cam nasol.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Astazi mi am primit si eu amp ul de la Dominance Professional Tube Design.. Vreau sa spun ca am trimis un amp si am primit altul inapoi – in sensul ca “vechiul” amp era cam lipsit de vana, avea un singur canal.. iar ce s a intors inapoi e total diferit.. e plin de viata, Eq ul acum chiar are un rol si mai are si un canal in plus.. – asta pe scurt.. acum povestea detaliata:

 

Amp ul a fost la origine o copie de Orange AD15 cu un singur canal, Eq, Volum si Presence – 2 x 12ax7(1in preamp, 1phase inverter) si 2xEL84 in poweramp. In timp mi am dat seama ca as avea nevoie ca el sa fie ceva mai nevos(cu volumul la maxim scotea un crunch) asa ca am cautat pe net schema de AD15 poate poate reusesc io sa fac ceva(din pacate nu prea am inteles mare lucru din ea – dar 2 persoane binevoitoare de aici de pe forum, dupa ce si au aruncat un ochi pe schema au ajuns la o concluzie: “vrei mai mult gain iti mai trebuie o lampa in preamp”) eu nu aveam si nici nu am cunostintele si indemanarea sa fac aceasta modificare asa ca am apelat la domnul Paraschivescu – l am stresat cu o multitudine de PM uri – si mi a raspuns la fiecare – initial a incercat sa mi explice ce modificari as putea sa i fac eu inspirandu ma din alte scheme cat de cat asemanatoare cu Orange AD15 dar in final am ajuns la concluzia ca trebuie sa trimit amp la Dominance Professional Tube Design pentru ca eu nu m as fi descurcat sub nici o forma sa fac modificarile.

 

Joi am impachetat amp ul si l am trimis la Bucuresti prin curier pt a suferi operatia de infrumusetare(NU ESTETICA!).

 

Vineri dimineata domnul Paraschivescu m a sunat sa mi confirme ca a primit pacientul i a facut o “examinare rapida” si cateva “analize de rutina” si a inceput sa ma interogheze cu privire la tonul pe care mi l doresc: Clean mai bun? Drive mai bun? Cat de mult? In ce fel? In ce sens? Dupa ce am stabilit si aceste detalii a inceput operatia.

 

Luni dimineata m a contactat iarasi domnul Paraschivescu pentru a mi prezenta starea pacientului si operatiile si operatiunile care i au fost facute:

- trecerea amp ului din clasa A in clasa AB – adica acum are ceva mai multa putere

- modificarea lui dupa conceptul unui Dumble

- modificarea canalului de clean - care acum este mult mai profund si cristalin

- adaugarea canalului de drive – cu eq comun cu al canalului clean si controlat de 2 potentiometri (volum si gain) – canal care este foarte nervos si care suna ff plin

- adaugarea unei lampi NOS 12ax7 in preamp

- montarea pe panoul din fata a comutatorlui pt canale – cu mufa corespondenta pe panoul din spate pt footswitch

- plus alte imbunatatiri – am observat ca au fost schimbati niste condensatori, au fost adaugate 2 trim pot uri – pt a ajuta la reglarea bias ului atunci cand o sa trebuiasca schimbate lampile din poweramp, au fost repozitionate unele cabluri in interiorul amp ului

- au fost schimbate unele jack’ uri de pe panoul din spate – din lipsa de spatiu

 

Marti dimineata am fost sunat de catre domnul Panaitescu si mi a spus ca amp ul tocmai a fost testat, impachetat si trimis prin curier inapoi acasa.

 

Miercuri – adica astazi – am primit un amp care acum are viata, are un clean mult mai bun, are un canal de drive foarte placut, are 3 reglaje pt “gain” – adica pot obtine sunete foarte variate pe canalul de drive.

 

In concluzie:

- sunt foarte fericit cu “amp ul nou” care SUNA mult mai bine decat “amp ul vechi”

- sunt foarte bucuros ca am dat peste acesti oameni – rareori intalnesti la noi oameni care sa fie atat de buni profesionisti cat si plini de bun simt

- ma bucur iarasi pt ca am fost tratat ff bine de catre domnul Paraschivescu – in sensul: “clientul nostru stapanul nostru”

- nu am decat cuvinte de lauda pentru acesti oameni

- ma bucur si mai mult pt ca pretul a fost unul de foarte mult bun simt

- mentionez ca mi au taiat chitanta si mi au dat factura

 

Sunt foarte multumit si nu pot sa zic decat :) pentru Dominance Professional Tube Design.

 

Poze si sample uri in curand.

Link to comment
Share on other sites

  • 8 months later...

Salutare!

Stie cineva dc mai exista acest Dominance Professional Tube Design? Ma bucur mult sa aflu de o astfel de initiativa, mai ales ca "review-urile" scrise pe aici despre ce se petrece in cadrul acestei compani suna foarte promitator. Are cineva o adresa de contact al dl-ului Panaitescu? Caci as dori sa-l intreb dc ar putea face ceva pentru sunetul de clean al unui Mesa rectifier. Merci mult!

Link to comment
Share on other sites

Salutare!

Stie cineva dc mai exista acest Dominance Professional Tube Design? Ma bucur mult sa aflu de o astfel de initiativa, mai ales ca "review-urile" scrise pe aici despre ce se petrece in cadrul acestei compani suna foarte promitator. Are cineva o adresa de contact al dl-ului Panaitescu? Caci as dori sa-l intreb dc ar putea face ceva pentru sunetul de clean al unui Mesa rectifier. Merci mult!

 

Exista. Ia legatura cu dl Panaitescu si te lamureste ce si cum (panda pe forum).

Link to comment
Share on other sites

Am avut si eu ocazia sa colaborez cu domnii Panaitescu si Paraschivescu. Le-am trimis un kit Brown Note D'lite pentru asamblare. Din punct de vedere al manoperei a iesit perfect (totul e lucrat curat, cu mare grija). Pentru asamblare s-au inspirat din poze cu un amplificator Dumble si Fuchs ODS. Desi nu era prevazut initial, au adaugat si switch de bass, mid si bright. Pe urma au fost adaugate reverb, bucla paralela si un eq intern. Totul a iesit foarte bine, iar amplificatorul suna excelent desi mai are nevoie de putin tweaking (evident din motive de gusturi). M-am sfatuit cu dl Panaitescu si am hotarat ca cel mai bine este sa revin la ei dupa ce se "rodeaza" componentele adica minim 30 de ore de cantat. De asemenea, mai doresc sa il folosesc cu lampi 6v6 pentru ca la 44 w acopera tobele, iar daca il dau mai incet nu mai suna la fel. In concluzie, recomand serviciile lor mai ales pentru calitate, dar si pentru pretul bun (16 mil m-a costat toata afacerea) si timpul de executare al lucrarii (la mine a durat cam o saptamana).

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

"This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies.