www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

Jamvox


SKU
 Share

Recommended Posts

JamVOX

 

 

Este evident ca traim intr-o lume digitala in care tehnologia este la mana oricui ar fi fi imposibil.

In trecut nimeni nu si-ar fi imaginat un chitarist construindu-si sound-ul prin intermediul unui software insa odata cu aparitia unor pachete ca Amplitube sau Guitar Rig s-a putut observa cu usurinta o mai mare adaptare catre acest domeniu. Este adevarat ca pentru majoritatea chitaristilor imaginea unei chitare legata la un amplificator pe lampi la volum inalt este un absolut. Insa de ce ar mai fi inca folosit un astfel de software? Datorita usurintei,calitatei si imenselor posibilitati pe care aceste programe le pot oferi. Observand ca aceasta piata in formare este deja agreata din ce in ce mai multi chitaristi, veteranii de la Vox, unii dintre liderii pe piata amplficatoarelor si nu numai, si-au unit fortele si au dezvoltat JamVOX, un pachet complet destinat celor pentru care chitara este un hobby dar si celor care vor sa o foloseasc intr-un cadru profesional.

 

Pachetul JamVOX include :

- Monitor

- JamVOX

+Cablu USB, CD instalare( JamVOX, drivere, manual), 2 CD(28 piese karaoke), Ghid instalare.

 

 

- Monitorul este partea hardware, externa care incorporeaza pe panoul frontal : 2 difuzoare active de 3 inch de calitate decenta , intrare audio pentru chitara, intrare pentru microfon, iesire pentru casti iar in spate: Line In, Line Out, intrare pentru pedala de expresie , footswitch si un port USB( 2 intrari 2 iesiri)

De asemenea monitorul joaca si rolul de interfata audio 2in/2out 16 Bit/96KHz pentru intrare si 24 Bit/96 Khz pentru iesire avand chiar si suport pentru drivere ASIO ce permit inregistrarea si utilizarea software-ului la o latenta foarte mica. Deoarece calitatea audio pe care o poate atinge, chiar si fara o placa audio performanta se poate atinge o calitatea foarte buna a sunetului. Un lucru remarcabil este ca toate aceste facilitati sunt alimentate direct prin portul USB deci nu aveti nevoie de alimentare suplimentara. Ca dimensiune monitorul are 24 cm x 16 cm x 12 cm si are o greutate de doar 2.5 kg ceea ce inseamna ca este foarte mobil si este ideal pentru a fi folosit impreuna cu un laptop in cazul in care nu aveti mult loc la dispozitie, asta facand-ul un dizpozitiv foarte fiabil.

 

lg_jamvox_front.jpglg_jamvox_rear.jpglg_jamvox_screen1.jpg

 

 

- Software-ul JamVOX in sine reprezinta o evolutie fata de generatia de programe precedenta prezentand o interfata grafica usor de inteles.

Calitatea sunetului redat este surprinzator de buna putand fi emulate sound-urile a 19 amplificatoare, si 12 cabinete, producatorii laudandu-se cu tehnologia Virtual Valve Reactor care pare sa-si faca datoria in a emula dinamica, tipul de lampa folosit cat si clasa A/B.

Acuratetea cu care au fost copiate sound-urile amplificatoarelor respective este in general buna, gama fiind una foarte larga plecand de la clean-ul unui VOX AC sau Fender pana la amplificatoare high gain gen Marshall, ENGL,Mesa, bineinteles numele fiind schimbate din motive lesne de inteles, insa sound-ul este destul de evident si de apropiat de cele originale.

JamVOX da utilizatorului si posibilitatea de emulare a 12 cabinete, lucru foarte benefic pentru cei care vor folosi software-ul pentru inregistrari si proiecte profesionale.

Pe langa amplificator si cabinet utilizatorul mai poate alege si dintr-o gama de 54 de pedale ce pot fi folosite pentru a obtine sound-ul dorit. Bineinteles si aici calitatea sunetului variaza de la un efect la altul. Este evident ca si aici s-a incercat copierea unor pedale celebre care ,indiferent daca au sau nu acelasi sound ca cele reale, suna foarte bine. Pe langa aceste pedale mai gasim si o lista lunga de efecte de modulatie, delay si reverb fiecare avand modele care suna exemplar.

Acum avand toate aceste facilitati la indemana putem incepe sa ne cream sound-ul dorit. Acest se poate realiza cu ajutorul unei interefete intuitive si usor de folosit, ce se prezinta sub forma unui lant in putem plasa in orice ordine dorim efectele, amplficatorul si cabinetul dorit. Ordinea in care aceste elemente sunt puse afecteaza sunetul destul de evident deci este nevoie de cateva experimente pana sa ajunge la un ton placut. Multitudinea de optiuni pe care le avem la dispozitie ofera un numar nelimitat de tonuri pe care le putem crea, iar usurinta cu care acestea pot fi combinate si mutate pe lantul audio ar face invidios si pe cel mai rapid tehnician.

 

Pe langa functia de emulator, JamVOX ne pune la dispozitie si un player audio cu o functie extrem de interesanta pentru incepatori numita XTracktion (GXT) care cu usurinta si cu ajutorul unui sistem grafic poate extrage dintr-o melodia doar partea de chitara sau o poate anula lasand melodia sub forma de backing track si dand posibilitatea utilizatorului de ca canta peste. Tot in ajutorul incepatorilor si nu numai vin si functii de incetinire a tempo-ului si metronom. Deci cu ajutorul acestor functii putem extrage de exemplu chitara solo din aproape melodie si exersa la viteza dorita. Bineinteles ca intreaga melodie poate fi afectata in mod negativ de functia GXT insa poate fi trecut cu vederea tinand cont de utilitatea foarte buna a sa. Dupa cum am mai spus programul are si functie de inregistrare pe mai multe straturi asemenea programelor audio dedicate . Calitatea inregistrarii este buna si cu o latenta foarte mica tinand cont de specificatiile destul de bune ale interfetei audio integrate in monitor si a driverelor ASIO. Un alt element ce merita mentionat este Drum Machine-ul integrat ce are memorat 100 de sample-uri de tobe care pot fi folosite pentru a crea ritmuri peste care puteti canta si va puteti inregistra. Este evident ca nu gasim aceeasi calitate si aceeasi posiblitate de personalizare ca la programele audio scumpe, insa pentru pretul si piata pentru care este plasat, JamVOX isi face treaba exemplar. Software-ul poate fi folosit si ca player audio avand posibilitatea de a reda formatele MP3 / AAC / WMA / WAV / AIFF, utilizatorul avand la indemana cateva optiuni cu care poate modifica redarea acestora.

De asemenea baietii de la VOX pun la dispozitie si un site JamVOX-Online unde utilizatorii pot face schimb de preseturi si pot purta discutii. Cu putin noroc acest site s-ar putea dezvolta intr-o comunitate.

 

Conectarea la calculator este foarte simpla prin intermediului portului USB, ramanand doar sa instalati driverele interfetei audio si software-ul si sunteti gata de cantat.

 

 

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Programul detecteaza daca-i conectat monitorul, si daca nu il gaseste, nu porneste. In plus nu ai nici o optiune de a selecta alta intrare/iesire din program deci imi imaginez ca daca ai putea porni programul tot nu ai putea sa canti ca nu ai posibilitatea sa-ti seelectezi alta placa de sunet.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 years later...
Guest bodom33

de la varianta jamvox 2.0 se poate folosi softul si cu alta placa de sunet/driver asio,insa doar dupa ce a fost detectat la instalare monitorul jamvox.

cel putin asa scrie la eiei pe pagina,

cu alte cuvinte poate folosi oricine soft-ul daca are un prieten cu jamvox,cel putin asa cred,chiar acum downloadez varianta 2 de la jamvox sa incerc.

Link to comment
Share on other sites

Guest bodom33

Gata si testul cu o alta placa de sunet (ESI UGM 96).Merge softul de la jamvox si fara monitorul oferit de ei insa trebuie activat de acest monitor

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

"This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies.