www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

Radacinile "metalului"


karpi
 Share

Recommended Posts

  • Replies 161
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Unul dintre lucrurile care mi-au placut la Friedman, a fost felul in care tine pana.

 

Pentru mine ala e unul din putinele lucruri care nu'mi plac si in plus are mimica aia.. a fetei in timp ce canta... :)) dar pana la urma important e ca stie sa cante.

Edited by riffsjohn
Link to comment
Share on other sites

Imi permit sa iti vb asa pt ca esti un nesimtit,am incercat sa ma abtin, dar degeaba...odata ca il critici pe Arpi si nu vad de ce.....Mare metalar ,,tru" c esti tu :)

,,Skillu tau" la chitara lasa de dorit din video-u ala tampit....asa ca inainte sa critici pe altii...kre chiar mai canta si alte kestii de kre tu nici nu t poti atinge si pot face corect multe kestii pe grif si sa si sune fast cu panatie CORECTA , incearca sa te abtii si sa nu mai abuzezi si de diverse halucinogene inainte sa judeci pe cineva dupa nush ce ti-a picat tie ca-i ,,gresit", ca iesi tu in pierdere. O zi buna, blehare! END of story.

 

Acest post a aparut in timp ce scriam eu pe al meu , nu l-am vazut .

Draga @archangelo nu este vorba de nici un atac doar o neintelegere iscata din deschiderea a doua topicuri despre Metal dupa discutiile de pe acel topic cu "CEi mai Cei ...chitaristi...."

Nu este cazul sa te enervezi trebuie sa ne purtam ca niste oameni civilizati educati si care se ocupa de cultura.Toti avem numai de castigat in experienta in largirea vederilor generale asupra muzici pop/rock/blues si ce-o mai fi.

Daca @BCRich i-si sustine parerea si cum vezi si argumenteaza este de laudat nu este doar un fan orb al unei miscari si de fapt el are drreptate eu doar vreau sa largim aria de observare a fenomenului muzical .Este util unui muzicant sa vada pe unde se afla in terenul muzical.Poate lua mai usor o hotarare cand vrea sa schimbe ceva in muzica sa deoarece i-si poate construi o conceptie o "strategie" pe care s-o urmeze. Multi artisti au pierdut timp cautand-usi arta in directii gresite , si cand i-a venit revelatia poate a fost prea tarziu.TIMPUL este cel mai mare dusman al artistului.

Link to comment
Share on other sites

[,,Skillu tau" la chitara lasa de dorit din video-u ala tampit.]-am zis eu ca stiu sa cant la chitara? :)

[asa ca inainte sa critici pe altii...]-am criticat eu pe altii cum canta? Poate mi-am zis parerea, asa cum o faci si tu acum,dar intr-un mod mult mai frumos(daca te referi la topicul cu inregistrari)

http://forums.rgc.ro/index.php?showtopic=2...mp;#entry275000

[diverse halucinogene inainte sa judeci pe cineva ]-bai cocotierule, eu nici bere nu beau!

[,,pot face corect multe kestii pe grif si sa si sune fast cu panatie CORECTA"]-Cel mai mult imi place ca te lauzi singur,esti si modest -un viitor de vedeta asigurat :D

 

Te-ai bagat si tu..exact ca musca in c**u calului!

Multumesc pentru critica,se pare ca a mai aparut o vedeta care stie sa cante perfect la chitara.

Felicitari!

 

http://www.youtube.com/watch?v=v66ypM4RTFI

Sa te critice uneven.pieces la faza asta, e fan Slayer inrait. :D

 

 

Karpi,

ok, eu sunt oaia neagra,am sa parasesc aceasta comunitate unde daca nu esti ca toti, esti prost(chitarist,om,etc)...si pocnit in cap cu ideiile celorlati,dar tu nu ai dreptul la o parere.

 

Imi pare rau daca am indrumat pe cineva gresit in decursul acestui timp.

D-l Archangello...cu atitudinea asta,o sa ajungi "departe".-esti vedeta! Te simti mai bine?

Un admin poate sa imi stearga contul,ca eu nu ma pricep(la fel ca la chitara).

Mi-a facut placere sa cunosc anumite persoane,Karpi e una din ele(am avut cu cine ma contrazice si discuta)-chiar daca ma considera penibil si etc.

Cu restul...ne vedem pe scena! ;)

[,,pot face corect multe kestii pe grif si sa si sune fast cu panatie CORECTA"]-Cel mai mult imi place ca te lauzi singur,esti si modest -un viitor de vedeta asigurat

 

Sincer , era vorba de Arpi, ca stiu ce poate :P mai canta si el shreddereli :)

 

Gata mai nu ma cert, chiar nu doresc sa fim asa , doar m-am enervat...nu incerc sa fiu vedeta,honestly.

Promit -ca aku am si eu amp mai decent- sa fac un alt video cu melodia aia, si angel of death and other stuff...

Sorry, a fost cam deplasata reactia, recunosc... mai bine bem ceva, chiar nu sunt genul care ma cert asa !! :)

Link to comment
Share on other sites

NU e vorba de Karpi! Era vorba de tine,oricat incerci sa o intorci.

Karpi stiu cum canta,am ascultat si am vazut inregistrari cu el,deci nu e cazul sa imi zici.Multumesc oricum.

 

QUOTE (Archangello)"...iti postez oriknd video cu ce vrei tu arpegii si ies pe metronom si tot c vrei tu, blehar metalar adevarat ce esti"-modestia ta de care vorbeam.

E postat la topicul tau cu inregistrarea.

 

Din partea mea,mult succes si timp de studiu.(cu atitudinea stai prost si cu nervii...nasol la varsta ta)

 

Am lamurit si problema asta...cum scrie si la semnatura... :)...ne vedem!

Edited by BCRich
Link to comment
Share on other sites

Guest Wanderer
zakk wylde chitarist de blues-country? i don't think so! :)

 

 

 

pai da ... eu nu prea inteleg ce nu ai inteles ... am vrut sa zic ca de obicei chitaristii de metal ( Dimebag , Hamett ) etc nu pot canta blues dar chitaristii de blues ca si Gary Moore , sau Slash , sau Perry au cum sa cante pe piese mai dure ( Thin Lizzy , Aerosmith , Guns sunt catalogate ca fiind trupe de Metal ) .

 

Cursedone, asculta albumul solo a lui Zakk Wylde, Book of Shadows. O sa ramai uimit. :) Si uita-te la diverse interviuri cu Zakk Wylde unde zice clar ca pentru el SI pentru bunul lui prieten Dimebag, blues-ul reprezentau fundatia muzicala. Nu am chef acum sa caut link-uri. Dar daca cauti pe youtube sigur gasesti. Sincer nici eu nu as fi crezut avand in vedere genurile abordate de ei, daca nu il auzeam (zicand si cantand). Cat despte Kirk Hammett, este un interviu intr-o revista germana Gittare&Bass, editia de august, cu Hammett in care zice asa: Reporterul: "Jazz?" KH: "Foarte mult Jazz in orice caz, dar si Heavy Metal clasic, Bossanova, Blues. Si pot sa adaug si muzica Country." In interviul asta admite si ca are un profesor de jazz. :)

Link to comment
Share on other sites

Guest knightwolf256

din pacate postul e prea lung si nu am mare chef sa-l citesc , in schimb daca ma iau dupa ce am citit : DOAR primul val de Heavy-Metal este FOARTE INFLUENTAT DE BLUES , fiindca din al doilea val, numit si NEW WAVE OF BRITISH HEAVY-METAL au aparut influente mai puternice din muzica clasica si punk . Unde se vad influentele astea ? In faptul ca s-a marit tempo-ul , fiind mai rapizi si a devenit mai agresiv , partea de muzica clasica se observa la vocile solistilor , doar a unora !! (ROB Halford - in special) , care foloseau tipete si muulte note inalte , si sa nu uit de solo-uri , sunt mai rapide si facute pe note inalte , dau ca exemplu trupa Accept , nu or fi ei nwobhm , dar au influentat multe trupe de speed , thrash si power . Sa nu uit o chestie : in Metal a aparut PEDALA DUBLA , ea fiind Inventata de Dave Lombardo de la Slayer !!!!!! - FARA PEDALA DUBLA , METALUL NU E METAL , asta fiindca mai toate trupele de Metal au adoptat-o , ceea ce o face un element unic pentru stil , desi a fost adoptata si de alte genuri de rock .

Link to comment
Share on other sites

Sa nu uit o chestie : in Metal a aparut PEDALA DUBLA , ea fiind Inventata de Dave Lombardo de la Slayer !!!!!! - FARA PEDALA DUBLA , METALUL NU E METAL , asta fiindca mai toate trupele de Metal au adoptat-o , ceea ce o face un element unic pentru stil , desi a fost adoptata si de alte genuri de rock .

 

pedala dubla aparuse de mult... las-o balta...

oricum din posturi anterioare stim ca matale esti praf... doar ca m-am gandit ca poate citeste altcineva mai neinformat si nu stie de nenea asta... http://en.wikipedia.org/wiki/Ginger_Baker

si mai erau cativa care faceau pe tobe si pedale duble minuni cand dave lombago manca gris cu lapte...

 

de data asta nu m-am putut abtine... dar ma enervezeaza copilu' asta de fiecare data cu posturile lui...

Edited by CiocanelBloodyCIocanel
Link to comment
Share on other sites

Guest andypopa

Pe mine ma doare capul cand citesc unele posturi de pe forumul asta. Chestii care, in mod normal, sunt de bun simt unii dintre noi parca... nu le nimeresc.

 

De Marty Friedman -Megadeath- ai auzit?

Spre rusinea mea nu, dar e un tip cu acelasi nume in Megadeth.

 

Marty Friedman asta da e grozav gagiul da nu numa in blues , si in progrock .

Sa ne intelegem: sunt un mare fan Megadeth... dar ce-a cantat Friedman acolo a fost, nasol, super-awkward in unele momente si a incercat sa compenseze lipsa feelingului prin niste pasaje mai tehnice spre sfarsit. Nu pot sa spun ca m-a pacalit. Mai mult decat ca sunt un mare fan, solourile lui de pe trackurile 'deth au exact elementul ala inedit pe care il caut intr-o piesa (vezi foreclosure of a dream) except ca desi nu sunt nici 5% of the guitar player he is, ma puteam descurca mult mai bine la treaba aia, fara 90% din the fancy shit that he tried.

 

NU, nu sunt genul de om care crede ca daca faci vibrato mult, canti foarte incet si faci weird faces ai feeling... insa hai sa ne definim feelingul cat de cat corect. Feelingul nu este corectitudinea executiei sau daca-ti place pasajul, e ceva well beyond that. I challenge anyone to say that Friedman had any feeling in chestia aia.

 

karpi, glumesti, nu?

Edited by andypopa
Link to comment
Share on other sites

Pe mine ma doare capul cand citesc unele posturi de pe forumul asta. Chestii care, in mod normal, sunt de bun simt unii dintre noi parca... nu le nimeresc.

 

 

Spre rusinea mea nu, dar e un tip cu acelasi nume in Megadeth.

 

 

Sa ne intelegem: sunt un mare fan Megadeth... dar ce-a cantat Friedman acolo a fost, nasol, super-awkward in unele momente si a incercat sa compenseze lipsa feelingului prin niste pasaje mai tehnice spre sfarsit. Nu pot sa spun ca m-a pacalit. Mai mult decat ca sunt un mare fan, solourile lui de pe trackurile 'deth au exact elementul ala inedit pe care il caut intr-o piesa (vezi foreclosure of a dream) except ca desi nu sunt nici 5% of the guitar player he is, ma puteam descurca mult mai bine la treaba aia, fara 90% din the fancy shit that he tried.

 

NU, nu sunt genul de om care crede ca daca faci vibrato mult, canti foarte incet si faci weird faces ai feeling... insa hai sa ne definim feelingul cat de cat corect. Feelingul nu este corectitudinea executiei sau daca-ti place pasajul, e ceva well beyond that. I challenge anyone to say that Friedman had any feeling in chestia aia.

 

karpi, glumesti, nu?

 

ce frumos ai scris tu aici ... pacat ca scrii in 2 limbi si noi nu prea stim englezo-romana de balta de asta ( asta asa ca sa-ti treaca sa te iei de astia care asculta megaDEATH )

Link to comment
Share on other sites

.... super-awkward in unele momente si a incercat sa compenseze lipsa feelingului prin niste pasaje mai tehnice spre sfarsit....... desi nu sunt nici 5% of the guitar player he is, ma puteam descurca mult mai bine la treaba aia, fara 90% din the fancy shit that he tried.

 

NU, nu sunt genul de om care crede ca daca faci vibrato mult, canti foarte incet si faci weird faces ai feeling... insa hai sa ne definim feelingul cat de cat corect. Feelingul nu este corectitudinea executiei sau daca-ti place pasajul, e ceva well beyond that. I challenge anyone to say that Friedman had any feeling in chestia aia.

 

Asta cum se cheama ? Romano-Engleza ? Neo-Romana ? X-Romana ? Cvasi-Romana ?

 

"TIP" de la mine pentru toti care au impresia ca daca vorbesc precum un personaj din Caragiale (e o analogie evident), vor da impresia de a fi mai inteligenti, ori mai culti, ori ce mai cred ei ca sunt .... Ei bine .... nu sunteti, ba din contra, sunteti stresanti, penibili si transparenti in incercarea voastra de a va impopotona limbajul cu semi-expresii, cuvinte si anecdote din engleza.

 

PS: Asta nu e un atac la persoana, ci doar o constatare a mea cu privire la exprimarea ... "neo-romaneasca" a unor persoane in ziua de azi si care devine din ce in ce mai iritanta.

 

Acum legat de pedala dubla a lui Lombardo ... @CiocanelBloodyCiocanel are dreptate in privinta asta. Nu as fi spus niciodata ca Lombardo a inventat pedala dubla, este logic si evident, ca multi altii inaintea lui au folosit-o deja. Dave Lombardo doar a incorporat elementul asta in stilul lui .... si a mers de minune, a mers asa de bine pentru stilul pe care il canta incat a devenit simbol al metalului.

Link to comment
Share on other sites

Incercati sa priviti si dupa "imaginea" comerciala .

 

Feeling este feeling indiferent de viteza cu care se canta.

Este mult mai greu sa executi corect pasaje muzicale in tempou lent atat vocal cat si la instrument.

 

A nu se confunda cateva riff-uri invatate pe de rost cu frazarea unui solist cand canta improvizand.

 

In unele trupe cate un muzicant bun se potriveste ca nuca-n perete ,dar acest lucru denota lipsa de cunostinte sau talent

pentru a putea integra talentul unui instrumentist bun in stilul trupei ( fusion,inovatie , sonoritate) si prin acest mod sa iesi din monotonia multitudini de mici imitatori.

 

Nu mai tot amintiti "doublebassdrum " , se foloseste si in metal dar in '68 Ginger Backer canta cu doua tobe mari , cred ca si Kinsk , iar dupa cele mai multe trupe de rock aveau sa foloseasca doua tobe mari .Apoi alti au trecut la doi bateristi .

 

Cititi in Wiki articolele si veti gasi mult mai multe argumente pe planul muzical si nu de imagine .

 

Treceti peste definitia, "tare , chit ditorsionata si tempou rapid", sumara ce tine mai mult de impresia lasata unor spectatori neavizati , dar pe care o vedem peste tot si probabil este decretata de uni fanii genului fara prea multa pregatire/experienta in domeniu.

Ar trebui facut un sondaj intre "headbangers" sa povesteasca dupa concert ce au vazut si ce au ascultat. ( nu ce au auzit !!).

 

Pe rgc.ro cred ca trebuie privite lucrurile din punctul de vedere al instrumentistului si nu al melomanului .

 

Discutii ale melomanilor le gasesti pe forumurile "MetalHammer" unde se dicuta la nivel de colectionari de discuri si fani ai metalului.

Link to comment
Share on other sites

Pe mine ma doare capul cand citesc unele posturi de pe forumul asta. Chestii care, in mod normal, sunt de bun simt unii dintre noi parca... nu le nimeresc.

 

 

Spre rusinea mea nu, dar e un tip cu acelasi nume in Megadeth.

 

 

Sa ne intelegem: sunt un mare fan Megadeth... dar ce-a cantat Friedman acolo a fost, nasol, super-awkward in unele momente si a incercat sa compenseze lipsa feelingului prin niste pasaje mai tehnice spre sfarsit. Nu pot sa spun ca m-a pacalit. Mai mult decat ca sunt un mare fan, solourile lui de pe trackurile 'deth au exact elementul ala inedit pe care il caut intr-o piesa (vezi foreclosure of a dream) except ca desi nu sunt nici 5% of the guitar player he is, ma puteam descurca mult mai bine la treaba aia, fara 90% din the fancy shit that he tried.

 

NU, nu sunt genul de om care crede ca daca faci vibrato mult, canti foarte incet si faci weird faces ai feeling... insa hai sa ne definim feelingul cat de cat corect. Feelingul nu este corectitudinea executiei sau daca-ti place pasajul, e ceva well beyond that. I challenge anyone to say that Friedman had any feeling in chestia aia.

 

karpi, glumesti, nu?

 

Incerc sa trec peste figurile astea de limbaj si de atotcunoscator pe care le folosesti, dealtfel au observat mai bine colegii...

In primul rand nu prea inteleg cum spui ca esti fan megadeth daca ne explici ca friedman nu are feeling, tu te'ai descurca mai bine,bla,bla... Foreclosure of a dream zici ca'ti place. Aia ti se pare a fi o melodie cu feeling? Hangar 18 are feeling?Rio de albumul lui friedman ai ascultat'o?Vrei "sa definim feelingul"?. E beyond that? Pai defineste'l atunci.

Da'ne ceva exemple cu muzicieni care au feeling si explica de ce friedman nu are in comparatie cu ei; atunci poate devine oarecum interesant postul tau.

Dupa parerea mea personala feeling are si o maimuta si daca unu vrea sa faca bani pe spinarea ei ii pune o chitara in brate si dupa ceva timp de dresaj maimuta va canta si se va exprima cu feelingu' ei.Asa e probabil (cum zici) ca feelingul nu inseamna corectitudinea executiei; dar fara ea iti poti exprima feelingul sau orice traire/stare muzicala pe care o ai?

Link to comment
Share on other sites

Asta cum se cheama ? Romano-Engleza ? Neo-Romana ? X-Romana ? Cvasi-Romana ?

 

"TIP" de la mine pentru toti care au impresia ca daca vorbesc precum un personaj din Caragiale (e o analogie evident), vor da impresia de a fi mai inteligenti, ori mai culti, ori ce mai cred ei ca sunt .... Ei bine .... nu sunteti, ba din contra, sunteti stresanti, penibili si transparenti in incercarea voastra de a va impopotona limbajul cu semi-expresii, cuvinte si anecdote din engleza.

 

PS: Asta nu e un atac la persoana, ci doar o constatare a mea cu privire la exprimarea ... "neo-romaneasca" a unor persoane in ziua de azi si care devine din ce in ce mai iritanta.

 

1. pentru ca imi place sa-mi bat joc de voi astia ultra-nationalisti

2. the fuck i care

3. asa se vorbeste la mine :>

4. nu prea sunt roman

5. e forum public si vorbesc cum vreau.

tu de ce ai numele in engleza? =)) =)) =)) =))

 

(suntem anglofoni, americanofoni... suntem bu-bu-bu-buuufoni)

disclaimer:

nu incercam sa furam mintile nimenui, china nu incearca sa invadeze SUA ( vezi Cartamn in "China Problem - de care imi amintesti... in mod evident) ...

nu incercam sa ne "impopotonam" <ce cuvant taranesc - asa vorbeste un aparator al limbii romane> limbajul... ba chiar incercam sa fim funny (silly - isn't it? ) doar ca stim mai multe glume in engleza decat in romana...

asta pentru ca ne uitam la stiri pe CNN, citim site-uri in engleza, ne uitam la discovery mai mult decat ne uitam la Protv, antena 1 si barbatii lor cu suflet de femeie, b1 tv si laura andresan, realitatea, stirile de la ora 5 (which is... never... well kinda... maybe i watch sometimes laura andresan =)) )

Edited by CiocanelBloodyCIocanel
Link to comment
Share on other sites

1. pentru ca imi place sa-mi bat joc de voi astia ultra-nationalisti

2. the fuck i care

3. asa se vorbeste la mine :>

4. nu prea sunt roman

5. e forum public si vorbesc cum vreau.

tu de ce ai numele in engleza? =)) =)) =)) =))

 

(suntem anglofoni, americanofoni... suntem bu-bu-bu-buuufoni)

disclaimer:

nu incercam sa furam mintile nimenui, china nu incearca sa invadeze SUA ( vezi Cartamn in "China Problem - de care imi amintesti... in mod evident) ...

nu incercam sa ne "impopotonam" <ce cuvant taranesc - asa vorbeste un aparator al limbii romane> limbajul... ba chiar incercam sa fim funny (silly - isn't it? ) doar ca stim mai multe glume in engleza decat in romana...

asta pentru ca ne uitam la stiri pe CNN, citim site-uri in engleza, ne uitam la discovery mai mult decat ne uitam la Protv, antena 1 si barbatii lor cu suflet de femeie, b1 tv si laura andresan, realitatea, stirile de la ora 5 (which is... never... well kinda... maybe i watch sometimes laura andresan =)) )

 

Ce minunata ar fi lumea fara indivizii cu IQ .... lamentabil. Dar ma rog, daca tot ai pornit discutia asta penibila, meriti un raspuns ...

 

1. Postul meu nu ti se adresa, bai ... MC Hammer, ci lui andy_popa.

2. Nu sunt 'ultra-nationalist' ... ba dimpotriva, nu dau doi bani pe tara asta si pe indivizii de rahat care traiesc in ea ... asa, de genul tau.

3. De ce am numele in engleza ? Asta nu te priveste, oricum nu am sa stau sa imi explic alegerea unui ... "lamer" ca tine. Asta ca sa ma intelegi.

4. Ma doare in cur daca esti sau nu esti roman ... vezi punctul 1 !!!

5. Pun pariu ca iti demonstrez ca esti la pamant cu engleza pe care o tot pupi in cur.

6. Reactia ta nu face decat sa imi confirme spusele din postul de mai sus ... transparenta ta este jalnica. Ramai "cool" in continuare.

7. Verbul "a impopotona" l-am ales special pentru rezonanta lui ... asta in cazul in care nu te-ai prins.

8. Nu m-ar mira ca sa aflu ca de fapt raspund unui individ de 14 ani.

9. Da, forumul este public, dar asta nu te scuza sa vorbesti ca ultimul fund in actiune care considera ca uzul impleticit al limbii engleze cu romana, il face sa para mai inteligent ... invata in fundul meu sa vorbesti normal, nu ca un personaj dintr-o banda desenata pentru retardati.

 

Spui ca iti bati joc de ultra-nationalisti ... esti orb si fraier ... nu iti bati joc decat de tine, dar m-as mira sa poti realiza chestia asta.

 

PS: De exemplu: Karpi, care am inteles ca nu este roman, vorbeste de 100 de ori mai bine decat tine si altii de teapa ta. Ar trebui sa iti dea de gandit lucrul asta ... si inca o data ... a sti sa iti vorbesti corect limba materna nu inseamna ca esti ... un ULTA-NATIONALIST !!!

Edited by uneven.pieces
Link to comment
Share on other sites

Guest andypopa

@uneven.pieces: cum ii spune conteaza mai putin - dintotdeauna am scris asa. Nu cred ca o sa se schimbe, iar comentariile in legatura cu asta le-am auzit pe toate. N-are nicio legatura cu inteligenta, impopotonare s.a., asa ma exprim mai bine, sensul unelor expresii/cuvinte precum si intensitatea se pierd in traducere. Adjectivele pe care mi le-ai atribuit nu ma deranjeaza, ce ma deranjeaza e ca stii tu ce "vreau eu sa par". Nu te apuca sa faci deductii pe un subiect cand nu-l intelegi.

@riffsjohn: imi cer scuze pentru ambiguitate. In postul meu am spus:

sunt un mare fan Megadeth... dar ce-a cantat Friedman acolo

Prin "acolo" ma refeream la ce s-a dat pe youtube, nu la ce a cantat Friedman cu Megadeth. Friedman _ARE_ feeling. In videoul ala, feeling-ul iesise la o tigara, se intampla. Ce nu inteleg eu e de ce nu a mai tras o dubla.

 

Problema pe care o ridici e interesanta. In primul rand, cred ca putem vorbi de feeling cand avem o executie cat de cat corecta. Dinamica e foarte importanta si foarte trecuta cu vederea - trebuie sa-ti dai seama cum sa folosesti crescendo, decrescendo, cum (si mai important CAND si DE CE) sa schimbi atacul notelor. Timpul furat - big yes. Vibrato, un clasic, care cred ca nu mai trebuia amintit. Bendurile - cat de "adanci" sunt si cum le ataci - brusc, foarte incet etc. A propos de ultimele doua - Friedman daca imi amintesc bine, vorbea despre vibrato in benduri - he had a point (nu, rectific - "avea dreptate").

 

M-am gandit, cat am scris postul asta, la cateva exemple. Am zis ca oricum o sa va plictisiti trecand prin comparatii si melodii, asa ca va arat Buckethead - Witches on the heath, care e reprezentativa pentru ideea mea de feeling, si, de asemenea, o melodie superba.

 

Link to comment
Share on other sites

Guest andypopa
Adevarul este ca si ai o intreaga 'filosofie' in exprimarea ta.

Daca era asa de simpla, o intelegeai.

Pe bune ca n-am venit aici ca sa ma cert sau sa ma incalcesc in discutii de genul asta.

Link to comment
Share on other sites

Guest knightwolf256
pedala dubla aparuse de mult... las-o balta...

oricum din posturi anterioare stim ca matale esti praf... doar ca m-am gandit ca poate citeste altcineva mai neinformat si nu stie de nenea asta... http://en.wikipedia.org/wiki/Ginger_Baker

si mai erau cativa care faceau pe tobe si pedale duble minuni cand dave lombago manca gris cu lapte...

 

de data asta nu m-am putut abtine... dar ma enervezeaza copilu' asta de fiecare data cu posturile lui...

 

ce sa spun!! ca tu esti mare si tare !!! daca e omul mai putin informat e penibil pentru un bosorog ca tine , iar faptul ca nu-ti plac posturile mele nu inseamna ca esti tu cumva mai destept . si tu uneori esti penibil . tine minte asta !!! :):):)

Link to comment
Share on other sites

YESS.... ideea de baza, knight, e ca Dave Lombardo, desi e unul din cei mai buni si rapizi tobari din lume nu a "inventat" pedala dubla, desi in afara de el, Les Binks, Dave Holland si Cozy Powell personal nu stiu de vreun tobar de metal care lucra cu pedala dubla pana in 1983, si in nici un caz nu e simbolul metalului. " \m/ " ce o fi? :)

 

ciocanel a cam exagerat si el, si sper ca reply-ul cu 1. 2. 3. etc. a fost ironic.

Link to comment
Share on other sites

Guest knightwolf256
YESS.... ideea de baza, knight, e ca Dave Lombardo, desi e unul din cei mai buni si rapizi tobari din lume nu a "inventat" pedala dubla, desi in afara de el, Les Binks, Dave Holland si Cozy Powell personal nu stiu de vreun tobar de metal care lucra cu pedala dubla pana in 1983, si in nici un caz nu e simbolul metalului. " \m/ " ce o fi? :)

 

ciocanel a cam exagerat si el, si sper ca reply-ul cu 1. 2. 3. etc. a fost ironic.

 

\m/ = devil's hornes :) ; what the fuck dude ??? si chiar daca nu o fi inventat el pedala dubla , totusi , in aproape fiecare gen de metal se utilizeaza pedala dubla !!! exceptand heavy-ul clasic , glam-ul si doom-ul probabil , fiindca nu ascult subgenul asta . dar in rest : POWER-METAL , THRASH-METAL , BLACK-METAL , DEATH-METAL , PROGRESSIVE-METAL , ETC. folosesc pedala dubla .!!! si trupele mai noi de heavy clasic folosesc uneori pedala dubla .

 

P.S. nu cred ca aia care au inventat pedala dubla faceau mare lucru cu ea . :)

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...

Important Information

"This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies.