www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

Poze Cu Amplificatoarele Si Efectele Noastre


Guest
 Share

Recommended Posts

  • 2 weeks later...

Mi-am facut timp zilele trecute sa rearanjez tot boardul, am si luat un set de cabluri solderless si am reusit sa fac niste patchuri care sa vina la fix, sa fie totul cat mai clean.... pe cat se poate.  

 

hO3jpjH.jpg?1

 

To do list:

- Midi controller pt M5

- Expression pedal tot pt M5

- Poate o pedala de volum

- Un pedaltrain Novo 32 TC daaaar spre iarna 

- O a 2-a sursa de curent, tot spre iarna

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Revin cu ultimul update :):
Setupul ramane acelasi doar ca partea de drive/dist a fost inlocuita cu un Vox Tonelab Desktop.
Iesirea tot stereo a ramas,numai ca se face printr-un DI fara cab sim,Palmer PAN 04 Stereo si toata simularea de amp si cabinet se face prin Vox Tonelab controlat Midi bineinteles cu G Lab GSC 4.
:D:))))safdaskjdhbasdkjhadkjha

post-11546-0-81623200-1465715241_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Custom head cu 4 canale, 10/18W. Dupa cate am aflat de la fostul proprietar, primul canal (clean) fiind o clona de VOX, al doilea (crunch) un Budda, al treilea (rythm) un Marshall JCM 800, iar al 4-lea (lead) un Mesa Boogie.

Nu ma prea intereseaza ce clona e, mi-a placut foarte mult. Cantand blues, in special cu un strat, primele doua canale sunt tot ce am nevoie. :D

Cabinetul facut dintr-un combo, scoasa electronica si acoperite gaurile cu material. Si a primit upgrade un Celestion G15T-75. Open back :D

 

13245338_1766213363596532_48647303621011

  • Like 7
Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Un Bandit Transtube a intrat in arsenalul meu. Nu stiu pentru cata vreme, insa imi place ce iese din el. S-ar putea sa faca ceva purici pe la mine. I-am pus in spate un master volume, ca nu imi plac ampurile care nu au chestia asta, d'aia l-am dezbracat.

 

 

post-23591-0-57072400-1471856718_thumb.jpg

post-23591-0-75547300-1471856759_thumb.jpg

post-23591-0-20937700-1471856773_thumb.jpg

post-23591-0-57078900-1471856800_thumb.jpg

post-23591-0-08499400-1471856822_thumb.jpg

post-23591-0-47519500-1471856840_thumb.jpg

Edited by Liviu.Pop
  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

"New" gear:

 

1.Un atenuator destul de decent, Rivera Rockcrusher; nu mi se pare ca afecteaza sunetul in nici un mod exagerat, dimpotriva, mi-a scazut noise-ul destul de bine! (maxim ce face neplacut este o compresie care apare doar cand ampul e dat tare si se atenueaza mult din atenuator, dar nu prea folosesc asa volum)

 

IMG_20160813_105057.jpg

 

2.N-am mai avut de mult timp o "pedala".

Am luat un EQ cel putin interesant

 

Boss GE-10 MIJ

 

Il folosesc si ca booster; pedala in interior pare total neumblata.

Singurul "defect" este ca ii lipsesc 2 knoburi, in rest dpdv electronic se prezinta bine, zgomot minim, soundul smooth

 

Sunt si fan George Lynch, deci... :D

 

IMG_20160813_184519.jpgIMG_20160813_184606.jpgIMG_20160813_184649.jpgIMG_20160815_152221.jpg

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Am mai facut ceva update-uri dar n-am apucat sa le postez, printre ele se numara:

- Pedaltrain Classic Pro 

- Inca o sursa de curent  :rcain:

- Pedala de expresie la line6 m5

- Controller midi la line6 m5

 

Sa vedem ce imi mai rezerva "viitorul"    (probabil o hernie :tardlol:

 

Ntij5EO.jpg

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
  • 3 weeks later...
  • 2 weeks later...
  • 4 months later...
  • 4 weeks later...
  • 2 weeks later...
  • 1 month later...
  • 4 weeks later...
On 6/18/2017 at 07:41, ramurel said:

My new bandmates ! 

Nu lipsesc la repetiții, nu cântă mai prost că mine :P și, cel mai important, beau mai puțină bere ca mine ! :)

 

19205139_1380063878751713_1100624924_o.jpg

Cum sincronizezi   Jam Man cu Trio ?

Si eu m-am "scumpit " si in loc sa  cmpar Trio +  am doar Trio  cuplat   cu Jamman Stereo  , acasa merge dar "live '  este deja o problema .

Trebuie sa deschid Tro-ul sa vad daca nu reusesc sa scot macar basul si toba separate , ar fi util ca sa dau reverb la tobe si compresor iar basul sa-l bag in Synth  sa am sounduri ca lumea asa ar fi dje OK ptr live .

I-ai facut "upgrade " la Trio ? Daca nu , fa-i caci apare bass mai profund pe langa  optiunea de "super simple bass " ce nu ma incanta de loc cu cate un ton mort pe cate o masura , ..dar daca  atac un synth deja suna bogat .

Edited by karpi
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

JamMan-ului nu i-am găsit o sarcină prea complicată deocamdată, decât de a-mi ţine armonie peste partea de impro/solo, e mai puţin complex, nu ştiu Jamman stereo cum îl utilizezi. Are căi separate care să permită să îl foloseşti în spatele Trio-ului ?

Problema ar fi că ieşirea din Trio necesită un clean pe amplificator sau două amplificatoare :) dacă doresc un drive care să nu distorsioneze drum&bass-ul Trioului.

Ar fi fost super să fi putut intra direct în etajul final al amplificatorului cu ieşirea pentru tobe şi bass, dar nu văd cum. Probabil dacă aș fi avut un amplificator cu intrare AUX...

Pe placa audio externă, care are 2 intrări şi trackuri separate pentru ele în Reaper, nu ar fi problema asta, dar nu îmi dau seama la live cum te-ai gândit sa faci, probabil vreun mixer care să permită să aşezi Jamman stereo după Trio ?? 

Dar chiar și așa, tot trebuie canal clean pe amp, nu ?

Edited by ramurel
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Trio il pui dupa Jamman , pe jamman faci loop-ul cu progresia armonica , la jamman probabil ai "quantize " cu auto-start recording ..Cu taptempo setezi un tempou  .in prealabil  setezi .cu jamman pe autostart ...Acum auzi "metronomul " din jamman ...cum incepi sa canti la chitara incepe automat inregistrarea , la ultima masutra ce vrei sa o tragi  poti sa dai cu o idee mai repede "Stop: caci Quantize  opreste inregistrarea loop=ului exact la finalul masurii .

Asa ai un loop "perfect ' ..de pe iesirea Jamman -> Trio si lasi sa invete "loop"-ul  la fel la sfarsitul luup=ului dai play la Trio ..acum ar trebui sa fie in sincron cu armonia ce vine de pe Jasmman , daca ai nimerit corect Quantizarea  in jamman si dai stop invatare  si intra in -PLAY pe  Trio .ramane in sincron destul de mult .

Invers poti sa faci loop-uri in jamman  inregistrand  "loop"-urile create in Trio .

Este bine la o piesa sa faci doar  doua masuri  partea A  , doua masuri partea B  si doua masuri partea C .

Astfel o sa-ti vina "trecerea de tobe " la fiecare sfarsit de doua masuri .Unele "stiluri" chiar la repetarea dupa doua masuri schimba soundurile si un pic si :"trecerea " Plus Trio automat face usoare "modulatii" de ritm cand invata a doua parte "B" sau " C" ca sa se faca simtita diferenta intre partile A , B , si C .

La Jamman Stereo am intrasre de Tap-tempo  unde pot trimite impuksuri ptr sincronizare  nu stiu daca al tau are asa ceva .Dar cum am spus ptr live este cam complicat .

Tipuri mai noi cu ceva "XT" in denumire care au intrarii ptr sincro , unele firme au cu intrare iesire MIDI ce ar fi cel mai  OK ..Dupa imagine vad ca si al tau este XT

Precis se gasesc pe internet scheme ptr sincri de la Trio la Jamman XT Express//

Vezi videouri cu " Trio & Looper "

O sa caut si site-ul cu cateva scheme ,

Exista ceva scule  cutiutze ptr /sincronizat ( tip SyncMan )  ptr pedalier dar sunt  cam scumpae

( nici nu ma mira ,,un Fuzz Face Dunlop ..e la 500 Ron ..hehe ..doua jacku-ri . doi tranzistori m 6 rezistoare , 4 condensatoare  ,un switch , doua butoane de potmetru si mai nou a cutie tot rorunda dar cu diasmetru mult mai mic ..asta da afacere !)

 

Pe una din setari al lui Trio se poate sa pui pe "Precount " ca sa "numere ' sa-ti dea intrarea ..acele patru patrimi sunt suficiente ca sa intre Jamman in sincron , doar trebuie un mic circuit de "trigger " cebva asemanator cu ce am facut si eu .Altii au facut si mai simplu ( eu nu aveam date tehnice despre intrarea de taptempo si nu am vrut sa risc asa ca am pus doua optocuploare ,,vad ca merge cu "separarea cu diode si doar un singur optocuplor )

Da ai nevoie de doua amplificatoare sau unul cu doua intrari , sau de un mixer .Oricum este bine sa au un compresor , reverb si EQ  dupa iesirea de Tobe+bass ca sa faci un sound bun (mult  mai bun  decat ce iese "sec" din Trio ).

Si cel mai bine ar fi sa iasa toba si basul pe cate o iesire separata ca sa poti forma soundul de bass si cel de tobe pentru un sound optim .

Edited by karpi
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Da, sincronizarea e o mare problemă, odată ce Trio a început să lucreze, Jammanul fiind cu acționare din footswitch, iar dacă îl pui pe pauză pentru partea de bridge sau refren a piesei slabe șanse să reintri exact pe tempo la re-acționarea butonului de footswitch. :) Singura variantă e să fii îndemânatic ( din picior :P ) și să învârti potul de Level al lui la momentul potrivit.

Cred că Trio+ , care are looper, nu are problema asta la schimbările de progresii dintre părțile piesei ! Sau poate modelul Stereo pe care îl ai, ține tempoul in memorie in background. XT nu e așa de deștept.

De aia ziceam că rolul Jammanul ui din configurația mea e oarecum limitat. Nobody's perfect ! :)

Edited by ramurel
Link to comment
Share on other sites

 

Cu  Jamman Stereo , dar poti sa "presetezi , sa zicem 4 locatii ptr o piesa cu acelasi tempo cu PC-ul are un soft "organizator " cu care sa aranjezi loop-urile etc.Cu acest soft poti sa dai tempo initial "preset " la  locatiile din memorie . .( JM Stereo are 99 locatii iptr loop=uri scurte ntr-un spatiu de  35 minute   si cu card SD" extern " de 32 GBajungi la 16 ore cu in inca 99 de locatii  cu  10 minute maxim ptr un "loop " sau un BT )

Altfel LIVE  ca sa ai exact acelasi tempou (la JM Stereo ) ..alegi viteza convenabila  cu " tap-tempo ",   faci:" Record "  un loop de 2 sau 4 masuri , apoi copiezi acest loop gol in inca trei locatii de memorie .Astfel ai 4 loop-uri cu exact acelasi tempou .presetat .

nu stiu daca la Hamman Express XT  ai sau nu soft cu "Organizator "( Manager ")  cuare prin USB cu PC-ul sa aranjezi loopurile si eventual sa faci "preset " de tempo..

Dar daca ai Copy /Paste poti face figura cu " Empty -Loop "

O proble  ar fi ca la primul "empty -loop " dai Play  apoi dai Overdub ..deci pierzi primul timp , asa ca este bine sa nu fie "empty " ci sa aiba un "click" ceva pe primul timp  ca la overdub cand practic tragi prima progresie /linie  sa poti completa  timpul lipsa cand se "intoarce " loop-ul  .

La trecerea in  urmatorul loop  deja esti in Play deci poti actiona butonul Overdub pe timpul 1 ..poate o foarte mica parte din Attack se piesde dar nu se observa .

Trio este mai destept , cand treci in urmatoarea "locatie '  daca mentii aproape tempoul el va face tempoul perfect la fel ca si al primului loop .( dar cred ca asta ai observat ..)

Cu ceva exersare chiar poti sa daii  cu ereoare  acceptabila Start si Stop in Jamman .dar cateodata nu este destul de exact ptr Trio  astfel se decaleaza dupa un timp ..

Normal de "bun simt " este ca orice loop-machine , DAW , Drumm machine sa aiba MIDI in out ptr "Sync" cu controlul "Transport " inclusiv  adica Start -Stop -Play -Record -Pausa si Contor de pozitie .

Dar cele mai actuale cu MIDI sunt mai scumpe si vad ca multi se plang ca nici nu functioneaza corect ..asa ca   daca nu castigi bani multi cu cantatul ci este doar un hobby scump nu stiu daca merita .

Din aceasta cauza amvrut sa cumpar de la tine acel Recorder Zoom  tip mai vechi ce avea MIDI In/Out . caci Zoom R8 nu are .Ma gandeam sa fac BT-ul in R8 care are si el Sequencer propriu dar numai cu MIDI intern , sa copiez trackul in Zoom-ul cu MIDI astfel se putea folosi /midi //time Code dat de acesta lptr redare in sincron cu alte scule sau in trupa live  cu sincron intre un "metronom " ce "tine in tempou "  si pe tobar  astfel se putea porni la un "refren " de ex. un loop cu suflatori , orga , cor etc ..Pacat ca l-ai vandut .

OK Sunt OK Jamman Si Trio ptr lucrat /exersa t acasa sau la repetitii .ptr noi sunt scumpe dar "afara " sunt relativ ieftine .

 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

"This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies.