www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

Threadul oficial : ce chitara sa imi iau


Cosu
 Share

Recommended Posts

SH apuci să iei la juma' de preț. Daca o iei pe aia nouă o să mai investești pentru upgrade, setup, etc, iar când o să te saturi de ea o să o vinzi tu la juma' de preț. Și, bineînțeles, o să te oftici când o să vezi pe câte unul care în ruptul capului nu vrea SH, când tu știi că ceea ce vinzi e foarte OK. Nu vreau să te presez și nici nu am cum, doar îți sugerez să te uiți prin mica publicitate și, unde vezi o chitărică care îți face cu ochiu', uită-te și la ratingul userului. Dacă e din același oraș cu tine nu mai are sens, dar dacă e din alță locație sistemul de feedback și comentariile celor ce au cumpărat de la el te ajută. Mai gândește-te!

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Păi asta-i și ideea. Mă uit ca mâța-n calendar acolo. Si chiar si asa, nu gasesc mare lucru care sa arate bine, ca dupa altceva nu stiu sa ma uit la prima vedere.

 

 

N-are a face, oricum o să alegi greşit, ca mulţi dintre noi dealtfel, mai ales dacă eşti rookie, iar după câteva luni bune o s-o vedem pe MP. Apoi o sa cauţi alta şi alta şi tot aşa.

 

Cel mai bine e sa ai idei puţine şi fixe, măcar ştii ce vrei, te hotărăşti mai uşor, e mai sanătos ! :) 

 

Nu că ai face alegeri mai bune aşa ( trust me !), dar măcar îţi tragi singur palme dup-aia, nu reproşezi nimănui nimic ! :P

 

Ai dreptate, ia-ţi nouă, ai garanţie 2-3 ani , indiferent ce alegi, important e să-ţi placă, oricum sunt la fel de proas...ăăă... la fel de ok calitativ în zona aia de preţ. Şi oricum o sa te apuci, probabil, sa schimbi doze, chestii...

Link to comment
Share on other sites

De schimbat chestii, slabe sanse, ca nu ma prea pot intinde cu banii. Dupa chitara (si amplificator) va urma o intrefata audio, o pereche de monitoare, vreo doua pedale, un bass, amplificator pentru bass... 

Visez eu la multe. :)

 

Corect ! Vise ! :)

 

Folosind regula matematică a simplificării,

[ amplificatorul x ( interfaţa+ monitoare)] / pedale x ( interfaţa+monitoare ) = amplificator / pedale = ∅²  :P 

 

Cea mai buna formulă ar fi : amplificator cu ieşire LineOut / ( interfaţă + monitoare ) = ∞   :yay: 

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Uh... What?   :o

Care-i problema? Poti explica?

 

:)

Sigur ! ∅²  e un număr din mulţimea vidă, zero la pătrat ... :)

 

În mare glumeam, dar ideea mea era că dacă-ţi iei interfaţă şi monitoare, amplificatorul şi pedalele vor fi bani aruncaţi pe fereastră şi invers

Să-ţi iei pedale, să le treci prin amplificator, pentru ca apoi sa intri în PC, cu interfaţa şi monitoarele e un pic inutil, mai ales ca ziceai de bani.

 

Te decizi, ori mergi pe amp şi pedale, ori mergi pe interfaţă [ + DAW ] + monitoare. În varianta a doua, ai  mai multe posibilităţi de sound, cu atâtea softuri freeware de chitară !

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Ideea era sa am amplificator+pedale pentru cand nu sunt la calculator (nu stau doar in casa, mai ies si eu), iar pedale+interfata pentru inregistrat, sau cand stau la calculator. Monitoarele nu-s strict pentru chitara, eu sunt putin audiofil si presupun ca se aud foarte bine si in daily use.

Si pedale... am in plan doar wah si distors. Wah, din motive evidente, si distors in mare parte pentru a putea trece foarte repede si usor din curat in overdrive si invers.

Link to comment
Share on other sites

Monitoarele nu-s strict pentru chitara, eu sunt putin audiofil si presupun ca se aud foarte bine si in daily use.

 

Si pedale... am in plan doar wah si distors. Wah, din motive evidente, si distors in mare parte pentru a putea trece foarte repede si usor din curat in overdrive si invers.

 

Dacă găseşti monitoare decente faci treabă buna cu înregistrarile, numai că te costă cam cât o chitară decentă second-hand ! 

 

Simpatică asta cu "Wah, din motive evidente" ! Dacă-i musai, îi musai ! :) Chiar sunt curios dacă a mai folosit cineva Wah la intrarea în interfaţă :)

 

Iar asta cu "distors in mare parte pentru a putea trece foarte repede si usor din curat in overdrive si invers" e şi mai simpatică ! "Se ştie" ca pedalele trec foarte repede din curat în overdrive, cu viteza luminii :P

Eu zic că îţi poţi lua amp tip modelling şi scapi de stresul ăsta !

 

Dar, ia-ţi tu chitara aia înainte, şi-apoi mai vezi ce şi cum !

Edited by ramurel
Link to comment
Share on other sites

 

Ma gandeam sa renunt la boss katana 50, ca nu dau reprezentatii prea curand, si sa raman la vox vx II sa termin toata  povestea. Mai economisesc si niste bani. 

Nu am studiat preţurile comparativ, însă eşti un pic în eroare, că tot ai pretenţii de audiofilie !  

 

Adică, nu e vorba de reprezentaţii, pentru că la Katana ai selector de output. 

 

Singura chestie comună la ele e ca ai intrare de footswitch, ceea ce , cum ziceam mai sus, îţi rezolvă problema aia cu pedala de distors , 

 

Diferenţa dintre ele, MAREA diferenţă, după părerea mea, este ca la Katana ai speaker de 12" [ once you go 12", you never go back ] pe când la VoxV II ai un speaker de 8", ceea ce-l încadrează la categoria amplificatoarelor de practice. Dar, probabil, se poate revinde fără prea mare pierdere ulterior, dacă o să vrei !

 

 

LE : diferenţa de 203 lei între ele nu e proporţională deloc cu diferenţa dintre 12" şi 8", că m-am uitat la preţuri între timp !

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Sunt constient de diferenta de sunet, am auzit-o zilele trecute chiar (ce-i drept, nu pe modelele mentionate). Problema e ca voi avea de calatorit destul de mult vara asta, si mi-ar prinde foarte bine un amp mic, dar care pastreaza aceeasi functionalitate. In cazul in care voi ramane la vox, in viitor probabil voi lua un cabinet orange + amp orange pentru reprezentatii, ca m-am indragostit de sunetul acestora.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...
1 hour ago, CopilCopac said:

Buna seara!  Imi puteti recomanda o chitara clasica in maxim 300 de lei (de preferat sub 250)? Sunt dispus si la SH, multumesc!

 

Vreau s-o iau in seara asta. Am gasit asa ceva, dar ma cam indoiesc de calitate: http://www.fly-music.ro/chitare-chitara-electro-clasice-clasica/1283-harley-benton-cg200ce-bk.html

Edited by CopilCopac
Link to comment
Share on other sites

M-am uitat la mica publicitate, nu gasesc nimic. Nou, din ce vad pe internet ar fi acel Harley Benton. N-am pretentii, ma intereseaza sa pot invata pe ea. Vreau sa stea acordata, si sa sune cat de cat ok.

3 minutes ago, vektor said:

Daca esti din bucuresti pot sa iti dau (chiar si azi) o Hora Laura N 4/4 cu 150. Daca o vrei noua e ~250 la magazinul Rapsodia. 

Sunt in Iasi, si nici nu ajung prea curand in capitala. Dar daca e in stare buna, si vrei sa trimiti in tara, as fi recunoscator daca mi-ai vinde-o mie.

Edited by CopilCopac
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

"This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies.