www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

Threadul oficial : ce chitara sa imi iau


Cosu
 Share

Recommended Posts

Hei salut! 

Sunt nou pe forum si in tot ceea ce tine de chitara si echipament in general.

Am vazut astea 2 chitari si m-au atras vizual deocamdata

http://www.fly-music.ro/chitare-heavy/13057-chitara-electrica-rocktile-pro-ex100-wf-e-gitarre-white-flat.html

http://www.fly-music.ro/chitare-heavy/4400-harley-benton-ex-76-bk-classic-series.html

Acum va intreb daca merita sa dau banii pe asa ceva,sau sa ma indrept spre ceva mai "de firma".Fiind prima chitara chiar nu stiu ce sa fac...

Sa precizez ca ascult genuri mai agresive(trash,heavy,etc)

Link to comment
Share on other sites

Pentru început e bună orice scândură cu corzi. După ce înveți, vei știi singur ce chitară ar fi bună pentru tine.

Modelul HB propus de tine nu e o variantă rea, dar nici cea mai bună. Sugerez ceva la mâna a doua:
https://forums.rgc.ro/topic/95376-charvel-desolation-ds3-st/  (Charvelurile astea sunt chitare foarte bune !)

 

sau

 

https://forums.rgc.ro/topic/105255-chtara-dean-vendetta-black/

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

sfatul meu pentru incepatori: NU cumparati chitari noi, veti pierde mai mult de jumatate din pret la o revanzare, deoarece dupa nici 6 luni veti vrea sa o schimbati/modificati.

este plin forumul la mica publicitate de chitari excelente la preturi decente, alegeti de acolo si la o revanzare pierderea este mult mai mica.

 

cat despre amplificator, va recomand pentru inceput un procesor ZOOM G1, au preseturi cu tot felul de genuri, mai cuminti si mai grele.

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Salut , as vrea sa achizitionez o chitara si un amp si as dori niste pareri de la voi , faza este ca eu am o aria 714-std si un amp marshall mg10cf si as vrea sa fac un upgrade pt ca simt ca am ajuns la un nivel mediu , pretul vreau sa fie pe masura .. De obicei cant glam,hard rock...multumesc frumos!

Edited by Skerwer
Link to comment
Share on other sites

Ok, vreau sa va cer cateva pareri insa vreau ca de la inceput sa va  cer scuze daca prin anume ceva sunt sau devin enervant, stresant, iritant. Sunt incepator incepator si singurul meu ajutor in sprijinul meu este un prieten care nici el nu e asa de bun in ce privesc chitarile. Asa ca, m-am gandit imediat la oamenii de pe internet, cei care stiu, adica voi. Asa ca, daca ma puteti ajuta cu cate o parere v-as fi pe deplin recunoscator pentru ca ma sustineti in primii mei pasi in ceea ce priveste invatatul la chitara. Deci, puteti sa imi spuneti cate o parere despre chitarile urmatoare si sa imi recomandati cea mai potrivita pentru inceput? Acuma stiu ca unii spun ca instrumentul nu conteaza la inceput, ca poti canta pe orice pana inveti, la o adica si o Hora sau altceva mai prost de felul asta. Prietenul meu mi-a spus ca din punctul lui de vedere conteaza mult si pe ceea ce canti, iar punctul lui de vedere mi l-a sustinut pe al meu pe care il cred din toata inima...asa ca m-am orientat inspre Fender sau Harley Benton. Pareri?

 

http://www.thomann.de/ro/fender_squier_sa105_sb.htm?sid=890f12f1d8794ebead4d90848fc3f8ee

 

http://www.thomann.de/ro/fender_squier_sa105_bk.htm

 

http://www.music-all.ro/site/product/2461/Harley-Benton-CG200CE-BK

 

http://www.music-all.ro/site/product/616/Harley-Benton-D-120CE-BK

 

http://www.thomann.de/ro/harley_benton_hbd120cebk_westerngitarre.htm

 

Credeti ca pretul bate calitatea? Adica, la pretul asta nu reusesc sa castig un produs decent?

Link to comment
Share on other sites

1. Vezi ca Squier-ul ala il gasesti si prin tara cu livrare gratuita si fara sa mai platesti 20 euro transport de la thomann: http://www.soundcreation.ro/chitare-acustice-cid9_3213/fender-squier-sa-105-sunburst-id7162.html

 

2. Ai insirat acolo si acustice si electro-acustice. Ce vrei pana la urma? Diferenta e ca la o electro-acustica poti canta si amplificat in timp ce la o acustica canti doar 'la rece'.

 

3. 

Acuma stiu ca unii spun ca instrumentul nu conteaza la inceput

 

Ba conteaza, si inca destul de mult. Un instrument care va suna prost, va fi prost intonat, va falsa, va avea fret-buzz, va avea o actiune mare (distanta dintre corzi si grif), etc va genera frustrari iar procesul de invatare dupa ce e el in sine unul nu tocmai placut, in combinatie cu un instrument prost va deveni si mai neplacut putand duce chiar la abandon.

 

4. Personal as merge pe o variata second, ceea ce inseamna ca la aceeasi bani castigi un plus de calitate, plus ca daca te hotarasti sa vinzi chitara nu mai pierzi jumatate din valoarea ei ca in cazului unui instrument cumparat de nou. Asta in cazul fericit in care ti-o va cumpara cineva pentru ca e pline net-ul de Harley Benton, Clifton, Delson, etc care sunt niste chitare proaste si pe care nu le cumpara nici dracu'.

 

Personal iti recomand un Fender CD-60 care e o acustica mai mult decat decenta pentru banii astia si pe care second o poti gasi in jur de 300-400 ron, daca ai noroc chiar in stare foarte buna/ca noua. Evident nu e singura varianta dar asta as face eu in locul tau.

 

Bafta!

Edited by sam
  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

In general instrumentele nu vin setate perfect din fabrica. Cu cat instrumentul este mai entry-level, cu atat atentia la detalii este mai scazuta. Insa tine si de noroc si de cum o alegi. Niciodata doua chitare nu vor fi identice sau la fel setate.

 

In ceea ce priveste setup-ul, acesta poate presupune simple reglaje care daca o iei inginereste, pierzi ceva timp pe net sa intelegi despre ce e vorba si vezi niste tutoriale, ai sculele potrivite si ceva skill-uri tehnice le poti face singur. SAU probleme ceva mai grave care nu pot fi rezolvate doar prin reglaje cum ar fi nivelarea fret-urilor de exemplu, sau alte operatiuni care nu sunt chiar la indemana oricui in primul rand pentru ca nu ai scule si in al doilea pentru ca presupun ceva experienta.

 

Personal iti recomand sa nu comanzi chitara la distanta ci sa te duci personal in magazin si daca nu te pricepi sa iei pe cineva cu tine care sa te ajute. Bafta!

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

As merge pe squier,e "copilul" firmei Fender ceea ce iti ofera o anumita garantie fata de Tenson,delson,benton,cliton si alte tonuri si sonuri

In rest nu prea is multe de zis,informatii relativ putine pe net despre ambele chitare.Eventual daca poti sa le incerci pe amandoua ,ai iesi cel mai castigat

Link to comment
Share on other sites

Ca nu compari fender cu tenson ,cred ca ai observat si tu ca squier sunt facute cu "simt" fata de alte produse din aceiasi gama de pret ...sau cel putin mie asa mi se pare ,la banii aia mai ai de ales intre hora,aria,rolings,tenson,delson, si alte cateva firme mai mult sau mai putin ciudate. Acum cativa ani nu m-a uimit nici hora (m-a ingrozit mai bine spus) nici rolings ,si nici aria nu ma da pe spate (acum ca am o aria de vreo 3 ani,vad cum se comporta)

Link to comment
Share on other sites

Salutare! Sunt nou pe acest forum si m-am decis sa ma apuc de chitara electrica (ca si hobby, nu vreau sa cant intr-o trupa sau ceva de genul / nu am experienta cu nici un fel de chitara). Mi-am zbatut creierii vreo 3 luni sa invat cat de cat despre chitara electrica si cum functioneaza si la ce ar trebui sa fiu atent daca as cumpara una, in cele din urma am ajuns la 2 chitare...am inteles ca pentru incepatori se recomanda ori stratocaster ori Les Paul...asa ca am ajuns la acestea: 1) http://www.soundstudio.ro/chitara-electrica-ibanez-rg421-wk.html2) http://www.thomann.de/ro/vintage_v100it.htm . Stilulurile pe care voi incerca sa le cant sunt in zona rockului si metalului...cat despre amplificator , va fi o interfata audio de la behringer si guitar rig (sau ceva asemanator). Exemplu de trupe: Hollywood Undead, AC/DC , Disturbed etc.

P.S. Stiu ca nu o sa ajung la niciun sunet dorit de mine daca voi canta prost...vreau doar sa stiu daca aceste chitare sunt capabile sa ajunga cat mai aproape de acest sunet in combinatie cu un soft bun. Cand va veni timpul, voi merge la magazinul local (Mezzoforte) si voi incerca ce au pe acolo, nu sunt sigur ca au ce am eu nevoie dar inca este timp.

Link to comment
Share on other sites

Vezi ca Vintage-ul ala il gasesti si in tara la preturi comparabile si fara sa mai platesti transport:

 

http://esound.ro/vintage-v100-it-chitara-electrica.html

http://www.mcmusic.ro/chitara-bass-ro/chitara-ro-3/electrice-ro-2/vintage-v100it-chitara-electrica

 

Insa daca nu stii exact ce vrei si nici nu stii sa canti ca sa le poti testa comparativ, parerea mea este sa alegi una (oricare ar fi ea) second-hand. Si asta pentru ca daca constati ca ai facut alegerea gresita si vrei sa o vinzi, vei pierde destul foarte de mult la una noua. Pe cand un second il poti da relativ cu cat l-ai luat.

 

Bafta!

Edited by sam
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Eu n-am avut mari colaborari cu ei, doar maruntisuri si nimic care sa implice garantia. De obicei acolo poti avea surprize neplacute daca firma e neserioasa, dar nu stiu daca e cazul la ei. Ca si magazin e micut fata de celelate, dar asta nu inseamna neaparat ceva rau.

 

Altceva, nu e recomandat sa-ti cumperi chitara la distanta. Cel mai bine te duci frumusel la magazin si sa ti-o alegi tu singur. Daca nu te pricepi iei cu tine pe cineva de incredere sa ti-o testeze. Nu exista doua chitare la fel, iar la nivelul asta de pret pot exista si probleme pe care in felul asta le poti evita.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Va salut,

 

Sunt nou in aceasta comunitate (primul post) si intentionez sa achizitionez prima chitara (in regim de amator).

Genul muzical pe care il voi aborda: Pop (Adelle, Pink etc)

Experienta muzicala: un an jumatate de "pian" (practicat pe o orga cu clape semi-grele)

Buget: Relativ mic momentan, 300-400 lei
Nu stiu daca sa iau o chitara electro-clasica sau o chitara electro-acustica...

M-am gandit la:

 

http://www.fly-music.ro/chitare-electro-clasice/1283-harley-benton-cg200ce-bk.html

sau

http://www.fly-music.ro/chitare-chitari-chitara-electro-acustice-seturi/1302-chitara-electro-acustica-harley-benton-hbd120ce-bk.html

dar astept si alte pareri de la voi, ms

Link to comment
Share on other sites

La clasice nu ma pricep, electro-acustica poti cauta Epiphone, Fender, Cort, Stagg, Yamaha, poate chiar un Lag sau un Takamine daca ai un pic de noroc si timp sa cauti. E drept ca daca vrei ceva mai bunicel bugetul ar trebui sa se modifice din 300-400 macar in 400-500, dar vei avea o chitara decenta si cu o valoare de piata mai ridicata in cazul unei revanzari.

 

Plus ca o chitara second ai toate sansele sa o poti vinde pe cat ai luat-o cand te plictisesti de ea, in timp ce la una noua (mai ales la brand-uri d-astea dubioase gen Harley Benton, Clifton, Delson, Tenson, etc) e posibil sa nu o poti da nici pe jumatate din pret pentru ca e plin net-ul si nu le cumpara nici dracu'.

 

Fender CD-60CE e o chitara decenta din punctul meu de vedere si la un pret rezonabil (second). Noua costa 975 ron iar second o poti gasi pe la 400-500.

 

P.S. Mai cititi si voi posturile anterioare, s-a mai discutat subiectul asta de 1000 de ori, numai eu am spus acelasi lucru de-a lungul timpului cred ca de vreo 10 ori. Data viitoare o sa dau copy/paste :)

Edited by sam
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

"This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies.