www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

Threadul oficial : ce chitara sa imi iau


Cosu
 Share

Recommended Posts

buna ziua,as vrea sa-mi cumpar si eu prima chitara si nu stiu exact ce sa aleg intre clasica si acustica.Eu ma gandeam la acest model . Ce spuneti ?

 

Alegerea intre clasica si acustica trebuie s-o faci singur in functie de ce-ti doresti sa canti, nu vad cum te-ar putea ajuta cineva. Abia apoi se poate discuta despre ce producator/model sa alegi.

Link to comment
Share on other sites

  • 5 weeks later...

Salut. Nu am cantat niciodata la un instrument si nici vocal, insa mereu mi-am dorit sa cant la chitara, motiv pentru care scriu acum. Nu imi permit cine stie ce artificiu de chitara, vreau doar o chitara care sa fie foarte buna la raport calitate pret. Buget ~250 RON.

Ideea e ca nu doresc o chitara electrica, ci una clasica sau acustica( nu am inteles care e diferenta). Nu vreau nici sa cant la show`uri sau ceva de genul, ci doar pentru mine sau prieteni, tocmai de aia as vrea sa ma informati voi asupra uneia care sa fie buna si folosita.

Am auzit ca sunt chitari hora,stagg... Imi puteti explica diferenta? Eu spre exemplu sunt fan Metallica si vreau sa cant piese de genul Nothing else matters,Turn the page,etc. Ma gandesc totusi ca nu are importanta ce gen abordezi.( Ma gandesc sa nu iau una care suna mai bine pe un gen decat pe altul :))) Nici macar nu stiu daca exista asa ceva sunt VARZA la muzica, dar important e ca sunt f. hotarat sa invat)

 

PS: Inca ceva, daca sunt trecut de adolescenta imi recomandati una 4/4 ca marime probabil.. Nu? Are importanta materialul? Nu vreau sa mi se rupa in mana :)) si sper sa se auda destul de clar. Am cunostinte care canta la chitara acustica/clasica si au dat aprox 300 ron pe ele si se aud f bine, insa nu stiu ce model au.

Alta nelamurire e legata de forma. Am vazut ca exista forme folk,new yorker,etc. influenteaza sunetul? VA ROG MULT NU VA SUPARATI dar sunt genul de persoana care se documenteaza f. bine inainte sa cumpere ceva. si daca tot iau vreau sa ma tina mult timp, nu sa o schimb.  :(

Edited by veils
Link to comment
Share on other sites

Salut, sper ca poostez unde trebuie, vreau sa cumpar o chitara electrica stratocaster (SSS de preferat) si s-a ii fac un set-up bun, sa ii schimb dozele, bridge-ul.... Voiam sa va intreb daca pot gasi ceva cu lemne bune (decente) cam in 900-1000 lei maxim.

Squier Classic Vibe e singura chitara care indeplineste aceste criterii care imi vine in minte. Dozele sunt suficient de bune ca sa nu merite sa fie schimbate.

  • Like 4
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Buna seara!
As dori sa imi cumpar o chitara electrica, prima chitara mai exact, si as dori niste sugestii. M-am gandit sa fie ceva nou, chiar daca sh as putea sa gasesc ceva mai bun la bugetul meu in ideea ca am experienta 0, si nu vreau sa o dau in bara.
Am un buget de aproximativ 500 ron. Ce imi puteti recomanda? 
Multumesc!

Link to comment
Share on other sites

antihero,vad ca esti din cluj,ai destule magazine de muzica in cluj-ia un prieten care le mai zdrangane la chitara si du-te prin magazine,doar la un recensamant rapid imi vin in minte 4 magazine

Ca sfat,ti-as putea spune sa te feresti de Ibanezurile ieftine,care se invart pe langa bugetul tau; si cele Hora incearca-le mai pe final - acum cativa ani cand imi cautam o acustica,am vazut niste hore care m-au cam speriat. Cele de la Aria mi s-au parut facute destul de cu simt

Daca as fi in locul tau,nu as sta pe ganduri si mi-as lua un Squier second 

Link to comment
Share on other sites

O chitara electrica pana in 800 lei cu o configuratie a dozelor HSS, imi puteti recomanda? 

 

Si o alta intrebare... ce parere aveti despre chitara asta  http://www.mcmusic.ro/chitara-bass-ro/chitara-ro-3/electrice-ro-2/vintage-v2-chitara-electrica

Stiu ca are configuratie SS, dar am vazut pe net ca foarte multa lume sustine ca telecasterele sunt foarte versatile si poti canta chiar si metal.Cat de adevarat e, nu stiu de aceea va cer parerea voua. :)

Link to comment
Share on other sites

O chitara electrica pana in 800 lei cu o configuratie a dozelor HSS, imi puteti recomanda? 

 

Si o alta intrebare... ce parere aveti despre chitara asta  http://www.mcmusic.ro/chitara-bass-ro/chitara-ro-3/electrice-ro-2/vintage-v2-chitara-electrica

Stiu ca are configuratie SS, dar am vazut pe net ca foarte multa lume sustine ca telecasterele sunt foarte versatile si poti canta chiar si metal.Cat de adevarat e, nu stiu de aceea va cer parerea voua. :)

 

Nici Stratocaster-ul si nici Telecaster-ul nu sunt pentru metale. Insa de undeva trebuie sa pornesti si va fi imposibil sa gasesti din prima chitara perfecta, mai ales la pretul asta.

 

Squier Strat HSS e un inceput decent din punctul meu de vedere insa parerile sunt imparite si oricum, hotaraste-te ce gen vrei sa canti, vezi pe ce canta chitaristii vizati de tine si ia o decizie si in functie de asta. Daca vrei metale grele nu prea ai ce cauta cu Strat sau Tele. Bafta!

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

In general da, dar trebuie sa faci cateva investigatii inainte: daca corpul chitarii este routat pentru doze duble si in functie de pozitia in care vrei sa le montezi sa vezi daca necesita schimbarea - adaptarea bridge-ului sau pickguardului. O alta idee ar fi sa folosesti monihumbuckere (doze duble in format de single coil), in acest caz nu mai este nevoie sa modifici mai nimic.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Salut si bine v-am gasit,

 

Vreau sa invat sa cant la chitara metal (thrash, death). Am citit cateva din paginile anterioare si pentru chitara m-am orientat catre Squier Bullet Strat Hss (515 lei noua). La amplificator nu-mi trebuie volum si am gasit unul SH pe forum - Laney LX20R @ 300 lei: http://forums.rgc.ro/topic/103657-amplif-8-20w-laney-lx20r/. Imi mai trebuie altceva decat un cablu chitara -> amp si pană? aveti sugestii?

 

Multumesc anticipat.

Edited by lowlife
Link to comment
Share on other sites

@lowlife: In afara de cele enumerate vei mai avea nevoie de un acordor. Gasesti ce-i drept si pe net care functioneaza fie cu cablu chitara > placa de sunet, fie prin microfon, fie genereaza sunetul (nota) corespondenta fiecarei corzi si iti faci tu acordajul la ureche. Ultima varianta s-ar putea sa fie insa mai dificila la inceput.

 

Ce mai trebuie sa stii, e ca Strat-ul nu e o chitara de trash/death, fie el si HSS. Ar trebui sa te orientezi catre ceva cu humbuckere.

Link to comment
Share on other sites

Tocmai m-am apucat si eu sa vreau sa cant la o chitara. Problema este ca sunt stangaci si nu ma pot obisnui cu una dreapta. Pentru cine poate sa ma ajute, doresc sa aflu parerea despre Flame DG 200 C LH RDS. Din cate am inteles, majoritatea nu au o parerea foarte buna despre acest model, dar nu dispun de un buget mai mare de 400 lei, nu vreau second-hand si nici nu doresc recomandari care sa depaseasca acest buget. Vreau doar sa stiu daca se merita acest model in acesti bani marunti, sau daca ar trebui sa merg pe Harley Benton. Atat, multumesc.

Edited by Woonnie
Link to comment
Share on other sites

Salutare,

Incerc sa imi iau o chitara si un amplif la care peste ani si ani sa pot intepreta ceva similar cu "John Frusciante - Wayne".

Bugetul este pe undeva la 1000ron.

De mentionat ar mai fi ca sunt stangaci si ca ar fi prima mea chitara.

Mersi

Edited by silviu6482
Link to comment
Share on other sites

Am un amplificator Marshall MG15CFR si o chitara Ibanez grx90 .

Peste un an as vrea sa fac un upgrade la amp( imi place sa ma gandesc din timp la ceea ce vreau sa-mi cumpar) , insa n-am nicio idee ce amp as putea sa-mi iau, avand in vedere ca bugetul ar fi maxim 1200 lei si nu voi cumpara la mana a doua.

Daca ajuta ... caut un amp pe care sa sune foarte bine Nightwish

Cateva propuneri?

Link to comment
Share on other sites

@Kozma Cosmin: E foarte amuzanta planificarea ta pe termen (atat de) lung :) Intr-un an s-ar putea sa nu-ti mai placa Nightwish sau sa te apuci de muzicuta, te-ai gandit la asta?

 

Totusi:

http://www.uberproaudio.com/who-plays-what/367-nightwish-emppu-vuorinen-guitar-gear-rig-and-equipment

http://gear-guitar.blogspot.ro/2012/06/nightwish-emppu-vuorinen-guitar-gear.html

 

Si in general: https://www.google.ro/webhp?sourceid=chrome-instant&ion=1&espv=2&ie=UTF-8#q=nightwish+guitar+rig

Edited by sam
  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

Salut , sunt nou pe acest forum , cu toate ca de acum 10 zile imi petrec fiecare noapte cu telefonul in mana citind pe acesta . Sunt incepator si , ca orice incepator , doresc sa-mi cumpar o chitara . Aceasta pasiune a inceput cand un coleg de-al meu de la scoala a fost pus de dna. profesoara de muzica sa-si aduca chitara sa ne acompanieze la nu stiu ce colinde ... si in fiecare zi in care repetam cu clasa , repetam si eu la chitara si am vazut ca imi place . I-am spus mamei si tatalui si au spus ca sunt de acord , dar bugetul meu nu este cine stie ce , 200 lei maxim . De cateva zile imi tot caut o chitara clasica ... prietenul acela mi-a recomandat aceasta chitara ... : http://www.allegromusic.ro/chitare-clasice-44-/10563-flame-cg-100-bk-44-set.html. voi , ca profesionisti , v-as ruga sa ma sfatuiti daca este buna , daca nu , sa stiu daca dau comanda sau nu . Din pacate , in orasul meu nu este nici un magazin de instrumente muzicale de la care as putea cumpara ... testa si verifica ... deci ultima optiune ar fi comandarea online . Va multumesc si astept cat mai multe sfaturi .

Link to comment
Share on other sites

@Sam : Este foarte amuzant caci de Craciun am primit cadou o muzicuta si am cantat un pic la ea xD

 

In legatura cu Nightwish , nu cred ca o sa-mi displaca vreodata . Ascult de 5 ani in continuu . Multumesc de linkuri , insa cu siguranta nu gasesc un Messa Boggie la 1200 de lei ...

Am vazut in schimb MT-2-ul care m-ar putea ajuta

(Stiu ca sunt pe threadul gresit , dar ca sa finalizez lucrurile aici) Ceva pana in 40W in jurul pretului de 1000 de lei ce ai putea recomanda? ma gandesc la un cub.

Link to comment
Share on other sites

@Milka ... Nu am experienta in multe chitare , dar parca nu as merge pe acel model . Daca ai putea sa mai strangi bani si sa-ti iei macar pachetul asta?

 

http://www.mcmusic.ro/chitara-bass-ro/chitara-ro-3/clasice-ro/aria-cgpn-002-pachet-chitara-clasica

 

Aria face modele ideale pentru incepatori la un raport calitate-pret bun . Acum poate ma insel , asteapta si parerile celorlalti :)

Link to comment
Share on other sites

@Sam : Este foarte amuzant caci de Craciun am primit cadou o muzicuta si am cantat un pic la ea xD

 

In legatura cu Nightwish , nu cred ca o sa-mi displaca vreodata . Ascult de 5 ani in continuu . Multumesc de linkuri , insa cu siguranta nu gasesc un Messa Boggie la 1200 de lei ...

Am vazut in schimb MT-2-ul care m-ar putea ajuta

(Stiu ca sunt pe threadul gresit , dar ca sa finalizez lucrurile aici) Ceva pana in 40W in jurul pretului de 1000 de lei ce ai putea recomanda? ma gandesc la un cub.

 

 

In primul rand trebuie sa-ti scoti din cap ideea ca exista amp sau chitara gandite special sa sune a nightwish. Nici mesa sau alte amplifuri de top nu te vor ajuta prea mult pentru ca nu au fost gandite special ptr asta, ci mai degraba pe considerente de versatilitate, fiabilitate, sau flexibilitate in diverse aplicatii si in general la necesar de puteri mari

Daca vrei un sunet mai rotund ar fi bun sa te orientezi pe un un combo cu dif de 12"  la puteri asa orientative intre 30 - 50W. Daca il vrei sa faca fata si la repetitii sau vreao sala, de ce nu si cu cab de 2X12" si putere si mai mare.

Marca nu cred ca ar conta prea mult, mai degraba flexibilitatea si fiabilitatea si daca de ex. incerci o combinatie cu pedale sau procesor, s-ar diminua amprenta amplificatorului.Spre exemplu dintr-un procesor/modeller mai rasarit iti poti construi cu rabdare un sound apropiat de ce te intereseaza. Ca parere personala de ex. modele de la GT6 in sus (second incep de  la vreo 500 lei) si nu numai de la boss... Sunt variante destul de bune mai noi sau mai vechi de la zoom; line6 sau pedale. MT2-ul de care vorbeai e un drive ok, dar dupa urechile mele nu face decat sa copieze anumite sound-uri de marshall. 

Ce vream sa iti sugerez defapt e faptul ca acel sound "nightwish" trebuie sa il cauti in ce spuneam mai sus, pentru ca nu va veni doar din amp sau chitara.

 

Spor in cautari! :)

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

"This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies.