www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

Threadul oficial : ce chitara sa imi iau


Cosu
 Share

Recommended Posts

OK, bumerang, ne poți explica de ce ai impresia că ar avea sens comentariul tău?

Mă fascinează cât de diferit funcționează mintea unora și încerc să înțeleg.

 

Exact cat a avut raspunsul tau la sugestia cuiva .

 

Apropo versatil inseamna pentru toti chitaristii altceva , pentru unii ii chitara direct in amp , pentru unii un rack cu 1000 mii de efecte etc.

Edited by bumerang
Link to comment
Share on other sites

Apropo versatil inseamna pentru toti chitaristii altceva , pentru unii ii chitara direct in amp , pentru unii un rack cu 1000 mii de efecte etc.

 

De fapt "versatil" ăsta, în sensul de faţă, e folosit în varianta englezească. Traducerea cea mai corectă în limba română ar fi "adaptabil". Nu prea poţi vorbi despre subiectivism în cazul de faţă. Ne referim la un echipament sau un grup de echipamente care să ofere cât mai multe posibilităţi chitaristului. Doar din punct de vedere al tonului putem fi subiectivi şi să spunem că poate nu ne plac anumite tonuri, însă, cât timp sculele îţi pot oferi mai multe alternative, ai şanse mai mari să găseşti ceva ce-ţi place dintr-o grămadă de 30 de simulări de amplificatoare, decât să speri că singurul ton pe care-l vei obţine cu Fender Champion 600 va fi pe placul tău.

 

În cazul nostru, adaptabilitatea asta se referă, în primul rând, la posibilităţile pe care le pune la dispoziţie amplificatorul chitaristului, pentru a avea condiţii optime de repetat. Impactul cel mai mare asupra tonului le au efectele. Vrei să ai un delay, un reverb, un chorus, un flanger, să le încerci, să te joci cu ele. Vrei să ai tonuri cu distors, fără, poate şi o simulare de acustică. Având în vedere că le găseşti deja incluse în amplificatoare la preţuri mult mai avantajoase decât dacă ţi-ai cumpăra pedale pentru fiecare, cred că e la mintea cocoşului că, pentru activitatea asta, de repetat, amplificatoarele cu ele deja incluse sunt recomandate.

 

Fender Champion 600 e drăguţ şi cam atât. Orice amplificator care foloseşte procesarea digitală şi oferă mai multe simulări de amplificatoare, e superior. El mai există pe piaţă în momentul ăsta pentru că e simpatic şi şi-a creat câţiva fani, fiind folosit de vreo 2 chitarişti pe vreo două înregistrări. Aşa că s-a dovedit cea mai simplă soluţie de a obţine tonurile folosite pe alea două piese şi se pare că, dintr-un motiv sau altul, sunt mulţi care vor să cânte alea două piese cât mai fidel. În rest, faptul că e cel mai ieftin amplificator "pă lămpi", nu-l face cel mai bun amplificator pentru repetat.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

57....e in engleza, dom'leee!!! pune ochelarii si uita-te mai bine :)

 

'mniezo! Am zis ce as face eu...fiecare face ce vrea. Pentru inceput ii trebuie un clean bun. Acuma doar nu esti ipocrit sa spui ca un amp pe tranzistori clean suna mai bine decat unu pe lampa. Si eu am un amp de "repetii" de 15W cu cateva efecte digitale si e ok...dar cam atat.

 

Cu referire la argumentul tau ca ai nevoie de un amp digital de tip emulator, pe care sa testezi diverse efecte e total eronat....asa mai bine iti iei un cablu si un soft si gata.

Edited by lefmir
Link to comment
Share on other sites

Coming from someone who doesn't actually play guitar :nay:

Vine de la un sunetist bun, care de asemenea a lucrat mult pe chitare, amplificatoare și efecte pentru chitară.

 

Acuma doar nu esti ipocrit sa spui ca un amp pe tranzistori clean suna mai bine decat unu pe lampa.

Whaaaat???

Te rog: când mai ai o idee așa sclipitoare care nici tu nu știi de unde a apărut, nu o mai trânti pe forum. Poate mai intră cineva și ia drept bune informațiile pe care le debitezi.

 

Link-uri utile:

http://en.wikipedia.org/wiki/Headroom_%28audio_signal_processing%29

http://en.wikipedia.org/wiki/Clipping_%28audio%29

http://en.wikipedia.org/wiki/Distortion#Audio_distortion

Edited by eduard.alexandru
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Vine de la un sunetist bun, care de asemenea a lucrat mult pe chitare, amplificatoare și efecte pentru chitară.

subscriu

 

De unde stii ca nu canta? Ti-ai facut un cont repejor sa trolezi, am o vaga impresie ca mai ai un cont pe-aici mai cunoscut, si o arzi aiurea in paralel sa nu-ti patezi imaginea.

 

In al doilea rand, la cate scule a mesterit '57, consider ca e cel mai apt de pe-aici sa dea un sfat pertinent in materie de echipamente &co.

 

 

Acuma doar nu esti ipocrit sa spui ca un amp pe tranzistori clean suna mai bine decat unu pe lampa.

 

Roland Jazz Chorus, ever heard of it? Lista aia nu e lunga degeaba, si nici nu este un amplificator scump. Un amp pe lampi poate sa sune la fel de prost ca orice alta scula. Nu este o magie constructia lor, daca are lampi, nu este automat si bun.

Edited by Cryptopsy
Link to comment
Share on other sites

Nu stiu ce vrei sa transmiti prin linkuri, pentru ca nu m-am referit la nimic de acolo cand am facut afirmatia.

poftim niste linkuri si de la mine, daca intelegi unde bat. sper sa fie edificatoare:

http://en.wikipedia..../Sound_pressure

http://en.wikipedia....iki/Valve_sound

http://en.wikipedia....ile:Lindos1.svg

http://www.guitar-li...ponse-graph.jpg

 

Crytopsy: Da, am auzit, personal nu am avut onoare sa-l aud, dar din sampleuri nu este pe gustul meu. Stii cum e...e subiectiva treaba....de ce toata lumea crede despre toata lumea ca nu stie nimic pe aici?

Nu este o magie constructia lor, daca are lampi, nu este automat si bun.

Total de acord, dar ma refeream la conceptul general, nu la scheme particulare. Vezi linkuri mai sus.

Edited by lefmir
Link to comment
Share on other sites

versatil inseamna pentru toti chitaristii altceva

Ori nu stăpânești limba engleză ori cea română. Nu știu la care sens te referi, în limbile latine fiind folosit inițial al treilea, ce vine de la verto. Oricare ar fi cazul, nu are sens ceea ce spui; un ton e unul și mai multe-s mai multe. Sau poate asta e rădăcina problemei: nu stăpânești aritmetica.

 

57....e in engleza, dom'leee!!! pune ochelarii si uita-te mai bine :)

Io-s di la Vaslui, nu știu limbi di istea. :lol:.

 

Este vorba de piticii de pe creier ai unui audiofil...poate numai eu sunt asa.

Am înțeles, te simți singur și vrei să împarți piticii în jur.

 

asa mai bine iti iei un cablu si un soft si gata

Acu' mai vii de acasă! :D

 

All joking aside, intenția mea nu era să readucem în discuție lucruri dezbătute deja pe toate părțile. Cine dorește să aprofundeze problematica, subiectele sunt în mare:

  • Informațiile necesare pentru a evalua calitatea echipamentului.
  • Proprietăți obiective (e.g. "versatilitatea", durabilitatea etc.) și subiective (ce ține de "ton") ale uneltelor estetice.
  • Diferențe fundamentale între diferite clase de echipament (e.g. lămpi vs. tranzistori vs. DSP).
  • Diferențe practice între diferite clase de echipament (e.g. ce se poate construi vs. ce se găsește pe piață).
  • Consecințele estetice ale acestor diferențe (luând în calcul limitele senzoriale umane).
  • Priorități individuale în achiziționarea echipamentului (diverse calități estetice și obiective vs. preț).

Simt că va trebui să compun cândva o sinteză a tuturor acestor aspecte dar e greu să găsesc motivația. Și oricum nu ar fi relevant pentru că eu nu cânt la chitară.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

BINGO!!

Exact asta fac de cateva zile, studiez preturile in speranta ca pot lua de Black Friday, cu 700ron, o chitara ce costa in mod normal 800-900

 

Mi-a venit si mie ieri Epiphone-ul SG, negru abanos, comandat de BF, cu un discount de 100ron, la prima impresie pare foarte ok pt. un incepator (setup-ul pare bun, fara buzz-uri, inaltimea bridge-ului ok, sunetul ok pe dozele de neck si bridge, un pic cam gutural/foarte heavy, dar pe gustul meu, acordajul tine bine pana acuma - testat cu niste riff-uri dupa ureche, atat cat m-am priceput, ca n-am avut in viata mea instructor, doar ce am vazut la altii si am imitat dupa aia - , greutate/marime ok), o sa revin cu amanunte/poze (poate si un sample audio, daca promiteti ca nu radeti de un incepator :P ), daca e cineva interesat in mod special de acest model de chitara

 

 

P.S. rog nu sariti acuma cu reply de genul: "la banii aia iti dadeam eu un SH de zece ori mai bun" ... merci

Link to comment
Share on other sites

Salut

De curand m-am hotarat sa cumpar o chitara electrica, ceva versatil.

Nu vizez sa cant un stil anume, ma intereseaza sa mai cat pe ea din cand in cand sa-mi omor timpul intr-un mod placut.

Nu ma intereseaza sa iau mai tarziu alta, deci investitia va fi de durata.

Buget aprox 1000 RON

Ma gandeam sa aleg intre doua modele:

 

Ibanez GRG 140

 

sau

 

Yamaha pacifica 112v

 

Ce parere aveti? va rog daca se poate cu argumente pro sau contra.

Daca aveti si alte propuneri ar fi excelent.

 

Multumesc

Edited by netrider
Link to comment
Share on other sites

Salutare RGCisti,

 

A trecut ceva timp de cand nu am mai dat pe aici, ce se mai intampla? :D

 

Am avut un post pe aici acum luni buni (poate mai mult de 1 an), legat de ce chitara sa imi iau. Intre timp, s-au mai concretizat treburile si o sa folosesc un card avantaj sa fac achizitia, pentru ca e greu sa strangi 3000. Una peste alte, prima intrebare ar fi ce magazine stiti care sa accepte card avantaj? Am vazut ca la Guitar Shop merge sa platesti in 6 rate si este prima varianta.

 

A doua intrebare este defapt o sugestie, ce recomandati pana in 3000 roni? Stiu ca as gasi ceva mult mai ok la mana a 2 a, dar ma indoiesc ca vrea cineva sa imi vanda cu card avantaj. Eu ma gandesc serios sa cumpar chitara asta de ceva timp http://guitarshop.ro...mear_p2035.html . Ma intereseaza ceva cu Floyd Rose, Strat sau Dinky shape (buhu la LP :P ). Chitara ar trebui sa fie versatila pentru ca eu cant de la Anthrax la Pink Floyd (sau cantam in vremurile bune).

 

Eh, cam atat. Multumesc anticipat pentru orice sugestie :)

Edited by Riccardo
Link to comment
Share on other sites

Daca vrei o chitara versatila iti recomand ceva cu 2 humbuckere splitabile. De preferat ar fi sa iti iei o chitara fara floyd rose. In felul acesta va suna mai plin, vei avea sustain mai bun si mai putine probleme la schimbarea corzilor. Eu ti-as recomanda ceva gen PRS, eventual varianta cu tremolo daca folosesti. Sunt niste chitari foarte bine lucrate si cu materiale de calitate buna. Iti spun asta in calitate de fost proprietar de Custom 22 seria SE (fabricata in Korea) si actual proprietar de Custom 22 american. Vad ca la importator au un Custom 24 pe stoc, cred ca merita sa il probezi, desi nu are Floyd si din cate stiu nici doze splitabile.

 

http://mcmusic.ro/chitare/electrice/prs-se-custom-24-tobacco-sunburst-chitara-electrica-cm4ts.html

 

Alta varianta ar fi un Fender Blacktop Stratocaster sau un Standard Stratocaster HSS, dar cu acelasi amendament, vin din fabrica cu tremolo clasic de Fender. Vin si echipate cu FLoyd Rose, iti recomand sa incerci ambele variante si sa te decizi dupa.

 

O chitara foarte versatila si care se potriveste perfect cu cerintele tale ar fi cea de mai jos:

 

http://guitarshop.ro/chitara-electrica-jackson-dk2-upgrade-w-case_p17.html

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Salut Blackthorn,

 

Mersi de raspuns. Si mie mi-a facut cu ochi-ul acel Jackson pentru dozele ei. O alta idee interesanta: am vazut aceasta oferta pe MC Music: http://mcmusic.ro/chitare/electrice/ibanez-rg1570z-bk-ch-electrica-rg1570z-bk.html . Nu suna deloc rau, zic eu. Despre ZR am auzit pareri impartite. As vrea ceva fiabil daca vine vorba de Floyd Rose considerand ca probabil am sa il abuzez in urmatori ani.

Link to comment
Share on other sites

Tremolo-ul de pe Ibanez Prestige a fost tpt timpul bun, totusi chitara aceea nu are neaparat niste doze prea grozave (ti-o spun in calitate de fost posesor). Era un 2620 de vanzare acum ceva timp pe forum si parea o afacere buna (parca in jur de 500 si ceva de euro). Din pacate daca nu poti lua cu banul jos varianta asta pica.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Salut

De curand m-am hotarat sa cumpar o chitara electrica, ceva versatil.

Nu vizez sa cant un stil anume, ma intereseaza sa mai cat pe ea din cand in cand sa-mi omor timpul intr-un mod placut.

Nu ma intereseaza sa iau mai tarziu alta, deci investitia va fi de durata.

Buget aprox 1000 RON

Ma gandeam sa aleg intre doua modele:

 

Ibanez GRG 140

 

sau

 

Yamaha pacifica 112v

 

Ce parere aveti? va rog daca se poate cu argumente pro sau contra.

Daca aveti si alte propuneri ar fi excelent.

 

Multumesc

 

Salut netrider,

 

Pana acu' cateva saptamani am fost in aceeasi situatie ca tine, doar ca am setat un buget de aprox. 800ron...

insa cu amplificator, husa, acordor, doua cabluri si o pedala de efecte am ajuns la 1000ron, asa ca trebuie sa le iei si pe astea in calcul daca nu le ai inca ;)

Presupun ca inca nu ai achizitionat chitara, asa ca iti spun ce am cautat personal, poate iti face ceva cu ochiul...

Eu m-am orientat pentru stilul metal, asa ca am cautat chitara cu humbucker-e, dar daca tu nu ai un stil anume, e bine si cu doze single-coil sau mixed;

In final am ales Epiphone SG si sunt super-multumit de alegere (am avut noroc si de discount de Black Friday pt. chitara si amplificator), dar am mai avut in vedere si urmatoarele chitari (am ales modele albe, de regula sunt mai ieftine decat pe alte culori, deoarece se vand mai greu - din auzite -, ca nu le place multora albul - 90% din cei pe care i-am intrebat preferau negru, rosu, sunburst, ... - , dar nu e general valabil la toti comerciantii):

- Cort X6 (http://www.senia.ro/...ca-cort-28701-3)

-Washburn win14 (http://www.senia.ro/...ashburn-26348-3)

-Lag Imperator i66 (http://www.senia.ro/...ica-lag-32094-3)

 

Later: apropo de versatil, in 1000ron nu stiu daca gasesti ceva trasnet, din ce am citi pe aici pe forum, Ibanez, Yamaha, sau orice alta marca sub 1000ron sunt modele de compromis (doze ieftine, lemn de calitate mai inferioara), mai mult pentru incepatori si mai putin pentru consacrati (trupe, scena, concerte life) ... acuma depinde ce intelegi tu prin 'versatil'

Edited by marco71
Link to comment
Share on other sites

Guest Daniel Leinad

Puteti sa-mi recomandati o chitara electrica pentru stangaci , incepator , sub 1000 ron ? N-as vrea sa pierd prea mult in cazul in care n-o sa ma tin de ea .

Link to comment
Share on other sites

Merita sa iau un pachet ca acesta : http://guitarshop.ro/chitara-electrica-new-squier-electric-pack-affinity-strat-with-fender-frontman-10g-amp_p2156.html ?

Nu sunt chiar incepator, cant de un an pe acustica si ma cam chinui la acordurile cu barre, plus ca imi place la nebunie sunetul clean de Strat :D

Link to comment
Share on other sites

Salut marco71

 

Multumesc de sfaturi. Prin versatil inteleg sa poţi cânta mai multe genuri.

Ma gandisem la cele doua modele de chitara dupa ce am studiat o lista cu cele mai bune 25 chitari entry level.

Era dat un link pe aici pe forum. Momentan sunt in studiu de piata. :)

Astept poate apare ceva bun sh la un pret rezonabil.

Sunt in aceeasi situatie ca tine 40+ si vroiam sa-mi fac un moft, dar sa nu ma coste prea mult. Am mai avut chitară electrică şi ma luase nostalgia. :D

Am intrat pe forumul asta pentru a afla cum e acum situatia.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Salut

 

Am cantat cu o acustica Hora timp de ~3 ani, ca hobby, si acum intentionez sa trec la electrica, tot strict ca hobby, practice by myself, fun etc. Cum nu vreau sa fac cariera muzicala din asta (ci doar sa pot canta Slayer asa cum trebuie, fara sa imi curga sange din degete), am pus ochii pe urmatoarele, avand un buget de maximum 1200:

 

http://mcmusic.ro/chitare/electrice/ibanez-grga32-chitara-electrica-grga32.html + http://mcmusic.ro/chitare/amplificatoare/vox-amplug-metal-efector-amplugmetal.html

 

Intentionez sa alternez acordajul intre drop d / half step / whole step / djent des, de asta am ales un model cu fixed bridge. Cum stau in camera de camin nu vreau sa deranjez colegii, iar review-urile pentru amPlug arata bine. Ce vreau sa cant: thrash, progressive, death/metalcore, dad rock.

 

Daca aveti voi alte sugestii sau pareri referitoare la sculele de mai sus, go ahead.

Link to comment
Share on other sites

Salut Inubis,

 

Decat VOX amplug, mai bine investesti intr-o interfata de chitara pe USB (o placa de sunet externa cu impedanta de intrare mare, adaptata pt. chitara electrica), de genul Behringer UCG102 -cu suport pt. drivere ASIO (low-latency) si iesire de casti- , care impreuna cu un soft dedicat (de genul Guitar Rig, Overloud TH1/TH2 sau un VST-host + VST-plugins) iti ofera mult mai multe combinatii de efecte/tonuri ... presupun ca un laptop/desktop cu procesor de minim 1GHz cam are toata lumea ...

... parerea mea

Link to comment
Share on other sites

Deci in afara de interfata respectiva(behringer-ul arata bine dar daca mai aveti alte sugestii, tot sub 200ron, sunt foarte interesat) nu am am nevoie de nimic altceva? Chiar ma gandeam sa conectez cumva chitara in amPlug si de acolo cu un aux out in PC, dar presupun ca o interfata e mai potrivita.

 

le: http://www.mcmusic.r...fg03011210.html

Edited by Inubis
Link to comment
Share on other sites

Cant de vreo 3 ani la chitara acustica,si anul asta imi doream sa imi cumpar una electro-acustica..optam intre http://esound.ro/chitare-si-chitare-bas/chitare-electroacustice/epiphone-pr-4e-pachet-chitara-electro-acustica.html si http://www.soundcreation.ro/chitare-chitari-electroacustice-cid10_1510/ibanez-v74ece-opn-id14488.html...am primit epiphonul,cu toate ca imi doream mai mult ibanezul caci mai multi cunoscuti o folosesc si am incercat-o si eu."Nemultumitului i se ia darul",dar imi doresc sa stiu daca este una superioara celeilalte sau ce are una in plus fata de cealalta,caci nu ma prea pricep..Ma ajuta cineva??

ps:Am facut si un cover( filmat cu o camera foto,deci scuzati calitatea) cu chitara noua

)
Link to comment
Share on other sites

Hehe, dacă te iei după „mai mulți”, nu ajungi nicăieri. Epiphone face chitare foarte bune. Din ce am ascultat pe net, Epiphone-ul are mai mult bas, construcția călcâiului e diferită față de Ibanez. Eu aș lua Epiphone-ul în defavoarea Ibanezului. Spun asta având un ibanez acustico-electric acasă.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

una comoda la mana, in ce bani ai si care sa-ti para ca suna ok.

 

ramai pe marcile consacrate - de care ai auzit. Si un lucru f important: sa iti placa cum arata, conteaza foarte mult pentru inceput (pentru unii este esential si mai tarziu :) ).

 

Daca te tii de treaba, ai sa iti gasesti una versatila dupa, dar care o sa coste ceva mai mult, insa in acel moment se va merita investitia. Ii asezonezi si un amp pe lampi, ceva pedalute si faci istorie, cum ii place americanului sa zica

 

spor

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

"This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies.