www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

Threadul oficial : ce chitara sa imi iau


Cosu
 Share

Recommended Posts

Rotosound sunt 22 ron, si au mi-ul subtire dublat in pachet. Eu in 3 ani nu am rupt nici o coarda, si am avut 7 chitari. Mie imi plac 0.10-0.52 ca si grosime. De curand am probat si Ernie Ball sunt decente, insa ca textura si feeling D'addario mi-au placut cel mai mult. (am testat : hora/tenson/d'addario/dunlop/rotosound/elixir/ernie ball/fender/no name din lidl/ghs).

 

PS: defapt am rupt o coarda, dar nu se pune, eram in anu 1 de studiu, am slabit corzile groase si mi-a crapat coarda mi subtire din cauza tensiunii (voiam sa dau jos corzile sa curat chitara si sa pun alt set )

Edited by Deenman
Link to comment
Share on other sites

Depinde cum si cat tragi de ele in special de mi-ul subtire. Si mai ales daca tragi controlat sau haotic. Un inceptor le va rupe clar mai repede.

In concluzie, da, se rup mai repede.

 

Nu stiu cum le rupeti. N-am reusit sa RUP CANTAND nici o coarda. Cu benduri comune de un ton, ba si un ton juma cand se potriveste, utilizare de tremolo, samd. Am rupt cateva punandu-le pe chitare cu ascutisuri, sau intinzand de ele prea tare imediat dupa schimbare. Insa nu la utilizare normala. Indiferent de calibru si brand. Pe de alta parte, nu le tin sa stranga rugina pe ele. Le curat de bun simt dupa ce am cantat (mai si uit cate-o data). Cand s-au nasolit, schimbarea. Ca metrica, daca nu-mi mai place cum se aud, le cam schimb. Le schimb SIGUR cand se duce naibii intonatia.

 

astea subtiri nu pleznesc repede?

 

Probabil ca pleznesc mai repede decat cele mai groase, INSA in momentul ala trebuiau schimbate de mult. Cel putin din punctul meu de vedere.

Link to comment
Share on other sites

Salut. Sunt nou pe acest forum si sper ca-mi veti putea raspunde la intrebarea aceasta.

Am cantat la chitara acustica timp de un an, dar inca nu sunt perfectionat, dar cat de curand voi dori sa trec la chitara electrica(poate cel mai tarziu un an)

Am aici o lista cu chitare pe care as dori sa le achizitionez:

-http://esound.ro/set-chitara-squier-affinity-strat-hss-fender-frontman-15g-amp.html

 

-http://esound.ro/chitare-si-chitare-bas/pachete/fender-affinity-special-strat-and-frontman-15g-amp-value-pack.html

 

-http://esound.ro/chitare-si-chitare-bas/chitare-electrice/epiphone-sg-special-ebony.html + http://esound.ro/ibanez-ibz15gr-15w-combo-chitara.html

 

-http://mcmusic.ro/chitare/electrice/ibanez-grx40-chitara-electrica-grx40.html +http://mcmusic.ro/chitare/amplificatoare/ibanez-ibz15gr-u-amplificator-ch-electrica-ibz15gr-u.html

 

As dori sa precizez ca imi place muzica rock(trupele mele favorite sunt Depeche Mode, Nightwish,Scorpions si mi-ar placea sa fac multe coveruri dupa ei)

 

De asemenea vreau o chitara care sa sune bine clean, dar sa fie capabila si de distors ca lumea.

 

Astept parerile voastre si/sau alte sugestii

 

PS: Bugetul maxim e de 1100 RON , n-as dori Les Paul-uri.

Link to comment
Share on other sites

Pe langa acestea as mai avea niste optiuni :

 

http://mcmusic.ro/chitare/electrice/ibanez-grx70dxju-pachet-chitara-electrica-grx70dxju.html

 

http://mcmusic.ro/chitare/electrice/ibanez-grx90-chitara-electrica-grx90.html + http://mcmusic.ro/chitare/amplificatoare/ibanez-ibz15gr-u-amplificator-ch-electrica-ibz15gr-u.html

 

Nu cred ca o singura doza H ma va ajuta asa de mult la cantece Rock-Metal , ce parere aveti despre aceste doua modele?

Link to comment
Share on other sites

De ce tii neaparat sa-ti iei o chitara noua cand ai un buget limitat? O sa-ti para rau, mie unul mi-a parut rau, am luat un ibanez nou la 15 milioane prin 2006, cand puteam sa-mi iau ceva mult mai bun.

 

Chitarile ibanez, cel putin din linkurile tale, sunt chitari bune sa inveti, dar nu ai sa scoti un sound bun din ele. Am avut 5 ibanezuri cu corp din tei, cei drept modele de buget (GRG si RG-uri), iar corpul din basswood asiatic este foarte "neutru d.p.d.v. al tonului", care nu favorizeaza cu nimic aspectele importante in definirea unei baze de ton. Poti sa ii pui mama dozelor, degeaba.

 

Oricum, nici una din chitarile ibanez nu sunt rele, si diferenta intre ele e strict de ordin estetic, una e rosie cu dot inlay-uri si cealalta neagra cu shark inlays. De studiu sunt bune.

 

As zice totusi sa pui diferenta minima de bani si sa o iei pe asta, http://mcmusic.ro/ch...ca-rg350mz.html bridge-ul este unul de tip floyd, dar se poate bloca pana inveti sa-l setezi cum trebuie,

http://mcmusic.ro/chitare/electrice/ibanez-rg331m-chitara-electrica-rg331m-bor.html

 

daca nu, astea sunt alegeri bune.

 

http://mcmusic.ro/chitare/electrice/ibanez-grga32-chitara-electrica-grga32.html

 

http://mcmusic.ro/chitare/electrice/ibanez-grg150p-chitara-electrica-grg150p.html

Edited by Cryptopsy
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
Guest blackwings

Salut! In curand imi voi lua prima chitara acustica. Pana acum am cantat pe chitara fratelui meu, iar bugetul meu nu este prea mare. Defapt, nici nu cred ca ar trebui sa-mi iau ceva foarte scump acum la inceput.

 

Am in vizor 3 chitare si as vrea sa stiu care ar fi alegerea cea mai buna:

Aria AWN-15: http://www.mcmusic.ro/chitare/acustice/aria-awn-15-chitara-acustica-awn-15.html

Squier SA-105: http://www.guitarshop.ro/chitara-acustica-squier-sa-105_p638.html

Epiphone DR-100: http://www.guitarshop.ro/chitara-acustica-epiphone-dr-100_p860.html

Link to comment
Share on other sites

Salut,

 

Acesta este printre primele mele posturi. Acum aproximativ un an mi-am cumparat prima chirata, pachetul din Lidl, chitara electrica amplif-ul si restul. Stiu ca asa ceva nu ar fi recomandat, insa eu le-am luat inainte sa fi cantat vreodata la chitara. Cu ele am invatat insa nu sunt nici pe departe in stare sa cant un cantec de la un capat la altul. Am incercat pana acum: folk, rock, blues si metal. Practic nu am o structura prea buna in modul in care invat, fac exercitii de picking, strumming si invat lick-uri care-mi plac. Pot sa cant deja pasaje din Nothing Else Matters, Sweet Child of Mine, Enter Sandman, Crazy Train, Still Got the Blues si altele. In privinta exercitiilor pe care le fac sunt pentatonice, minore, alternate picking, plimbatul pe freturi cu doua sau patru degete samd, probabil metoda clasica de

 

Ulterior mi-am cumparat si o acustica, un Fender CD-60 de aici de pe forum. In privinta acusticii sunt servit, chitara poate mult mult mai mult decat pot eu.

 

Chitara din lidl nu este chiar rea, prin comparatie cu un Squier Bullet cu care am mai avut contact, in rest nu am pus mana pe alta. Este un Stratocaster S-S-S cu electronica as cheap as it gets, insa suna, sta decent acordata samd.

As vrea sa-mi iau o alta chitara mai buna, de curand cu ajutorul lui 'mnezau am procurat un amplificator foarte fain: un Roland micro-cube.

 

Ce am eu in vizor sunt: Jackson Js30-32, Ibanez 350MZ, 370DX, eventual un 170DX. La acestea am acces SH pe acest forum. Evident daca iau ceva nou apar multe optiuni.

 

Ibanez-urile au toate tremolo. Eu cred ca sunt departe de a lucra cu Tremolo, asadar pe mine m-ar avantaja un bridge fix, insa totusi chitarile vin asa cum vin ele. Nu exclud ca probabil voi bloca bridge-ul. Din cate am inteles ar fi bine sa stau departe de Edge3 si o optiune mult mai buna ar fi Edge2 Zero asa cum este pe 350MZ.

 

Va rog sa ma sfatuiti, pentru ca nu stiu ce sa aleg. Acum sunt aproape citit pe acel 350MZ, insa nu stiu cum este fata de Jackson-urile JS30-32. Multumesc anticipat!

Link to comment
Share on other sites

Eu zic sa te feresti de chitarile cu Floyd Rose daca nu ai nevoie deloc de tremolo mai ales. FR are calitatea de a crea o gramada de batai de cap cand schimbi corzile, tonul este mai metalic - dar nu in sensul de ton de Metallica ;), mananca si din sustain. Daca nu ai nevoie de el nu cumpara ca are mai mult dezavantaje decat avantaje.

 

In locul a ce ai enumerat pe acolo as cauta o chitara cu bridge fix gen Vintage V100 sau Epiphone Les Paul Standard, pentru ce cauti tu pare chitara ideala, au un ton plin, sunt decente ca si calitate si sunt echipate decent. In general Ibanez si Jackson vin cu doze cel mult mediocre si au corpul facut din lemn ieftin - in consecinta suna ieftin (parerea mea).

Link to comment
Share on other sites

o parere avizata despre scandura asta?

 

http://www.thomann.de/ro/harley_benton_fv_430lh_bk_classic_series.htm

 

din cate am citit prin review-uri, lemnul nu are cine stie ce rezonanta, mai ales in combinatie cu forma asta, si s-ar putea sa sufere la sustain, chit ca e set-neck. m-ar interesa sa o cumpar in viitorul apropiat, si d-aia sunt curios. dozele si cheitele se schimba, nu-i bai, ma intreb doar daca e buna lemnaraia de ceva...

Link to comment
Share on other sites

Guest barbu92k

vreau sa-mi cumpar o chitara e-zipy kz1010... am citit pe cateva forumuri din spania (am tradus cu google translate) ca ar fi o chitara pentru copii. Aici sunt pozele cu ea. http://mercador.ro/oferta/chitara-electricae-zipy-stratocaster-kz1010-amplificator-e-zipy-ga10-IDRp77.html Daca stie cineva cum suna si daca este o chitara electrica full size il rog mult de tot sa-mi dea cateva sfaturi !

Edited by barbu92k
Link to comment
Share on other sites

o parere avizata despre scandura asta?

 

http://www.thomann.d...ssic_series.htm

 

din cate am citit prin review-uri, lemnul nu are cine stie ce rezonanta, mai ales in combinatie cu forma asta, si s-ar putea sa sufere la sustain, chit ca e set-neck. m-ar interesa sa o cumpar in viitorul apropiat, si d-aia sunt curios. dozele si cheitele se schimba, nu-i bai, ma intreb doar daca e buna lemnaraia de ceva...

 

constructia si lemnul e rezonabil, finisajul e destul de bun, tastele is mai bune decat ce-am gasit pe ibanez gio. hardware-ul si dozele sunt de proasta calitate dar astea se schimba.

Link to comment
Share on other sites

Guest rockarolla23

Salut ! Intentionez sa imi cumpar o chitara bass , deoarece chiar imi place cum suna . Am cantat 2 luni la o chitara acustica pentru stangaci dar nu cine stie , cantam dupa capul meu mai mult cantam dintr-o prostie cand nu aveam ce face , si dupa parerea mea nu am experienta in acest domeniu .

Singura problema este ca eu sunt stangaci si nu stiu cum sta treaba aici .

Ce chitara bass imi pot lua pentru inceput , si care sunt avantajele/dezavantajele datorita ,,stangaciei'' mele . Din curiozitate daca ar fi sa imi iau o chitara bass oarecare cu 4 corzi de preferabil , as avea dificultati daca as canta in acest fel ? Si daca tot veni vorba de unde imi pot lua o chitara bass conform cerintelor mele dar pana in pretul de 10 milioane .

Link to comment
Share on other sites

Eu as incerca sa cumpar un bass normal, pe mana dreapta, daca tot nu ai cantat prea mult pana acum poate reusesti sa inveti in felul asta. Basii pe mana stanga sunt mai rari si se vand foarte greu SH. In rest poti sa iti iei un Squier Affinity sau un Cort ok in zona asta de pret, modelul exact nu ti-l pot spune, tine doar de preferintele tale. Sau si mai bine ceva second hand mai bun la aceiasi bani.

Link to comment
Share on other sites

o parere avizata despre scandura asta?

 

http://www.thomann.d...ssic_series.htm

 

din cate am citit prin review-uri, lemnul nu are cine stie ce rezonanta, mai ales in combinatie cu forma asta, si s-ar putea sa sufere la sustain, chit ca e set-neck. m-ar interesa sa o cumpar in viitorul apropiat, si d-aia sunt curios. dozele si cheitele se schimba, nu-i bai, ma intreb doar daca e buna lemnaraia de ceva...

o parere avizata despre scandura asta?

 

http://www.thomann.d...ssic_series.htm

 

din cate am citit prin review-uri, lemnul nu are cine stie ce rezonanta, mai ales in combinatie cu forma asta, si s-ar putea sa sufere la sustain, chit ca e set-neck. m-ar interesa sa o cumpar in viitorul apropiat, si d-aia sunt curios. dozele si cheitele se schimba, nu-i bai, ma intreb doar daca e buna lemnaraia de ceva...

 

Daca lemnul nu rezoneaza, e perfect, inseamna ca ai sustain marit. Asa functioneaza o chitara electrica!, cu cat rezoneaza mai mult cu atat e mai proasta.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Intreb pt. un prieten... si aceasta este proasta? http://mcmusic.ro/chitare/electrice/ibanez-rga42-bk-chitara-electrica-rga42-bk.html sau http://mcmusic.ro/chitare/electrice/ibanez-rg350dxz-wh-chitara-electrica-rg350dxz-wh.html

 

Eu am un Epi LP Plus, insa lui nu ii place body-ul de LP.

Edited by Dragos Dobre
Link to comment
Share on other sites

Salut! Cred ca postez la topicul bun. Care este cel mai ieftin Fender stratocaster made in U.S.A? Si....din cate am inteles chitara asta este un mexican strat http://www.guitarshop.ro/chitara-electrica-fender-standard-stratocaster_p11.html.. Si as vrea sa-mi explicati diferentele intre Fender U.S.A si mexican sau squier- am inteles ca Fender american are un bridge mai diferit.

Link to comment
Share on other sites

Salut! Cred ca postez la topicul bun. Care este cel mai ieftin Fender stratocaster made in U.S.A? Si....din cate am inteles chitara asta este un mexican strat http://www.guitarsho...caster_p11.html.. Si as vrea sa-mi explicati diferentele intre Fender U.S.A si mexican sau squier- am inteles ca Fender american are un bridge mai diferit.

Dacă nu ești snob, fițos, nu vrei să impresionezi tinere naive și nu crezi că Pink Floyd sună bine în special pentru că foloseau Fender, te poți orienta spre seriile Classic Vibe sau Vintage Modified de la Squier sau, cel mai bine, spre Fernandes Revolver Classic (made in Japan), care este o chitară extraordinară (nu ieftină, ce-i drept).

Link to comment
Share on other sites

Cam asa sta treaba la guitarshop, care de altfel e importator si distribuitor Fender la noi:

http://guitarshop.ro/chitare-electrice_c27.html?pf[38][0]=3&pf[123][0]=1492

 

Intr-adever, cel mai ieftin Strat american se pare ca e un Special.

 

Referitor la diferente intre mexican si american: http://guitargopher....r-Guitar-Review

Poate nu e cea mai fericita si argumentata comparatie dar iti vei face o idee.

 

Squier e divizia ieftina de la Fender.

 

Cat despre diferente, sunt nenumarate. Gandeste-te ca Strat-ul se face de prin anii '50 timp in care s-au modificat destule.

Edited by sam
Link to comment
Share on other sites

Up?

 

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk

 

Am gresit, damn phone. Voiam sa repun intrebarea mea. Thanks!

 

Intreb pt. un prieten... si aceasta este proasta? http://mcmusic.ro/ch...a-rga42-bk.html sau http://mcmusic.ro/ch...g350dxz-wh.html

 

Eu am un Epi LP Plus, insa lui nu ii place body-ul de LP.

Link to comment
Share on other sites

Salut RGC,

 

Incerc sa-mi satisfac o pasiune mai veche, din tinerete si sa-mi cumpar o chitara electrica (pe care n-am putut din diverse motive s-o fac la 20 si la 30 de ani); acuma la 40+ n-as vrea sa dau prea multi bani pentru un moft personal, oricum probabil o sa stea destul de mult langa un perete, prafuita si o sa pun mana pe ea dupa ce o sa rezolv alte probleme (serviciu, copii, treburile casei, etc).

Am mai zdranganit pe acustica pe la 20+ ani, dar am fost fascinat intotdeauna de sunetul metalic, heavy distorsion si ma gandeam sa experimentez ceva rythm si poate solo-uri pe o electrica, in regim de hobby/amator@home (exclus trupa, concerte :P ).

 

In principiu, vreau asa:

- chitara el. noua, tip ST, SG (si intr-o mai mica masura LP), cu bridge fix si doze humbucker (nu single coil), din considerente de gen muzical pe care o sa-l abordez (heavy) si pentru zgomot de fond mic (intentionez pentru inceput sa nu achizitionez un ampli combo si sa folosesc casti audio mari, tip antifoane -ca sa nu deranjez familia/vecinii in timpul studiului - si software -am deja un adaptor chinezesc de chitara pe USB, gen Behringerce vine cu Guitar Rig-ul);

- achizitia va fi online, fiind din provincie, nu am posibilitatea sa testez live o chitara intr-un magazin de muzica specializat (mai vreau si garantie min. 24luni), deci va rog sa postati impresiile negative legate de anumite modele pe care le-ati comandat online, fara sa le vedeti;

- pretul chitarei sa fie pana in 700ron (ma tenteaza cel mai mult modelele Epiphone SG si Cort X1, dupa ceva cautari si review-uri, dar sunt deschis si la alte opinii).

 

Ce parere aveti? Ceva obiectii la modelele mentionate? Eventual si alte recomandari in limita pretului mentionat (Ibanez GRX20/40) ?

 

Multumesc anticipat.

Edited by marco71
Link to comment
Share on other sites

Guest Andrei Ghergulescu

Salut Marco !

Pot spune ca si eu sunt nou,azi mi-am luat chitara,si iti recomand CU PLACERE un Ibanez grg270b . Costa ceva bani,dar nu vei fi dezamagit . Iti jur. O folosesc cu un amplificator Kustom Solo 16 . Atat am avut de spus,sper sa iti iei ceva care sa te bucure ca pe un copil :rock:

Link to comment
Share on other sites

S-o stapanesti sanatos! :rock:

E un pic cam mult pentru bugetul meu, GRG270B costa 1000+ RON, iar eu vreau ceva mai ieftin, ca sa-mi strang bani pe mai incolo de un combo mai calitativ un pic decat cele din kit-uri/pack-uri de chitara electrica ... plus ca as mai cumpara si o pedala, doua de efecte (distors/overdrive), asa ca se maresc costurile ;)

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

"This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies.