www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

Threadul oficial : ce chitara sa imi iau


Cosu
 Share

Recommended Posts

Da, neapărat telecaster, doar cu ăla se poate country, nu de alta dar face Paisley infarct și se usucă dacă aude că bagă careva country pe flying V :) Acu serios, mie mi se pare ok telecasteru' că e simplu și la obiect, așa în general, nu pentru country cu dedicație, că merge country si pe Ibanez RG și pe SG și Les Paul și orice vrei.

Eu aș zice să găsească întâi prof care-i împrumută sau alege una rece și să învețe pe acustică fără alte complicații, mai ales că scapi fără probleme cu chitara rece pentru genul ăsta. Poate mai apare pe acolo lume cu electrică, mai vede omu' cum e una, alta, dacă chiar se ține și găsește el până la urmă o chitară electrică twangy bangy. Dunno, e ceva fain când înveți să get twangy pe acustică doar din mână.

Edited by apocapsile
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

  • 8 months later...
22 hours ago, Alexyoo said:

Ce chitara sa imi iau dintre Ibanez Grg140 Wh si Ibanez Grg121DX ? Ascult Warrant,Gnr,Judas Priest , Iron Maiden 

Sincer? Probabil ai putea discuta puțin cu @AddRien despre asta:

Ieși mai bine la bani și mno după ce-ți rămâne mică o dai și iei altceva.

  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

Salut,

eu iti recomand sa mai strangi ceva bani si sa iti iei una mai zdravana. Ieftina nu e neaparat proasta, insa poti observa diferenta in momentul in care o ai in maini. Prima chitara ar trebui sa fie exact ce iti doresti, sa iti placa sa o iei in brate. Apoi o sa vezi ca dupa ce te prinzi cum e treaba o sa te ia febra sculelor pentru chitara si aici se cam rupe filmul. Recomandarea mea: ia o chitara care sa iti placa cu bridge fix. Pana cand o sa ajungi sa canti ceva. Apoi daca ai nevoie de floydrose iti iei una, dar nu o sa ai nevoie. Bafta!!!!

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Salut

Cant de ceva timp, cu pauze mari ce-i drept, pe un Epiphone LP Special II stock pe care doresc sa-l inlocuiesc cu ceva mai bun. Acum, nu ma pricep deloc la partea technica a chitarelor, motiv pentru care singurele doua criterii care le caut este un sunet superior fata de ce am acum si de asemenea, aspectul estetic. Cand vorbesc de sunet, vreau sa aud clar o diferenta intre chitara entry level pe care o detin si ce urmeaza sa cumpar, stiind ca merita investitia. Iar estetic, as gravita tot in zona stilului Les Paul, dar mi-au mai atras atentia si modele gen: PRS SE, ESP LTD.

Ca stiluri muzicale: blues ( e.g. Gary Moore ), niste jazz si chestii neo-clasice, deci in mare vreau sa ma axez pe solistica.

Buget: 2000RON

Apreciez.

Edited by SudenUni
Link to comment
Share on other sites

Na, sigur nu strică să ai o chitară cu electronică și hardware mai bun, dar în principiu diferă mult fiecare chitară cum tinde să sune în funcție de amplificator. Chiar și între astea digitale sau solid state.

Din nou, nu știu cum e amplificatorul tău. Din gama de buget dar ok solid state sunt mai multe, de la Boss Katana Mini și Blackstar Fly la Yamaha THR dintre cele mici, apoi Line6 Amplifi, Blackstar ID Core, Boss Katana 100 și altele. Depinde dacă vrei să umbli în soft sau ceva mai simplu, dacă vrei ceva de putere mai mare care poate fi folosit și încet sau îți ajunge unul mic etc.

Mai studiază și tu puțin că e plin și aici de discuții și recomandări din trecut. Ce să zic, ar merita un upgrade la ambele după mine. Dar la ce... fiecare e cu preferințele lui. Încearcă și tu echipamente prin magazine, de la prieteni, că de pe net e.. virtual. Ce-i drept poți returna ce nu îți place dar pierzi timp, stai după bani să ți-i restituie...

Edited by apocapsile
  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Daca esti incepator, pana o sa ajungi sa iti dai seama ca o chitara sau un amp suna bine vor mai trece cativa ani. Indiferent daca esti sau nu multumit de cum suna acum, o chitara sau un amp nou categoric nu vor schimba nimic. Mai degraba invata sa suni tu bine pe ce ai si investeste putin intr un setup profi pentru chitara.

Edited by SKU
Link to comment
Share on other sites

Salutare,

Sunt 100% incepator, am la activ doar o "tentativa" in urma cu 12-14 ani, pe o chitara acustica romaneasca mostenita din familie, pe care am invatat cateva bucatele de riff-uri mai usoare. Sincer nu m-a atras niciodata prea mult cantatul la acustica, insa pentru ca eram elev sarac, compromisul a fost sa ma multumesc cu un set nou de corzi si o acordare folosind un un microfon si un software pe PC. N-am simtit ca ma impac prea bine cu acustica, asa ca dupa vreo 2 luni m-am oprit.

Ce recomandati ca minimum ok pentru o chitara cu care sa cant 80% blues si 20% metal? Voi canta 90% la casti, cel mai probabil prin ceva gen Zoom G3x .

Inca ceva (sa nu radeti)- exista si optiunea cumpararii a ceva cu o "baza" (constructie) buna dar cu componente electronice mai modeste, urmand ca pe parcurs sa se inlocuiasca componentele electronice cu unele mai bune? Sau intr-o anumita zona de pret fiecare bucatica din chitara e la fel de buna/slaba?

Multumesc!

 

Edited by wlkh
Link to comment
Share on other sites

15 hours ago, SudenUni said:

O parere despre cumpararea unei interfete audio + software ca Guitar Rig in schimbul unui amp fizic ?

Dacă ai deja boxe bune, da. Dacă nu, ai să dai vina pe software.

5 minutes ago, wlkh said:

sa se inlocuiasca componentele electronice cu unele mai bune

Componentele electronice nu sunt problema, chiar dacă incluzi și dozele: e destul de greu să greșești o bobină în 2019. Dar înlocuitul dozelor rămâne un hobby foarte popular.

  • Haha 1
Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, FiveseveN said:

Componentele electronice nu sunt problema, chiar dacă incluzi și dozele: e destul de greu să greșești o bobină în 2019. Dar înlocuitul dozelor rămâne un hobby foarte popular.

Insinuezi ca desi dozele sunt facute in general dupa aceleasi procedeu, ele suna la fel de bine indiferent de model?

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

"This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies.