www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

Threadul oficial : ce chitara sa imi iau


Cosu
 Share

Recommended Posts

Salutare, doresc sa imi achizitionez o chitara (suma 2400 lei)  si nu stiu pe care sa o aleg dintre aceste 3 modele, : Schecter omen extreme 6, charvel desolation dx1 ST si Jackson KVXT KING V. As dori argumente PRO si CONTRA. Tin sa precizez ca, cant in mare parte doar metal extrem, mai rar hard-heavy 90s. Multumesc.

https://www.thomann.de/ro/jackson_kvxt_king_v_sbk.htm

https://www.thomann.de/ro/schecter_omen_extreme_6_stblk.htm?ref=search_rslt_schecter_398535_4

https://www.soundstudio.ro/chitara-electrica-charvel-desolation-dx-1-st-soloist-snow-white.html

Edited by Guest
Link to comment
Share on other sites

Am avut de la Charvel si DS3 si DC2, variante inferioare celor cu indicativul 1 (DS1, DC1, DX1) si mi s-au parut superioare altor chitare din aceeasi categorie de pret. Au si locking tuners si EMG, greu sa gasesti ceva similar in aceeasi bani. Deci tot pe Charvel as merge. Dar m-as mira sa o poata aduce, modele astea nu au avut priza prea mare la public si au oprit productia dupa foarte putin timp si in magazine nu prea sunt pe stoc, chiar daca apar listate.

Link to comment
Share on other sites

@Matei1231

 Ideal ar fi sa fugi pana la MCMusic si sa pui mana pe ele, sa le incerci. sa le simti... Mie personal S521 mi s-a parut un pic peste rg421.... Ce nu a fost chiar ok pt mine, la  2 din 3 chitare Ibanez cumparate de noi, a fost nevoie de nivelare freturi, refacut coroana, etc...Migalos si costisitor....Inclusiv corzile si cablul de chitara sunt de kakao, in gama asta de pret.... In rest, sunt chitare decente, foarte ok.... Bafta.

Link to comment
Share on other sites

Link to comment
Share on other sites

@vektordiferența dintre Charvel și jackson e ca jacksonu e din tei iar charvelu din mahon, a da și dozele, charvel emg 81-85 iar jackson h4. As lasă deoparte schecter-u, nu am mai cântat niciodată pe unu și am auzit ca sunt destul de grele, nu la oricine ii e comoda.Am cântat pe un V și mi-a plăcut, eu as merge pe jackson și un eventual upgrade la doze pe viitor. Dacă aveți voi niște sugestii tot la prețul asta spuneți-mi, dar eu spun ca pana in banii ăștia e Ok la Ce am ajuns.

@ChurchOfCthulhu m-am uitat la ceva review-URI pe YouTube, google și oamenii erau multumiți de charvel, dar cum nu a prins la public tare, e ceva și acolo, sunt și pareri ccontra, aș merge pe modelul ăla de jackson, si îmi place cum arată si suna și decent, ma tot gândesc și la charvel, hmm..

Link to comment
Share on other sites

On 12/24/2017 at 05:25, Gabriel Thomson said:

 

@ChurchOfCthulhu m-am uitat la ceva review-URI pe YouTube, google și oamenii erau multumiți de charvel, dar cum nu a prins la public tare, e ceva și acolo, sunt și pareri ccontra, aș merge pe modelul ăla de jackson, si îmi place cum arată si suna și decent, ma tot gândesc și la charvel, hmm..

 

Nu neaparat. Adica n-as merge pe un model anume doar bazat pe popularitate. Eu nu prea am gasit pareri proaste despre seria aia de la Charvel. Mai toata lumea spune ca raportul calitate pret e foarte bun si in afara de chestii foarte subiective legate de cum suna dozele, n-am gasit pe nicaieri ca ar avea probleme de calitate. Putin probabil sa dai gres cu Jackson. Cu instrumentele lor nu prea am experienta, deci nu m-as baga sa emit pareri :D Dar seriile DS, DC si DX de la Charvel mi s-au parut superioare altor instrumente din aceeasi categorie de pret si mult subevaluate. La noi s-au vandut cu 5-700 lei. Am luat un DC2 chiar de pe forum pe bani de squier affinity.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
  • 1 month later...
56 minutes ago, Hyuuga said:

Salut vreau sa imi cumpar o chitara electrica pt incepatori ,vreau sa cant heavy si rock,vreau sa imi iau si un amplificator ,cablurile necesare si niste pene sau ce am nevoie sa cant la chitara ,nu le prea am cu electricele,buget 1250 lei.

La partea de amplificare, pentru inceput, iti recomand o interfata usb si Guitar Rig pentru PC. Un dezavantaj ar fi ca pe un sistem audio obisnuit sunetul nu este natural, ca pe un amplificator. Dar poti rezolva asta cu niste monitoare studio. http://forums.stevehoffman.tv/threads/is-it-bad-to-play-electric-guitar-through-speakers.671892/

Te poti uita pe topicul asta in legatura cu o chitara de incepator.

Edited by Roberto2001
Link to comment
Share on other sites

Salut, lume! :) 

Am zis să arunc și eu o întrebare pe aici, să cer niște păreri, sfaturi de la cei mai pricepuți ca mine și mai trecuți prin scule. În viitorul nu tocmai apropiat intenționez să-mi iau un LP. Nu am avut niciodată unul (deși am cântat pe câteva, nu multe dar îndeajuns cât să-mi placă) și, dacă tot mai dau de prin scule prin stânga și prin dreapta, mă gândeam să-mi reînnoiesc, măcar un pic, arsenalul. Până acum, dintre toate chitarele pe care mi-au picat ochii mai cu jind, am o listă de doar două scule: 1. Epiphone Les Paul Custom Pro (https://58eca9fdf76150b92bfa-3586c28d09a33a8c605ed79290ca82aa.ssl.cf3.rackcdn.com/epiphone-les-paul-custom-pro-alpine-white-257530.jpg) și 2. LTD EC-1000 (https://dk1xgl0d43mu1.cloudfront.net/user_files/esp/product_images/000/023/392/xlarge.png?1485376278).

Nu mă interesează o comparație efectivă între cele două. Sunt din categorii de preț diferite, cu spec-uri diferite, cu sound diferit, etc. Mă interesează mai mult păreri/review-uri scurte despre fiecare dintre ele - dacă ați cântat pe ele, ce ați recomanda la fiecare, plusuri, minusuri, dacă există alternativă mai bună pentru fiecare chitară, chestii d-astea.

Pe scurt, la Epiphone m-a atras super mult prețul, raportat firește la ce știe să facă și cum am văzut și eu prin review-uri că sună, ideea de coil splitting pe un LP și aspectul pe alpine white, care mi se pare minunat. LTD-ul e cam tot ce îmi pot eu dori de la o chitară, configurația de lemn, EMG-uri, accesibilitate ok, aspect classy. Toate astea vin și cu un preț mai piperat și un spor de raritate prin magazinele de pe la noi...

Orice sfat sau idee pe care ați avea-o despre cele două e binevenită, cu doar două mari mențiuni: 1. nu vreau să măresc bugetul de Epiphone ca să iau un Gibson. Dacă aș avea bugetul pentru un Gibson LP, mi-aș lua LTD-ul oricând. și 2. vă rog din suflet, fără PM-uri cu mesaje preluate de la samsarii din Vitan „ia asta bo$$ că o am la vânzare și e mai valoare decât ce ai pus tu acolo, ofertă, țiplă, km reali”. Nu mă deranjează PM-urile utile, cu ce-i bun/rău la vreuna dintre chitare, sau chiar alternative, dar de asta am postat aici - ca să fie o discuție, nu o cerere de ofertă. :) 

Edited by Guest
Link to comment
Share on other sites

Dacă n-aș avea deja FRIX-ul cu spec-uri foarte asemănătoare, nici n-am fi avut discuția asta. Discuția există doar pentru că parcă, parcă aș încerca și Epi-ul. Are ceva al lui care mă atrage rău... După care mi-aș lua EC-ul :lol: Nu, serios acum, ambele îmi plac, d-asta și postul. Vreau să găsesc ori stimuli, ori dezamăgiri. :D

Link to comment
Share on other sites

EC-1000 pe vintage black nu are :P https://58eca9fdf76150b92bfa-3586c28d09a33a8c605ed79290ca82aa.ssl.cf3.rackcdn.com/esp-ltd-ec1000-emg-vbk-vintage-black-466848.jpg Mare lucru, în ochii mei.

M-am uitat deja, dar am postat aici încercând să obțin mai multe informații și, cum am zis mai sus, ori să mă ia flama mai tare pe vreuna dintre cele două, ori să găsesc vreun letdown, care să mă descurajeze. :)

Link to comment
Share on other sites

Ello. De ce nu te uiți și la:

1. Jackson Pro SC Monarkh RW WH  (https://kytary.ro/jackson-pro-sc-monarkh-rw-wh/HN169477/) - sunt chitare super bune, arată classy și ai tastieră din abanos cu radius 12"-16" - are și tema de culori care-ți place, blackouts locking tuners etc. - site oficial: https://www.jacksonguitars.com/gear/guitars/pro-series-monarkh-sc-ebony-fingerboard-snow-white 

Au și pe negru cum ai arătat la EC-1000, pe mov, pe ce vrei tu. 

Mai ai și Monarkh ieftinit cu EMG-uri - https://kytary.ro/jackson-scx-monarkh-mg-sblk/HN169484/ pe temă de culoare asemănătoarea cu ESP. Sau neieftinit (https://kytary.ro/jackson-pro-monarkh-sc-eb-gbk/HN163154/) sau un Tobacco burst excelent (https://kytary.ro/jackson-pro-monarkh-sc-eb-tbb/HN163158/).

Nu pricep de ce vă uitați doar la ESP în zona aia, există concurență ca lumea.

2. Cort Z-Custom 2 (https://kytary.ro/cort-z-custom-2-tbk/HN122482/) e string-through, are emg-uri, jack poziționat inteligent, ca și pot-uri/switch (ziceai că ai probleme la atins stuff). Și e 2.650 de fucking lei.

3. Există și de la Vintage V100 AW pe care poți pune ce neamuri de doze vrei. Hardware-ul e decent, poți pune locking tuners eventual și bagi wiring Jimmy Page cu ce pasive vrei tu. Sau pui EMG-uri că încape și bateria lejer. Dacă-l prinzi redus până la Epiphone Custom pui hardware electronică și doze exact cum vrei, cu ce neam de wiring îți place.

 

LE - De la Epiphone există și https://kytary.ro/epiphone-matt-heafy-les-paul-custom-eb-limited-edition/HN142608/ (abanos) și mai există și Washburn Parallaxe (https://kytary.ro/washburn-parallaxe-pxl10wa/HN169166/) (abanos).

Wiring cu split / phase faci la oricare cu pasive și 4 fire.

Edited by apocapsile
Link to comment
Share on other sites

Ello to you too :) 

1. O să râzi, cel mai stupid motiv. Mi se pare hidos headstock-ul. M-am uitat, crede-mă, am încercat să mă forțez să-mi placă chitara, dar nu reușesc. Headstock-ul ăla distruge orice. Îi înțeleg rostul, corzile stau perfect drepte până la cheițe, ceea ce la LP-uri e o raritate, dar pur și simplu un headstock așa pointy pe un LP mă întristează :( Mi se pare că îi ia orice aspect classy.

2. Nu știam modelul, o să mai caut despre el, deși la prima vedere mă dezamagește rău estetic. În plus, Epiphone-ul ăla de care am zis mai devreme e mai ieftin cu 400 de lei decât chităruța asta :P

3. Dacă n-aș fi făcut deja experimente neortodoxe pe un DIY de telecaster, poate că m-ar fi tentat să mai fac o IKEA guitar. Mi-a ajuns pentru destul timp.

Link to comment
Share on other sites

1st world problems. Mie îmi place la Monarkh și la Wolfgang că au headstock-ul mai câș. Nu pricep ce aveți cu cleștișorul de rac :) La customizat o dai și tu cuiva și ți-o face, nu trebuie să-ți bați capul. Uite doze, uite electronică (dacă vrei iei schimbător H din ăla superswitch de LP cu 6 poziții) sau push-pull sau renunți la 2x pot-uri pentru switch-uri sau le pui pe lângă sau whatever. Plus că în afară de faptul că e albă și 'custom' nu face nici un ban în plus fața de un Vintage. Nu are nimic deosebit, really. Plus că headstock-ul Epiphone LP arată exact ca un fund. Look at it. What's so classy about it? Nu e o mustață, nu e nici carte deschisă decât dacă e un tratat de proctologie :D

Edited by apocapsile
Link to comment
Share on other sites

De ce nu iei un Epi si ii pui doze EMG, asa ai chitara care iti place cum arata si cum suna. Si te sfatuiesc sa iei in considerare si oferte second hand, daca gasesti una in stare foarte buna si cu pret atractiv de ce nu? Diferente intre cele 2 chitari sunt destule, dar se pot sintetiza intr-o fraza, LTD este o chitara moderna cu un sunet modern, Epi este una vintage cu sunet si feeling vintage. Nu vreau sa discut nimic de hardware si echipari, aici fiecare alege ce doze si cheite ii place, dar Epi are corpul ceva mai gros, care de obicei inseamna un sunet mai plin, mai rotund, alt profil de grif ceva mai gros si el, taste medium jumbo fata de extra jumbo la LTD. Nu te entuziasma e faza cu coil split, la cum suna dozele din Epi splitate nu cred ca o sa fie ceva care sa conteze foarte mult. Nu mi se pare ca tonul lor se aproprie de un single coil veritabil, suna destul de anemic. Cred ca cel mai bine ar fi sa probezi ambele chitari, sau macar unele asemanatoare sa vezi cum te intelegi cu grifurile, se canta foarte diferit pe ele.

Link to comment
Share on other sites

Multumesc mult, @Blackthorn. M-am gandit si la optiunea Epi + un EMG splitabil, macar pe bridge. Doar ca, cu un set nou as ajunge aproape de valoarea ltd-ului si nu mi se pare ca ar mai merita. Pana acum nici n-am avut ceva cu feel si sound vintage, deci niciodata nu zic niciodata.

M-am uitat deja pe forum. E un singur Epi care m-ar putea interesa, dar proprietarul vrea pe el cat e nou la GS :)

Link to comment
Share on other sites

Hmm. Dude, de obicei dacă e să pui split la o singură doză, pui pe neck fiindcă acolo duce mai bine. plus că îi 'tonul' pentru zona clean frumos. Pe bridge pui pentru 'twang' ceea ce pe LP e ca și când... get a telecaster or smth :) Sincer Epi Custom are un preț astronomic pentru ce este, dar fetișul e fetiș. Dacă e să-ți pui active mai bine iei Harley Benton :) 

Link to comment
Share on other sites

2 minutes ago, apocapsile said:

Hmm. Dude, de obicei dacă e să pui split la o singură doză, pui pe neck fiindcă acolo duce mai bine. plus că îi 'tonul' pentru zona clean frumos. Pe bridge pui pentru 'twang' ceea ce pe LP e ca și când... get a telecaster or smth :) Sincer Epi Custom are un preț astronomic pentru ce este, dar fetișul e fetiș. Dacă e să-ți pui active mai bine iei Harley Benton :) 

Da :)

Link to comment
Share on other sites

Eh, până la urmă poți comanda Epi LP Custom prin curier, ai timp s-o încerci, vezi care-i treaba, dacă te agață sau mai bine skip. Înainte de asta poți să și cauți să încerci prin magazin. Ce să zic, n-o să mint că nu sunt frumușele finișurile lor, partea proastă e că în afară de asta pe mine nu m-au spart cu nimic.

Mie și la 2.000 mi se pare că un Soltero e mai Les Paul (și mai telecaster și mai tot ce vrei - că are coil split pe pot-urile de ton) decât un Epi dar fiecare cu bâzdâgania lui. Era să-mi iau una când se făcuse vreo mie șase sute la promo pe GS - încă îmi pare rău că n-am spart purcelușul atunci. Plus că era făcută în Coreea, for what it's worth, if it's worth something. Pentru mine nu valorează nimic eticheta aia. Și avea un gât interesant, un soi de V rotunjit mai degrabă decât U. Plus că și estetic îmbinarea aia de pe fățău e de mare clasă.

Paranteză: 

( Castere se fac în Mexic din '90. Coreea produce de când lumea chitare de mai multe feluri. Indonezia a apărut mai tărziu în horă, dar nu sensibil mai târziu decât Mexicul (când mutaseră Samick niște mobilă pe-acolo), și au prins mult elan înspre 2.000 și bagă din ce în ce mai hardcore. Acum, întreb: dacă o mexicană din 2005 e considerată bună în sensul că cel puțin fabrica a acumulat destulă experiență, de ce ar fi una făcută în Indonezia proastă, acum, în 2017, pe același criteriu? Ce, nu ajung 15 ani de experiență? Mexicului îi ajungeau și ăstora nu, că-s mai proști și mai flămânzi sau ce? Alea din China ce au/ce n-au? Și ăia fac chitare în prostie și doar faptul că e chinezesc nu garantează nimic - pot fi super bune sau junghiuri. Ca și americanele.)

Edited by apocapsile
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

"This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies.