www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

Suhr Guitars


Fenderaru
 Share

Recommended Posts

Multumesc George....dap o chitara buna si ca specificatii se apropia oarecum de ce vroiam...nu este mai buna sau mai slaba decat 57-le meu...este cum bine stii chestie de gusturi....

Eu as vrea mai multa grasime pe bridge pozitia 1 single...la straturile cu 5 way swich degeaba ai grasime in cuplajul pozitiei 2 ca pierzi armonice si chiar nivelul semnalului pozitilor 2 si 4 este mai jos ca decibeli

la modelul John Mayer m-au dat inapoi tastele jumbo (fiind obisnuit acum cu vintage stile frets) ,gig bagul si nu solid case si finisul satin mentionat pe siteul oficial( si nu cel gloss pe spate)....fiecare insa cu pasarelele lui :)

 

una peste alta insa JM strat este o chitara faina la un pret mai mult decat OK si ii urez noului cumparator s-o cante sanatos

 

vreau sa fac o mica corectura aici: stratocasterul john mayer este echipat cu taste Dunlop 6105, care sunt in genul tastelor vintage, dar putin mai inalte si nu cu taste jumbo. :)

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 68
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

:) hai ca iesit cu sange. mibule draga fiecare isi iubeste chitara cat poate si are impresia ca e cea mai buna. cat despre chitaristii consacrati ..am gresit..sunt cateva nume grele ale muzicii care canta pe suhr si o fac foarte bine. poate malex zice si el bine despre chitara de studio...eu doar mi-am expus sincera parere la care raman. nu mi-as lua suhr niciodata..dar corectez..cui ii place sau pentru cine vrea este o chitara foarte buna.

si in destula mare parte..sau de foarte multe ori ..mana conteaza poate mai mult decat chitara. depinde..totul e relativ!

tot respectul pentru fiecare opinie ..inclusiv mibu :) !

Link to comment
Share on other sites

ca tot vorbea georgica de workshop-ul de la big mamou... nu se putea sa nu remarci atunci cand s-a cantat pe acelasi amp (marshall-ul lui cyfer) ca, spre deosebire de strat-ul lui cyfer (care suna murdar si nedefinit in contextul trupei), la suhr se auzea absolut fiecare nota clar si cu overtone-uri placute, armonice. o imensa diferenta!

(va rog acum sa nu interpretati cele spuse ca o "degradare" a sculelor lui cyfer!!!! pur si simplu asta era "realitatea din teren".) desigur, poti sa "faci ceva" pe aceste calitati si sa zici ca tot sculele tale sunt mai bune sau ale cine stie carui chitarist pe care-l stii tu, insa trebuie sa-i dam "cezarului ce-i al cezarului"!

Mibu, vezi cã ai înțeles greºit, deºi atunci la jam ți-am spus foarte clar. Marshall-ul despre care vorbeºti NU ESTE AL MEU.

Dacã vrei sã vorbeºti în cunoºtințã de cauzã, intrã pe pagina echipament a sitului meu ºi mai documenteazã-te.

Marshall-ul respectiv nu putea fi al meu din cel puțin douã motive:

1. Nu aº lãsa nici o parte a echipamentului meu sã ajungã într-un asemenea stadiu de degradare;

2. Nu agreez aproape deloc tipul de amplificator Marshall, mai ales în locații mici.

 

Din aceste cauze, atunci când am concerte la Big Mamou, îmi aduc amplificatorul meu. Prefer sã car 40 de kilograme, decât sã cânt pe acel amplificator. Uite o

despre cum sunã strat-ul meu în contextul unei trupe. Mie mi se pare destul de bine definit, restul e o chestie de gust, adicã blah blah...

 

În altã ordine de idei, nu țin minte ca tu sã fi cântat pe Marshall, mai ales cã tu erai acolo sã prezinți amplificatoarele tale. Aºa cã nu ºtiu când s-ar fi putut produce acea comparație side by side despre care vorbeºti.

 

Chiar ºi aºa, în halul în care e, Marshall-ul respectiv a mers cu brio pânã la final spre deosebire de ampliful tãu. :)

Link to comment
Share on other sites

cyfer, se pare ca nu m-am exprimat corect... era vorba de marshall-ul pe care cantai tu, nu de marshall-ul tau.

oricum, nu este relevant in acest context decat faptul ca s-a cantat pe acelasi amp cu doua chitare diferite (suhr-ul meu si fenderul tau) - nu, nu eu am cantat, ci altcineva (scuze ca nu mai tin minte cine era, doar ca avea parul mai lung), iar rezultatul sonor era exact cel descris, adica pe suhr-ul se decupa mult mai bine in contextul trupei decat stratul, care suna mult mai confuz. asta, insa, nu este o reclama proasta pentru fenderul tau (asa cum se pare ca ai inteles tu) ci pur si simplu adevarul perceput nu numai de mine.

cat despre micul combo laboga pe care am cantat, unul din ECC-urile din preamp a cedat. e un lucru care se intampla oricarui amplificator pe tuburi, mai devreme sau mai tarziu.

Link to comment
Share on other sites

calin, da paul vinde suhr-ul (desi eu i-am recomandat sa-l tina pana se lamureste cu PRS-ul...). 2500 euro este pretul.

 

Paul n-a gasit PRS-ul dorit in magazin, trebuia comanda, asa ca si-a luat SUHR influentat de tine! Apoi s-a lamurit... E de vanzare! :)

A discuta despre chitara lui Dragos, e cam nasol aici, e nevoie de un chitarist, ceea ce nu e cazul lui...Da bine pentru el, e scumpa, e rara avis...

Edited by Calin
Link to comment
Share on other sites

oricum, nu este relevant in acest context decat faptul ca s-a cantat pe acelasi amp cu doua chitare diferite (suhr-ul meu si fenderul tau)

:)

Scuzã-mã, dar pe acel amplificator ºi în acele condiții nu este relevantã nicio comparație între chitãri. O poți face doar dacã eºti rãu intenționat. Dacã vrei sã faci o comparație serioasã între instrumente, trebuie sã ții cont de mai multe asptecte: corzi, doze, etc...

 

Asta îmi aminteºte de un bun prieten care încerca sã-mi compare un Gibson Les Paul Standard cu un Fender Stratocaster. Ambele erau bãgate printr-un procesor ºi apoi un amplif, iar setãrile pe procesor erau fãcute special pentru Les Paul. Normal cã sãracul Strat suna ca draq în acea situație. Verdictul amicului a fost clar: Gibson bate Strat. :)

 

care suna mult mai confuz. asta, insa, nu este o reclama proasta pentru fenderul tau (asa cum se pare ca ai inteles tu) ci pur si simplu adevarul perceput nu numai de mine.

... dap, au mai perceput ºi alții ... adevãrul ... :)

Chitara lui Mibu e dintre cele mai nasoale (dupa gustul meu) straturi din cate am auzit. Asta a nedreptatit foarte tare ampurile.
Link to comment
Share on other sites

Strat-ul suna ca Strat

 

celelalte chitare nu au un sunet aparte /distinct , doar suna bine sau nu .

 

Orice Strat care are si doze adevarate suna "murdar" asta-i tonul cel vestit ba mai are si stratitis , dozele introduc limitare si compresie chiar distorsioneaza anumite tonuri ciupite puternic .

De aia-i Strat .

 

La chitarele copy ce au forma de Strat si nu au masa lemnoasa si dozele ( vintage alnico ) nu vor suna ca un strat .

 

Probabil daca @mibu pune doze de Strat pe chitara Suhr s-ar apropia mai mult de sunetul "acela".

 

Sunetele scoase dintr-o chitara depind de "mana" , asa ca numai atunci este un test relevant daca canta aceisai persoana aceiasi riff-uri , pasaje , sunete pe rand pe mandoua chitarele pe aceiasi statie , eventual regland din gain diferentele de amplitudine ale semnalului obtinut.

 

Este greui sa canti cu o statie puternica in locatii mici,

 

1 nu dai putere nu ai ton

2 dai putere esti prea tare

3 trebuie sa te acomodezi si sa ciupesti mult mai fin , cea ce i-ti schimba amprenta personala nu toata lumea exerseaza sa cante acelesi piese in mai multe feluri ca sa sune bine pe orice configuratie de chitara +statie plus unele moduri de a canta necesita sa ciupesti tare sa plesnesca tonul .

 

Ideal este o statie ce are wattajul nimerit cu marimea locatiei .

 

Problema devine spinoasa cand canti mai multe feluri de muzica , ar trebui sa ai mai multe statii .Nu-i destul ameteala cu 4 intrari comutabile .

 

Sa trec inapoi la chitara Suhr ( sau alte chitare ) , eset convenabil in anumite genuri /stiluri ca chitara sa nu aiba acea dinamica enorma a Strat-ului care prea explodeaza si nu mai poti canta comod anumite genuri cum ar canta de ex Mike Stern , care vrea un ton mai "plat" tonurile sa sune la fel si fara a avea dinamica de atac porea pronuntata ( sa nu "latre" acordurile) sa sune smoth cand canta in acorduri .La un Strat trebuie sa te abtii sa ciupesti foarte "fin" sau si sa reduci din potmetru de volum al chitarei sa mai tai din varful atacului , dar pierzi din brilianta etc etc...

 

De acea pentru uni Telecaster ( cu doza neck ) este rezolvarea sau, Suhr,Kort si altele sunt foarte bune ptr stilul lor de cantat.Au comoditatea si avantajele Start-ului dar suna mai inblanzit .

Edited by karpi
Link to comment
Share on other sites

Reb Beach (born Richard Earl Beach, Jr. on August 31, 1963, in Pittsburgh, Pennsylvania) is an American rock guitarist. He is a member of the bands Winger and Whitesnake. Ibanez guitars produced his signature RBM models (stands for Reb Beach Model) in early 90s. On the 2005 Whitesnake reunion tour, he primarily used custom models by luthier John Suhr.

 

WINGER

 

 

asta ca sa stie si @mibu , hehe

Edited by karpi
Link to comment
Share on other sites

caline, chetiunea cu paul nu e chiar asa cum o "impachetezi" tu ca sa "scoti in fata" prs-ul...

 

primul lot de chitare pe care le-a testat paul in canada au fost prs. insa nu a gasit nici una care sa-i placa. si aici trebuie sa atrag atentia asupra unui aspect: paul voia ca chitara sa aiba, in primul rand, un anumit radius al grifului!

apoi a testat suhr-uri, dupa care a testat o gramada de altele (nu mai zic parerea lui despre fenderele si gibsonurile testate de el ca iar sariti la gatul meu... :) ). dupa toate astea a ramas la suhr-ul in cauza, care avea exact radius-ul dorit de el, era perfect lucrat si suna foarte bine. ajuns acasa, nici macar n-a apucat sa cante cu ea pe rack-ul sau (facut de mine, evident...) ci a cantat cu ea doar pe XT-ul sau si m-a sunat sa-mi zica ca doza de la vibrator suna altfel (atentie: ALTFEL nu MAI PROST!!!!) decat sunetul cu care era el invatat, pe care-l avea in ureche de ani de zile, drept pentru care si-a luat seymour duncan-ul cu care era obisnuit si i l-am montat pe suhr. doza din suhr este acum pe chitara mea si suna demential! (da' cine sa ma mai creada pe-aici...? :) ).

exact asta este povestea suhr-ului lui paul. iar eu l-am sfatuit sa nu vanda inca suhr-ul pana cand nu primeste prs-ul si canta putin pe el (paul a mai avut acasa un prs, pe care l-a tot testat, deci nu e un newcomer zona), pentru ca s-ar prea putea sa se decida pentru suhr pana la urma. dar, oricum, nu conteaza. cert este faptul ca chitara aia (si toate celelalte suhr-uri sunt chitare foarte, foarte bune)!

Link to comment
Share on other sites

inca un lucru on-topic (ca de suhr-uri vorbim aici, nu de prs sau fendere...):

 

unele dintre cele mai iubite doze single coil facute de suhr sunt V60LP (care echipeaza si chitara lui dragos si a mea si a lui scott henderson, printre multe altele). chestia speciala cu astea este ca au frecventa de rezonanta mutata ceva mai jos decat la dozele traditionale fender. astfel se obtine un ton mai cald, mai "pufos", foarte bogat in armonice.

 

un alt aspect caracteristic dozelor suhr este acela ca sunt astfel facute incat sa aiba un raspuns optim in zona frecventelor medii - medii-inalte, lucru care face ca instrumentele sa fie automat mult mai "prezente" in trupa, sa se auda mult mai clar, sa se distinga mult mai bine in "harmalaie".

 

de asemenea, o caracteristica importanta a chitarelor suhr este ca, volumul sonor al corzii mi subtire este acelasi cu a corzii mi groase, cu alte cuvinte, spectrul este perfect balansat. lucrul acesta john l-a rezolvat in primul rand "umbland" la forma si grosimea corpului.

 

foarte interesant este si faptul ca, profitand de un aparat care masoara felul cum vibreaza corpurile si gaturile fiecare in parte, astfel ca ele sunt selectate optim pentru a alcatui o chitara. (aici pot sa-i contrazic pe cei care sustin ca chitara lui dragos nu vibreaza etc. .... dimpotriva! ea vibreaza corect!!! gatul impreuna cu corpul. si are sustain foarte bun si uniform, pe toate notele - cat despre calitatile de chitarist ale lui dragos, ridicate la fileu de calin, nu cred ca il impiedica sa aprecieze o chitara buna - apropos: este de vanzare vechiul strato albastru al omului in cauza!...).

 

 

cyfer, sincer, ma indoiesc peste masura de capacitatea de apreciere a celor putini ce au catadicsit sa vina la workshopul cu pricina...

 

cat priveste compararea a doua chitare, nu cred ca este importanta calitatea amplificatorului in cazul de fata! era vorba de faptul ca una din chitare suna distinct si se decupa foarte bine in contextul trupei, celalalta nu prea. atata tot! asta nu o face pe niciuna mai proasta decat cealalta. doar ca rezultatul sonor este diferit!

 

asa ca hai sa ne linistim si sa ne vedem de cantat. cred ca suntem cu totii mai castigati... (sorry, eu nu am postat aici decat pentru ca se vorbea despre chitare suhr, iar eu sunt, evident, indreptatit sa emit pareri pertinente despre aceste instrumente).

Link to comment
Share on other sites

de fapt, vroiam sa ma dau mare ca mi-am luat strat.

 

ontopic - daca plaja de mids/high mids te ajuta la decupaj, sunt tare curios sa fac un A/B cu un Suhr si cu stratul meu (care are scooped mids)...m-ar ajuta tare. problema e ca nu cunosc posesori de Suhr prin zona.

by the way, sunt convins de calitatea chitarilor Suhr, ca le-am mai auzit pe ici, pe colo, dar pretul este prohibitiv pentru mine. deocamdata.

@mibu - anderson ai probat vreodata? cum ti s-a parut, comparativ cu ce ai acum?

Link to comment
Share on other sites

nu, nu am cantat niciodata pe un anderson. pentru asta ai ocazia sa-l abordezi pe raresh...

 

cat priveste compararea chitarei tale cu suhr-ul lui dragos, poti sa te duci la el la sala si sa incercati in voie chitarele. este un tip foarte fain (desi unii s-au stradiut pe-aici sa-l faca de kakao...). modelul de suhr pe care-l are este seria S1. cu ocazia asta poti vedea si canta noul rack al lui dragos, pe care nu demult l-am terminat...

daca nu-i stii telefonul, trimite-mi un email si ti-l dau, nici o problema!

Link to comment
Share on other sites

... iar rezultatul sonor era exact cel descris, adica pe suhr-ul se decupa mult mai bine in contextul trupei decat stratul, care suna mult mai confuz. asta, insa, nu este o reclama proasta pentru fenderul tau (asa cum se pare ca ai inteles tu) ci pur si simplu adevarul perceput nu numai de mine.
cyfer, sincer, ma indoiesc peste masura de capacitatea de apreciere a celor putini ce au catadicsit sa vina la workshopul cu pricina...

... deci ºi alții au remarcat diferența clarã dintre chitãrile noastre, dar din pãcate te îndoieºti peste mãsurã de capacitatea lor de apreciere. :)

 

cat priveste compararea a doua chitare, nu cred ca este importanta calitatea amplificatorului in cazul de fata! era vorba de faptul ca una din chitare suna distinct si se decupa foarte bine in contextul trupei, celalalta nu prea. atata tot! asta nu o face pe niciuna mai proasta decat cealalta. doar ca rezultatul sonor este diferit!

Îți pot aduce câteva joarțe de amplificatoare prin care nu sesizezi nicio diferențã între un Fender Strat ºi un Strat oarecare. Ce-o sã dovedeascã asta? Nimic...

 

Uite formulez eu pentru tine un text cu care sunt de acord:

"Am fost la workshop în Bucureºti ºi era acolo un Marshall, neîntreținut, praf frate... Pentru cã amplificatorului pe care l-am adus spre prezentare îi cãzuse un ECC (na, se întâmplã oricãrui amplificator, ce dacã tocmai el era unul dintre scopurile workshopului), a trebuit sã folosim doar Marshallul. Stând în public, am ascultat ºi Strat-ul lui Cyfer, ºi Suhr-ul meu. Chitara mea Suhr mi s-a pãrut mult mai bunã în context, prin acel amplificator, lucru observat nu numai de mine. Totuºi, alte pãreri au fost cã Strat-ul meu a avut unul dintre cele mai proaste sound-uri de strat auzite vreodatã."

 

Dacã spui aºa, mi se pare cã prezinți în mod corect situația ºi mediul în care s-a fãcut acea comparație. Chiar nu mã deranjeazã sã afirmi cã chitara ta este mult mai bunã decât a mea. O fi. Ceea ce mã deranjeazã este comparația forțatã ºi în mod vãdit rãu intenționatã.

Link to comment
Share on other sites

mai cyfer, tu vad ca procedezi exact ca si in cazul lui dan aldea...

 

man, nimeni nu a spus ca chitara ta e proasta!!! am afirmat doar ca se distingea mai prost in trupa decat suhr-ul (si asta in contextul clar al topicului).

 

cat despre rau-intentionare, nici nu poate fi vorba! sincer, nu ma intereseaza catusi de putin chitara ta sau a altuia, decat in masura in care sunt rugat sa-mi spun parerea sau sa ajut la formarea unui sunet general mai bun. reactiile tale de aparare prin atac (pornite de la perceptia ta cum ca ai fi atacat de cineva) mi se par usor exaltate si nelalocul lor (atat in acest topic, cat si in cel cu dan aldea).

 

stii, exista o vorba tare adanca: "doresti sa ai dreptate, sau sa ai pace launtrica?" este o intrebare pe care cu totii am putea sa ne-o punem, mai ales atunci cand simtim ca ni se infierbanta taratza in noi...

 

inca o data: nu te-am atacat in nici un fel voit si nici nu-mi propun lucrul asta!

Link to comment
Share on other sites

mai cyfer, tu vad ca procedezi exact ca si in cazul lui dan aldea...

Mibu, nu aduce în discuție "cazul lui Dan Aldea". Aici nu mai e cazul sã duci trena... Vrei sã spui ceva despre acel subiect, discutã pe topicul respectiv. Nu amesteca lucrurile.

 

cat despre rau-intentionare, nici nu poate fi vorba! sincer, nu ma intereseaza catusi de putin chitara ta sau a altuia, decat in masura in care sunt rugat sa-mi spun parerea sau sa ajut la formarea unui sunet general mai bun. reactiile tale de aparare prin atac (pornite de la perceptia ta cum ca ai fi atacat de cineva) mi se par usor exaltate si nelalocul lor (atat in acest topic, cat si in cel cu dan aldea).

Eu cred cã nelalocul lui este modul tãu de adresare ºi felul în care pui problema. Eu am remarcat doar cã erau niºte condiții improprii pentru a formula niºte concluzii pertinente. ªtii, în semiobscuritate sunt convins cã un tablou kitch poate arãta la fel de bine ca un Rembrandt. Vãd cã vorbeºti despre atacuri ºi despre Aldea, nu vãd ce legãturã au cu subiectul.

 

Dacã vrei sã faci o comparație între chitãri, trebuie sã spui ºi în ce condiții a fost efectuatã acea comparație ºi cine a fost "arbitrul". Eu am considerat necesar sã aduc aceste completãri la concluzia ta. Dacã tu le-ai luat ca pe un atac... înseamnã cã ai probleme mari.

 

ªtii, eu cred cã mai existã în lume un cod al bunelor maniere valabil. Tu m-ai rugat atunci sã-ți permit sã faci o prezentare a sculelor tale în cadrul serii mele de jam. Am acceptat fãrã rezerve. Ai venit ºi ți-ai prezentat liniºtit toatã marfa ºi apoi am "jamuit". Atunci, ºi eu am fost de pãrerea lui George, cum cã sunetul stratului tãu e prost, cu un sound iritant ºi necizelat. Asta nu înseamnã cã am venit pe forum sã spun: "Domle, a venit Mibu la workshop ºi Strat-ul meu suna extraordinar pe lângã al lui". Afirmația nu ar fi dovedit nimic ºi nu ar fi fãcut decât sã atragã un rãspuns acid din partea ta. Tu însã, dupã mai mult de jumãtate de an de la eveniment, ai considerat necesar sã faci afirmațiile astea. De ce? Vrei sã demonstrezi ceva în legãturã cu topicul despre "chitaristul bun"? Cã despre diferența dintre cele douã chitãri nu ai demonstrat mare lucru.... ºi nici nu ai avea cum...

Link to comment
Share on other sites

cyferane, tata, daca vorbim despre topicuri, apoi topicul prezent este SUHR, nu altceva, iar eu pe marginea subiectului am discutat.

faptul ca mie imi place mai mult cum suna suhr-ul decat fenderul tau, asta nu trebuie sa te intristeze si nici sa socheze hoarda ta de admiratori. si, pana la urma, este tot on topic.

pentru workshop ti-am multumit politicos de cateva ori chiar si inainte si dupa eveniment, so w.t.f.????

pe de alta parte, se pare ca obraznicia aciuitilor prin capitala e chiar mai mare decat cea a neaosilor (sigur, nu este o afirmatie holistica). eu as zice sa te mai linistesti un pic si sa-ti vezi lungul nasului. dupa ce vei avea macar jumatate din concertele si inregistrarile pe care le-am facut eu (multe chiar pe vremea lu' odiosu'), poate te vei deschide ceva mai larg la minte si vei reusi sa iti formezi un sistem coerent.

...na, ca ai reusit sa-mi ridici tensiunea... :)

 

sa ma scuze ailalti forumisti, dar cred ca era necesar sa-ti zic si eu vreo doua mai clar. nu cred ca ajuta, insa trebuia...

 

acum, daca se poate, putem reveni la topicul in discutie??????

Link to comment
Share on other sites

Guest lp2005

Ma gandeam sa dau si eu un reply da' nu stiam cui (lui mibu sau lui cyfer). Oricum, mibu cred ca exprima pareri pertinente despre chitarele shur. Pareri despre Fender sau Gibson s-au emis foarte multe si de asta o chitara noua ajunge sa fie comparata cu una dintre cele doua. Daca unii sau altii, posesorii de Fender, Gibson sau altceva, se simt lezati cand se vorbeste de alta chitara (cum e suhr de exemplu) cred ca ar fi challanging sa aflam care Fender Strat suna mai fain dintre "fenderele" voastre? Cica fiecare chitara suna altfel, nu? Am vazut intrebarea asta pe un alt forum:)

 

Mibu, stii cumva numele magazinului din Toronto? Era cumva "Steve's Place"?

 

Multumesc,

Edited by lp2005
Link to comment
Share on other sites

da. este foarte adevarat ca fiecare chitara suna putin diferit de celelalte din acelasi lot (desigur, vorbim de acelasi model de chitara si aceeasi marca...).

 

magazinul de unde si-a luat paul suhr-ul este "cosmo music", in toronto. modelul lui paul este comandat special de catre shop, intr-o configuratie aparte. de altfel, la suhr (ca si la alti producatori de boutique), in afara de seriile limitate "pro series", unde chitarele au exact aceleasi spec-uri, toate celelalte sunt produse numai la comanda (a dealerilor, sau comanda directa a clientului). pe site-ul suhr sunt prezentate in detaliu toate optiunile, de la lemn si pana la hardware.

 

imi cer inca o data scuze tuturor pentru limbajul din postul adresat lui cyfer (dar continui sa cred ca era necesar) si vreau sa va spun ca am solicitat lui cosu retragerea mea de pe forumul acesta (pe care, de altfel, am venit invitat...). putem discuta pe teme tehnice si muzicale pe mail sau pe (inca) forumul meu, care probabil se va inchide si el curand.

 

numai de bine!

Link to comment
Share on other sites

da. este foarte adevarat ca fiecare chitara suna putin diferit de celelalte din acelasi lot (desigur, vorbim de acelasi model de chitara si aceeasi marca...).

 

magazinul de unde si-a luat paul suhr-ul este "cosmo music", in toronto. modelul lui paul este comandat special de catre shop, intr-o configuratie aparte. de altfel, la suhr (ca si la alti producatori de boutique), in afara de seriile limitate "pro series", unde chitarele au exact aceleasi spec-uri, toate celelalte sunt produse numai la comanda (a dealerilor, sau comanda directa a clientului). pe site-ul suhr sunt prezentate in detaliu toate optiunile, de la lemn si pana la hardware.

 

imi cer inca o data scuze tuturor pentru limbajul din postul adresat lui cyfer (dar continui sa cred ca era necesar) si vreau sa va spun ca am solicitat lui cosu retragerea mea de pe forumul acesta (pe care, de altfel, am venit invitat...). putem discuta pe teme tehnice si muzicale pe mail sau pe (inca) forumul meu, care probabil se va inchide si el curand.

 

numai de bine!

 

Poti sa ne spui de ce si-a inlocuit doza de la bridge Paul Csucsi cu Seymour Duncan pe acest model aparte de SUHR? Din cate stiu, chiar tu i-ai schimbat-o! :)

Edited by Calin
Link to comment
Share on other sites

Guest lp2005
Poti sa ne spui de ce si-a inlocuit doza de la bridge Paul Csucsi cu Seymour Duncan pe acest model aparte de SUHR? Din cate stiu, chiar tu i-ai schimbat-o! :)

Salut, vad ca a spus in post #46 de pe acest topic de ce a schimbat Paul doza si cine i-a schimbat-o.

Link to comment
Share on other sites

Eu cred ca fiecare i-si povesteste "ideile" nu citeste numai superficial cea ce scrie celalalt ca apoi sa nu lase fare raspuns pe celalalt.

 

Nu se poate compara Strat cu Suhr , cum nu se poate compara cu Gibson

 

"Toata lumea" stie de ce foloseste un Strat ptr anumite sounduri .

 

Orice chitarist care cunosate chitara Stratocaster cu dozele vintage stie care-i faza si se descurca , are si ton bun " balansat" pe toate corzile si pozitiile .

 

In orice caz cum am descris si anterior si in alte posturi , Stratocaster are tonul specific inconfundabil si unic si asta cu toate defectele cunoscute .Acest lucru este cel mai important .

 

Cei care vor sa aiba alt ton dar chitara sa fie tip Strat cumpara Ibanez,Suhr , Kort , Keiper, si nici nu stiu ce branduri mai sunt care au pornit pe conceptia Strat .

 

Uni cumpara FatStrat sau PowerStrat tot Fender daca vrea alte sounduri cu brandul Fender .

 

Cel mai la indemana mod de a rezolva unele probleme este sa montezi o doza "blade" m uni monteaza minihumbuckere

 

DAR nu mai ai soundul de Strat .

 

Problema chitaristului se rezolva numai cu mai multe chitare pentru diferite tonuri.

 

Singurul pe cine cunosc si foloseste corzi adecvate unui Strat este @Cyfer si nu cred ca suna prost un Strat cu corzile suficient de groase si tensionate . Un Strat nu suna de nici o culoare daca-i pui corzi de 0,08 .nici cu 0.1 nu suna inca cum ar trebui .

 

Suhr este o chitara buna DAR nu se poate si nici nu merita comparata cu un Strat bun , oricat m-as strofoca nu as putea scoate nici un sound macar apropiat den cele de Strat , cum se rezolva problema ? cumperi un Strat bun .

 

Poate se "decupeaza" tonul peste octava pe coarda "e" dar ce fac cu restul de 85% din notele de pe chitara unde numai Strat-ul se "decupeaza" ? si celelalte chitare suna sters ?

 

Cum am facut observatia uni canta cu tonuri sterse si atuncea le convine alt tip de chitara , dar si cu Strat se pot optine tonuri "sterse" .

Edited by karpi
Link to comment
Share on other sites

@Mibu, îmi pare rãu cã te-ai supãrat, dar se pare cã ai înțeles greºit.

 

Sã ºtii cã am citit foarte atent topicul acesta înainte sã intervin ºi acum mi-am mai recitit o datã posturile. ªtiu cã se vorbeºte aici despre chitare Suhr, dar la un moment dat s-a fãcut o comparație între un Suhr ºi un Fender, mai mult, Fenderul respectiv e al meu. Aºa cã am considerat normal sã intervin pentru a expune mai clar atât condițiile în care acea comparație a fost fãcutã cât ºi faptul cã au existat ºi alte pãreri. Amãnunte pe care tu le-ai omis. Consider cã prin intervenția mea am adus ceva util pe acest topic.

 

Nu ºtiu de unde ai tras concluzia cã m-am simțit atacat ºi am sãrit în "apãrarea" chitarei mele. Îmi este total indiferentã pãrerea altora despre chitara mea. Asta pentru cã am ajuns la ea într-un fel anume ºi acum avem ºi o "istorie" împreunã. Este chitara pe care nu o voi vinde niciodatã. Deci nu mã intereseazã câtuºi de puțin sã-i cresc valoarea sau sã o înlocuiesc pentru cã nu mai "decupeazã" bine în trupã. Nu mã intereseazã nici cã e Fender, cã tot s-a vorbit de posesorii de Fender ºi Gibson lezați. Am vãzut multe Fender Stratocaster care nu m-au miºcat deloc ºi sunt convins cã existã multe chitãri mult mai bune din punct de vedere calitativ sau sub raportul calitate/preț decât dinozaurii respectivi.

 

Mã uimeºte încã o datã cum forumul devine un bun mediu pentru diverse frustrãri. Pentru mine, am mai spus asta, sunt mult mai importante subiectele în sine ºi ideile vehiculate decât CINE le aduce în discuție. Nu de puține ori, atunci când unii useri se simt în dificultate într-o polemicã, fiind în imposibilitatea de a aduce argumente clare ºi valide, fac uz de autoritatea "palmaresului" lor. De aici apar celebrele "ar trebui sã-ți vezi de lungul nasului", "ciocu mic mãi mucea", "mãi țâcã", "bãi puºtiulicã", "mãi xulescu", "ionesculane tatã".... etc... ºi bineînțeles, din partener de discuții ºi de idei, userul cu palmares mai modest devine un OBRAZNIC ºi, dupã caz, un aciuat prin capitalã.

 

Asta ce vrea sã însemne? Cã trebuie de acum sã ne verificãm palmaresul înainte sã cutezãm sã rãspundem unui user mai experimentat? Înseamnã cã eu trebuie sã-mi numãr concertele ºi albumele înainte sã lãmuresc cu Mibu condițiile în care a fãcut comparația despre care vorbeºte?

Link to comment
Share on other sites

@mibu a optat pentru chitara Suhr , in primul rand este normal ca dupa o chitara tip GS sa-ti fie mai aproape o chitara mai blanda .

Am vazut si pe alti chitaristi care s-au efectiv s-au speriat de tonul de Strat .Ca sa-l tachinez pe @mibu ...a facut un pas catre Strat ...hehe

Cu un Strat trebuie sa te obisnuiesti sa canti si ai nevoie de multe ore de cantat si studiat pana incepi sa simti chitara .

Cand dupa vre-o 28 de ani de cantat am cumparat Strat-ul , asa de sa am si eu .Am fost ingrozit parca nimic din ce puteam sa cant nu suna nici cum si mi-a trebuiet aprox 8 luni pana m-am obisnuit si zilnic exersam ca sa prind treba .

Era clar ca in mine-i problema si nu chitara nu corespunde .

Acum dupa cativa ani buni cea mai "playabila" chitara pentru mine este Strat-ul , am mai multe chitare fiecare cu alt radius si alta grosime si forma a gatului alte doze si setari acum dupa ani nu-mi ia mai mult de 5 minute si ma acomodez cu oricare , dar asta numai dupa multa munca .

 

Sunt convins ca nimeni care nu-i obisnuit cu un Strat nu poate aprecia in cateva minute de proba aceasta chitara , trebuie luni de munca , rezultatul acestui fapt ar fi alegerea chitarelor pe care le simt in cateva minute .

 

Nu vad nici eu care-i motivul de incrancenare ? Toata lumea stie ce arsenal de chitare au vedetele peste 100 de chitare uni ,si nu pentru colectie ci pentru diferite sounduri la inregistrare .Nu se cramponeaza nici unul de o singura chitara .Declaratii de iubire in media de multe ori sunt doar comerciale , ca apoi cu mare durere sa se puna in licitatie respectiva chitara si sa faca bani buni.Apoi apare alta chitara favorita care va avea aceiasi soarta.

 

Singurul care mai are prima chitara a sa ( sau unul din putinii )ar fi Hank Marvin cu primul Strat din anglia .

 

interesant ar fi ca @mibu sa ne faca o comparatie cu Suhr <> Strat , sa compare chitara cu Startul lui Hariga un vintage din '60 o chitara super cu statia AC-30 , si sa faca o recenzie serioasa .Eventual un mic video pe youtube si am fi toti lamuriti si multumiti sa mai invatam ceva ..Nu cred ca s-ar face un deserviciu chitarei Suhr caci pentru unele aplicatii sunt convins ca este mai corespunzatoare .

 

Si mibu are dreptate ca sa vorbeasca despre Suhr in acest topic cand el are o asemenea chitara , doar aceasta a fost intrebarea , nu ?

Edited by karpi
Link to comment
Share on other sites

Cu un Strat trebuie sa te obisnuiesti sa canti si ai nevoie de multe ore de cantat si studiat pana incepi sa simti chitara .

Cand dupa vre-o 28 de ani de cantat am cumparat Strat-ul , asa de sa am si eu .Am fost ingrozit parca nimic din ce puteam sa cant nu suna nici cum si mi-a trebuiet aprox 8 luni pana m-am obisnuit si zilnic exersam ca sa prind treba .

Aºa este. Aº putea spune cã în cazul unui Strat (mai ales dacã are corzi de 12), cântatul la chitarã este o luptã la propriu. Este adevãrat cã ºi soundul, dinamica ºi pânã la urmã satisfacțiile sunt altele.

 

Si mibu are dreptate ca sa vorbeasca despre Suhr in acest topic cand el are o asemenea chitara , doar aceasta a fost intrebarea , nu ?

Corect, dar ºi eu sunt îndreptãțit sã comentez despre o experiențã la care am luat parte ºi care a implicat o chitarã Suhr.

Link to comment
Share on other sites

  • 5 weeks later...

Scuze ca ma bag si eu in discutzie, dar mi se pare ca Mibu, nu-l cunosc decat din vedere are tot dreptul sa-shi laude chitara, ca este a lui. Am fost si eu la concertul din Unirii cu Blues Doctors, am fost si la cel cu Locatarii, ori chitara suna foarte prost, ori nu ai reushit sa-tzi faci inca un ton bun, ori nu stiu, eu ave-am o parere buna despre chitarile Shure, dar tu ai fost motivul pt care mi-am schimbat parerea, nu am nimic cu tine si cu maimutzarelile de pe scena, fiecare artist este liber sa se exprime cum vrea, este dreptul tau si cine nu gusta nu este obligat sa stea la cantare, dar chitara chiar suna oribil in ambele combinatzii in care am auzit-o, te-am auzit mai demult cu un SG sau o copie de SG ca nu m-a interesat pe ce cantzi, doar ca atunci tonul mi s-a parut interesant si am stat sa ascult cu placere cantarea, era ceva in Club 30, cred ca ziua lu Adi Barar. Am intervenit aici nu ca sa-mi spui ca nu suntem coptzi la urcehe sau la cap si ca vorbim din invidie sau prostie, un artist complet trebuie sa fie receptiv si la critica si mai ales sa analizeze si sa tzina cont de critici daca este cazul. La Blues Doctors chiar ash fii curios de varianta cu Acea sa vad o cantare ( ca la un moment dat era in schema treaba asta ) varianta cu Hariga mi-a placut, poate daca o sa-tzi mai lucrezi tonul sau o sa incerci alta chitara o sa-mi placa si varianta cu tine la chitara, repet, personal nu am nimic impotriva ta. :)

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...

Important Information

"This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies.